Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Haksızlık

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
sanduk

sanduk

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 10, 2008 10:14 pm

Ben Molla'yı şahsen tanımıyorum;fakat Yetişbey gibi düşünüyorum.Yani bence direk isyan ederiz falan dememişler.Tabi ben bu yorumu diğer kanıtları görmeden yapıyorum.Sonuç itibariyle bütün kanıtlarla birlikte Mahkeme'ye başvurabilirsiniz...
Yetisbey

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 10, 2008 10:20 pm

Bu kanıt hiçbir işe yaramaz...
Calvus

Calvus

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 10, 2008 10:22 pm

Şaka dahi olsa böyle birşeyin ifade edilmesi bile affedilemez. Kimse
bir başkasının oyunu bu şekilde yönlendirme hakkına sahip değil.
Kanunlarımıza uygun olarak cezalandırılması gerekiyor.

Arkadaslar hâlâ dava başvurusu yapmamışsınız. lütfen gereğini yapın. Saygılar benden size...

Tam ben gönderirken diğer mesaj gelmiş. Bu delil gayet yeterli alenen oyları tehdit ile yönlendirme yapılmış.
EDİT: tabii en doğru kararı adalet verecektir. biz de adaleti yönlendirmeyelim değil mi
fakilli

fakilli

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 10, 2008 11:36 pm

Ben bu resimde bi zorlama görmüyorum.Molla olasılık belirtmiş ayrıca söylediklerinede katılıyorum.Biz Gönen'i bugünlere kolay getirmedik her seçimde belediye reisini önce konseyde konustuk uzun süre Gönen'de yaşayıp tecrübe kazanan kişiler reis oldu hep.Neyse kim ne derse desin zaten Dostcan garanti kazanıcak o seçimleri boşuna yorulmayın.Ayrıca o resimdede davalık birşey yok.
Yetisbey

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 10, 2008 11:41 pm

Göneni kimin buralara getirdigi hiç kimseyi ilgilendirmez Evil or Very Mad
Herkesin seçimlere girme hakkı vardır kimse kimseyi zorla seçimlerden alıkoyamaz

Şimdiye kadar anlattıklarım sadece davalık birşeyin olmadıgıydı ama söylediklerini asla katılamam ve kendisini bu sözler sarfettigi için kınıyorum...
Evil or Very Mad
fakilli

fakilli

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 10, 2008 11:56 pm

Yapma ya ? kimi ilgilendirir peki? Gönen'in bu hale gelmesindeki o kadar insanın emeği ne olcuak ? cebinden belediyeye para verenler ? peki ya hiç sızlanmadan günlük 25 akceye calısan meslekçiler?

Seni mi ilgilendirir peki Gönenli olmadıgın halde ? Burda bu konu birini ilgilendirmezse seni ilgilendirmez,onun için ya sus yada üslubunu düzelt.

Biz herzaman baskanımızı secerken kendini kanıtlamıs güvenilir kişileri sectik.Şimdi zamanında Gönen pazarını yağmalayıp meyveleri 12 den alıp bandırmada 15.95 den satan birini savunmayın bana ! Meyhanesinde ekmegi 10 akceden satan kişiyi savunmayın ! Biz ne kadar uyarsakta bize düşman olan kişiyi savunmayın! Kendi cıkarlarını düşünen kişiyi savunmayın !

Ben aday veya baskan olamz demedim.Sadece Molla'nın söylediklerini onayladıgımı ve Molla'nın sözlerinin bir dava konusu olamıyacagını belirttim.
Calvus

Calvus

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 12:02 am

fakilli demiş ki:
Ben bu resimde bi zorlama görmüyorum.Molla olasılık belirtmiş ayrıca söylediklerinede katılıyorum.Biz Gönen'i bugünlere kolay getirmedik her seçimde belediye reisini önce konseyde konustuk uzun süre Gönen'de yaşayıp tecrübe kazanan kişiler reis oldu hep.Neyse kim ne derse desin zaten Dostcan garanti kazanıcak o seçimleri boşuna yorulmayın.Ayrıca o resimdede davalık birşey yok.

"Dostcan kazamazsa büyük ihtimal ayaklanma olacak." bu söz açıkca oyları yönlendirmedir. bu benim şahsi görüşüm. Dava açılır, kadı suç unsuru yok derse suç yoktur. ancak bu tür yazıyı onaylamak mümkün değildir.

Ayrıca konsey kasabanın gelecek reislerinin belirlendiği yer olmamalı. burada demokratik bir oyun alt yapısı var. Askeri bir rejim yok. sizin konseyiniz şu an bizim Genel kurmay başkanlarının belirlendiği YAŞ (yüksek askeri şura) gibi birşey sanırım.

Ben yazarken mesaj gelmiş ekleme yapayım. Burada kimseyi savunmuyorum. ancak mollanın veya bir başka kişinin bu şekilde davranma hakkı yok.

demekki sizin konseyinizden olmayan biri seçilirse meslek sahipleri belediyeye çalışmayacak mı? bu tehditlerden bunu mu anlamamız gerekiyor?
Yetisbey

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 12:14 am

Fakilli efendi bizim kimseyi savundugumuz falan yok meyhane resimlerinde gördügüme göre arkadas açık açık ayaklanma olucak kasaba gerilicek demiş bu ne demektir? bu bunca zaman emeklerinizi hiçe saymaktır.
Belediye reisi eline aldıgı kasabayı görevde oldugu sürece en iyi şekilde yönetmesi gerekmektedir hele bi iyi yönetmesin Evil or Very Mad siz şimdi yaptıklarınızın arkasına sığınarak milletin seçme ve seçilme hakkını elinden alamassınız Evil or Very Mad
Eger gönen halkı aday olan kişinin belediye reisligini haketmedigini düşünüyorsa zaten oylarını ona göre kullanırlar buna sizin müdahale etmeniz gerekmez Evil or Very Mad

Gönenli değilim belki ama bir Osmanlı vatandaşıyım ve seni bu sözlerin içinde kınıyorum Evil or Very Mad
geldim

geldim

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 1:02 am

Sanirim iş gene bana düştü bunada cevab verelim
demiski

Molla olasılık belirtmiş ayrıca söylediklerinede katılıyorum
katiliyormusun berabermi isyan edeceksiniz yoksa

Biz Gönen'i bugünlere kolay getirmedik
siz değil HALK getirdi HALK

her seçimde belediye reisini önce konseyde konuştuk
nasil yani sizin konseydekilerin 10-15 oyumu baskani belirledi nasil oluyor bu

Neyse kim ne derse desin zaten Dostcan garanti kazanıcak o seçimleri boşuna yorulmayın
bu cümleye cevab vermek bile istemiyorum sayın derin devlet

Gönen'in bu hale gelmesindeki o kadar insanın emeği ne olcuak
onlara mütesekkürüz emekleri bosa gitmeyecek

peki ya hiç sızlanmadan günlük 25 akceye calısan meslekçiler?
onlar gönen icin calisti dostcan icin değil

Seni mi ilgilendirir peki Gönenli olmadıgın halde
yalniz seni ve 5 arkadasini değil tüm osmanliyi ilgilendirir

onun için ya sus yada üslubunu düzelt.
bu karari sen veremezsin

meyveleri 12 den alıp bandırmada 15.95 den satan birini savunmayın bana
bu suc değil bunun adina ticaret derler

Meyhanesinde ekmegi 10 akceden satan kişiyi savunmayın
böyle yapmissa cezasini cekmistir

Sadece Molla'nın söylediklerini onayladıgımı
hic yakistiramadim sana

Molla'nın sözlerinin bir dava konusu olamıyacagını belirttim.
eğer ergenekon dava konusuysa bunun ondan farki yoktur
sayin DERİN DEVLET
Admin
Tristan
Tristan
Admin

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 2:20 am

Biraz Daha Sakin Olalım Lütfen Cool
tiger1617

tiger1617

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 7:27 am

Arkadaşlar bu kanıt hiç birşeye yetmez, çünkü Molla Hocam "eğer kasaba kötü yönetilirse ayaklanma olacaktır" Yani Dostcan seçilmezse kasabanın kötü yönetileceğini ve büyük ihtimal ayaklanma olacağını söylemiştir. HEm kanıtta m.luther[soll] kendi yazdıkları yazıları silmiştir? Neden bunu da cevaplarsanz iyi olur.
soll

soll

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 9:01 am

orada fısıldaşma olmuştur.. Fısıldama özel haklara girer.. verilmesi mecburi deildir...
Delikanlim

Delikanlim

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 10:02 am

Eğerki molla seçimleri kazanamaması durumunda kasabayı işgal ediceğini söylüyorsa kendisi seçimleri çoktan kaybetmiştir bence hiç durmasın hazırlıklarına başlasın.Ve liseli arkadaşım sende kasabayı yönetebilecek durumda olduğuna istişaren seçimlere girdiğine göre hem korumasını hemde yönetmesini bilmelisin.Bu gün molla yarın başkası bunu herkez söyliyebilir.Önemli olan seçimlere giren kişilerin girmeden önce kendinde kasabyı yöneticek gücü bulmasıdır.Yapılan ayıp veya kışkırtmaya değinmiyorum çünkü herzaman bi gruplaşma olmuştur.En iyisi kasabayı kim daha iyi yöneticekse o alsın bu seçimleri.yönetemiyeceğini düşünende seçimlerden ayrılsın ki o kadar halk mazur duruma düşmesin.

(Bunlar sadece benim fikrimdir son sözü halk söyler)

Saygılarımla Delikanlim Peçenekoğulları
totalwar

totalwar

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 10:45 am

Delikanlim demiş ki:
Eğerki molla seçimleri kazanamaması durumunda kasabayı işgal ediceğini söylüyorsa kendisi seçimleri çoktan kaybetmiştir bence hiç durmasın hazırlıklarına başlasın.Ve liseli arkadaşım sende kasabayı yönetebilecek durumda olduğuna istişaren seçimlere girdiğine göre hem korumasını hemde yönetmesini bilmelisin.Bu gün molla yarın başkası bunu herkez söyliyebilir.Önemli olan seçimlere giren kişilerin girmeden önce kendinde kasabyı yöneticek gücü bulmasıdır.Yapılan ayıp veya kışkırtmaya değinmiyorum çünkü herzaman bi gruplaşma olmuştur.En iyisi kasabayı kim daha iyi yöneticekse o alsın bu seçimleri.yönetemiyeceğini düşünende seçimlerden ayrılsın ki o kadar halk mazur duruma düşmesin.

(Bunlar sadece benim fikrimdir son sözü halk söyler)

Saygılarımla Delikanlim Peçenekoğulları

fazla söze gerek yok delikanlım hislerime tercüman oldu.. acıkcası kasabayı yönetemeyecek durumda olanlar secimlere girmezse halk da magdur olmaz.. yönetemeyecek derken ne kastediyorsun derseniz .. bir belediye reisi adayı secime girmeden elinde en az 1 fırıncısı 1 degirmencisi 1 kasabı 1 demircisi yoksa bu işe kalkısması dogru olmaz .. zira belediye işlerinin aksaması hic iyi olmaz 1 günlük kayıp belediyeye minimum 60 akceye patlıyor..

ikinci olarak molla efendi nin sözleri burdaki delilde net olarak isyan edecegini sölememişse de ima var .. bu sözleri yakıstıramadım .. isteyen istedigine oy verir.. osmanlı halkı kendini yöneticekleri secmeyi de iyi bilir .. bu yüzden belediyeyi yönetemeyecek kişiyi oraya getiriceklerini de sanmıyorum ..
trtugrul

trtugrul

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 10:51 am

arkadaşlar neden şöyle düşünmüyorsunuz belkide molla bi isyan çıkarılacağından bahsetti.yani kendini idaresi dışında bi isyan.kendisinin katılmıyacağı bir isyan.belkide insanları uyardı.kasabada belli grubun liseli(ydi sanırım)ye karşı isyan çıkarıncağından bahsetti.insanların hazırlıklı olmasını istedi bi böyle düşünsek
molla_efendi

molla_efendi

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 3:48 pm

Bismillahirrahmanirrahim diyerek bu forumdaki ilk yazıma başlamak istiyorum.

