|
Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) |
|
|
Yazar |
Mesaj |
rehaxx
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) Cuma Ocak 02, 2009 7:25 pm |
|
|
gercekten oyle sweetcım ama bunları duyurmassan masanın altını gostermessen ınsanlara ustu ne kadar guzelde olsa coker |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) Cuma Ocak 02, 2009 8:43 pm |
|
|
Arkadaşlar gereken açıklamayı yapacağım.Lütfen biraz daha sabır,bilinmeyen o kadar çok şey var ki ve bunuda son parçaya sakladım.Bunları yayınladıktan sonra genel bir açıklama daha yapacağım.Sadece biraz ZAMAN.. |
|
|
|
chocolateman
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) Cuma Ocak 02, 2009 10:05 pm |
|
|
yaw amma büyüttünüz hee.takmayacaksın bu dünyada kafana şapkadan başka bişey |
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) Cuma Ocak 02, 2009 10:18 pm |
|
|
puhaha
olayı bende bugun öğrendım amaan boşverin yaw böle işleri
ama rp müthiş gidiyor |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 12:53 am |
|
|
Reis ise hala bir kişinin neden bu olaylar karşısında çok şey bilip ama hiç konuşmadığını merak etmektedir.O gün sabah msn i açtığında o kişiyi görür ve reis onu bu konu etrafında konuşmaya zorlar.Artık o kişide reisin düştüğü bu duruma son noktayı koyması gerektiğinin farkındadır ve ona bazı şeyleri açıklamaya karar verir.
Bu kişinin açıklaması aynen şu şekildedir:’’Ben bu olayı fark ettiğim andan itibaren bazı girişimlerde bulundum.Her 2 si ile de defalarca konuştum,baktım olmuyor daha da sert çıktım ama velakin baktım ki bunlar buna bir son vermeyecek,bende bir plana koyuldum.Bu ikisini de aileden bir sebeple attırtacak ve kimse hiçbir şeyden haberdar olmadan,ailemiz daha da sağlam bir çatı altında,içerisinde bulunan ve bu çatıyı tehdit eden kişilerden kurtulmuş olarak yoluna devam edecekti.Bunun ilk evresinide gerçekleştirdim.xxx i kasabadan uzaklaştırarak. 2. aşamaya gelindiğinde ailenin ablasını kasabaya çağırdım ve o kasabaya geldiği takdirde el ele bir şeyler daha yapacaktık(onu açıklamıyorum).Bu konuda da onu zorla ikna etmiş olsamda netice itibari ile bu kısımda başarılı oldu.Velhasıl 3. aşama senin üzerine idi.Bu kişiler hakkında biraz negatif düşünmen gerekiyordu ve bunun içinde bir takım çalışmalarım oldu ama sen bu çalışmalara beklemediğim bir tepki veriyordun ve nihayetinde ise özel durumları göstererek oyunda inzivaya gireceğini söledin ve o zamana kadar yapılan her şeyi bir çırpıda silip atmış oldun’’ der ve olayların iç yüzünü daha da anlamasına yardımcı olur reisin.
Reisimizde zaten bilmektedir ki kendi yetiştirdiği xxx kişisi ona kafa tutmaz,tutamaz çünkü onu yeterince tanıyacak kadar vakti olmuştur ama bir husus YA BİR BAŞKASI AKLINI ÇELDİ ise..
Gelelim reisimizin eşine,reisimizin bu bilgiler ışığında tahmini aynen şu şekildedir:’’Bu SAÇI UZUN bayanımızda aklınca bir aileye girerek,bu aileyi 2 ERKEĞİ BİRBİRİNE DÜŞÜREREK nasıl parçalayabileceğini ve bir kadının neler yapabileceğini bir kere daha tarihe göstermek ister.Bunda da başarıya yaklaşmıştır açıkçası.Ama bir tek noktaya aklının ermemesinin onu ne durumlara düşüreceğinden habersizdir.Bu bayan aile tanımını bilmiyordur.Aile demek sadece forumda açılan bir başlığa birkaç üyenin kayıt olduğu bir dernek,kurum vb şeyler demek değil,GÖNÜLLERİN ve DOSTLUĞUN olduğu insanların birbirlerine GÜVEN duyduğu bir ortam demektir.Bu ortamında illaki adını bir Aile olarak alması gerekmez, bulundukları her ortamda bireylerin birbirlerine sımsıkı sarılmasının yeterli bir durum olduğunu aklından çıkarıvermiştir bayanımız yada aklı o kadarına ermemiştir.
