Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
bursamami

bursamami

Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Vide
MesajKonu: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 12:21 am

Arkadaslar kisilik olarak haksizliklara boyun egmeyen bir yapim var. Hazmedemiyorum karaktersizce davranislari. Maalesef sahit oluyorum ki oyun bazi dengesizlerin elinde iyicene sulandirilmis durumda. Multiler acilip üvey evlatlarla baskalarina küfürler edilmekte, hakaretler diz boyu. Zevk almak icin oynadigimiz oyunda insani geriyorlar.

Bu fehimsiz kisilere bir dur deme vaktinin geldigi kanaatindeyim. BEn derim ki madem bizler cogunluktayiz, üretimi durduralim.Bir nevi patrona karsi grev yapan isciler gibi.

Biz nereye kadar solon128 e katlanacagiz yahu? Adam keyfine göre adminlik yapiyor. bakalim bizler inzivaya cekildigimiz zaman ne yapabilecek. Vazgecilmez gördükleri kendi imparatorluklari  bu protestoya ne kadar dayanabilecek.?

Hepimizi bu konuda destege davet ediyorum.aktif 500 kisi inzivaya cekilirse inanin darmadagin olurlar, anlasma zemini ararlar belki de. Unutmayin adaletsiz yönetici suclu degildir, onu orda barindiranlar sucludur. Biz haksizliklara boyun egmeyen bir neslin cocuklariyiz, solon da kimmis?

Zulmü alkışlayamam, zâlimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdâdıma saldırdı mı, hattâ boğarım!..
- Boğamazsın ki!
- Hiç olmazsa yanımdan koğarım.
Üç buçuk soysuzun ardında zağarlık yapamam;
Hele hak nâmına haksızlığa ölsem tapamam.
Doğduğumdan beridir âşıkım istiklâle,
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lâle!
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırma da geç git, diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...
İrticâın şu sizin lehçede ma'nâsı bu mu?

Mehmet Akif Ersoy

En son bursamami tarafından Çarş. Tem. 16, 2008 12:44 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
malsi

malsi

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 12:37 am

bence işe yaramaz hatta işlerine gelir Osmanlı'nın kapanması!
ona göre hareket etmek lazım.
bursamami

bursamami

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 12:39 am

malsi demiş ki:
bence işe yaramaz hatta işlerine gelir Osmanlı'nın kapanması!
ona göre hareket etmek lazım.

niye islerine gelsin ki? onlar da osmanlida oynamiyorlar mi? ben icimizdeki hayinlere bir protesto düzenlemekten bahsediyorum.

malsi

malsi

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 12:40 am

pardon ben adminlerden bahsediyorsun sandım o zaman anket aç derim hatta buraya ekle.
bursamami

bursamami

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 12:44 am

malsi demiş ki:
pardon ben adminlerden bahsediyorsun sandım o zaman anket aç derim hatta buraya ekle.

Türkiye adminleri degissin istiyorum.Bunun icin acilan konular hep kilitlendi.o nedenle osmanliyi layikiyla temsile debilecek biri basa gecene kadar bu heriflerin elini kolunu baglayalim derim.
lord_ozgur

lord_ozgur

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 2:14 am

Üretim durursa Osmanlı durur, Osmanlı'nın durmasınıda hiçbirimiz istemeyiz.Bu memleketi bulgarlarda karşı gecelerce savunduk unuttunuz mu?Onların yapamadıgı kötülüğü biz yapmış oluruz memleketimize.Adminden rahatsızsanız forumu istediginiz kadar boykot edebilirsiniz onda özgürsünüz ancak üretimi durduralım vs.. tarzında yapılacak bir boykot pire için yorgan yakmaktan başka bir şey olmayacaktır.Mantıklıda degildir.Kesinlikle karşıyım.Dahili ve harici düşmanlarımızın ekmeklerine yağ sürmekten başka bir işe yaramayacaktır Exclamation
muhittinq

muhittinq

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 8:20 am

Arkadaşlar üretim durdurmak çok gereksiz.Zira böyle bir şey yapılırsa dış düşmanlar sevindiği kadar iç düşmanlarda sevinecektir.Ayrıca şunu unutmayın bizim kaybedecek zamanımız yok.Sınırlar kapandı bu çok iyi bir durum bizim için.Çünkü gelişmemiz için bir avantaj.Bulgarlar ne zaman sınırlar açılsa saldırıya geçiyor ve kendileri zararlı çıksa da en çok zararı gene biz görüyoruz.Çünkü adamların istediği Osmanlının gelişmemesi.Diyelim ki üretim durdu ne olacak peki geleceği yani ileriyi düşündünüz mü.Bu bulgarların ekmeklerine yağ sürmeye benzer.Zira arkadaşlar oyunda sadece osmanlı yok.Sınırlar açıldığı zaman ne olacak hepimiz inzivada iken sınırlar açılıyor ve bulgarlar aynı gün saldırıyor.Herkese nasıl ulaşacaksınız inzivada iken.Bunu düşündünüz mü?Arkadaşlar diğer foruma üye olan kişileri engelleyin.Onlara buradan bahsedin.Eğer mümkünse parayla oynayan arkadaşlar oyunda Solon aleyhine propaganda yapsın.Forumumuzu tanıtsın.Bunları hiç mi düşünmediniz.Biraz daha mantıklı düşünelim ve ona göre hareket edelim.Yukarıdaki öneriye kesinlikle karşıyım.Böyle bir durumda Osmanlı biter ve hepimiz Bulgar boyunduruğu altına gireriz.Saygılarımla

Muhittinq Peçenekoğlu
malsi

malsi

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 9:59 am

muhittin doğru söylüyorsun çok haklısın bence.
e.altnr

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 10:05 am

Benım anlamadıgım solondan sıkayetcısınız tamamda solon forum yonetıcısı oyun ıcıne karısıyor mu yok.

e ne alaka ınzıvaya cekılmenız?
Bence forumlardan cekılın ınzıvayada ( hani tabir vardır ya "motorun soğusun diye") o şekilde yani affraid
malsi

malsi

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 10:14 am

e.altnr demiş ki:
Benım anlamadıgım solondan sıkayetcısınız tamamda solon forum yonetıcısı oyun ıcıne karısıyor mu yok.

e ne alaka ınzıvaya cekılmenız?
Bence forumlardan cekılın ınzıvayada ( hani tabir vardır ya "motorun soğusun diye") o şekilde yani affraid
kardeş yenisin galiba yahıt da meseleyi anlamadın Osmanlı'nın adminliğini yapıyor aynı zamanda bu adam ok.
e.altnr

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 10:20 am

Osmanlının admınlıgını yaptıgı dogru ama bunu forumda yapıyor.
Osmanlı hakkında ljs ye aracılık edıyor oyun ıcıne baska turlu nasıl karısıyor yada karısacak.
Hesabı yabancı bı devlette bu adamın oyuna oyun yonetıcılerınden baska mudahele kımse edemez.

Cok yenıyım hızınıza yetısemıyorum kardeş.
sanduk

sanduk

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 10:55 am

Lord_Özgür ve Muhittin söylenecek herşeyi söylemiş zaten...
muhittinq

muhittinq

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 11:12 am

e.altnr demiş ki:
Osmanlı hakkında ljs ye aracılık edıyor oyun ıcıne baska turlu nasıl karısıyor yada karısacak.
Hesabı yabancı bı devlette bu adamın oyuna oyun yonetıcılerınden baska mudahele kımse edemez.

Arkadaşım sana 3 şey söyleyecem.Başka da bir şey söylemeyeceğim.

1) Cucurbita Şarköyde iken idam edilmesine rağmen bir saat sonra kim tarafından kurtarıldı?
2)Orkunhan Kadı iken yaptığı hatalardan dolayı idam edilmesine rağmen kısa süre sonra kim tarafından kurtarıldı?
3)Darktempher(ismi yanlış yazmış olabilirim kusura bakmayın) yanlış yere idam edilmesine rağmen kim tarafından kurtarılamadı?

Sen bana bu soruların cevabını ver?Ondan sonra hala Solonbita'ya forum yöneticisi diyorsan o halde sana ne anlatsak boş.Saygılarımızla

Muhittinq Peçenekoğlu
e.altnr

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 11:49 am

c2)
Alıntı :
solon128:
daha once kadilarin yetkileri hakkinda bir cok uyari yapildi. en son uyari su baslikta gorulebilir:

idam: Sorumlu kim?

oyunculari silme yetkisi sadece adminlerin-oyun kurucularin
yetkisindedir. kadilar oyunculari sadece cincilik sucundan mahkemeye
gelirlerse silme hakkina sahiptirler. cincilik sucu oyun tarafindan otomatik olarak acilmaktadir ve yanlislik payi icermemektedir.
ancak kadilar cincilik sucundan mahkemeye verilen oyunculari ilk
seferinde affedebilirler. bu sadece olaganustu durumlar sebebiyle
(internete ulasamama gibi) olabilir. baska bir oyuncu cincilik davasi
acilan kisinin hesabina girmis ve olaganustu sebeplerden hesabin asil
sahibinin 1 kereligine bakimini ustlenmis olabilir. ancak ayni kisiye
acilan ikinci cincilik davasi kadinin oyuncuyu affetmesini gecersiz
kilar. bu yuzden cincilik hakkindaki mahkeme kayitlarinin tutulmasi
zorunludur. bu kayitlarin tutulmasi divanin sorumlulugundadir. ayrica
divan adminlerin-oyun kurucularinin yaptigi aciklamalara gore
halihazirdaki kanunlarinda celisen maddeler varsa bunlari degistirmek
ile yukumludur.

kadinin (kadi burada orkunhan) verdigi silme cezasi oyun yoneticileri tarafindan hakli
bulunmustur. bu yuzden kadi oyuna geri donecektir. ancak bir daha
benzer bir durum yasandiginda hem kadi hemde beylerbeyi oyundan
silinecektir.

iyi oyunlar

Diğer olaylardan haberim yok foruma baktım oyle birşeyde goremedım sen yerlerinı bılıyorsan bi bakayım.
muhittinq

muhittinq

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 12:04 pm

Peki Cucurbita olayına niye açıklama getirmedin.Yada haksız yere silinen Darktempher olayına.
geldim

geldim

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 12:08 pm

e.altnr demiş ki:

1. hesabi yabanci devlette hemde bandirmada bitane var taniyanlar bilirler

2.oyunda solonun varisleri var arpazli aylesi ve arpazli ailesinin oyuncak gibi kullandiği bodf ve sipahiler

3.600 kişi bu foruma geldi neden diye düşündünmü
e.altnr

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 12:13 pm

cucurbita'nın siliniyor olduğunu sonra kurtulduğunu senden duydum bu konu hakkında birşey bulamadım e doğal olarak bilmediğim şey hakkında birşey diyemem.

Darktempher'i da tanımıyorum onuda bilmiyorum ama yanlış yere idam olan sadece o değil.

bu konularda ayrıntılı bilgiyi solon128'den alabilirsin herhalde ancak.
e.altnr

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 12:18 pm

bende sipahiyim bende Bodf'luyum niyeyse solonun bi kıyagını goremedim.

Bu yakıstırmalar hiç hoş değil.
geldim

geldim

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 12:20 pm

e.altnr demiş ki:
bende sipahiyim bende Bodf'luyum niyeyse solonun bi kıyagını goremedim.

Bu yakıstırmalar hiç hoş değil.

2 sindende cik ve ohrf ye gir ve foruma şimdiki gibi eleştirilerini yaz bakalim orada kalabilecekmisin
muhittinq

muhittinq

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 12:21 pm

Hala kalkmış Solondan bilgi al diyorsun.Bak arkadaşım ya sus yada insanların sinirini bozma.
e.altnr

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 12:29 pm

muhittinq demiş ki:
Hala kalkmış Solondan bilgi al diyorsun.Bak arkadaşım ya sus yada insanların sinirini bozma.

zack ne diyim bi tarafımdan yorum mu yapayım.Sebebını ogrenmek istiyorsan sana adresi gösteriyorum.

Sen olayı ogrenemeden sucluyorsun sende yorum yapma o zaman ogren nıye onu kurtarmısta onu kurtarmamıs sonra yorum yap.

orkunhanı yazdım ogrenmıssındır.digerlerini de ilk defa duydum dıyorum.işi yapana sor dıyorum sınırın bozuluyor.

sen bile ogrenmemissin milleti sucluyorsun o zaman baskalarıının siniri bozulmuyormu? Neutral Neutral Neutral

Forum kurallarına uydukca nerede olursam olayım forumda yazabılırım.uymadıgım zamanda zaten 7 gunluk ban cezamı verıyorlar elime.
bana forum kurallarına uymusta banlanmıs bırını gosterın ben bulamadım o kadar bakıyorum cıks bulamıyorum.
muhittinq

muhittinq

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 12:31 pm

Bak arkadaşım forum yöneticileri neden banlıyken şifremi değiştirdiler.Yada neden dönmez ve benim forum hesabımla birlikte oyun hesabımıda banladılar.Madem savunuyorsun buyur bunları da açıkla.eğer bu söylediklerim yalansa diyeceğimde söz yoktur.
Yetisbey

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 1:15 pm

hep aynı tartışmalar Shocked
muhittinq

muhittinq

MesajKonu: Geri: Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 1:58 pm

Tamamda bende bıktım ama uzatıyorlar.Konuyu bile saptırdılar.Konu ile alakalı olmayan başlıkların ayrılmasını talep ediyorum

Bu düzen böyle gitmez...Protesto Öneriyorum

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası