|
bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ |
|
|
Yazar |
Mesaj |
kartal13
|
Konu: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 8:36 pm |
|
|
gönen ahalisinden seryel köprülü ve mayda köprülü mutlu bir evlilik yaşamaktadırlar seryel bir gece rüyasında aksakallı levanı görür levan ona derki
-seryel yakında size nurtopu gibi bir erkek evladı verecek ALLAH o seçilmiştir. Osmanlıyı hırsızlardan dolandırıcılardan ve bulgarlardan kurtaracak kişidir. O nu yaşamı boyunca çok kişi öldürmek isteyecek lakin başaramayacaklardır, tüm Osmanlı nın şimdiden gözü aydın ona keskin bakışlarından dolayı kartal adını verin.
seryel ertesi sabah gördüğü rüyayı maydaya anlatır ve ertesi günün sabahı çiçekler bir başka güzel açtı ve kartal13 dünya ya geldi
ama leyleğin hatası yüzünden şarköyde doğdu, ve orada akrabalrını aramaya başladı ilk olarak kardeşi show ile tanıştı
-nörüyon len show -ohoo birader hoşgeldin biberonun nirde ehuehuehu -yaşın büyük diye hava yapma alırım aşağı -hehe yeğenimizde demin buradaydı görüştünmü -kim o -nico -yok birazdan görüşürüm
ve 2 birader yola çıktı bir meyhaneye girdiler bi baktılar ki ufak yeğen nico orada poker oynuyu.
-len terbiyesiz yaşın kaç lem senin poker oynuyon. şak şuk -dayı oynamıyodum izliyodum -hadi lem izliyomuş doğru camiye hadi naş naş -tamam dayı -namaz kılda akrabalarımızı aramaya devam edelim gün birlik günüdür
namazda sonra birer sigara içerek yola çıktılar.
derken ayvalıktan şarköye gelmiş olan aylinim i gördü kartal. gördüğünde donup kaldı.
show -len kartal olm noldu,hişş aloo ordamısın
nico -ehuehu bu transa geçti be
show -dayın hakkında öyle konuşma bak şaplak geliyo
nico -ehuehuehu
kartal silkelendi ve kendine geldi. hızla aylinimin yanına gitti
-pardon hanfendi bakarmısınız
-belediye sana baksın
-lütfen öyle demeyin kalbimi kırıyorsunuz oysa ben güzel gözleriniz hakkında konuşmak istiyordum
-terbiyesiz şakk
kartal yediği tokadın da etkisiyle iyice sinirlenmiştir. aylinimi sırtına attığı gibi kaçırmıştır
show -birader nere bizi unuttun
kartal -len bi aynaya bak bide ayline sizi unutacam tabi
-kartal sattı bizi yeğen -ehuehuehu -ulen bi kerede ehuden başka bişey de şak şuk |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 9:01 pm |
|
|
Ve ertesi sabah Show yeni bir güne başlar ama bir türlü kartalın akşam attığı kazığı unutamaz.
Evinden çıkar her zamanki gibi şarköy sokakları sakindir.Meyhaneye uğrasammı diye bi an düşünür belki bi dosta rastlarım düşüncesiyle meyhaneye doğru yürür kapıyı açar içeri girer her zamanki gibi kumarbazlar poker başında poker oynarlar.Show şöyle bi içeriye göz atar ve oda ne yaramaz nico ve sümüklü kardeşi koray poker oynayanları izler .Show sinsice yaklaşır ve ikisinin ensesine birer şaplak indirir.Yediği şaplağın etkisiyle nico yere düşer..
Show:
- Ne yapıyonuz len burda eşşek sıpaları
Nico:
- Şey dayı benim suçum yok koray istedi illa poker izleyelim dedi.
Show:
- Öylemi lan
Koray:
- Yok dayı bu abimi bilirsn üçkağıtçıdır hemen suçu bana yıkıyor.
Show:
- Düşün lan önüme keratalar
Ve show , nico ve koray meyhaneden çıkarlar.
Show:
- Kartal dayınız nerde lan
Nico :
- Evdedir dayı
Ve kartalın evine doğru yol alırlar.Kartalı her zamanki gibi anasını babasını düşünerek yanık türküler söylerken bulurlar.
Show:
- Kartal ula anamızın izini buldum.
Kartalın bi anda gözleri parıldar ve sevinç içinde showun boynuna atlar.
Show:
- Çekil la üzerimden kedi gibi atladın boynuma akşam attığın kazığı unutmadım.
Kartal:
- Showum kusuruma bakma yaptım bi eşşeklik affet beni
Show:
- Tamam neyse affettim... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 9:31 pm |
|
|
|
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 9:37 pm |
|
|
Ve Kartalın giyinmesi ile evden çıkarlar.
Kartal :
- Biladerim show anamız nerde
Show :
- Olum walla gönende olduğunu duydum biri ile haber yolladım inşallah bu sefer buluruz.
Kartal :
- İnşallah biladerim.
Show ve kartal yola çıkarlar.Aylak aylak dolaşırlarken bugün ne yapsak diye düşünürler.
Show :
- Ula bilader bugün ne iş yapacaz cebimde beş kuruş para kalmadı.Elmamı toplayalım yoksa beledeye işçi bulma kurmunamı gidelim
Kartal :
- Gel la bi beledieye gidelim iş yoksa meyve toplarız.
Ve 2 bilader belediyenin yolunu tutarlar.Belediyeye yaklaştıkça asesler kapıda belirir.
Show:
- Şey ases abi biz iş için geldik varmı bize göre iş ne iş olsa yaparız.
Ases:
- Yok koçum size göre iş yok.
Kartal ve show arkasına bakmadan belediyeden uzaklaşır.
Show:
- Olum bu bipppppppp ases yalan söylüye kendi hısımlarına iş veriyo bize iş yok diyo.Ula bir gün o belediyeye başkan olup hepinizi sürecem.
Kartal :
- Boş ver takma kafana meyve toplarız.
Ve meyve bahçesine doğru ilerler.Oda ne 5 kişi bi anda etraflarında belirir.
Show:
-Ula kartal bunlarda kim.
Kartal:
-Şey bilader bu sanırım aylinin abileri
Show:
- Aylin kim ula
Kartal:
- Şey dünkü kız vardı ya o
Show:
Eyi pok yedin ne pok yicez şimdi
Kartal:
-Kardeşler abiler nasılsınız.
5 kişiden biri:
- Kes lan traşı kartal hanginiz.
Show:
-Şu arkadaş abi ben değilim
Kartal:
- Olm cidden şerefsizmişin 2 dakikada sattın.
Show:
- Ne yapıyım olm canım tatlı benim bşuna niye dayak yiyim.Eee şey benimde işim vardı abiler ben izninizle gidiyim.Bu kartal haketti dayağı bi temiz dövün akıllansın.
Kartal:
- Olum az bipppppppp deilsin
5 kişiden biri:
-Yok öyle siz kardeşsiniz yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmemiştir. Dayağıda beraber yiyin
Der ve showun yakasından tutar havaya kaldırır.Showun bi anda ayakları yerden kesilir.Adamlardan ikiside kartalı aralarına alır.Ve kartalın kafasını yarar pekmezini akıtırlar.Showda kartala bakarken ansızın gözünün ortasına gelen yumrukla kendinden geçer.Adamlar bu ikisini yarım saate yakın döverler.
Show:
-Anam anam anam oy ölüyom.Ula bipppppppp senin yüzünen düştüğümüz hale bak üzerimden Ordu geçti sanki.
Kartal:
-Anaaa showum sanırım kafa tasımı çatlattılar.Hayvan herif nasıl yumruk attı.Bi anda gözlerim karardı. |
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 9:53 pm |
|
|
k.bakmayın ama tam bi makara oluo Rp dne başka yorum attığım icin k.bakmayın ama takipciiym tam bi makara:D |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 9:55 pm |
|
|
kartal intikamı kafasına koymuştur
-olm show bu iş burda kalmaz biliyon demi gidek toplayak kim var kim yok
-ne topluyon len ağaçtan meyvemi topluyon kolyadı öyle adamları görmedinmi 255 kpli
-yemişim kp sini bu iş burda bu iş burada kalmaz senin evdeki eşyalardaki döşekte mayda dan kalma 6 patlar duruyoe demi [/b]
-lem o çalışmıyoki
- yaw ne edecen sanki adamlara sıkacakmıyız öyle gösterelim yusuf yusuf olsunlar yeter hadi inelim şarköye kim var kim yok toplayalım
iki kardeş şarköye inerler orada kuzenlerini ve yeğenerini toplarlar
nico,koray,dm07tr,fufu61,beyzadem,sakartal,leodanis,ekremcengiz1, araltan,crazyoldman,görkem61,vahatek
hepsi meyhanede toplanmıştır
nico -dayı kafana noldu ehuehuehu
kartal -olm bak dalgana ayarım zaten koray -show dayı gözüne sürmemi çektin ehuehuehu
show -hee yakışmışmı
kartal - bırakın laga lugayı köprülü ailesine saldrıılmıştır törelerimiz gereği bu ka yerde kalmaz sopa kalkan kılıç ne bulursanız toplayın arkamdan gelin
show kartalın kulağına fısıldar
-olm çoluk çocukla nere gidiyoz gene dayak yicez bak
-sen merak etme biraderim bak cebimde ne var
-abooo bu ne len
-göz yaşartıcı bomba
-olm nerden buldun bu oyunda kodlanmadı ki
-hehe ljs saolsun bi jetona verdi
sakartal -kartal amca ne töresi yaw köydemi yaşıyoruz
-olm şarKÖY anlamıyonmu isminden
BİSMİLLAH çıktılar yola |
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 10:09 pm |
|
|
puhahaha sürmemi cektin dayı |
|
|
|
nicomedia1
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 10:16 pm |
|
|
aylinin agalarının önüne gelirler show kartal nico koray dm sakartal araltan v.s aylin in agalarının karşısına çıktırlar show:nico lem artist bak olm korkutalım adamları nico:tmm dayu emredersin kartal:susun lem konusmayın aranızda koray:Aga ne zaman dalıyoruz nico:dalacaz oglm bekle araltan:hadi ama nico:Dayu tmmmı dalalım hade :kartal:hadeyenn koçlarr dalıyoruz 1-2-3 nico:hurrraaaaaaaa koray:abee abeyy sopan düstü nico:hay Allah senin gibi sopanın bipp show:kartall kartall lem dikkat et adamda bıçak var kartal:hastır lan bıçakmı söker show:lan sen dikkat et yine araltan:ahh uhhh anaaaam nicoo: laaaan bırakın lann adamı küttt kartal:Ahanda nico birisini serdi yere .. aslan yegenem benimm nicoo :ananı laaaaaaa laaaaaa show dayıya bıçak çekti adaammm show:abi kulun kölen olum abi abi bogunu yiyem abi .. valla kartal yavşıyo kıza abi bogunu yiyim indir o bıçagı abi show:lan gel lem buraya lem adamlar öldürcek beni lemmm kartal:baae olm dün sattın beni ona say hadi ben gidiom gelirim .. show:hay ben senin bipppppppppp nico:show dayı bekle yetttim koray:bırakın laaaaannn dayımı nico:yavaş lan koray ayagıma basıyon hıyarto koray:pardon aga aylinin abisi:[KÜFÜR : YÖNETİCİLER UYARILDI] len simdi sni senin agan gelsin lem kurtarsın seni nerde o agan olacak bipppp show:abi kaçtı bilmiom abi bogunu yiyim bana bir sey yapma abi . .. nico ve koray arkadan gizli gizli yaklaşır veeee |
|
|
|
nicomedia1
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 10:21 pm |
|
|
aylinin abisinin kafaya vazoyu geçirir.. nico:Adam nasıl [KÜFÜR : YÖNETİCİLER UYARILDI] lem gördünnüüü koray:iyi indirdinaga o ara aylinin diger abisi nicoların yanına yaklaşır bıçagıyla ve kartal görünür.. şılakss diye aylinin abisinin enseye vurur .. nico ile koray ı tehlkeden kurtarır.. show kaçar kurtulur show:efferin lm nico Allah senden razı olsun .artık diledigince poker oynayabilirsin . izlemeyi bırak artık oynayamana izin veriiom. koray sanada kayık alacam lan biner balık tutarsın.. nico:sagol dayııı koray:sagol dayııı dm araltan crazycoldman karşıdan olanları ağlamaklı bir şekilde izlemetedirler. ve show kartalın boynuna sarılır. show:agamm canımm benimm kartal:kardeşimmm nico:Dayu tamam yaw tören [KÜFÜR : YÖNETİCİLER UYARILDI] eve dönek . aylin yenge nerde aylin yenge araltanın arkasından koşarak gelir burdayımm kartalımmm kahraman erkegim diyerek kartalın boynuna sarılır . VE KÖPRÜLÜ AİLESİ RESMEN KURULUR... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 10:25 pm |
|
|
hadi hayırlı olsun bu kurulma dönemiydi gelişme döneminde birlikte olacaz |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 10:35 pm |
|
|
aylin -aşkım çok duygusalsın sendemi ağladın
kartal -evet ağladım aşkım
show kartalı kolumdan kendine doğru çeker -olm bırak bu ayakları baban ölse sen ağlamazsın noldu len
-hiç sorma olm göz yaşartıcı bomba cebimde patladı kafam 1500
-zuhahahaha
-çaktırma olm yenge uyanmadı
En son kartal13 tarafından Paz Eyl. 14, 2008 10:54 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 10:46 pm |
|
|
Köprülüde düğün hazırlıklarına başlanır.Kartal ortalarda şapşal şapşal dolaşır.
Show:
- Oğlum kartal biraz ciddi dur aylini gördüğün zaman tipin gerizekalılara benziyor böm böm bakıyon kıza.
Kartal: - Oğlum s.... get böyle bi kızmı çıktı karşıma şuraya bak ay parçası of of ölürüm ben onun için
Show:
Kartal:
- Show biladerim görmüyormusun şu güzelliği ah ah
Show:
- Ula sana bulduk banada bulalım bi tane bekarlık sultanlık ama yaş geldi geciyor.
Kartal:
- Tamam biladerim buluruz sanada
Derken akşam saati olur davullar çalmaya başlar.Orkestra kurulur ahtapot ışıklandırma falan derken show kafasını kaşıyarak.
Show:
- Way anasını kartal bunlar ne oğlum 1456 yılında bunların ne işi var daha bunlara 550 sene var.
Kartal:
- Doğru diyon la bu ljs ninde dini imanı para olmuş parayı verince bunları kodladı demekki biraz daha versem limuzinde kodlardı.
Show:
- O ne ula
Kartal:
- Bilmem ALLAH söyletti.
Show:
-
Ve o an gelir kartalla aylin köprülü düğün salonunun kapısında belirirler.El ele salonun ortasına kadar yürürler ve romantik müzik eşliğinde ilk danslarını ederler.Daha sonra şarkı [KÜFÜR : YÖNETİCİLER UYARILDI] bitmez show mikrofona sarılır ve
Show:
- Ey ahali havaya bozuk akçe atmayınız yaralanmalardan müessemiz sorumlu değildir. Gösterişi sevmeyenler ama illa para vermek isteyenler belediye bank hesabımıza yatırabilir...
En son show_time tarafından Paz Eyl. 14, 2008 10:53 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 10:53 pm |
|
|
o gün düğünde tüm osmanlı oradadır eğlence doruk noktasındadır anlatamam görmeniz lazım o ara orkestra takımının şefi mısramda oradadır onun sayesinde düğün mükemmel ve sorunsuz geçer
kartal -apla aplaaa bi imza şeyettirebilirmisin
mısra -imza dağıtmıyorum canım
-apla apla sen malkoçoğullarının gelini değilmisin
-evet cicim
-apla cicim olayını kaldırsak kendimi tuhaf hissediyorumda
-tamam cicim
- |
|
|
|
mayda
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 11:14 pm |
|
|
Seryel gözü yaşlı, eşi mayda'ya dert yanar... Evlatlarını özlemiştir. Analık işte gözü yaşlı kapıda, pencerede dir hep gözü. Bir gün gelecekler diye bekler hep. Baba ağır başlı, onlar benim evlatlarım başlarının çaresine bakarlar der ama gözyaşlarını içine akıtır. Eşine tesellide bulunur hep. |
|
|
|
Misraaa
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 11:33 pm |
|
|
ve Mısra artık Köprülü Ailesinin düğünlerinin Vazgeçilmes Orkestra Şefi Olmuştur.. Öyle ki Bütün Düğünlerde Çalmaya Başlamıştır.. Ne zaman Popstar Olcam Diye Düşünmektedir.. Fakat Ljs Henüz Popstar Olayını Kodlamadığından Maalesef Kızın Hayalleri Suyun Derininde Yüzmektedir.. Ah biri Ben keşfetse Diye Düşünmektedir Hep (Ljs'ye Selamlar ) Ve Artık Mayda Ve Seryel Oğullarının Hasretine Dayanamaz Hale Gelmişlerdir Hergün ağlamaktan en az 8 PaKet solo peçeteyi KÜFÜR : YÖNETİCİLER UYARILDI gören ve durumlarına çok üzülen gönen halkından biri seryel'in gönende olduğunu Kartal'a Mesaj atmışlardır.. Kartal Mesajı okuyunca Show'a döner ve: -Show La Annemin Yeri kesinleşti onları daha fazla bekletmeyelim show: -Tmm La hadi annemizin babamızın yanına gidelim biricik gelinlerine el öptürelim derler ve yola koyulurlar.. |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 11:48 pm |
|
|
Yollarda 2 bilader emin adımlarla arkalarını tuta tuta giderler acaba soyulurmuyuz korkusuyla ve korktukları başına gelir 3 kişilik bi grup soyguncu zavallı show ve kartalı aralarına alırlar ve
- Eller yukarı donlar aşşağı
Show:
- Kartal ağlamak istiom ne acımasız bu soyguncular ayağımdı kıçı yamalı bi don var onuda alacaklar.
Kartal:
- oğlum donuna başlatma cebimde 600 akçe var onu ne yapsakda kurtarsak
Show:
- Buldummm
Kartal:
- Ailemizin akıl küpü ne buldun
Show:
- Oğlum bak cebimde ne var
Kartal:
- Voooooooooov one lan anasını satimm
Show:
- Sus oğlum çaktırma
Kartal:
- Nerden buldun olm o aygıtı
Show:
- Olun noralim iyiydi sabak uyandım yastığımın altında buldum 9 mermi var içinde
Kartal:
- Vay anasını bize dewamlı mısır cıkar sana ne cıkmıs.Çok ballısın bipppppppp |
|
|
|
mayda
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Paz Eyl. 14, 2008 11:58 pm |
|
|
Mayda ve Seryel gönende yaşamaktadırlar,
. Büyük günün ne zaman geleceğini tam kestirememekle beraber yinede bi umut taşırlar kalplerinde.
En son mayda tarafından Ptsi Eyl. 15, 2008 12:31 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Ptsi Eyl. 15, 2008 12:04 am |
|
|
Show:
- ALLAH belanı vermiye kardeşinimi kıskanıon
kartal:
- yok be bilader
Haydutlar:
- Ne konuşuyonuz lan yarım saattir karı gibi dedikodu ediyorsunuz.
Show silahı çıkarır ve
- Savulun haydutlar artık tuvalet ihtiyacınız için 2. bi kanal açıcam
Haydutlar:
Vay baboo one laaaa
Show:
- Alın bi ateş edem görün neymiş
ve show silahı ateşler.Ama içinden mermi yerine su çıkar.
Kartal:
- ALLAH belanı versin show hani oğlum silahdı su tabancasıymış olm
Show:
- Kartal bence sen cebinden paraları çıkar kuzu kuzu teslim et
Haydut:
Ula bunlar salak ha yeter bu kadar maskaralık verin paraları
Kartal büyük üzüntü içinde 600 akçeyi verir.Haydutlar 600 akçeyi görünce zevkden 4 köşe olurlar ve kartalla showu bırakıp yollarına giderler.Kartal taşın üstüne oturur ağlar.
Show:
- Üzülme kartalım en azından donları almayı unuttular.
Kartal:
- Show sana burdan gerilir bi yumruk çakarım tepende kuşlar uçuşur
Show:
- Ne dedimki ben
Kartal: - Daha ne dicen şapşal buldummuş ailenin yüz karası su tabancasıyla haydut korkutacakmış... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Ptsi Eyl. 15, 2008 12:37 am |
|
|
biraz çok su sıksaydında belki boğulurlardı |
|
|
|
yolcu
KFCADMİN
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Ptsi Eyl. 15, 2008 1:04 am |
|
|
Rp yazarken lütfen argo kelime kullanmayalım bipp vs. die okuyunca rp nin anlamı kalmıyor. |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Ptsi Eyl. 15, 2008 1:57 am |
|
|
Kartal ve show gönene doğru yol alırlar.Kartal 600 akçenin acısı içine oturmuştur.
Kartal:
- Of bilader getti 600 akçe ne zorluklarla birktirmiştim
Show:
- Üzülme kardeşim senin canın sağolsun yine kazanırız
Kartal:
-
Kartal ve show biladerler gönene yaklaşmıştır uzaktan gönen camisinin minaresi gözükmüştür.Kartal ve show un içinde bir heyecan gözlerinde parıltı ile kasabaya girerler.Saat sabahın 7 sidir.
Show:
- La bu saatte millet daha yatıyordur bi çorbacya gidek karnımızı doyurak
Kartal:
- Salak show çorbacıya para yerine öpücükmü wercez.Tüm parayı çaldırmadık mı ?
Show:
- Kartal bak
Ve show çorabından 20 akçeyi çıkarır kartala gösterir
Kartal:
- Ailemizin akıl küpü
Show:
- Kes yalakalığı
Ve kartalla show açık olan bir işkembeciye giderler.
Kartal:
- Usta bize ordan 2 işkembe ver bol sarımsaklı olsun
Kartalla show çorbalarını höpürdete höpürdete içerler.O kadar höpürdetirlerki sağdan soldan laf etmeye başlarlar.
Müşteri:
- Ya bu ayılar nereden geliyo burlara
Show:
- ula kartal bak adam ayı dio tabancayı gösteriymmi
Kartal:
- Su tabancasınımı göster belki korkar şapşal show |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Ptsi Eyl. 15, 2008 11:55 am |
|
|
Kartal ve show çorbalarını içerler ve 8 er akçeden 16 akçe ödeyip.Lokantadan ayrılırlar.
Kartal:
- Ula show çok yedim valla oğğğğğğ
Show:
- Bana dua et 20 akçe olmasa açlıkdan özelliklerin düşerdi
Kartal:
- Aslan kardeşim gel bi sarılam
Ve kartal showa sarılır.Saat 8.30 u bulmuştu.Kasabanın meydanına doğru yürerken bi anda beyaz parlak bir güvercin döner döner kartalın omuzuna konar.
Kartal:
- Şarköyden geliyor sanırım
Show:
- Aç bakayım ne yazıyor
Kartal:
- Nico yollamış
Show:
- oku bakayım ne yazmış kerata
Kartal:
- Sevgili dayıcığım stop Burada herşey normal stop Aylin yengeme göz kulak oluyorum stop Show amcama selam söyle stop
Show:
- hehe kerata halimizi sormak için posta atmış
Bu arada show ve kartal köy kahvehanesine varırlar.
Kartal:
- Selamunaleyküm ağalar
Kahvedekiler:
- Aleykümselam hoşgelmişsiniz nerden geliyorsunuz.
Kartal:
- Şarköyden geliyoruz.Biz seryel ve mayda çiftini arıyoruz burda olduklarını öğrendik evini biliyormusunuz.
Kahvedekiler:
- Aha şurda kırmızı boyalı ahşap pancurlu şu baraka
Kartal:
- Sağolun ağalar
Ve kartal show biladerler barakaya doğru yaklaşırlar o anda seryel camda gelenleri görür ve hiç görmediği ve ilkkez gece rüyasında gördüğü oğullarının onlar olduklarını anlar.Ve koşarak kapıya çıkar.Kartal büyük bir heyecanla yola fırlar.
Show:
- Kartal biladerim duurrrrr
Demeye kalmadan ayan olan bi amca atıyla kartala çarpar.Kartal havada 2 - 3 metre süzüldükten sonra yere konar.
Ama bu kartalı yıldırmamıştır seke seke anasının kucaklarına koşar ve sımsıkı sarılır.
Kartal:
- Anneciğim hasret bi tti kavuştuk artık.Hazırlan babamı ve seni şarköye götürmeye geldim
Seryel:
- Tamam evladım baban ve ben tarlalarımızı satalım hemen yola çıkalım |
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Ptsi Eyl. 15, 2008 2:13 pm |
|
|
su abancası hea |
|
|
|
aylinim
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Ptsi Eyl. 15, 2008 4:50 pm |
|
|
süpersiniz size yıldızda vereyim ama sonlara doğru artık unutulmuşum |
|
|
|
Rohirrim10
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Ptsi Eyl. 15, 2008 6:37 pm |
|
|
Ve başka yerlerde bu olaylar yaşanırken Keşanda doğan bi bebek vardır....Adı rohirrim dir..Adını eski Hun süvarilerinden almıştır.....Çünkü bu çocuk hun lideri Atilla'nın torunudur....Fakat doğduğunda etrafa bakar....Kesilmiş kellelerin,akan kanların,kopmuş kol ve bacakların ve yerde yatan kanlar içindeki anne ve babasının halini anlayamaz.... Ne olduğnu bile bilmez.....Dışarı bakar...Bulgarlar Erkekleri ve kadınları çarmağa gerer ve ilkönce ok atarlar....İnsanlar ölmedense yakarlar.....Ve bu çocuk o bulgarlara yakalanır....Bu çocuğun atillanın torunu olduğnu örenirler.....Ve alırlar.... Rohirrim i hristiyan yaparlar....Rohirrim5 yaşına kadar hristiyan yaşatırlar...Sonra rohirrimi putperesler alır ve rohirrim 10 yaşına kadar putlara tapmak mecburiyetinde kalır....Fakat rohirrim 1 yaşından beri bu dinlerin hak din olmadığnı anlar..... Sonra persler esir alır ve ateşe taptırır....Rohirrim en sonunda bu dinlere maruz kalmaktan kurtulur...Onu bir Osmanlı alır ve tekrar Müslüman yapar.....15 yaşındaki rohirrimi keşana götürür... Rohirrim kanlar içinde bir tablo bulur ....Adı Köprülü ailesi Aile yeminidir.....Rohirrim10 köprülü olduğnu anlar.....Peki atillayla ne alakası var...Bide köprülülerin neyi....Bunları anlamakta zorluk çeker.... Sonra keşandakiler ve ilerisi tekirdağa kadar geri çekilir....Neden bulgarlara karşı koyamıyoruz der içinden....Cevabını örenir...Çünkü Fatih Sultan Mehmet orduyla İstanbulu fethetmeye gider.....Şimdi Rohirrim tekirdağdadır....Oradan turbedereye taşınır.... Türbederede 16 yaşındayken çok iyi kılıç kuşanmayı öğrenir....Sonra tekirdağa gider....Tekirdağada alınan zaferden sonra bulgarlar geri çekilmeye başlar.....Sonra rohirrim10 artık iş bulamaz olur.... Haydutlağa başlar....Birkere soygun yapar ....Yaptığı kişi tarlasını yeni satmış 400 akçeli bi kişidir....Onu öldürür...Kılıçtan geçirir...Ve bipppppppp ister....güzel bi hayat yaşamak ister...Öbür haydutlar ondaki 400 akçenin paylaşılmasını ister....Rohirrim buna izin vermez.... Haydut arkadaşları onun iyi ok atan ve kılıç savuran biri olduğnu bilir...Ama para için dövüşürler....Ve ölürler....Rohirrim tam 10 haydutu öldürür....Ordaki insanlar ona rohirrim10 ünvanını verir....Rohirrim10 sa haydutların paralarını o kişilere verir ve bi kısmını kendisi alır....rohirrim10 ayvalığa taşınır.... Güzel bir hayat yaşar....Rohirrim10 köprülü olduğnu unutur...Sonra birgün meyhanede ailelerden konuşurken Kartalın kızı Yasemin'in köprülüden olduğnu duyar....Hmm...der....Sonra sorar yasemine ....Ve köprülü olduğnu hatırlar....Sonra orda bi hayat sürer...Sonra Sonsuzla tanışır....Eskilerden beri tanır onu....Sonra bir gün koloni açılır....Kolonide ezineye gidemez.... Çünkü dolmuştur....Neyse der...Hayırlısı....Sonra bikaç koloni daha açılır....Sonra Saruhan Sancağı Bergamaya taşınır....Meyve kasabası bergamada hurma dallaranın altında öyle oturur....Hala eskiden kalan 400 akçesi elindedir...Neyapacağını düşünür.... Ensonunda kuvvetini zekasını geliştirmek ister...Sonra karizmayı....Zaten karizmayı hurmalarla geliştirir....Zekayıda ayvalıkta balık yemiştir...Bikaç süt içmesi gerekir.....sonra tüm özellikleri 20 olunca sw 2 olur....Terziliğe başlar....Bergamada şuan böyle bir hayat sürüyor....... |
|
|
|
|
bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ |
|
|