|
Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar |
|
|
Yazar |
Mesaj |
estetik
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 11:36 am |
|
|
- ahmetseker demiş ki:
- Sevgili arkadaşlar,
Osmanlımızı daha gelişmiş bir hale getirmek için aklıma bir çok fikir geliyor ve bu fikirleri hayata geçirebilecek kabiliyette olduğumuza inanıyorum; ancak yeni fikirlerimizi ve projelerimizi hayata geçirmemizin önünde bir çok engel var. Projeleri hayata geçirmemiz için ilk şart bir forum. Ancak bizim iki forumumuz var. Oyuncuların çoğu burayı kullanıyor olsa da resmi meselelerde hala hangi forumun kullanılması gerektiğine dair şüphelerimiz var. Bu da elimizi ayağımızı bağlıyor. Her eyaletin ayrı ordusu olmalı diyoruz ve bu forumda bunu oluşturmak çok kolay, yalnız bu ordular resmi ordu formlarına sahip olması gerektiğinden bir ikillemle karşılaşıyoruz. Osmanlının geneliyle ilgili meseleler için bir İmparatorluk Divanı kuralım diyoruz, Solon mahlukatı orda "beylerbeylik" diye ne idüğü belirsiz bir yer açıyor, ama ne resmi kısmı ne de halka açık kısmı kullanılmıyor. Oysa burdaki bölüm bir an için sessiz kalmıyor, ama burda da resmi kısım yok. Danışma meclisleri kuralım diyoruz lakin solon mahlukatı kurmama konusunda inadına devam ediyor. Adam zaten arasının iyi olmadığı insanların işini profesyonelce halledecek biz vizyona sahip değil tamamen... duygusal birisi. Benim bir önerim var. Ne solon istifa edip yerini adam gibi birine bırakır ne de biz artık oraya döneriz. O halde inatsa inat, artık süpheye düşmenin acaba demenin bir şey ifade etmediği bir konuma geliyoruz. OHRF burda, Barıştırıcılar burda, OTMF burda, MHF burda, bir tek BODF burda yok ki zaten gelmeyeceğin hepimiz biliyoruz. O halde burayı resmi forum ilan etmenin vakti geldi. LJS burayı tanımıyor mu? Tanısa ne yazar tanımasa ne yazar? Bırakın BODFli bir avuç kişi zırlasın, divan forumlarını buraya taşıyalım, ordu forumlarını burda kuralım, danışma meclislerini burda açalım, imparatorluk divanını burda kuralım. Özellikle divana giren partilerinin önde gelen kişileri artık tavırlarını netleştirsinler. Solonun forumu artık Osmanlıyı düşünmeyen inatçı bir keçinin bekçiliğini yaptığı bir mezarlıktan ibaret ve toprakalrında artık hiç bir şey bitmeyecek haldedir. Belediye reislerimiz buranın linkini duyururlar, akıl hocalarımız mesajlarında buraya davet ederler yenileri ve resmi kurumlarımızı burda kurarız. Aksi takdirde bu inatlaşma sadece bir tarafı o koltuğa yapışmış olan solonun kendi iktidar açlığını doyurmaktan başka bir işe yaramaz. Ama bizim derdimiz daha fazla gelişmiş oyuncusuyla, daha güçlü ekonomisiyle, daha ileri bilimiyle, daha güçlü ordularıyla, daha örgütlü toplumyla bir Osmanlı İmparatorluğudur. Artık tavrımızı netleştirelim ve bu forumu resmi forum ilan edelim. Özellikle parti ileri gelenlerinin ve resmi makam sahibi arkadaşların bu konudaki tutumları çok önemli Saygılar Şeker Ahmet Terbiyesizliğin gereği olduğunu sanmıyorum.İnsan gibi konuşun.kendinibi bi şey sanmadan, saygılıca, efendice konuşun.Kimseye de zorla bi halt yaptıramazsınız.Gelen gönlüyle buraya gelir zaten. |
|
|
|
Misraaa
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 12:33 pm |
|
|
Baştan Belirteyim OTMF'liyim.. Lakin şu unutulmamalı ki; bu forumu herkes kullanıor.. Sen Çok Sayın Şeker Ahmet; İnsanlardan ''Bırakın BODFli bir avuç kişi zırlasın'' Şeklinde Bahsedersen Kusura Bakma Ama O adama Yapılan İkilik Bana Yapılsaydı Bilmiorum artık tavrımı nasıl koyardım ortaya.. Ayıptır Ya.. Düşünce Özgürlükleriyle Kafayı Bozmuşsunuz.. Karşınızdaki Her Ne Fikirde Olursa Olsun İnsandır.. Lütfen Bu Derece Düşürmeyin İnsanların Gözündeki Saygınızı.. Saygılarımla.. Mısra..! |
|
|
|
ridibuda
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 12:49 pm |
|
|
Sayın Mısra Hanım, Biz genelde tüm Osmanlı tüm partiler bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm forum kullanıcıları kimin ikilemci olduğunu iyi biliyor. burdaki herkes solondan ban yemiş haksız yere cezalandırılmış insanlardır. Şimdi bu kişilerin sözlerinden oluşan ikilemlikle bizlere uygulanan ikilemlik çok farklı. Sizin partinizin anlayışını bilmiyorum ama bizde kişiler ve insanlar çok değerlidir onların düşünceside önemlidir. kişiler özgürce konuşmalı kendini savunmalıdır belirli bir saygı çerçevesi içerisinde. Bugüne kadar ben herhangi bir parti ayrımcılığıyla kişilere yaklaşmadım ama kişiler bana direkt ayrımcı şekilde yaklaşınca ister istemez tavrınız bu kişilere karşı değişiyor. Biz onlar BODF'lu die kızgın değiliz. Bugüne kadar solonun vermiş oldugu yanlış kararlara alkış tutmalarına fakat aynı suctan kendileri ceza görmemelerinden onların fikirlerini dikkate almamaktayız. çünkü kişiler özgür kalmalıdır fikirleriyle beraber gerekirse bu fikirden ceza almalı veyahut alkış almalıki kişiler fükürlerini geliştirmeli hala 5 yaşındaki bir çocuk gibi gidipte gammazlamamalı. Bana yapılan tartışmalarda yapılan hakaretleri silen solon benim dediğim sert sözcüklerden ötürü-dikkatinizi çekerim hakaret değil- gunlerce cezalandım ve hatta süresiz banlandım. Bu forumda özgür düşünce başlıgı adı altında başladık işe ve bugüne geldik. Görüyorum ki diğer forumun harareti düştü bu demek oluyorki artık kişiler özgür düşünceyi istiyor demekki kişiler saygılı tartışmayı istiyor. Saygılarımla! İyi Oyunlar Dilerim! Kırklareli Akıl Hocası Ridibuda |
|
|
|
nicomedia1
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 12:51 pm |
|
|
ZIRLASIN DURSUN kelimelerini görmedim bende. cok ayıp etmissin ahmet . ne demek zırlasın dursun. orada benim için cok degerli insanlar var . yaptıgın cok ayıp. |
|
|
|
e.altnr
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 1:12 pm |
|
|
diğer forumda zırlayanlardan biri olarak ben buna gülerim |
|
|
|
estetik
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 1:30 pm |
|
|
- ridibuda demiş ki:
- Sayın Mısra Hanım,
Biz genelde tüm Osmanlı tüm partiler bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm forum kullanıcıları kimin ikilemci olduğunu iyi biliyor. burdaki herkes solondan ban yemiş haksız yere cezalandırılmış insanlardır. Şimdi bu kişilerin sözlerinden oluşan ikilemlikle bizlere uygulanan ikilemlik çok farklı. Sizin partinizin anlayışını bilmiyorum ama bizde kişiler ve insanlar çok değerlidir onların düşünceside önemlidir. kişiler özgürce konuşmalı kendini savunmalıdır belirli bir saygı çerçevesi içerisinde. Bugüne kadar ben herhangi bir parti ayrımcılığıyla kişilere yaklaşmadım ama kişiler bana direkt ayrımcı şekilde yaklaşınca ister istemez tavrınız bu kişilere karşı değişiyor. Biz onlar BODF'lu die kızgın değiliz. Bugüne kadar solonun vermiş oldugu yanlış kararlara alkış tutmalarına fakat aynı suctan kendileri ceza görmemelerinden onların fikirlerini dikkate almamaktayız. çünkü kişiler özgür kalmalıdır fikirleriyle beraber gerekirse bu fikirden ceza almalı veyahut alkış almalıki kişiler fükürlerini geliştirmeli hala 5 yaşındaki bir çocuk gibi gidipte gammazlamamalı. Bana yapılan tartışmalarda yapılan hakaretleri silen solon benim dediğim sert sözcüklerden ötürü-dikkatinizi çekerim hakaret değil- gunlerce cezalandım ve hatta süresiz banlandım. Bu forumda özgür düşünce başlıgı adı altında başladık işe ve bugüne geldik. Görüyorum ki diğer forumun harareti düştü bu demek oluyorki artık kişiler özgür düşünceyi istiyor demekki kişiler saygılı tartışmayı istiyor. Saygılarımla! İyi Oyunlar Dilerim! Kırklareli Akıl Hocası Ridibuda Kırmızı ile yazılı olan yer kısmen yanlış yazılmış.Düzeltmekte fayda var.Forumun hararetinin düşmesinin kişilerden ziyade kişilerin birbiriyle olan ilişkilerindeki saygı ve anlayışın etkinliği esastır.Saçma bir düşünce yoktur.Ben gidip adamı alnından kaşırsam ona göre cevap alırım.O zaman güzel güzel konuşacağız.Birileri burada yok birileri var diye konuyu değerlendirmen doğru olmaz.Biri çıkar der ki o zaman bu forumu kullanan üyelerin hepsi aynı görüşte o yüzden tartışma çıkmıyor.Anlatabildim mi bilmiyorum. |
|
|
|
Admin
Tristan
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 1:35 pm |
|
|
Lütfen Daha Sakin Ve Kibar Olalım |
|
|
|
e.altnr
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 1:39 pm |
|
|
Anlamıslardır hanıbal uzatmaya gerek yok.Kırmızı yeri duzeltmen ıyı olmus.Öyle birsey yok diğer forumdan uyarı almayan arkadaslar bile var burada. |
|
|
|
Misraaa
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 2:04 pm |
|
|
- e.altnr demiş ki:
- Anlamıslardır hanıbal uzatmaya gerek yok.Kırmızı yeri duzeltmen ıyı olmus.Öyle birsey yok diğer forumdan uyarı almayan arkadaslar bile var burada.
Mesela Ben |
|
|
|
nicomedia1
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 2:06 pm |
|
|
bende almadım :D |
|
|
|
batuu13
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 2:43 pm |
|
|
zaten almayanların çoğuda diğerleri aldığı için haksızlık yemek istemeyen üyeler burda.. |
|
|
|
Lojistik
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 5:02 pm |
|
|
- nicomedia1 demiş ki:
- ZIRLASIN DURSUN kelimelerini görmedim bende. cok ayıp etmissin ahmet . ne demek zırlasın dursun. orada benim için cok degerli insanlar var . yaptıgın cok ayıp.
Bodf zirlayip dursun denmismi?Bir avuc bodf denmis yani butun bodfliler kapsanmamis sorun yaratan, dusmanlik besleyen ,ileri dusunce degilde karalama politikasini benimsemis bodfliler olabilirmi bu bir avuc bodfli?
Ahmetseker'in soyledigi kisiler bunlar ..
E.altnr;
Bana bodf'li olmadigini soylemistin artik kendini bodfli ve hatta zirlayan bodfli olarak goruyor ve bunu bizimle paylasiyorsan napabiliriz?
Orda ceza almak veya almamak onemli degil herkez haksizligi gormus ki burda ..Haksizlik yok nasil deniyor anlamiyorum Solon'un forum adminliginden alinmasini isteyen kisiler nasil oluyorda banlaniyor?Misra hanim dusuncelerimiz ne olursa olsun orada barinamiyormusuz demekki degilmi?O kisilerin banlanma sebepleri varmi bir bakin isterseniz..Sonra hala bu foruma laf edebilecekmisiniz bakalim..
Goruyorsunuz burda "Kedi" isimli moderator baskalarinin mesajlarini onlardan habersiz degistirdigi icin forumdan suresiz olarak banlaniyor ve neden banlandigi yaziyor..
Burda ise 2 kisi banlaniyor ama neden banlandilar sebebi varmi goruyormusunuz?Ben soyliyeyim bu kisiler banlanmadan once Forum yoneticisinin degistirilmesini istediler ama mesajlari silindi ve suresiz olarak banlandilar..
Goruyorsunuz "Kedi" isimli moderator baskalarinin mesajlarini onlardan habersiz olarak degistirdi diye banlaniyor fakat Solon Forum yoneticisinin degistirilmesi icin acilan basligi siliyor ..Sizce bunu yaparken O basligi silmek icin baslik sahibinden izin aldimi?Tabiki almadi ve hatta bu basligi acanlari forumdan suresiz banladi sebep yokken..
Hala soylenecek soz goruyormusnuz o forum adil diyebiliyormusunuz? |
|
|
|
e.altnr
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 5:19 pm |
|
|
IV. Eleştiriler
22. Forum Yöneticilerine ve resmi moderatörleri forumda herkese açık bölumlerde eleştirilemezler. Yetkililerle bir sorununuz varsa, forum yöneticilerine ulaşmanız gerekmektedir.
Kuralın ihlali sonucu, ilgili kişi süresiz uzaklaştırılır.
1-Solona demissin ki değiştirilmesini istemişler ve eleştirerek tabi olur buda. Bu forumda bile bunun süresiz ban oldugu kurallarda varken resmi forumda solon128'in bunu duyurularda duyurup eleştirenleri banlaması sence anormal mi?
2-Ben BODF partisi üyesiyim nasıl bodf'lu hissetmeye başlamıssın artık diyorsun.Bodf uyesiyim ama cekirdekten degil bazen fıkırlerım oradakılerlede ters düşüyor bu normal birşey.
3-Bir avuc bodflu demis, buradan bodf luların hepsini bir avuc olarakda dusundugude cıkabilir.
Kendini fazla kasma önce buradakı forum kurallarını iyi bi oku. |
|
|
|
Lojistik
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 5:56 pm |
|
|
1- Bazi kisilerin banlanma sebebi yazarken bazilarinin banlanma sebebinin yazmamasi anormal..
2-"Ben bodfli degilim" dedigin topici cok aradim ama bulamadim baya oldu hangi forumda oldugunu bile hatirlamiyorum..Ondan sonra bodfye girdiysen haberim yok bunu yazma sebebim buydu..Yani en son ben seni bodf olmayan ama bodf divan listesinde yer alan biri olarak biliyodum hatta bodfde adam kalmamista disardan adam aliyolar filan diyede dusunmustum..
3-Bu sadece senin dusuncen yazan kisinin degil..Bodfnin uyelerini takip edipte 1 avucmu 5 avucmu bakacak halimiz yok bodf uyesi olan sensin kac avuc oldugunuzu sen bilirsin
Kendimi kasmiyorum bunlari yazarken rahatim ,forumdan haksiz yere onlarca kisiyi banlayan veya onun tarafini tutan kisi ben degilim .. |
|
|
|
e.altnr
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 6:14 pm |
|
|
haha ben mı solon128 ı tutuyorum o gelsin beni tutsun takım mı bu tarafı olacak ta tutacaz.
yukarıdakı ban sebeplerını bıldıgımı nıye banlandıklarını gayet senınde acıkca bılıdıgını adam bundan dolayı yazma gereksınımı duymadı belkı bunu demek ıstedım.
Sen daha benım bodflu degılım dedıgım baslıgı cok ararsın.Evet bodfda degılken teklıf uzerıne dıvan lıstesıne gırdım ve bodfa da aynı zamanda uyelıgım kabul edıldı. Adam kalmamısta dısarıdan adam almıslar gıbı dar dusunenler elbette olabılır ama bodf ıs yapacak adamlar aradıgında gozune kestırdıgı uyelere teklıf goturebılır bu her partının yapabılecegı bırsey hatırlatırım
karsılıklı atısmaya devam edeceksen özel mesaj at forumu karsılıklı mesajlarımızla kırletmıyelım
iyi oyunlar |
|
|
|
Muhalefet
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 7:13 pm |
|
|
Şeker çocuğun ilk postu hakkında bişey söylemiyorum, zırvadan ibaret Bazılarına cevap vermek farz oldu tabi. Ridibuda, Demişsin ki özgürlükten yanayız ama bir yere kadar. Burası dediğin gibi özgürlükten yana ama sadece yandaşlarına karşı. Bunu objektif düşünmeyi bilen her insan rahatlıkla görebilir. Adminler kendilerinden olan kişilerin saygısızlıklarını xxx lerle defalarca kez doldururken bazıları daha forum kurallarını dahi aşmadna süresiz yiyorlar, bu mudur adil özgürlük anlayışı? Şekil 1-a
- Şekerim demiş ki:
- BODFli bir avuç kişi xxx(zırlayan), divan forumlarını buraya taşıyalım
Bazılarına da hiç dokunmuyorlar Şekil 1-b
- Şekerim demiş ki:
- Danışma meclisleri kuralım diyoruz lakin solon mahlukatı kurmama konusunda inadına devam ediyor
Ben burada Saygı Çerçevesini şuana kadar göremedim! Bu sözlerden dolayı sabıkası bol olan insanlar tabiki banlanlılar, yoksa ipin ucunu kaçırırsınız lakin burada da kaçırıldığı çok açık! BODF luların ceza almadığını iddia etmişsiniz! buraya bir liste koymama gerek yok sanırım, herkez oradaki duyurular kısmını incelediğinde revenge(7 gün), cucurbita(7 gün), supergazi(7 gün), wallace_volkan(14 gün), fuhrerr(14gün) gibi cezaları görebilir. Ama banlananlar buradakiler işi çığrından çıkarmayıp hatalarından ders almayı seçtiler. Dediğiniz gibi bir koruma olsaydı bunları göremezdik. Siz banlanırken diğerlerinin yazılarının düzeltilmesi kısmını ispatlamanızı istiyorum ayrıca! Süresiz banlandığınızı da iddia ettiniz! Baktımda 7 gün yazıyor
- Solon128 demiş ki:
- gasserili, 7gun,
eskisehirli, 7gun,
cezalar 9-15 agustos arasi uygulacaktir. 16 agustosdan itibaren adi gecen kisi foruma ulasabilecekdir.
1 Hafta Ders YOK! baslikli konuda yazdigi mesajlarda asagidaki forum kurallarini ihlal ettigi icin. - Alıntı :
- 2. Forumda hakaret, küfür vb. kaba bir dil kullanımı yasaktır. Xxx yada *** vb. gibi başka anlamlar çıkarılabilecek kısaltmalar kullanılamaz.
Ve Lojistiks Oradaki 1 avucu çekmenin alemi yok, tüm BODFluları kapsadığı gün gibi ortada. Banladığı kişilerin kurallarını zaten E.altnr yazmış tekrarlamaya gerek yok. Kedi konusuna gelirsek, O büyük ihtimalle dönmezle ilgili bir moddu. olmasa bile Moderatörle Adminin farkını kavramalısın! Ve silmekle değiştirmenin de! Değiştirmekten kastım senin istemediğin yazıları başka bir moderatörün yazması. |
|
|
|
Admin
Tristan
|
Konu: Geri: Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar Perş. Ağus. 14, 2008 8:01 pm |
|
|
Konuyu özünden saptıran tartışma msjları ayrımıştır |
|
|
|
|
Ne olacak bu Osmanlının hali - ayrılan msjlar |
|
|