Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
totalwar

totalwar

odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 20, 2008 8:27 pm

seviye 0 lar hakkındaki önerinizi malesef göremedim nerde gösterirmisiniz ??
levozz

levozz

MesajKonu: Geri: odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 20, 2008 8:31 pm

ben seviye sıfırlardan bahsetmiyorum 10 balta varsa belediyede 7 tane yad a8 tane saglamadamla günlük 40 odun rahat çıkartılır ..buda 10 günde 400 odun 30 günde 1200 odun eder ...sadece türbedere kırklarelinde ve keşanda uygulansa .toplam aylık 3600 odun ederki çok iyi bir rakam ..
totalwar

totalwar

MesajKonu: Geri: odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 20, 2008 8:35 pm

benim de anlatmak istedigim su arkadasım.. odun kasabalarında baltaların kırılmasının baslıca sebebi ehliyetsiz kişilerin baltaları kullanması.. bu yüzden sürekli balta kırılıyor yetersiz sayıda odun toplanıyor.. buna öneriniz nedir.. ( surda balıkda 2 kişi tartısıyoruz bu da cok üzücü bir durum galiba herke memnun bu odunsuzlukda)
spiritless

spiritless

MesajKonu: Geri: odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 20, 2008 8:35 pm

totalwar demiş ki:
dostum bu kanunu düşünmemdeki maksat odun vermeye yanasmayan reislere cekidüzen vermek ve görevlerini hatırlatmaktır.. bu işi yapamayacagını düşünen kişi istifa edebilir .. bu sekilde calısabilen belediye reisleri mevcuttur.. secim günü saat 6 da kalkabilen pekala hergün saat 6 da 15 dakikasını feda edebilir.. bu işi gönüllülere bırakırsak 9 kasaba sürekli magdur olmaya devam edecektir..

15 dakika uykuundan fedakarlık edemeyen odun için eyaletten ayrıcalık isteyen kişiler mmkünse vatanperverlikten bahsetmesin.. 9 kasaba odunsuzlukdan ekmek üretemez hale gelmiştir..

Yapıcı olanlım demissin ama tam tersine yıkıcı olmussun ben foruma fazla bakmayan biriyim ama bazılarına dur demek lazım senin dediklerini biraz acmak gerekirse odun kasabaları calıssın biz hazıra konalım odun kasabası 6 da kalksın odun kasabası 15 kp ustu adam bulsun kendine baglasın odun kasabası kar edemeden satsın.. o znm bizlere baskanlık verilmesine gerek kalmasın odun kasabaları 6 da kalkarsa butun islere bakar.. sen biliyormsun 20 balta ne kadar masrafları ne kadar olur bunları hiç dusundunmu ben odun icin 6 da kalkarsam sizden 19dan balık beklerim biz calısalım siz kar edin yok oyle dostum birde bana veya odun kasabasındakilere en son cekiduzen verecek kişi sensin bu ne demek boyle bir tabir mi var once odun kasabası hakkında bişiler ogren sonra yaz..
Valandil

Odunun özel ürün olması, fiyat sınırına girmesi...

Ve ticaret oranlarının düzenlenmesi konusunda...

Zaten 50 kere dile getirdim, Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok...

Lâkin bunları diyince yemediğimiz laf kalmadı divanda...

...

Her gelenin ağzında vatanseverlik düşmüyor maşallah...

Sabah 6'da kalkmazsak şöyleymiş böyleymiş...

Göl kasabası reisleri balığı 19-20 den toplayacak bize 22 den satıcak...

Verdiği emek sıfır kazandığı para şahane...

Keza meyve kasabalarıda öle, sıfır emek bol kazanç...

Odun kasabası reislerinin anası ağlayacak...

Kârı geçtim bide her baltadan en az 130 akçe zararla sırf ülke için çalışacak, Allah razı olsun diyip baş üstünde tutacaklarına bide en ufak bişeyde vatanseverliğimiz tartışılacak...

Ne diyim ki, kişi karşısındakini kendi gibi bilirmiş...

...

Ayrıca yine bnm Beyliğime dokundurulmuş...

Şimdi soruyorum herkezin huzurunda...

Bnm 15 günlük beyliğimde neler yapıldı...

Şu anda 12 Gündür İmzasını taşıdığın partinin yönettiği divanda neler yapıldı...

Olayı saçma sapan yerlere çekerseniz siz kaybedersiniz...

O yüzden olayı saptırmayın...
totalwar

totalwar

MesajKonu: Geri: odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 20, 2008 8:41 pm

baltanın masrafından da haberim var hereyden de haberim var merak etmeyiniz.. bildigim birey daha varki kasabamda odun yok.. madem o kadar görevinize baglısınız odun saglayın bu eyalete .. saglamayacaksanız yerinize gelicek adam coktur.. merak etmeyiniz.. divanda neler olup bittiginden haberim olamsı mümkün degildir zira divanda degilim.. divanda olsaydım emin olunuz ki odun hakkında yapılacak hertürlü olumlu girisime destek verirdim.. igneyi önce kendinize batırın sonradan cuvaldızı ben yerim.. koca forumda odun hakkında neler yapabiliriz bir tane baslıka cılmamıs ve beklemeye devam ediyorsunuz .. ic tüketime gidiyor diye 40 tane odunu hergün adamların ıza dagıtıyorunuz bahanenniz hazır ic tüketim.. sonra da ekmegi 7.50 ye alıyoruz.. güzel bişey dedigim yok.. biz odun almayalım .. nasılsa mısır da yeniliyor.. siz satmamaya devam edin.. 12 tane divan üyei toplanıp da buraya aday olup o divana gelip bi halt edemiyorsanız biraz oturup düşünün nerde hata yapıyoruz.. neden biz bu ülkeyi yönetemiyoruz.. ben partiyi degil kendimi bilirim..
eskisehirli

eskisehirli

MesajKonu: Geri: odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 20, 2008 8:44 pm

hala hazıra konmayı seçiosun gel o zaman eline bi balta odun kes ha ne dersin
Yetisbey

MesajKonu: Geri: odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 20, 2008 8:47 pm

sayın totalwar günlerdir forumu ya okumuyorsunuz yada boş boş bakıp anlamadan geçiyorsunuz.Günlerdir odun kasabası reisleri baltaların durumundan ve odunları pazardan alanların durdurulması için hertürlü yolu deniyorlar ve siz şimdi kalkmış boş boş oturmayın eyalete odun sağlayın diyorsunuz.Çözüm belli ancak buna engel olanlar var onlara yapın siteminizi.
totalwar

totalwar

MesajKonu: Geri: odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 20, 2008 9:55 pm

Aslında pekte hayal değil, keşanın 17-18 baltalı olduğu günleri hatırların, ikindidenin reislik dönemlerini.. Tabi geride kaldı onlar..

Önerine gelince, uygulanabilirliği çok zor..
özellikle 3. madde, 6. madde, 7. madde, 9. madde ler..

9. maddeyi belirlemek imkansız..

Böyle zora koşmakla değilde, bilgilendirmekle, im oluşturmakla bu iş çözülür..
kuvvetsiz oyuncular madenlere, iş duyurularına yönlendirilir
Kuvvetli oyuncularda tim oluşturulur, morallerinin yüksek tutulması sağlanır.. Bu da gönüllülükle yapılır, yine zorla değil..

Biz aynı şeyi meyve yokluğunda gerçekleştirdik, şarköyde meyve fiyatları 13.50-14 akçe iken, meyve timi kurup, timdekilerin meyvesini 12.50 akçeye aldık..

Bu zorlamayla yapılmadı, iyi niyetle yapıldı.. Daha sonra ise gerisi geldi..

Odun kasabalarıda zorlamayı değil, iyi niyeti kullanmalılar..

Tabi şimdi tek sorun balta azlığı.. Bunun çözümü bulunmalı ilk önce..

bu resmi forumda acmıs oldugum baslıga gelen bir elestiri .. ben bunu istedim ama konu buralara kaydı.. deyinki total bu olmaz ama söle olsa daha uygun olur .. deyinki odun kasaba yöneticileri olarak bu su cözümü öneriyoruz.. yada demişseniz deyinki su su su adamlar buna karsı cıkıyorlar .. o zaman ben de cıkıp deyim sen yanlıssın ..

bana odun kesmemi tavsiye edenlere de taviyem madem önerileriniz var sunun divana .. divan kabul etmiyora hep beraber divanı da elestiririz..
Mit

Mit

MesajKonu: Geri: odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 20, 2008 10:35 pm

Tavan fiyati herseyi çözecektir, örnegin Kirklareli'de kendi çikarlari için odun alan sonrada yüksek bi fiyata satan kisilere karsi bir önlemdir. Dava açilabilir...
batuu13

batuu13

MesajKonu: Geri: odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 20, 2008 10:43 pm

evet tavan fiyat herşeyi çözecektir kasabasını düşünen 2-3 kp li kişi ise erken kalkıp ormana gidebilir ve daha çok odun alır..
badsector

badsector

MesajKonu: Geri: odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi) - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 4:47 am

peki o kasabasını düşünen insanların durmunu düzeltecek çözümünüz nedir sayın batuu 13..
ormanda çalışarak günde ortalama 5 odun=22,5 akçe
bunun 16 akçesini sığırlar yesin (4 sığır 4 mısır ortalama 4 akçeden) kaldımı elimde 6,5 akçe.. yemee yanında yat.. ekmek almaya bile yetmiyor..
saolsun kasabamızın gereken çözümleri üretebilen bir başkanı varki ayaktayız haala..

odun tasarısı ( kalıcı çözüm önerisi)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 2 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2