|
Avukatlar Odasının önerisi üzerine (Beylerbeyi Makamından) |
|
|
Yazar |
Mesaj |
ahmetseker
|
Konu: Avukatlar Odasının önerisi üzerine (Beylerbeyi Makamından) Ptsi Tem. 14, 2008 2:05 am |
|
|
Arkadaşlar, Avukatlar Odasının Beylerbeyi makamında önerdiği kanun üzerine fikirlerimi belirtmek istedim, o yüzden bu bölümü açtım, eğer sizin de fikirleriniz varsa bu başlığı kullanabilirsiniz. Öneri şu şekilde: - Alıntı :
- SAyın Beylerbeyimiz bizim Avukatlar odası olarak bi yasa tasarımız var
Avukatlar odası dışından bir kişi Avukatlık yapıorsa Dolandırıcılık sucundan yargılanmalıdır Bu kişi; Seviye 0 ise; 25 akce +1 gün hapis
Seviye 1 ise; 50 akce +2 gün hapis
Seviye 2 ise; 100 akce +5 gün hapis
Seviye 3 ise; 150 akce + 10 gün hapis
Cezaları ile yargılanmasını talep etmekteyiz bu konuyu dikkate alacağınızdan da eminiz Saygılar
Ben bu kanun önerisini desteklemiyorum. Bu derneğe üye olmayan birisi de belirli bir antlaşma yaparak davası olan birisinin savunmasını yapabilmelidir. Bu tür bir zorlamanın hiç bir mantığı yoktur. Bence Avukatlar Odasının yapması gereken şey üyelerine kanunlar hakkında, mahkemede nasıl savunma yapacağı hakkında ve benzeri konularda eğitim vermek ve avuatlık talebi geldiğinde de buna yardımcı olmaktır. Ancak bu odaya üye olmayanlar avukatlık yapamaz zorlamasının gereği olmadığı gibi, uygulanması da pek mmkün görünmeyen bir öneridir. Saygılar sunarım |
|
|
|
Cevrimpici
|
Konu: Geri: Avukatlar Odasının önerisi üzerine (Beylerbeyi Makamından) Ptsi Tem. 14, 2008 2:50 am |
|
|
Ahmetseker'e bende katılıyorum.Ayrıca yasa tasarısındakı cezalar çok yüksektir... |
|
|
|
totalwar
|
Konu: Geri: Avukatlar Odasının önerisi üzerine (Beylerbeyi Makamından) Ptsi Tem. 14, 2008 9:34 am |
|
|
avukatlr odasına üye olmayan bir kişinin avukat olamaması kadar sacma bir öner duymamıstım .. bunu da duymuş olduk öneriye - 1 |
|
|
|
geldim
|
Konu: Geri: Avukatlar Odasının önerisi üzerine (Beylerbeyi Makamından) Ptsi Tem. 14, 2008 9:41 am |
|
|
benimde bi önerim var 1. buğday yetiştiricileri loncasina üye olmayan biri buğday yetiştirirse ceza alsin oyundan silinsin onlarin öneriside bunun gibi olmus |
|
|
|
Exelance
|
Konu: Geri: Avukatlar Odasının önerisi üzerine (Beylerbeyi Makamından) Ptsi Tem. 14, 2008 9:57 am |
|
|
Bence bunun yerine kişiye secme hakkın verılsın davalı kişi isterse kanunları daha iyi bılen avukatlar odasından destek alsın eger avukatlar odasında bırını ıstemıyorsa bu onun bılecegı bısey kanunları ıyı bılen ancak avukatlar odasında uye olmayan cok fazla kişi var veya mumkun mudur bılmıyorum ama avukatlık bı ucrete tabı tutulabılır ama avukatını yapacak kişiyi davalı kendi secmeli(istedigi yerden) |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Avukatlar Odasının önerisi üzerine (Beylerbeyi Makamından) Ptsi Tem. 14, 2008 10:07 am |
|
|
- ganimedes demiş ki:
- Bence bunun yerine kişiye secme hakkın verılsın davalı kişi isterse kanunları daha iyi bılen avukatlar odasından destek alsın eger avukatlar odasında bırını ıstemıyorsa bu onun bılecegı bısey kanunları ıyı bılen ancak avukatlar odasında uye olmayan cok fazla kişi var veya mumkun mudur bılmıyorum ama avukatlık bı ucrete tabı tutulabılır ama avukatını yapacak kişiyi davalı kendi secmeli(istedigi yerden)