Öncelikle malum konu tarafsız bir gözle tahlil edilirse,ne demek istediğim ve kelamlarımdaki mana çok açıktır.

Birkaç analizimi belirtmek istiyorum;

Soll arkadaşımız “dostcan seçilmezse isyan ÇIKARTILACAKTIR” dediğimi söyleyerek bu konuyu açmış

Liseli ise ”Eğer LİSELİ başkan seçilirse Gönen’de ayaklanma başlayacak” dediğimi söyleyerek desteklemiş

Dostcan kazanamazsa büyük ihtimal ayaklanma olacaktır diyerek;

en doğal ve yasal hakkım olan Osmanlının gelecekteki durumu hakkında tahminde bulunmam ile soll’un iddia ettiği ama kesinlikle sarfetmediğim “ İSYAN CIKARTILACAKTIR “ diyerek gerginlik yaratma maksatlı kelimeler arasındaki uslub ve mana farkı malumunuz .

Ve liselinin dediği gibi “eğer Liseli seçilirse ayaklanma olur deseydim (kaldı ki demedim)

haklıydı.Tek bir hedef göstererek onun oy almasını engellemiş olabilirdim.

Ama benim demek istediğim şuydu zaten çokta açık ;

Belediye başkanlığı yapan kardeşlerimiz iyi bilirler,kasabadaki esnaf kardeşlerimizle aralarında bir kordinasyon kurmadan görevlerini yürütmeleri imkansız.Liseli de dahil olmak üzere, Dostcan dışında kimsenin bu kordinasyonu sağlayamayacağını düşündüğümden,Dostcan dışında kimsenin bu görevi yapamayacağını belirttim.

Şunu da belirteyim nasıl ki seçimlerde kimsenin görüşü beni bağlamıyorsa,benim görüşlerimde kimseyi alakadar etmez.İstediğimi kanuni olarak desteklemeye veya desteklememeye hakkım var.

Ben zaten burada kendi görüşlerimi belirttim ve ekledim,

-Dostcan dışında birisi kazanırsa büyük ihtimal ayaklanma olur.

Zaten büyük ihtimal dedim,eğer bildiğim ve kesin olarak yapacağım tarif ettiğiniz alengirli oyunlar olsa

-Dostcan dışında birisi kazanırsa isyan olur derdim

Peki neden isyan olur derseniz.Olur olmaz orasını bilemem ama yine diyorum büyük ihtimal olur çünkü;

Dostcan dışında diğer adayların kordinasyon sağlayacağına inanmıyorum.Tekrar ediyorum Sağlarlar sağlayamazlar,herkesin görüşü farklıdır ama bu benim görüşüm.

Netice de kordinasyonu sağlayamadıklarında halk arasında yönetimden hoşnutsuzluk baş gösterecek ve divan’a belediyenin ele geçirilmesi için talepte bulunulacaktır.(bunun örnekleri Osmanlı tarihimizde mevcuttur)

Divan da gerekli izinleri vererek,belediye başkanının değişmesini isteyebilir.

Benim anlatmak istediğim bunlardı ama kelimelerin ve uslubumun değiştirildiğini gördüm ve hakkaten üzüldüm.

Ve benim bazı cümlelerimi nedense eklememişler.Eğer söylediklerimin aksini iddia ederlerse ve yalan olduğunu söylerlerse kesinlikle dürüst olmayan bu tartışma ortamında bulunmayacağım,

Bu konuşma esnasında,liseli s2 lere boykot yaptırıp ayaklanma ortamını çıkaracağım konusundaki endişesini belirttikten sonra

Ben meyhanedeki tüm herkesin şahit olmasını ve Osmanlının bir demircisi ve vatandaşı olarak belediye başkanı kim seçilirse seçilsin elimden gelenin ve üzerime düşeni fazlasıyla yapacağımı and içerek beyan ettim.Ve kasaba hakkında hayırlı olmasını liseliye de başarı dileklerimi ilettiğimi belirttim.Zaten etik olan ve olması gerekende bu.

İtham edip belirttikleri gibi ayrıca haksız oldukları düşünce şablonunda olsaydım.Böyle bir and içmezdim ve Dostcan dışında seçilenler olursa çalışmayacağım ve düşmanlık yapacağım derdim.

Osmanlı için bugüne kadar yaptıklarımın ortada olduğunu ve burada nutuk atarak kibir batağına düşmeyeceğimi belirtmek istiyorum.Bu konuyu açan arkadaşın imzasındaki logoyu bile bir rica karşılığında,Osmanlımıza hizmet olsun diye yaptım,hangi zümre olursa olsun yardıma hazırım,yaparım ve yapacağım . . .

Ayrıca Dostcan ile şu anda 400 $ lık bir harcama yapıp Kasaba bilgi sistemi oluşturuyoruz.Bazılarına delilik gibi gelebilir ama biz bu oyuna ve Osmanlımıza hizmet için boş polemikler sarf edip ağzımızı yormaktansa geçmişte olduğu gibi çizgi filmler,mühürler,logolar,organizasyonlar,yemekli buluşmalar vs yaparak hayatın her alanında prensip edindiğimiz “Ayinesi iştir kişinin,lafına bakılmaz” sözünü yansıtmaya çalışıyoruz.

Ve bunu hiçbir zaman reklam veya rant malzemesi olması için olarak kullanmıyoruz.Kullansaydık Bu 400$ lık harcamamızı ve kasaba bilgi sistemini seçim yazımızda ve forumlarda duyurarak söyleyebilirdik ve bunun rantı sayesinde seçimleri kesin olarak kazanırdık.Burada ilk defa bahsi geçiyor.Ama yapmadık.Böyle bir şeye gerek yok çünkü bu hizmeti yapmak boynumuzun borcu.Ve şu anda bunları ilan etmediğimiz halde %70 lik oy oranı ile öndeyiz.

Son olarak eğer konuşmalarımda suç unsuru olduğunu düşünen birileri varsa bir an önce beni mahkemeye vermesini ve bazı konular açıp,ortamı gererek bir takım yandaşlar toplayarak rant elde etmeye çalışmasını esefle kınıyarak;

Suçum olduysa da bunun forumlarda değil mahkemelerde konuşulup,cezam varsada gerekirse oyun içindeki karakterimin idam edilmesine razı olduğumun tüm Osmanlının bilmesini istiyorum

Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz . . .

Allah’a emanet olun saygılarımı sunuyorum . . .
soll

soll

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 4:00 pm

Sayın molla_efendi;

Yazdıklarınızı okudum.. Bizim anlayışımız yüzünden bu kadar uzattık.. Bunun için özürdilerim.. hem liseli hem de kendi adıma.. Zaten seni eski hesabımdan da iyi tanırım.. Ama meyhanedeki uslübundan dolayı meyhanedeki herkes , benim anladığım gibi anladı.. Neyse bu kadar uzatmaya gerek yok.. Ortamı gerdiğimiz için özür dileriz.. Seni şimdi anladım..

EDİT
Saygılarla..

En son soll tarafından Cuma Tem. 11, 2008 4:09 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
molla_efendi

molla_efendi

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 4:05 pm

Estağfurullah özür dilenecek bir mesele yok.Eğer kelamlarımda yanlış anlaşılmaya müsade verdiysem asıl ben özür dilerim.

Lakin konunun bir süre kilitlenmemesini ve kamuoyunun bu konuda bilgilenmesini istirham ediyorum.En azından halkımız aramızdaki seviyeli durumu görerek her mevzunun güzel lisan ile halledebileceğini idrak edebilir.

saygılar . . .
soll

soll

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 4:12 pm

molla_efendi demiş ki:
Estağfurullah özür dilenecek bir mesele yok.Eğer kelamlarımda yanlış anlaşılmaya müsade verdiysem asıl ben özür dilerim.

Lakin konunun bir süre kilitlenmemesini ve kamuoyunun bu konuda bilgilenmesini istirham ediyorum.En azından halkımız aramızdaki seviyeli durumu görerek her mevzunun güzel lisan ile halledebileceğini idrak edebilir.

saygılar . . .

+1
tiger1617

tiger1617

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 4:30 pm

molla_efendi demiş ki:

saygılar . . .

+1
geldim

geldim

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 4:32 pm

molla efendi böyle bisey demediğini yanlis anlasildiğini tahmin etmistim
lakin fakillinin yazdiklarini görünce bu düsüncemden vazgectim sende istersen o yazilari oku bakalim ne düsüneceksin
Evrenos_Beg

Evrenos_Beg

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 6:24 pm

O konusmalar sirasinda ben de meyhanede idim.. Aslinda Molla_Efendinin konusma uslubu biraz tehditvari idi.. Daha dogrusu oyle anlasildi.. Durumu burada kendileri de izah etmisler..

Konuyu uzatmak istemem ama benim canli sahit olarak o konusmalar esnasinda anladigin kisaca su :

Sayet Dostcan kardesimden baskasi reis olarak secilirse kasaba konseyi bunu boykot edecek.. Yani secilen reis bundan dolayi pek bir is yapamayacak..

Yani anladigimiz manada bir isyan degil.. Sadece bir BOYKOT..

Benim kafama takilan ve o zaman da sordugum ama cevabini bir turlu tam olarak alamadıgım diger bir konu ise su :

Simdi Molla_Efendi'ye gore secilmis bir reis kasaba konseyinin destegi olmadan hicbir is yapamaz.. Bunu kendileri bizzat o sirada bana soylediler.. Ben de kendilerine kim veya kimler bu konsey dediginiz diye sordum.. Bana ''anlarsiniz yakinda, benden soylemesi, ama ben kim secilirse secilsin onun arkasindayim..'' dedi.. Simdi bu sorumu yinelemek istiyorum..

Kim veya kimlerden kurulu bu konsey?

Her Gonenli gibi bunu bilmek hakkimiz diye dusunuyorum..

Saygilar,
liseli

liseli

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 9:29 pm

fakilli demiş ki:
Yapma ya ? kimi ilgilendirir peki? Gönen'in bu hale gelmesindeki o kadar insanın emeği ne olcuak ? cebinden belediyeye para verenler ? peki ya hiç sızlanmadan günlük 25 akceye calısan meslekçiler?

Seni mi ilgilendirir peki Gönenli olmadıgın halde ? Burda bu konu birini ilgilendirmezse seni ilgilendirmez,onun için ya sus yada üslubunu düzelt.

Biz herzaman baskanımızı secerken kendini kanıtlamıs güvenilir kişileri sectik.Şimdi zamanında Gönen pazarını yağmalayıp meyveleri 12 den alıp bandırmada 15.95 den satan birini savunmayın bana ! Meyhanesinde ekmegi 10 akceden satan kişiyi savunmayın ! Biz ne kadar uyarsakta bize düşman olan kişiyi savunmayın! Kendi cıkarlarını düşünen kişiyi savunmayın !

Ben aday veya baskan olamz demedim.Sadece Molla'nın söylediklerini onayladıgımı ve Molla'nın sözlerinin bir dava konusu olamıyacagını belirttim.

fakilli kimnsenin kimseyi savunduğu yok herkez haklı kimse ona destek veriyor bence boşuna uğraşma tamm belki bu seçimler sizin olsun yani dostcna kazansın ama bilki senin bu sözlerin asla unutulmayacaki...........
liseli

liseli

Haksızlık - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Haksızlık Haksızlık - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Tem. 11, 2008 10:43 pm

arkadaşlar ben artı hiç bir söylemek istemiyorum tamm bu konu burda kapanıyor ama yeri ve zamanı var o zaman ortaya daha güzel şeryler çıkacak neyse tamm artık konu kapanmıştır arkadaşlar bu yanlış anlama yüzündende forum kirliliği yaptıüımız için hepinizden özür dilerim ...

Haksızlık

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 2 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2