Sonuç itibari ile aile,reisin oyundan ayrılacağını sölemesi üzerine ve onun yerine de kimseyi layık görmediklerinden dolayı aileyi forumda kapama kararı alırlar.Tabiki bu aile,reislerinin onca emeğini unutmamış ve resmi bir kurum olmasa da hala alışılagelmiş sistemlerine devam etmişlerdir üstelikte eskisinden daha da sağlam bir hal almış,bireyler aralarında yardımlaşma ve dayanışmayı daha da üst düzeylere çıkaracaklarının ışığını göstermişlerdir reislerine. ((Kim bilebilir ki belki böyle bir işin içinde bile bir hayrın gizli olabileceğini??))
--------------------------------------------------SON----------------------------------------------------- |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 12:54 am |
|
|
Kısa bir Açıklama..
Aslında bu öyküyü 2 nedenle yazmayı planladım.1. si bu olayları bilip belki,hani olur ya bir ihtimal sizin başınıza gelmesini engellemek umudu ile, 2.si ve EN ÖNEMLİSİ ise teklif kısmı idi.Durduk yere bu teklifi yapamayacağımı,buna cesaretimin olmadığını düşünerek böle bir girişime atıldım.
Olaylara yorum katmamaya özel bir itina gösterdim.Yorum yaptığımı anlayacağınız ve zaten benimde o kısmı belirttiğim bir paragraf var ama ondanda o kadar çok eminim ki ve hala yeni yeni şeyler öğrendikçe bu konuda ki fikrim git gide kesinleşiyor..
Başlık ise olayları aynen bizans entrikalarına benzettiğim için bu şekilde konuldu açıkçası ve tabiki yazdığım ama daha sonra sildiğim bazı şeylerde olmadı değil.
Olaylar aynen bu şekilde cereyan etmiştir.Öyküme kızıp,olumsuz yorum yapanlar yada eleştirenler çıkarsa kesinlikle KAALE alınmıcaktır.
En son alpi_03 tarafından C.tesi Ocak 03, 2009 1:48 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 1:04 am |
|
|
Gelelim TEKLİFe
Malum oyunda her şey bir kurgudur.Ailenin kurulumunda kurucu üyelere birer yer aranırken, mecburen abla rolune büründürdük bir arkadaşımızı.Daha önce beni evlenmem konusunda çok fazla sıkıştıran,oyundaki mizansene göre Rp’de ailenin ablası olarak nitelendirilen bayana ben 2 defa bu sıkıştırmalar sonucu evlenme teklifi etmiştim.Bunu o ve benden başkası bilmiyor.Bu evlenme tekliflerim şaka yollu olmasına rağmen bir ‘evet’ dediğini duymayı gerçekten çok istemişimdir.
Neden şaka yollu peki? (Onunda böle düşündüğünü varsayarak) Ona, o ve benim konumumuz gereği ciddi ciddi evlenme teklifi edemicemi o ve ben çok iyi biliyorduk.((Beklide onunla olan samimiyetimin kaybolacağından korktum cevabının olumsuz olması durumunda KİM BİLEBİLİR Kİ??))
Şimdi ise ona herkesin önünde gayet samimi bir eda ile soruyorum ve yanıtının olumlu olması halinde oyuna tekrar dönmeyi düşüneceğimin altını çizerekten.
Bu 4 kısımda da konumundan dolayı ailenin ablası olarak nitelendirdiğim bayan
BENİMLE EVLENİR MİSİN? HER ŞEYE 0’dan BAŞLAR MISIN BENİMLE ?
(Gene isim vermiyorum,o kendisini biliyor,uygun gördüğü takdirde kendisini açıklar yada açıklamaz ona kalmıştır)
En son alpi_03 tarafından C.tesi Ocak 03, 2009 5:40 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
Rohirrim
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 1:11 am |
|
|
Eline sağlık çok güzel bi hikaye Yani anlatımı filan yaşanmış şeyler güzel değil dde |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 1:13 am |
|
|
anlatımı falan güzel değil mi |
|
|
|
chocolateman
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 1:14 am |
|
|
o abla ben çıkmayayım ayıp olur yani |
|
|
|
Rohirrim
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 1:15 am |
|
|
Yoo anlatımı güzel ama yaşanmış bir öykü olması kötü |
|
|
|
sweet_amber
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 2:28 am |
|
|
nolur choco abi sen cıkma o abla:D
Reisim herşey icin cok tesekkür tekrar,rpsiyle anlatımıyla herşeysizle mükemmel olmuş.inş herkes ders cıkartır dedigin gibi |
|
|
|
alyabike
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 2:51 am |
|
|
hmm ben bu teklifin kime gittiğini anladım da ne der işte orası muallak ama alpi iyi ki günlük yazdın bu öyküyü. bide haftalık olsaydı napardık acep. bekle bekle tv deki diziler gibi.... |
|
|
|
rehaxx
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 3:26 am |
|
|
ya sadece tek kıssıyı cozemedım o kadar lafda vermıon agzından be kardesım |
|
|
|
alyabike
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 12:14 pm |
|
|
bana sor reha |
|
|
|
sweet_amber
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 12:40 pm |
|
|
ben bi tahmin yürütdüm tutdu:D |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 1:34 pm |
|
|
Evet herkes birşeyi sabırsızlıkla bekliyor sanırım,teklifin sonucu..
Olumsuz bir cevap aldım arkadaşlar.Oyunu bırakabileceğimi sölemiştim ama hem o kişiyi zan altında bırakmamak(buna kimsenin hakkı yok) hemde bir görevimi daha yerine getirmek için Bulgarlarla olan çarpışmada benimde biraz katkım olsun amacı ile 2 gün sonra orduya katılacağım ve Bulgaristan'a kadar yolu var bu gidişin..
İsterseniz Rp yi haftada bir olmak şartı ile devamını yazabilirim.Yazarken bu kadar tutulacağını beklemiyordum açıkçası.. |
|
|
|
rehaxx
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 1:55 pm |
|
|
alyabıke sana sorsamda sen benım ıstedıgım kısının adını veremessın tek bı koısı gereklı bana abla degıl j degel xxx degel |
|
|
|
epiphania
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 5:09 pm |
|
|
alpicim başından geçenleri bilmiyordum ne diim geçmiş olsun
rp çok güzel olmuş devamını sabırsızlıkla bekliicem,ailenizi birbirine düşüren kişiyi az çok tahmin edebiliyorum ama zan etmekte istemiyorum..
umarım emeklerinin karşılığını bir gün alırsın
RKda ve gerçek hayatta başarılar.. |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 5:48 pm |
|
|
Tşk ederim Epiphania güzel düşüncelerin için.Herşey olacağına varır elbette,Belkide bu bizi daha kötü birşeyden korudu,bunu kimse bilemez..
Hele bir Bulgarlara hadlerini bildirdiğimizi göreyim de,bari gözüm açık gitmesin Bulgaristana girecez inş.. |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 7:47 pm |
|
|
Roman gibi derler ya alın işte aynısı ) |
|
|
|
epiphania
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 7:52 pm |
|
|
rica ederim fazla tanımadım seni ama tanıdğım kadarıyla iyi birisin ve bunları hak etmiyorsun..
inş. öfkeni bulgarlardan çıkarırsın bu en iisi olucaktır
savaş bittiğindeyse oyunu bırakma..bırakta sana bunları yaşatanlar bıraksın oyunu.. sen kararını vermişsindir belki ama ben bırakmamandan yanayım .. RKnın senin gibi insanlara ihtiyacı var.. |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) C.tesi Ocak 03, 2009 11:39 pm |
|
|
- epiphania demiş ki:
- rica ederim fazla tanımadım seni ama tanıdğım kadarıyla iyi birisin ve bunları hak etmiyorsun..
inş. öfkeni bulgarlardan çıkarırsın bu en iisi olucaktır
savaş bittiğindeyse oyunu bırakma..bırakta sana bunları yaşatanlar bıraksın oyunu.. sen kararını vermişsindir belki ama ben bırakmamandan yanayım .. RKnın senin gibi insanlara ihtiyacı var.. Öfkeli değilim bilmiyorum neden değilim ama şuan en rahat günlerimi yaşıyorum..
Ben rp de de özellikle üzerinde durdum,bu olanlar yüzünden oyunu bırakmadığım konusuna.Gel gör ki,bu kadar alçalabilen bir oyunda durmakta saçma geliyor açıkçası.Büyüklerimiz bilse nelerle uğraştığımızı ne derlerdi acaba merak etmişimdir hep..
Unuttuğumuz bir nokta var.Bu bir oyun ama oyunu oynayan ve yönlendiren İNSAN. |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) Paz Ocak 04, 2009 1:19 am |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
- Bu kişinin açıklaması aynen şu şekildedir:’’Ben bu olayı fark ettiğim andan itibaren bazı girişimlerde bulundum.Her 2 si ile de defalarca konuştum,baktım olmuyor daha da sert çıktım ama velakin baktım ki bunlar buna bir son vermeyecek,bende bir plana koyuldum.Bu ikisini de aileden bir sebeple attırtacak ve kimse hiçbir şeyden haberdar olmadan,ailemiz daha da sağlam bir çatı altında,içerisinde bulunan ve bu çatıyı tehdit eden kişilerden kurtulmuş olarak yoluna devam edecekti.Bunun ilk evresinide gerçekleştirdim.xxx i kasabadan uzaklaştırarak. 2. aşamaya gelindiğinde ailenin ablasını kasabaya çağırdım ve o kasabaya geldiği takdirde el ele bir şeyler daha yapacaktık(onu açıklamıyorum).Bu konuda da onu zorla ikna etmiş olsamda netice itibari ile bu kısımda başarılı oldu.Velhasıl 3. aşama senin üzerine idi.Bu kişiler hakkında biraz negatif düşünmen gerekiyordu ve bunun içinde bir takım çalışmalarım oldu ama sen bu çalışmalara beklemediğim bir tepki veriyordun ve nihayetinde ise özel durumları göstererek oyunda inzivaya gireceğini söledin ve o zamana kadar yapılan her şeyi bir çırpıda silip atmış oldun’’ der ve olayların iç yüzünü daha da anlamasına yardımcı olur reisin.
Bu planlarıda bu oyunda ki son planı oldu abimin..Oyundan ayrılanlar kervanına kendiside katıldı..Hemde 2000-3000 akçe civarındaki parasını bizlere wererek savaşa hazırlanma sürecimizi kolaylaştırdı.Saolsun..
GELDİ Mİ ÜST ÜSTE GELİRMİŞ di mi?? |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) Paz Ocak 04, 2009 12:30 pm |
|
|
evet arkadaşlar herkes su rp deki karakteri merak ediyor ben bastada ismimi verme taraftarıydım ama verilmedi suan ben soylüyorum rp da bastan sona olayların içinde olan ana karakter benim ismimi isteyen çok kişi vardı işte ben SAYLİ burdayım ne söyliceniz merak ediyorum bu olay beni ve sevdiklerimi çok üzdü en çok üzüldüğüm nokta ise dün oyunu bırakacağını açıklayan abim oldu... yazılar belki çok güzel,anlatımı mükemmel olabilir ama su var baslıkta olduğu gibi yasanmış bir öykü onun için herşeye inanmanız için olaya her yönden bakmanız gerek sizin yaptığınız ise sanki bu sadece yazılmış bir rp gibi oo çok güzel,mükemmel olmuş demekten baska bişi değil...lütfen yaşanmış olaylar hakkında yorum yaparken düşünün ve objektif olun tek taraftan dinleyip hak vermeyin.... |
|
|
|
|
Tıpkı Bizans (Yaşanmış bir Öykü) |
|
|