Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
dj.emmre

dj.emmre

22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu Vide
MesajKonu: 22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu 22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu Icon_minipostedÇarş. Eyl. 10, 2008 8:57 pm

Biliyorum Belki Bazılarımız daha yoktu...

Nese o zamanda yasayanlar burda RP'mize katılırlarsa seviniriz...

Ben Öncülük edeyim dedim...

Artık yaz mevsiminden çıkmış sonbahara giriyorduk, Tam 22 Ağustos günü Osmanlı'nın En eski En kültürel değere Sahip belkide en cok misafir kabul eden yer olan Geliboluda yaşamımızı surdurmeye baslamıstık...Evet yeniydim ama Tek basıma değildim en yakın arkadasımla baslamıstım(Oyun Adı Sonsuz).Hayata tutunmaya calıştık açtık, çıplaktık...Allaha şükür evimizde tane ekmek bulunuyordu, Bu bize iki gün idare eder di! Peki yha diğer günler? dedik ve iş aramaya koyulduk, kasabanın içinde iş aramak niyetiyle dolanıyoruz yeni olduğumuz için de kasabayı tanımaya, alışmaya çalışıyoruz.Neyse kasabanın çıkışında göl olduğunu duyduk ve balık da olacağını dusunere;

-Hadi ali kalak Balığa gidek,
-Ne balığı biraz daha adamakıllı bi iş bulak, balıktan falan anlamam ben.
-Hayret bişeysin ben gidiyorum geliyomusun burda yanlız başına kalıyormusun

Ali Caresiz en yakın arkadası olduğum için beni kırmayacak ve hatır için gelecekti,

-Tamam tamam bekle geliyorum.

Neyse bir gün boyunca gölde balık tutmak için çalıştık çabaladık.Demekki bugun kısmetimiz kapalıymıs canımız saoolsun dedik elden başka bişey gelmeyeceği için.Eve doğru yola koyulduk hava hafiften kararıyordu.Zaten akşama kalmayalım diye erkenden evin yolunu tutmustuk.Bizim için kasabada yeni bir gün olan ve ikinci günümüz olan salı gününün güneş ışıkları penceremize vuruyordu.Pencereden yüzümüze karsı vuran ışık bizim uyanmamız için gayet iyi bir neden di, çünki 2.günümüzü erkenden kalkip iyi değerlendirmeliyidik.Karnımızı doyurmustuk artık evde yarın için yiyeceğimiz kalmamıstı.Bugün sağlam bi iş bulup yarının ekmeğini cıkarmamız lazımdı.Nihayet ali'yi sonkez Gölde balık tutmak için ikna etmiştim oda zaten bekliyormus bugun cok emindik balık tutacağımıza;

İşte beklenilen an;

-Aaaaaa
-Noldu ali?
-Bak bi bak
-Noldu dedim söylesene
-Yha gormuyonmu oltanın ipi sallanıyor
-???
-Balık diyorum balık balık takıldı oltaya
-Hadi yha Cekte bakalım tuttunmu.Yarınki ekmeği garantiledin desene.
-Hopp al işte bak Gelibolu Balığı dedikleri buymuş.Adama 3 gun tok tutar bu yha Smile
-Abarttın Ali dua etde bende tutayım bi O meshur gelibolu balığından.

Gün sonunda ikimizde elimizde balıkla gidiyorduk...Tabi bu balıkları yemiyecektik cunku balığa cıkarken pazardaki Balık fiyatlarının 30 akce olduğu gozume ilişmişti.Ali de bu sayede biraz ikna oldu gerci.Bi balığı 30 akceye satarsak tanesi 9 akceden tam 3 ekmek alabiliyorduk buda bizim 3 gun tok karna gezmemiz anlamına geliyordu.

Gunler gunleri kovaladı ve artık Kasabaya iyice alışmıştık.Kasaba kurulalı 1-1.5 ay falan olmustu ama Eski halk coktan alısmıstır kasabalarına nede olsa biz sonradan geldi.Yeniyiz...Artık Gölde Çalışmakdan, Madenda çalışmaktan ve Camide çalışmaktan ilk tarlayı alabilecek duzeye gelmiştik (90 akce +5 itibar Very Happy ) Neyse Dönemin Reisi olan jusuf meyhanede bize Bugday yetiştirmemizi istiyordu.Tamam belki uğraştırıcıydı ama emeğimizin hakkınıda almıyor değildik.Tarlamızda olduğuna gore bize iki çalışacak kapı daha çıkmıştı, biri tarlamızdı zaten diğeride gun boyu Belediye Binasını korumaktı. Belediye binasını korumak için o donem koruyacak kişinin tarlası veya çiftliği olması gerekiyormuş (Seviye 1 olma şartı). Aslında oda madenle aynı ucretti...İkiside Asgari Ucret olan 16 akce idi ama Maden 2 taksitle veriyor belediye ise terimiz soğumadan veriyordu.Neticede bizimde kendimize gore hesaplarımız vardı.

...

Günlerden sonra Bi kredi lafıdır herkesin ağzında pazarda, meyhanede, sokakta heryerde bu kulağımıza gelmeye basladı...Meğer isem Belediye Reisi Jusuf Kredi veriyormus 2. tarlası olmayanlara Tarla kredisi Dağıtıyormus...Arkadasla dusunduk tasındık 1 tarladan kâr ediyorsak 2 tarladan daha fazla kâr ederiz dedik ve bizde ismimizi yazdırdık. Allah'tan kredim hemen verildi ama Ali'ninki biraz gec surdu.Neyse ikinci tarlayıda o zamanın ihtiyacına gore mısır ekmeye başladık.Artık Borclu adamdık ne yediğimize ne içtiğimize dikkat edecektik.Meyhaneye giripte içki içmek yoktu artık.Taksitleri 1'er ayla 170 akce -170 akçe- 160 akçe olarak ayarlamıstık.500 akce kredi cektik.Bizim tek zararımız Tarlayı Şahıstan 400 akceye almak yerine Eyalet'in Tapulu arsalarından aldık buda bize 500 akceye mal oldu bide üstüne üstlük 50 akcede tarlayı surdurme parası verdik(Islah).Boş arazi olduğu için 1 kere surdurmek gerekiyordu.150 akce ordan zararımız oldu o kadar.

Artık yavas yavas kendimizi toplamıstık 1 çift ayakkabı ve şalvar alma vakti gercekten gelmişti...Daha gusel, daha yakısıklı olmustum.Kendimi daha iyi hissediyordum.

Not:Benden şimdilik bu kadar giriş biraz değişik oldu Eski oyunculardan Devamını getirmelerini Talep Ediyorum...

@li

MesajKonu: Geri: 22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu 22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu Icon_minipostedCuma Eyl. 12, 2008 11:23 pm

Ah emrem ah dükkanda bu oyunu bulduğumuz gün hatırlıyorumda ilk günden 3 tane hesap acmıstık.Forum denen bşeyin varlığından habersizdik.Aradan 1 sene geçti neydik ne olduk?
nicomedia1

nicomedia1

MesajKonu: Geri: 22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu 22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu Icon_minipostedCuma Eyl. 12, 2008 11:43 pm

yaw siz yine hatırlıyorsunuz . ben bu oyuna nasıl kaydoldugumuda hatırlamıyorum Very Happy:D
Kizilbas55

Kizilbas55

MesajKonu: Geri: 22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu 22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu Icon_minipostedC.tesi Eyl. 13, 2008 12:11 am

Laughing
@li

MesajKonu: Geri: 22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu 22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu Icon_minipostedC.tesi Eyl. 13, 2008 12:16 am

nicomedia1 demiş ki:
yaw siz yine hatırlıyorsunuz . ben bu oyuna nasıl kaydoldugumuda hatırlamıyorum Very Happy:D

Valla nico biz klansavaslarinin forumundaydık demi emre sonra gördük bu oyunu.Tabi o zaman sadece gelibolu vardı sonra diğer şehirler kodlandı.
dj.emmre

dj.emmre

MesajKonu: Geri: 22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu 22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu Icon_minipostedC.tesi Eyl. 13, 2008 4:47 am

@li demiş ki:
nicomedia1 demiş ki:

Valla nico biz klansavaslarinin forumundaydık demi emre sonra gördük bu oyunu.Tabi o zaman sadece gelibolu vardı sonra diğer şehirler kodlandı.

Yok lem Ben www.tribalwars.net klanın forumu vardı ordan gordum...Arkadas uvey baba olmak için linki vermişti.Bende sana dedim ali gel uye olak dedim dükkanda uye olduyduk.Multi actıydık ama bilmiyorduk ki oyunu...Şimdi ise herseyini orendik gibi bişey oldu...Eeee Eskileri hatırlayanlar biraz zahmet etsede Yazıverse 3-5 paragraf bişey...Hatta Warlord da tribalwars tan gordu krallikları...Gerci şimdi fazla ilgilenmiyor...
@li

MesajKonu: Geri: 22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu 22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu Icon_minipostedC.tesi Eyl. 13, 2008 11:12 am

tribalwars Olum TÜRKÇE konuşsana klansavaşları desene Very Happy
dj.emmre

dj.emmre

MesajKonu: Geri: 22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu 22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu Icon_minipostedC.tesi Eyl. 13, 2008 1:20 pm

@li demiş ki:
tribalwars Olum TÜRKÇE konuşsana klansavaşları desene Very Happy

Ama klansavasları turk serverinin adı tribalwars klan savaslarıdan hızlı yabancı server olduğu için hem Rp yapın yorum yapın bos konusmayak Very Happy

Mod beyler acaba yorumları bolermisiniz..baska bi baslıkta...

22 Ağustos 1455-Osmanli İmparatorluğu

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası