Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil....

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
Sahmeran

Sahmeran

Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Vide
MesajKonu: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 1:47 am

Pek Muhterem Osmanlı Halkı;

Bilindiği üzere şuan Somut ve soyut değeri çok yüksek olan Osmanlı topraklarımızda 2 tane dev bir ordu bulunmakta.

Bu ordular ''Ordo Negrum'' adlı ordulardır.

Bu ordular, Bergama kasabası açılır açılmaz koloniye taşınan ve taşındıktan 3-4 gün sonra ordu kuranlardır.
Bu ordu Bergamada mevcut iken ben Menemende yaşıyordum.

Ezineye taşınmak maksadıyla tarlamı sattım. Ve derhal yolculupa çıktım.
Saruhanlılarında bildiği gibi 3 hafta önce saruhanda yollar çizili değildi bilmiyorum belki şimdi çizilidir.

Yolların olmadığından dolayı tabiri caiz ise kör gibi gittim. Ve yolumu 2 gün uzatarak Bergamaya saptım.
Hemen ertesi günü Ayvalığa hareket ettim ama yolda yalnız değildim. Benle beraber Ordo Negrumda ilerliyordu. Ben ise bir an önce ezineye varıp akraba ve dostlarıma kavuşma telaşındaydım.

Edremite vardığımızda Angelos aldı adam bana bilindik mesajını çekti bende bu mesajı çektim;

This is my own Country and I can travel anywhere I want freely. I do not think this interest you...

Burası benim ülkem ve canımın istediği heryere istediğim gibi seyahat edebilirim. bunun sizi ilgilendirdiğini sanmıyorum.

Ve tekrar yola devam ettim. 2 gün sonra Ezineye vardım. Ve bir mesaj daha aldım. Bu tehtit dolu mesaja cevap VERMEDİM. Ertesi günü Armusu maiyetindeki gruba saldırı düzünlenmiş.

Ve tek suçlusuda benmişim.

Şimdi beni haksız yere eleştirenler ağzına gelebildiği kadar laf atanlar, gerzek diyenleredir alltaki mesajım;

Ben bu ordular kurulduğu günden beri bu adamlara karşıydım. Çok kez uyardım, Her kim olursalar olsunlar BURASI OSMANLI VE BİZDE TÜRKLERİZ BUNLAR İSE GAYRİ-TÜRK ve KURULU 2 ORDUSU VAR. MÜDAHALE ŞART DİYE...

Ne yazıkki bazı Romen yandaşları bu adamların tarafını tutarak bizim bu çağrımızı kulak vermediler ve bu adamlardan TIRSTILAR.

Anlaşmalar yaptılar
Yalvardılar
Koca Devleti Rezil Ettiler
Halkımızı küçük düşürdüler

Ve bunlar sadece bir oyun için...

Tamam ben suçluyum ve başından beri bu belaya göz yuman Osmanlıyı bilgilendirmeyen Saruhan Divanı melek.

Evet ben suçluyum Çünkü; Ben Topraklarımızda fıldır fıldır gezen bu orduları gururuma yediremedim.
Akıncı Bayrağından başka bir Bayrak görmeyi kendime yediremedim.

Evet Ben Suçluyum Çünkü; Ben Oyunda da olsa Türkün adını lekelememeye çalıştım.

Evet Tek Suçlu Benim Çünkü; Şerefimi Romen ayaklarına pas pas etmedim, Etmeyeceğim.

Evet ben suçluyum Çünkü; Ben Osmanlının artık savunmadan çıkarak Bulgaristana saldırmasını istiyordum, isteyeceğim.

EVET BEN SUÇLUYUM ÇÜNKÜ; BEN EN KÜÇÜK HÜCREME KADAR TÜRK-İSLAM RUHUNA SAHİBİM,
NE BOYUN EĞERİM, NEDEN ALLAHTAN BAŞKASINA BOYUN EĞDİTTİRİM.

Allaha emanet olun...
Misraaa

Misraaa

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 4:35 am

Sonuna Kadar Yanındayım Sayın Şahmeran...

Suçluluksa Türklük; En büyük Suçluyum..

Çünkü Bende Böyle Eğitildim..Kanımın Son Damlasına Kadar Vatanıma Feda Olsun Her zerrem..
Seni Haksız Yere Eleştirenlere En güzel cevabı vermişsin..

Umarım Anlaşılmıştır Konu..
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 8:55 am

dünya bir günlük değil dostum bi dörtlük hatırlatmak istiyorum

Arkadas! Yurduma alçakları ugratma, sakın.

Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.

Dogacaktır sana va'dettigi günler Hakk'ın...

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın
Capanoglufetihbey

Capanoglufetihbey

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 9:13 am

kartal13 demiş ki:
Arkadas! Yurduma alçakları ugratma, sakın.

Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.

Dogacaktır sana va'dettigi günler Hakk'ın...

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın

Ben bu dörtlüğü her okuduğumda yada biri okduğunda içimden birşeyler parçalanır bende türkçüyüöm kardeşim ne yhani türkçüyüz die mi oldu bütün bunlar hayır peki kim sebep oldu bunlara Saruhan Divanı neden ülkemizi güçsüz bir devletmiş gibi Ayaklar altına serdiler vede Adamlar gitikleri her kasabada puan yapıaıc şeyler aldılar pazarları alt üst ettiler vede yolda 5 türk kardeşimi şehit ettiler artık Saruhan divanınıa söylenilcek hiç birşey demiorum vede Şahmerana bu konuda hak veriorum

Ben bu tükrçülere siz böyle yaptınızı dien arkadaşlar Mustafa Keaml Atatürk'ün bir sözünü hatırlatmak isitorum vede msjımı bitiiroum

En büyük iftiharım TÜRK olarak yaratılmamdır.

Mustafa Kemal Atatürk
Kizilbas55

Kizilbas55

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 9:22 am

illa türkçü olmaya ne hacet aynı topraktan çıkmaysan kardeşimsindir dün ölenler de benm osmanlıdaki binlerce kardeşimden 5iydi. tahmin ediyorum geri kalanının çoğuda ölmeye hazırdır
Sahmeran

Sahmeran

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 9:29 am

verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederim.

keşke herkez bizim gibi düşünebilse.

romenleri değilde Osmanlıya kardeş diyebilse...
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 10:22 am

Sahmeran demiş ki:
Pek Muhterem Osmanlı Halkı;

Bilindiği üzere şuan Somut ve soyut değeri çok yüksek olan Osmanlı topraklarımızda 2 tane dev bir ordu bulunmakta.

Bu ordular ''Ordo Negrum'' adlı ordulardır.

Bu ordular, Bergama kasabası açılır açılmaz koloniye taşınan ve taşındıktan 3-4 gün sonra ordu kuranlardır.
Bu ordu Bergamada mevcut iken ben Menemende yaşıyordum.

Ezineye taşınmak maksadıyla tarlamı sattım. Ve derhal yolculupa çıktım.
Saruhanlılarında bildiği gibi 3 hafta önce saruhanda yollar çizili değildi bilmiyorum belki şimdi çizilidir.

Yolların olmadığından dolayı tabiri caiz ise kör gibi gittim. Ve yolumu 2 gün uzatarak Bergamaya saptım.
Hemen ertesi günü Ayvalığa hareket ettim ama yolda yalnız değildim. Benle beraber Ordo Negrumda ilerliyordu. Ben ise bir an önce ezineye varıp akraba ve dostlarıma kavuşma telaşındaydım.

Edremite vardığımızda Angelos aldı adam bana bilindik mesajını çekti bende bu mesajı çektim;

This is my own Country and I can travel anywhere I want freely. I do not think this interest you...

Burası benim ülkem ve canımın istediği heryere istediğim gibi seyahat edebilirim. bunun sizi ilgilendirdiğini sanmıyorum.

Ve tekrar yola devam ettim. 2 gün sonra Ezineye vardım. Ve bir mesaj daha aldım. Bu tehtit dolu mesaja cevap VERMEDİM. Ertesi günü Armusu maiyetindeki gruba saldırı düzünlenmiş.

Ve tek suçlusuda benmişim.

Şimdi beni haksız yere eleştirenler ağzına gelebildiği kadar laf atanlar, gerzek diyenleredir alltaki mesajım;

Ben bu ordular kurulduğu günden beri bu adamlara karşıydım. Çok kez uyardım, Her kim olursalar olsunlar BURASI OSMANLI VE BİZDE TÜRKLERİZ BUNLAR İSE GAYRİ-TÜRK ve KURULU 2 ORDUSU VAR. MÜDAHALE ŞART DİYE...

Ne yazıkki bazı Romen yandaşları bu adamların tarafını tutarak bizim bu çağrımızı kulak vermediler ve bu adamlardan TIRSTILAR.

Anlaşmalar yaptılar
Yalvardılar
Koca Devleti Rezil Ettiler
Halkımızı küçük düşürdüler

Ve bunlar sadece bir oyun için...

Tamam ben suçluyum ve başından beri bu belaya göz yuman Osmanlıyı bilgilendirmeyen Saruhan Divanı melek.

Evet ben suçluyum Çünkü; Ben Topraklarımızda fıldır fıldır gezen bu orduları gururuma yediremedim.
Akıncı Bayrağından başka bir Bayrak görmeyi kendime yediremedim.

Evet Ben Suçluyum Çünkü; Ben Oyunda da olsa Türkün adını lekelememeye çalıştım.

Evet Tek Suçlu Benim Çünkü; Şerefimi Romen ayaklarına pas pas etmedim, Etmeyeceğim.

Evet ben suçluyum Çünkü; Ben Osmanlının artık savunmadan çıkarak Bulgaristana saldırmasını istiyordum, isteyeceğim.

EVET BEN SUÇLUYUM ÇÜNKÜ; BEN EN KÜÇÜK HÜCREME KADAR TÜRK-İSLAM RUHUNA SAHİBİM,
NE BOYUN EĞERİM, NEDEN ALLAHTAN BAŞKASINA BOYUN EĞDİTTİRİM.

Allaha emanet olun...

Üstelik sana bu mesajıda seni eleştirip suçlayanlar var ya onlar yazdırttı ve hiç bir şekilde uyarmadı kakaka kikiki oldu
hoşlarına gitti at at ne cevap werecek diye merak ettiler şimdi senin yüzünden bilmem ne diye msj atılıyor.Hala diyorum şahmeran
suçlu ama bütün suç onda değil suçu birazda kendimizde arayalım buna bende dahilim.....
herun61

herun61

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 10:35 am

Ben de sonuna kadar arkandayım sahmeran. Sen doğru olanı yaptın...
Kizilbas55

Kizilbas55

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 10:53 am

suçu başkasına atmak çözüm deildir insan gibi adam gibi hata yaptık deyin sahmeran kardesim arkandayım
@li

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 11:01 am

Zaten bir olay olduğunde her zaman günah keçisi aranır.Bu olay oldu bitti.Tekrar yaşanmaması için neler yapılabilir onlara bakalım ..........
giantzeus

giantzeus

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 11:45 am

Sahmeran kardeşim istersen Romenlere küfür etmiş ol, yinede osmanlı halkı bütün Romanyayı 1 osmanlı vatandaşına değiştirmez... Haklısın, yanındayız....
ozank

ozank

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 11:49 am

Sahmeran arkandayız.Herifleri takip ediyoruz die istediğimiz yerde seyahat de mi edemicez :S..
sawron

sawron

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 12:27 pm

Seni çılgın çocuk Sahmeran.

Yaptığın yanlısları Türk sevgisi arkasına saklayarak insanların duygularını sömürmen doğru değil.

Evet ortada 2 tarafında hatası vardır. Senin hatan 5 kişinin canına mal olmustur. Ordo Negrum'un hatası da onlara durduk yere 3500 akçeye mal olmustur.

Eğer sen bu adamlarla zıtlaşmasan hiçbirşey olmayacaktı ve yollarına devam edeceklerdi.

Yaptıkları yanlışın onlar farkında Karesi halkında özür diliyorlar.

Senden de aynı davranışı sergilemeni beklerdim; ancak sen ne kadar zıt ve yapıcı olmadığın ortada.

Kesinlikle amaçlarının savaşmak olmadığını ve evlerine gitmek istediklerini söylüyorlar.

Siz bu şekilde karşınızdaki insanları direk düşman belirleyerek içlerinde hiç olmayan saldırma duygularını kabartıyorunz.

Neyse olan oldu ve yapılması gerekenler yapıldı.

Dediğim gibi sizler daha iyisini yapabiliyorsanız buyurun ben kalkayım buradan siz oturun.
Sahmeran

Sahmeran

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 12:32 pm

yahu ben kendi ülkemde seyahat ettim onları emirine uymadım uymayacağımda.

Onlar bana resmen seyehat etme dediler bende ettim. Çünkü bu topraklar benim yurdum.
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 12:34 pm

sawron yaptıkları yanlışın farkındaysalar profillrinden o yazıları silsinler mümkünse
sawron

sawron

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 1:26 pm

kartal13 demiş ki:
sawron yaptıkları yanlışın farkındaysalar profillrinden o yazıları silsinler mümkünse

İlk gördüğümde bunu konuşacağım ama bana kimlerin profilinde bunların yazdığını söyleyin.

Anghelos'da böyle birşey yazmıyordu muhtemelen bundan haberleri yok ama bütün progilleri incelerseniz öldürdükleri herkesi yazıyorlar.
herun61

herun61

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 1:32 pm

sawron siz neden sürekli romenleri savunuyosunuz ya benim aklım almadı. Hayır öyle bir savunuyorsunuz ki kanatsız melek sanacaktım adamları az daha.. Bu konuda ki tek suçlu romenlerdir. Sahmeran da bence hata yapmadı ben de yakın olsam ben de takip ederdim.. Ben bizim yaptığımız hatayı hep sölüyorum.. Halka geç bilgi vermek...
mogutcu

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 1:33 pm

Asazi de yazıyor
nicomedia1

nicomedia1

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 1:40 pm

her ölüşe 1000 akçe veriyorlar diye duydum .
ben 1.keşan harbinde 48 kere öldüm.
o zaman bulgarlar bana derhal 48000 akçe ödesin . AİHM ye basvuracam haa Very Happy:D
ozanbey

ozanbey

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 1:45 pm

AİHM ?
Kizilbas55

Kizilbas55

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedPerş. Ağus. 28, 2008 1:50 pm

avrupa insan hakları mahkemesi Very Happy
Misraaa

Misraaa

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedCuma Ağus. 29, 2008 5:55 am

nicomedia1 demiş ki:
her ölüşe 1000 akçe veriyorlar diye duydum .
ben 1.keşan harbinde 48 kere öldüm.
o zaman bulgarlar bana derhal 48000 akçe ödesin . AİHM ye basvuracam haa Very Happy:D

Ya bıktım senden Furkan Very Happy Herkonuya Böyle espri ile Yaklaşmasana canım bigün gerçekten kızıcaksın espri sancas Very Happy
liseli

liseli

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedCuma Ağus. 29, 2008 8:29 pm

arkadaşlar bu konuya şimdi gördüm ilk defa okuyorum benim burdsan çıkardığım kadarı ile arada osmanlı için uğraşanları çekemeyenler var vede bunlar forumda böyle bir başlık altında mesaj atmaktan çekiniyolar şimdi onları çağıroyorum
HAYDİ ARKADAŞLAR MADEM SAHMERAN SUÇLU BURDADA SÖYLESENİZE!!!
sawron

sawron

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedCuma Ağus. 29, 2008 9:33 pm

https://kralliklar.all-up.com/osmanly-ymparatorluou-f2/bulgarlar-zararsyzdyr-diyenler-baksynlar-t2781.htm?sid=d802b10774e22d6caac8735d6f35a633

https://kralliklar.all-up.com/osmanly-ymparatorluou-f2/ordu-negrum-ve-5-kiinin-talihsiz-olumu-t2836.htm

Ayrıca konu ile ilgili sonradan açılan başlıklar kilitleniyormuş. Bu başlığın da kilitlenmesini bekliyorum.
Morpheus
Süper Moderatör
Süper Moderatör
Morpheus

MesajKonu: Geri: Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.... Icon_minipostedCuma Ağus. 29, 2008 10:22 pm

Hatırlatma için teşekkürker

Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil....

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası