Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
unique_tr

unique_tr

Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası) - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası) Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası) - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Ağus. 27, 2008 11:00 pm

ben hergün meyhanedeyim italyanca konuşmaya çalışıyorum ingilizce konuşmak yasak ama kimse sorun da yapmıyoo ve bana yardımcı oluyorlar bugüne kadarda uyarı bile almadım ama osmanlı büyük ülke ve meyhanede türkçe konuşulmalı yunanistan zaten kaç eyaletki? büyük ülkelerde kurallar ii uygulanmalı ki daha ii yönetilsin.
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası) Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası) - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Ağus. 27, 2008 11:10 pm

yunan forumunda ingilizce konuşulmasının sebeplerinden biri bir çok yunanca bilmeyen yunanlının olması bildiğim kadarıyla. hatta forumlarında yunanca dersi bile veriyorlardı başta. sanırsam yurtdışında yaşayan yunanlılar oldukça fazla orda.

ingilterede ingilizce konuşmayıp silinen görmedim çünkü ingilizce konuşmayan görmedim. ne forumda ne de meyhanede. ama mesela bir kere mahkemede türkçe konuşan biri vardı. ağzına geleni yazmış ingiliz yargıca. akibeti ne oldu bilmiyorum.

NNGO olayını ayrıntılıolmasa da duydum ama yanlış hatırlamıyorsa ljsnin bir uyarısı vardı bu elemanlarla ilgili. 40 kişiyi silmeyi tercih etmemiş ljs, ki bu oyuncular da RKnın en renkli oyuncularıydı. LJS sonuçta oyunun kralı kendi kuralını istediğinde uygulamıyor.

Işınlanıp silinmeyen türkler var, bunların kimisi türk olduklarını çaktırmamayı başararak hayatta kaldılar, bunu daha başka nasıl becerdiler bilgim yok.

bu konuda bir orta yol bulmak en iyisi ne mevlana gibi ne olursan ol gel diyelim ne de ülkede bir "vatandaş türkçe konuş" konuşmassan " ya sev ya terk et" kampanyası yapalım. mesela şöyle bir şey yapabiliriz iyi niyetli bulgarlara "bulgar" kötü niyetlilere de daha önce dediğimiz gibi "yumurta", "tavuk" vs gibi lakaplarla seslenerek bu adamlara çok da güzel bir mesaj veririz.
Mesihi

Mesihi

MesajKonu: Geri: Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası) Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası) - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Ağus. 27, 2008 11:33 pm

Alıntı :
ingilterede ingilizce konuşmayıp silinen görmedim çünkü ingilizce konuşmayan görmedim. ne forumda ne de meyhanede. ama mesela bir kere mahkemede türkçe konuşan biri vardı. ağzına geleni yazmış ingiliz yargıca. akibeti ne oldu bilmiyorum.

Ben soliyim Bu akıllı arkadaş, bildiği bütün küfürleri hakime sıralamış, davaya da türküm diye beni çağırmış Very Happy Ben de küfürleri İngilizceye çevirince güle güle olduk Very Happy

Alıntı :
bu konuda bir orta yol bulmak en iyisi ne mevlana gibi ne olursan ol gel diyelim ne de ülkede bir "vatandaş türkçe konuş" konuşmassan " ya sev ya terk et" kampanyası yapalım. mesela şöyle bir şey yapabiliriz iyi niyetli bulgarlara "bulgar" kötü niyetlilere de daha önce dediğimiz gibi "yumurta", "tavuk" vs gibi lakaplarla seslenerek bu adamlara çok da güzel bir mesaj veririz.

Evt, ben de bundan bahsetmekteyim, insanlar bunun için istekli olmalı ama..
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası) Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası) - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Ağus. 27, 2008 11:55 pm

bir keresinde de beni çağırıdılar bir türk var ne diyor anlamıyoruz diye, adam seivye 1 belediye başkanı adayı olmuş, propaganda yazısına türkçe istiklal marşı koymuş, bana oy verin yazmış Laughing

herkse mesaj atmış, göstediler bana güven puanı verin yazmış. ben de mesaj attım anlamazlar dedim, burda ingilzice konuşmak zorundasın dedim. bana ne dese beğenirsiniz: "bana güven puanı versene" Laughing
Mesihi

Mesihi

MesajKonu: Geri: Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası) Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası) - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 12:04 am

Sadece Smiley ile mesaj atmak yasaktı di mi Smile

Bende davaya çağıran adama gp verme salaklığını yapmıştım Smile
mogutcu

MesajKonu: Geri: Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası) Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası) - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 8:45 am

Bende İngiltere de 1 ay kaldım her gün meyhanede idim , İngilizcem kötü dediğim zaman sorun yok destek oluruz dediler, bunları diyen de kasabanın belediye başkanı ve 2 divan üyesi idi. ( Bende amma kasabaya düşmüşüm Very Happy )

Elma ile armutu ayıırmak lazım bizde genelde etiket tek sefer de vurulur bu kötüdür at bu iyidir sakla, ulan bir bak belki o kötü dediğinin için de kötüden çok iyi var.

Bencede ülkemize gelen kişileri etiketlemeden önce iyice araştıralım , Mesihi ben bu adamı tanırım diyor millet hala asalım , keselim derdinde. Adamın referansı bile var daha ne istiyon.

İkematgah ve Nufüs Cüzdanı sureti göstersinler ,ondan sonra mı meyhaneye sokacan adamları

Töbe Töbe

Saygılarımla,
INJuReD_WoLF

INJuReD_WoLF

MesajKonu: Geri: Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası) Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası) - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 9:43 am

"İngiltere'de evet İngilizce konuşmaları salık veriliyor insanlara, bazı arkadaşlar da işi abartıp saldırıya vardırıyorlar işi."

diye bir kısım var...tmm eyvallah bu da terbiyezlik...ayrıca impulse_emre ve borkoru da çok ii tanırım...oyundan yada değil herneyse artık...ben sorduğumda bana verilen cvp şuydu:"Kardeşim kimseyle anlaşamıyoruz,meyhanelerde falan Türkçe konuşamıyoruz,tamam hayatımızı daim ediyoruz ama çok zor koşullarla.Biz topraklarımızı özledik."

Arkadaşım terbiyesizliklerin bendede yeri yok ama burda önemli olan dediğim gibi kurallar.Ben iimişi yada kötüymüş farketmez kural neyse uygulanmasını isterim...Ha benim başıma da böle bişi mi geldi...Buyrun kardeşim bende razıyım cezama...

Mesihi kardeşim ben seni tanırım bilmiyorum sen beni tanır mısın ama sen içinde insan sevgisi yüksek olan birisin ve senin dediklerini de gayet iyi anlamaktayım...Ama maalesef burası Osmanlı ve buranında kuralları uygulanmak zorunda...

Bide son yazdığın paragraf için bişiler yazıcam...Bizimle konuşmak isteyen herkesle illaki konuşacağız geri çevirmek zaten ayıp olur...Ama Türkçe'yi öğrenecek başka yolu yok...Mesela ben İngiltere de olsam yada İtalya'da olsam onların meeyhanesi girdiğim zaman açarım sözlüğümü ne diyolar bende ona göre cvp vereyim şeklinde ufak da olsa konuşup anlaşmaya çalışırım...

Bizde (tzef yada herhangi biri) bu kişilerden bunları bekliyoruz....

SAYGILARIMLA....

Türk Misafirperverliği (Ya da Türk Xenophobiası)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 2 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2