bunun için avukatlığın kodlanması lazım o zaman herkes bi lonca kurup ücret ister örneğin gazeteciler |
|
|
|
oguzkagan
|
Konu: Geri: Avukatlar Odasının önerisi üzerine (Beylerbeyi Makamından) Ptsi Tem. 14, 2008 10:09 am |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- ganimedes demiş ki:
- Bence bunun yerine kişiye secme hakkın verılsın davalı kişi isterse kanunları daha iyi bılen avukatlar odasından destek alsın eger avukatlar odasında bırını ıstemıyorsa bu onun bılecegı bısey kanunları ıyı bılen ancak avukatlar odasında uye olmayan cok fazla kişi var veya mumkun mudur bılmıyorum ama avukatlık bı ucrete tabı tutulabılır ama avukatını yapacak kişiyi davalı kendi secmeli(istedigi yerden)
bunun için avukatlığın kodlanması lazım o zaman herkes bi lonca kurup ücret ister örneğin gazeteciler buda biraz zor bence ama belli olmaz ama bence kodlamazlar |
|
|
|
Exelance
|
Konu: Geri: Avukatlar Odasının önerisi üzerine (Beylerbeyi Makamından) Ptsi Tem. 14, 2008 10:11 am |
|
|
- oguzkagan demiş ki:
- kartal13 demiş ki:
- ganimedes demiş ki:
bunun için avukatlığın kodlanması lazım o zaman herkes bi lonca kurup ücret ister örneğin gazeteciler buda biraz zor bence ama belli olmaz ama bence kodlamazlar neyı kodladılar kı bunlarıda kodlasınlar ben gecen eylulde oyuna basladım baslarken sev4-sev5-evlılık-hastalık- kodlanacak dendı bır yıla yaklastı kodlanacaklar beklıyoruz:) |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Avukatlar Odasının önerisi üzerine (Beylerbeyi Makamından) Ptsi Tem. 14, 2008 10:14 am |
|
|
o zaman kodlanmayacaksa ücret talep etmek yanlış olur hadi üsret talp edildi ama kişilerin ücretsiz bu işi yapacak birini seçmesine engel olmak çok daha yanlış belediyelerin vergi koymasına benzedi bu iş |
|
|
|
Melike
|
Konu: Geri: Avukatlar Odasının önerisi üzerine (Beylerbeyi Makamından) Ptsi Tem. 14, 2008 11:36 am |
|
|
Sacma bir öneri bence de. Birine dava acilirsa illa avukat mi tutmak zorunda? Isteyen kendi savunmasini yapar, isterse baskasini bulur savunmasini yaptirir. Kanunlarda da, davalilarin avukat tutmasi zorunludur diye bir madde olmadigini düsünürsek, bu öneri abesle istigalden (gereksiz seylerle ugrasmak) baska birsey degildir. |
|
|
|
Muhalefet
|
Konu: Geri: Avukatlar Odasının önerisi üzerine (Beylerbeyi Makamından) Ptsi Tem. 14, 2008 1:46 pm |
|
|
Kendilerine göre haklı sebepleri vardır fakat çok gereksiz bir yasa tasarısı. Sizin lonca olarak amacınız kanunları iyi bilen, haksız duruma düşmüş kişilerin hakkını arayan insanlar yetiştirebilmek olmalı. Siz kendinizi iyi yetiştirip, reklamlarınızı iyi yaptığınızda böyle bir yasaya zaten ihtiyacınız kalmayacak. Ve bu yasa tasarısı rekabeti önleyici bir unsur ayrıca. Burası özgür bir ülke olmalı, hakları kısıtlayan bir ülke değil. |
|
|
|
|
Avukatlar Odasının önerisi üzerine (Beylerbeyi Makamından) |
|
|