|
Odun sıkıntısına tek çözüm ayrılan msjlar |
|
|
Yazar |
Mesaj |
berkman
|
Konu: Geri: Odun sıkıntısına tek çözüm ayrılan msjlar Ptsi Tem. 21, 2008 8:46 pm |
|
|
NOT: Bunu divana yazınca %100 karşı çıkcakları için sizlere sundum direk...
Halkın desteğini alırsak karşımızda duramazlar..
şimdiamacım her nekadar tartışma çıkarmak olmasada yazacaklarımdan sonra çıkacağı inancındayım. sizleri halk divana neden seçti orda fikirlerinizi belirtesiniz hatta önerdiğiniz şeyler kabul edilmeyince burada ben önerdim ama olmadı demek içindi.
Diyorsunuz ki baltalar odun kasabalarına verilsin hibe olarak güzel verilsin yaklaşık 45 günde eyalete sadece Edremit odun verirken ve kendi beyliğiniz döneminde bu önerileri neden yapmadınız ?
Eyalet kasası - 15000 lerde iken Osmanlı sizce kimlere başka neleri hibe etmelidir ?
Odun 6 akçe karşılığında balık 20.5 ve meyva 12.5 den takas dememize rağmen halen 25 günü aşkın bir süredir onaylanmayan bir kanuna rağmen Türbederenin eyalet yasalarını çiğneyen 6 akçeden satışına ses çıkarmayan aksine destekleyen sizler için ne başka neler hibe edilmelidir ?
Siz hendi elinizde yeterli balta varken ben Osmanlıyı düşünemem kendime Kırklareline yetecek odunu çıkartayaım bana yeter derken şimdi ne olduda birden odun dağıtmaya karar verdiniz ?
Bunları bir birey ve oyunda sona yaklaşmış biri olarak merak etmekteyim... Not : Balta kasabalarında odunu toplamanın en rahat yolu sabah erken kalkıp pazarı kontrol altına almaktırki bunu odun kasabası yönetenler bilirler. Saat akşam 17 : 00 de oyuna girip başkanlık yapmak ile bu işler yürümez kanısındayım. Ayrıca kurduğunuz ekipde iş yapmalıdır. |
|
|
|
Valandil
|
Konu: Geri: Odun sıkıntısına tek çözüm ayrılan msjlar Ptsi Tem. 21, 2008 8:54 pm |
|
|
Şimdi Sayın Berkman Yada Kaknus mu demeliyim...
Aynı ipden...
Berkman'la buraya...
Kaknus'la da divan forumuna yazılar yazılıyor şu anda...
Önce hanginiz olduğunuzu açıklarmısınız?
Allah'dan burada istediğimiz bilgiye hemen ulaşabiliyoruzda insanlar başkasının hesabı kullanılarak birbirlerine düşürülmüyor haberleri olmadan... Adminlerden Allah razı olsun
...
Bunu bi açıklayın maskenin ardından çıkın her şeyi tek tek açıklayacağım... |
|
|
|
berkman
|
Konu: Geri: Odun sıkıntısına tek çözüm ayrılan msjlar Ptsi Tem. 21, 2008 9:09 pm |
|
|
Sayın Çağdaş yada Valandil gayet açık biliyorsunuz ki Ben Berkman ne sizden nedeadminlerden nede okuyan hiç kimseden korkum yoktur ...
Size zaten söylemiştim yazan benim die bu anlamda forum sizin olduğu için istediğiniz şekilde atınızı koşturabiliyorsunuz...
sorduğum soruların ardındayım ki Siyasetle yada entrikalarla işim olmaz doğru bildiğim doğruları her yerde söylerim son divanda siyasetin bana uygun olmadığını anladım...
Sizi dinliyorum can kulağı ile Not : Maskenin ardı bu deyimi aynaya bakarken yazmadınız inş. |
|
|
|
berkman
|
Konu: Geri: Odun sıkıntısına tek çözüm ayrılan msjlar Ptsi Tem. 21, 2008 9:15 pm |
|
|
Oyunun eski forumunu insanların bırakma nedeni kişilerin eline güç geçtiğinde nasıl yanlış kullanıyorlar diye veryansın etmemizdiki şu adminleriniz gerçekten saolsun işlerini iyi yapıyor :=) |
|
|
|
Valandil
|
Konu: Geri: Odun sıkıntısına tek çözüm ayrılan msjlar Ptsi Tem. 21, 2008 9:54 pm |
|
|
Sayın Berkman ; Sizin asıl hesabınız banlımı? Hayır !! Kendi hesabınıza giremeyecek durumdamısınız? Hayır !! Peki o zaman neden iki farklı hesap kullanıyorsunuz... Vahiy gelmediği sürece ben nasıl hangi hesabı kullanan kaknus hangisini kullanan berkman anlayacağım... Bunu yaparak neden ikili oynuyorsunuz, bu hareketleri kendinize yakıştırabiliyorsanız benm diyebilecek lafım yoktur.. ... Eyalet kasası -15 bin olsa ne fark eder - 150 bin olsa ne farkeder? 48 tane baltananın hiç bi halt yaramadan eyalet kasasında durup, insanların odunsuzluktan kırılmasından daha mı önemli? Bugüne kadar her kasabaya defalarca hibe gerçekleşti çoğunun onayınıda ben verdim eski kayıtlara bakabilirsiniz, eyalette 1 milyon akçe olsa ne işe yarar halk süründükten sonra? ... Kendi beyliğim dönemindede orman kasabaların sürüm sürüm süründüğünü ve bu gidişle hiç bir yerde balta kalmayacağını söyledim defalarca ve ticaret oranlarının değiştirilmesini istedim... Buna karşılık siz bana gelip de... Bide gelip bilmemnerimizi bilmemne yapsaydın diyecek kadar düzeyli bir tepki vermediniz mi? ... Bugüne kadar defalarca orman kasabaları ile ilgili sorunları anlattım ama bunları işinize gelmediği için görmezden geliyorsunuz... Bazılarını örnek teşkil etmesi açısından yayınlamakda fayda var... 26 nisan 2008 ! - Alıntı :
- 7 aydır bana kan kusturan balta sorunu; sürekli kırılıp çöpe gitmeleri ve yerine yenilerini yaptırmam ayrıca ikide birde bileyleme ücretleri...
Ortalama olarak her 20-30 kullanımda bir balta kırılıp çöpe gidiyor... (175 akçe zarar) Ortalama olarak her 4-5 kullanımda bir baltanın bileylenmesi gerekiyor... (25 akçe zarar)
Hesaplamalarıma göre yaklaşık olarak kasabaya extradan en az 8-9 bin akçe zarara sebeb olmuştur...
Oyunda 3 çeşit kasaba var dostlarım; göl, meyve, orman...
Ve biz en zor olan kasabada yaşıyoruz...
Örneğin; Gönendeki dostlarımız şahane şekilde uyumlu çalışarak günde yaklaşık 100 meyve topluyor...
Buda günde 1300 akçe eder en kötü ihtimalle...
Biz ise balta sorunu yüzünden, günde 50-60 tane odun toplarsak bayram ediyoruz
Buda yaklaşık günlük 250-300 akçe arası eder
... 25 Haziran 2008 divan forumunda Beylerbeyi iken yaptığım konuşmadan alıntıdır, konu zeus'un odun vermeyeceği açıkladığı için eleştirilmesidir... - Alıntı :
- Zeus bunu yazmadan önce bnmlede konuştu ve bende aynı şekilde düşünüyorum...
9 aylık reislik hayatımda hep orman kasabasının rezilliğinden bahsettim ama kimsenin umrunda olmadı...
Kimse gelipte Allah senden razı olsun zararına bize 5 akçeden odun veriyosun al şu balığı 19 dan demedi...
Artık kendimizi gerizekalı gibi görmeye başladık, biz bi balta ürettircez die anamız ağlıyo, o odunları toplucaz die hayatımız kararıyor ve sonucunda zarar ediyoruz...
... 27 haziran 2008 divanda konu hakkında açtığım başlıktan alıntıdır... - Alıntı :
- Arkadaşlar...
Bu konu bi kaç gün öncede gündeme geldi, daha ayrıntılı olarak durumu anlatmak istedim...
Bildiğiniz gibi doğal kaynaklar bakımından uzak ara en rezil kaynak orman...
Göl ve meyve bahçesinin sağladığı gibi bırakın kasabaya gelir ve yarar sağlanmasını, üstüne bide zarar ettiriyor...
Neden zarar ediyoruz, bunun nedenlerini daha öncede 150 kere dile getirdik tekrar açıklamıyorum...
...
Şu anda göl kasabalarında ortalama olarak 19-20 akçeye bazende daha ucuza balık toplanıyor...
Keza meyve bahçelerindede 11,5-12,5 akçeye bazende daha aza meyve toplanıyor...
Bir göl kasabasında günde 50 tane balık çıkıyor ortalama...
Bir meyve kasabasında ise 80 civarı meyve...
Bunlar ortalama 1000 akçeyi geçen bir edere sahip oluyor...
Lâkin bir orman kasabasında odunun 5 akçeden satıldığını göz önüne alırsak 200 tane odun kesilmesi gerekir günde en az...
Yüksek odun veren ağaçlar çok az olduğu için ortalama 4 odun çıksa her kişiden...
50 tane sürekli sağlam balta olmalı ki, belki o zaman diğer kasabaların ürettiğinin ederi kadar malzeme çıksın orman kasabalarında...
Peki bütün osmanlıyı toplasak 50 sağlam balta çıkarmı orası bile meçhul...
...
İşin özü şudur...
Meyve bahçesi ve göl sahibi kasabaların reisleri bu malları toplamak için extra hiç bir gayret sarfetmiyor (insanlarla konuşmak, anlaşmak vs bahsetmiyorum) en ufak bi giderleri yok bunlar için...
Ama bir orman kasabası reisinin resmen anası ağlıyor...
Size sadece tek bir örnek vereceğim tekrardan...
45 gün içinde, tam 13 balta kaybettim!
13*175= 2275 akçe zarar
Hep diyorum ayda en az 1500 akçe zararım var sırf balta için...
Ve bana getirisi koca bir sıfır...
...
Şimdi size soruyorum arkadaşlar...
Ortalama 19 a toplasa eski göl kasabası reisi balığı satıcak 22 ye...
50 tane satsa 150 akçe...
Ortalama 20'e toplasa yeni göl kasabası reisi balığı satıcak 22 ye...
50 tane satsa 100 akçe...
Kâr edicek...
Keza meyvedede hemen hemen böle oranlar...
...
Peki ya orman kasabası ne yapıcak...
Gene kırklarelinden örnek vereyim...
45 günde 2875 akçe zarardayım, zaten odunu 5 den alıyorum 5'e satıyorum...
Odunu 6 akçeye çıkarsan ne olur, 45 günde 2800 tane odun satabilcek halim yok...
...
O yüzden orman kasabalarına imtiyaz tanınması gerekiyor...
Balığı 19'dan meyveyide 12 den olmak üzere orman kasabalarına vermeliyiz...
Ki...
Baltadan edilen zararın tam olarak olmasada bir kısmı telafi edilebilsin...
...
Sizlerin fikirleri nelerdir bu konuda?
... Buda 14 temmuzda divanda açtığım başlıkta söylediğim sözlerden derlenmiştir... - Alıntı :
- Arkadaşlar bnm kasba zaten gayet düzenli bildiğiniz gibi...
Bütün ürünleri bugüne kadar en iyi fiyattan ürettik ve topladık...
Lâkin son 1 aydır kasabada 4-5 tane adam türedi ve ne yazık ki bir partinin görevlendirdiği kişiler bunlar...
Bu adamların işi gücü belediyenin işlerini baltalamak...
Odun...
Bildiğiniz gibi odun üretimim çok azaldı ve bundan çok rahatsızım...
Forumdada yazdım zaten daha önce, tam 20 günden fazladır pazardan 1 tane odun alabilmişliğim yok...
Birileri odunları topluyor...
Ve ne yazık ki zaten genelde her kişi max 5 tane üretebildikleri için bu adamları dava edemiyoruz çünkü millet 5 tane almışlar kanunlara uygun die şikayet etmiyor...
Kasabada hergün ortalama 10 balta var, son 10 günde 7 balta aldım (5 eyaletten+2 kasabada ürettirdim) ve aşırı derecede masrafa girdim yine...
Eğer bu odun konusunu düzenlemezsek kasaba yakında kesin batar...
Eyaletede odun yollamam imkansız hâle gelir...
Ve bu örnekleri çoğaltmak mümkün... Ben orman kasabaları sürünüyo dedikçe dinlemediniz hepsine hayır dediniz... Orman kasabalarına para sanki gökten iniyo şakır şakır balta üretcekler her daim 30 baltaya sahip olacaklar... Baltalar bitiyor arkadaşlar yerine yenilerine koyamıyoruz bütün ülkede odun kıtlığı çıkacak die söylemekten hayatım karardı... Ama hepsine hayır dediniz, şimdi gelip sanki ben hiç bişey yapmamışım gibi konuşuyorsunuz... Bu sorunun kaynağı sizlersiniz biz deil... |
|
|
|
berkman
|
Konu: Geri: Odun sıkıntısına tek çözüm ayrılan msjlar Ptsi Tem. 21, 2008 10:12 pm |
|
|
SAYIN valandil vahiy e gerek yok msn konuşmalarımız mevcut size sanırım sözlemiştim ki sizde okedir demiştiniz kimseyi kandırmaya çalışmayalım lütfen...
evet balık 18 akçe meyva 12 akçe odun 5 akçe dediniz ardından kalktınız balık 18 meyva 12 odun 5.5 diyip kendinizle çeliştiniz size balık kasabalarının duırumunu anlattığımda banane odun vermem dediniz ki zaten vermemekte idiniz.
bende orta yol buldum odun kasabalrından odun almak isteyen bld yeler 20.5 e balığı 12.5 e meyvayı verecek karşılığında ise 6 akçeden odun alacaktı halen onaylayamadı iseniz suç bizde değil sanırım kendinizde aramalısınız.
Güzel iş eyaletde bir sürü mal var ve duruyor napalım hadi hibe edelim Edremitde 6 fırıncı var 4 marangoz ve 4 üzeri demirci harıl harıl Eyalet için çalışıyor sizdekiler ise sizin deyiminizle sadece Kırklareli için çalışıyor işte yönetim farkı budur.
siz balık fiatlarını durmadan indirip odunu artırırken bende size doğal olarak sayın valandil isterseniz bide verelim dedim çünki amacınız üzüm yemeyi aştı bağcıyı dövmeye kalktınız.
siz orman kasabaları sürünüyor dedikçe diğer bldyelerin gelirine göz koydunuz üretim yapmak yerine abarttınız. Bizse böle böle yapalım dedikçe hep kazancım dediniz kazanç kapoısı açtık ok dediniz ardından ben kasabmda tavan fiat uygulamak isterim dediniz. Kanunları hatırlattık ben hazırladım gerekirse değişirim dediniz. Şimdi sorarım size kişiler mi kanuna uymalı yoksa her kişiye ayrı kanunmu çıkartılmalı.
[b]Bu sorunun kaynağı sizlersiniz biz deil...[b]
Lütfen bir kezde doğruları yazın amacınız sizlere kişilerin inanmasını sağlamak ve daha çok göz öününde kalmaksa bile doğrularla yapın... Size bişi yapmadınız diyen yok 2 aylık divan çalışmalarında ilk 15 gün Eyaleti besleyen Valandil sonraki 45 günde 60 odun harici vermemiştir... Gerekçe hep aynı idi baltam kırılıyor Edremit nasıl başarıyordu ne deiniz ben kendi cebimden vermem Osmanlıyı Oyunda olsa seviyorum Zeus kendinden verdi ben Ayvalık için verdim Banu ve ekibi Çanakkale için verdi ya siz...
Osmanlı sıkıntıya düşerken buralarda benim gibi aciz insanlarla atışacakmısınız yoksa divanda iş mi yapcaksınız. Kendi gerçeklerinizi anlatmayınız insanlara gerçek olan gerçekleri anlatınız.
Sorun olmayın sorun çözen olun... Yoksa Osmanlıda sorun çok kararınızı verin... |
|
|
|
Valandil
|
Konu: Geri: Odun sıkıntısına tek çözüm ayrılan msjlar Ptsi Tem. 21, 2008 10:47 pm |
|
|
Şu ülkede çok şeyler gördüm... Yapılmayan rezillikler, edilmeyen iftiralar kalmadı... Düşman olanlar zaten hep düşmandı ve neler yapabilceğini kestirebiliyorduk... Lâkin dost bildiklerinin seni sırtından bıçaklaması kadar büyük rezilliği ilk kez görüyorum... ... Demek kırklareli kendine çalışıyor siz divana... Gidin bütün kasabaların gelmiş geçmiş ülkeye eyalete ne kadar mal yolladığını toplayın sonra onu kaç aydır o kasaba oyundaysa bölün ve oranı alın... Bakın bakalım o kasabaların en başlarında kimin adı var... ... Demek siz kasabalar için çalışıyorsunuz ben ise neye çalıştığım belli deil... Bu ülkenin gelmiş geçmiş en büyük kasabasını ben ve dostlarım yarattı insanda bi parça utanma varsa bu lafı etmez zaten... ... Orman kasabaları 4 tane bunların zararını 13 e bölelim dedim die hâla etmediğiniz laf kalmıyor... Çünkü 19-20 ye balık topla 22 den sat, 11.50-12 ye meyve topla 13 den sat sıfır emek bol kazançla kasaba yönetmek kolay... ALLâh muhafaza bu attığınız kazıklar olmasa nasıl yönetirdiniz kasabaları... Ayrıca ben artık odun yollamıyorum diyen kişi ZEUS62'dir, ben defalarca odun konusunda şikayetlerimi dile getirdim... Zeus62 isyan ettikten sonra bende onu desteklediğimi söyledim ve defalarca çözüm önerileri sundum... Ama bizim üstümüzden sıfır emekle kasaba yönetmek işinize geldiği için bunları reddettiniz... ... Bnm odun yollayamamım nedeni pazardan odunların karaborsacılar tarafından toplanmasıdır son 1 ayda... Bunu önlemek için yasa teklifleri sundum ama reddedildi... Ne olurdu oduna tavan fiyat gelse, neden reddettiniz? Hangi çıkarınıza ters düştü? ... Ayrıca kimse bana gelip kasaba için kalkıyorum palavraları sıkmasın... İşe gitmek için sabah kalkıp sonra kasaba için kalkıyorum diyorsunuz, herkezi gerizekalı yerine koymayın... Ben 10 aylık yönetimimde kasabam için elimden gelen herşeyi yaptım, gün oldu sabahlara kadar bekledim baltaları çekmek için gün oldu kıtlık zamanı günde 50 tane ödenekle mısır dağıttım vs vs... Ama gidipde her gün 6'da kalkamam, çünkü sizler gibi sabahın köründe kalkıp işe gitmiyorum o sırada oyunada bakayım !! ... Gerçi neyi tartışıyoruz ki... 2 ay boyunca dostum kardeşim dediklerini... 4 ay boyunca küfür ettikleriyle birleşerek sırtından bıçaklayanlara... Neyi anlatıyoruz... Hangi etik değerlerden bahsediyoruz... |
|
|
|
berkman
|
Konu: Geri: Odun sıkıntısına tek çözüm ayrılan msjlar Ptsi Tem. 21, 2008 11:10 pm |
|
|
redmi ettim divanda yazılarım var okuyunuz
kimse ile birleşmedik kimseye kimseyi satmadık bilen biliyor Allahu Teala gibi bunu size ispata gerek duymuyorum dahi ahaha odun yollamıyorum dien zeus muş divanda ki tehditlerinizi burayada aktarsanıza sayın valandil
etik değerleri biz çiğniyoruz lütfen bizim seviyemize düşmeyiniz
sizi kendi doğrularınızla baş başa bırakıyorum.
bu arada sizin gibi sütten çıkmış ak kaşıkların Osmanlı sevgisini yüreğinde taşımasını ve siyaset denen mesnetsiz şeyin sizi bozmamasını hatta öte koltuk derdinizin olmamasını takdire şayan görüp alkışlıyorum...
Her planda dostların ıla beraber yaptığınız şeyleri kibrinizin olmadığını görmeyi her yapılan şeyde BEN BEN demeyişinizi her şeyi dostlarınıza adayan mütevazi halinizi alkışlıyorum Beylerbeyi iken kanunları divana taşımdan yayımlama yetkiniz olmasına rağmen yayaımlamamanızı alkışlıyorum daha çok alkışlanacak olayınız varda her ne ise ben sizi ayakta alkışlıyorum...
Alkışı kırıcı değilde yapıcı olduğunuz için hak ediyorsunuz Alkışı geçmişte takılmadığınız ve sürekli gelecek için çalıştığınız için hak ediyorsunuz. Alkışı hırsınız olmadığı için hak ediyorsunuz. Alkışı kendiniz ana forumda maskeli karakter kullanmadığınız için hak ediyorsunuz. Alkışı Salon128 leşmediğiniz için hak ediyorsunuz. Alkışı olduğun gibi görünüp göründüğün gibi olduğun için hak ediyorsun...
Ben ceavp yazdıkça siz karalamaya devam edeceksiniz hoş yazmasamda karalayacaksınız o nedenle "susmak insanlara bazen en güzel cevapdır" diyorum...
Allaha Emanet Olunuz. |
|
|
|
Valandil
|
Konu: Geri: Odun sıkıntısına tek çözüm ayrılan msjlar Ptsi Tem. 21, 2008 11:20 pm |
|
|
Kaşınanı kaşırlar die bir laf vardır...
Bizden günah gitti...
...
Zeus62 odun yollamıyorum die isyan ettiği tarih...
25 haziran 2008'dir ve bazı divan üyeleri zeusun belediye reisliğinden isyanla indirilmesi için divanda başlık açtığı tarihdir...
Sayın zeus62'ninde attığı msj budur...
- Alıntı :
- Sayın Belediye Reisi
Kasabamız bugünden itibaren odun satışını durdurmuştur. Yaptığımız hesaplamala göre odun kasabaları mağdur durumdadır. Bir balık kasabasında belediye balığı 18-19 akçeden alıp 22 akçeye satmaktadır. 50 Balıkta 200 akçe kar edilmektedir. Keza meyve kasabalarında da durum böyledir. Ayrıva bu ürünler için belediyeler hiç bir yatırım yapmamaktadır. Odun kasabasında ise 5 akçeye satılan odun için 175 akçelik balta alınmalı, 3-4 günde bir 25 akçeden biley yaptırılması gerekmektedir. Kırılan baltada belediye için 175 akçe zarar neden olmaktadır. Balta parasını çıkarmadan kırılmaktadır. Bu durumda 5 akçeden odun üretip satmanın hiçbir mantığı yoktur. Talebimiz balık kasablarından sadece odun kasabalarına balığın 18 akçeden, meyvenin ise 11 akçeden satılmasıdır. Ayrıca belediyemiz odundan ürettiği tüm ürünlere (kova,kürek,merdiven) 3-5 akçe karla satacaktır. Aksi durumda durumuzu değerlendirilene kadar msjı aldığınız andan itibaren odun satışı durdurulmuştur. Saygılarımla Edremit Belediye Reisi Zeus62 Ve bende kendisini desteklediğimi söylemişdir...
...
Ayrıca demek siz kimseyi satmadınız...
İlk defa bunu forumda açıklıyorum sevgili arkadaşlar...
Bugüne kadar insanları utandırmamk için hep sustuk ama zorla kaşınıyolar... Bu yapılanın adını siz koyun !!
- Alıntı :
- Yazan : Valandil
Ya ben bu işi anlamıyorum...
Seçimden 15 gün önce size gelip arkadaşlar seçim sonucunda kim en çok oyu alırsa onu bey yaparız zaten hepimiz biriz diyen ben değilmiydim?
Seçim sabahı, Sabah 9 da hem seninle(berkmanla) hemde kaknusla konuşup, arkadaşlar kim bey olsun die soran ben deilmiyim?
Bunun üstüne pazartesi günü olduğu için, dostum haftanın ilk günü biliyosun çok yoğunum. Bu konuyu akşam kararlaştıralım demediniz mi ikiniz birden?
Bende bunun üstüne saf saf, benmde zaten üniversitede sınavım olduğunu akşam 6 dan sonra geleceğimi söylemedim mi?
Ve iyi günler dileyip msn konuşmasını bitirmedik mi?
Bunun üstüne bnm gittiğimi anlayınca arkamızdan ve bizi enayi yerine koyarak, divandaki ohrf'lilere dahi adayımız berkman oy istiyoruz die msj atmadınız mı?
Ben hâla aptal gibi, geleceksiniz de konuşucaz die beklerken meğerse sizin herkeze msj attığınızı saat 6'dan sonra öğrenmedim mi?
Bana kardeşim akşam konuşalım mı diyen kaknus, 4 gün boyunca bana slm bile vermedi, bu yalan mı?
...
Sen yaptığımız etik deil ama ben bey olmazsam kaknus benle hayatta konuşmaz, onun tek amacı beylerbeyliğinin bizde olmasıydı...
Seçimden birinci parti çıkacağımıza emindi...
Siz bu kadar oy alınca şoka girdi, o yüzden hereze msj atmış demedin mi?
...
Bütün bunların ışığında vatan sever ve asla koltuk düşünmeyen sizler oluyorsunuzda...
Ben nasıl koltuk isteyen ihtiraslı biri oluyorum...
Kendi yaptığınızdan utanmıyorsanız size diyecek lafımız yok zaten... ...
Sevgili dostlar...
Sorun ne beylerbeyliğidir nede başka bir şey...
Bir insan sözünün eri deilse bu kabul edilemez bir davranıştır...
Adam gibi bana gelip biz bey olmak istiyoruz deseydiniz hiç bir sorun çıkmayacaktı...
Ama siz bana akşamı bekle diyip arkamızdan millete msj attınız oy istediğiniz, bir insanın yapabileceği en büyük kazığı attınız...
Buna yakışan sıfatı siz kendiniz koyun...
...
Her zaman diyorum...
"En büyük hatamız herkezi kendimiz gibi sanmamız"
Seçim günü sizin kazığın alasını atarsınız die zerre şüphe duymadığım için birde suçlu olduk...
Evet suçluyuz...
İnsanların sözüne inanmak en büyük suçumuz...
... |
|
|
|
Yetisbey
|
Konu: Geri: Odun sıkıntısına tek çözüm ayrılan msjlar Ptsi Tem. 21, 2008 11:32 pm |
|
|
Sayın berkman
Seçim sabahı valandille konuşup bugün haftaiçi işlerimiz yogun akşama kadar bekleyin bey seçimini o zaman konuşuruz diyip saat 11 sularında bana kaknus tarafından bey seçimi için adayımız berkmandır diye mesaj atıldı.Valandilin bu olaydan haberi oldugunu sandım ancak gelince ona söyledim böyle böyle mesaj geldi o anda ipler koptu zaten gerçek yüzünüz ortaya çıktı.Neyse hakkınızda fazla bişe söylemedim gelince konuşurum dedim.Daha sonra msn ye siz girdiniz bende msn de beylik konusunda ne düşünüyorsun dedim o zamanda kaknusu kıramam bey olucam ama yarın istifa edicem dediniz.(İstifa etmeniz konusunda bizden hiç kimse sizi zorlamadı yada bu konuda bişe söylemedi.) Neyse aynı gün içerisinde birinin size küfürlü mesaj attıgını öne sürerek beylige devam edeceginizi söylediniz.1-2 gün beylik yaptınız.Daha sonra ne hikmetse istifa edip bizden gelip özür dilemeye başladınız hatalarımızı biliyoruz gibi kelimeler kullanarak tekrar barış ortamı sağlamaya başladınız.Bu olayların hiçbirini halka açıklamadık hiçbirini reklam konusu yapmadık bize tek koyan dost bildigimiz adamların bizi sırtımızdan vurmasıydı. Şimdi size birşey sormak istiyorum yine yalan dolanlarla üzerimize geliyorsunuz bunun sonucunda bizden tekrar özür dilicekmisiniz ?
|
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: Odun sıkıntısına tek çözüm ayrılan msjlar Ptsi Tem. 21, 2008 11:40 pm |
|
|
heh Sayın berkman galiba sırttan vurma olayını gözler önüne serince dondu bilgisayarım başında |
|
|
|
eskisehirli
|
Konu: Geri: Odun sıkıntısına tek çözüm ayrılan msjlar Ptsi Tem. 21, 2008 11:44 pm |
|
|
- berkman demiş ki:
Güzel iş eyaletde bir sürü mal var ve duruyor napalım hadi hibe edelim Edremitde 6 fırıncı var 4 marangoz ve 4 üzeri demirci harıl harıl Eyalet için çalışıyor sizdekiler ise sizin deyiminizle sadece Kırklareli için çalışıyor işte yönetim farkı budur.
eyalet gel bize balta vs. yap dedide bizmi yapmadık acaba? kafanıza göre ifti atmayın gerçekleri görün biraz gerçekleri vay be nerelere geldik eyalet kırklarelideki herhangi bir demirciye gelip gel balta yap demiş fakat nedense demirci yapmamış gzl iftira acaba bunu söylemek için kaç gün çalıştınız. evet sayın berkman kim yapmamış eyalete söyleyin çok merak ediyorum.Bugüne kadar kimden birşey istendide yapmadık |
|
|
|
eskisehirli
|
Konu: Geri: Odun sıkıntısına tek çözüm ayrılan msjlar Salı Tem. 22, 2008 12:04 am |
|
|
- berkman demiş ki:
- sayın eskişehirli valandile eyalet genelde 20 günde 1 20 demir yollamakta idi ben kime verip vermediğini bilemem yani onu bana değil başkanınıza sorcaksınız yada zamanında takındığınız yanlı dava açma olaylarında ki gibi sessiz kalıp görevden affınızı isteyecek demircilikden terziliğe geçip ev işi yapıp kazak örceksiniz.
berkman istediğim mesleği seçme gibi bi hakkım istersem demirci olurum istemezsem olmam bundan sizine ve benim sorudğum soru eyalet bizden bişi istedide bizmi yapmadık b. başkanımız ne eksikse bize söledi bizde yaptık ben eyaletten diyorum ne yap dedide biz yapmadık olayı lütfen çarptırma ben sizin özelinize karışmıyorsam sizde bana karışamazsınız |
|
|
|
Admin
Tristan
|
Konu: Geri: Odun sıkıntısına tek çözüm ayrılan msjlar Salı Tem. 22, 2008 12:17 am |
|
|
Başlıktaki karşılıklı tartışmaya dönüşen msjlar ayrılmıştır. Sakıncalı olanları kaldırılmıştır. Daha sakin olmanızı öneriyorum. Tristan |
|
|
|
|
Odun sıkıntısına tek çözüm ayrılan msjlar |
|
|