|
bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ |
|
|
Yazar |
Mesaj |
nicomedia1
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Ptsi Eyl. 15, 2008 11:16 pm |
|
|
bende yenge satıldık |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Salı Eyl. 16, 2008 1:54 pm |
|
|
Ve kartalla show gönene geleli 1 ay gibi uzun zaman geçmiştir.Kartal hakk yolundan ayrılmış kendini içkiye kumara vermiştir.Kartal gönlünü eğlendirmektedir.
Seryel:
- Bey acaba buraya gelmeleri dahamı hayırsız oldu
Mayda:
- Bilmiyorum ki hanım
Show:
- Yani kardeşim olmasa çekecem silehımla vuracam
Mayda:
- Dur oğlum sakin ol.Düzelir tarlalrda satıldı yola çıkalım
Ve hazırlıklar başlar.Mayda tapu dairesinden satışı yapar ve eve gelir hanım koş senin 2 tarla ve benim 2 tarlayı saattım paraları sayalım
Show:
- Ver baba ben sayarım sen zahmet etme.Kaç akçe war
Mayda:
- 1800
Show:
- Ozaman sen say baba ben 100 e kadar sayabiliom
Mayda paraları sayar ve paraları sayarken gece olmuştur.Ertesi sabah yorucu bi yolculuk vardır.Sabahın 6 sında kalkarlar ve yola koyulurlar.Seryel doğduğu topraklara son bir defa bakar belkide bu son görüşüdür.Uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından Şarköye giriş yaparlar ama girdiklerine gireceklerine pişman olurlar şarköyde savaş vardır.
Show:
- Aha savaş çıkmış bilseydik daha önce gelir kasabamızı savunurduk.
Kartal:
- Açılın yoldan kartal geliyor bu bulgaristanı birgün alacam
Kartal ve show annesini ve babasını evlerine yerleştirdkten sonra yiğenleri nico ve korayı aramaya cıkarlar sorup soruşturlar ama bulamazlar en sonunda korayı meyhanede poker oynar içki içerken bulurlar.
Kartal:
- Seni gidi it oğlu it dışarıda savaş var sen burda kumar oynuon.Eşşek herif bide içki içmeyi öğrenmiş
Diye içinden mırıldanır ve gider ensesine okkalı bi şaplak indirir.Koray şaplağın acısı ile
Koray:
- Yandım anam
Der ve yere düşüp bayılır.
Show:
- Ula naptın ya öldürdüysen yiğenimi cani herif
Kartal:
- Bak ula ölmesin yiğen katili olmuyayım.
Bi 10 dakikalık çabadan sonra koray ayılır ve ayağa kalkar
Kartal:
- Lan sıpa abin nerede
Koray:
- Şey dayı abimi askere çağırdılar seferberlik emri çıktı
Show:
- Peki durumu nasıl
Koray:
- Dayıcım bilmiyorum 3 gündür haber alamıyorum
Show:
Koş kartal belediyeye gidelim başkan bilir nerede olduğunu
Ve yola çıkarlar belediyeye yaklaştıkça içlerinde acaba birşey oldumu diyebir korku vardır.
Show:
- Ases ağabey çekil kapıdan önemli bir konu var
Ases:
- Olmaz başkanın kesin talimatı var girişler yasak.Ancak biz haber veririz gel derse gidersiniz.
Kartal:
- He gurban sen bi koşu git sor
Ases başkanın yanına çıkar ve durumu anlatır.
Ases:
Geçin başkan sizi bekliyor
Kartal:
- Sağol gurban
Başkanın yanına koşar adım giderler
Başkan:
- Beyler bu ne hal neyiniz var
Show:
- Başkanım nico yiğenimiz olur askere almışlar durumunu öğrenicez
Başkan:
- Immm durun bi araştıralım
2 saatlik bi araştırma sonucu haber gelir
Devam edeyim mi ? |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Salı Eyl. 16, 2008 2:03 pm |
|
|
et et |
|
|
|
_azra_
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Salı Eyl. 16, 2008 2:06 pm |
|
|
devamını dört gözle bekliyorum show_time |
|
|
|
aylinim
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Salı Eyl. 16, 2008 2:07 pm |
|
|
şuna bak soruyo bide devam et tabi... |
|
|
|
Rohirrim10
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Salı Eyl. 16, 2008 6:34 pm |
|
|
Ve bazı yerlerde bu olaylar yaşanırken..... Bergamaya bir romen ordusu gelir..... Halk şaşkındır...Ne bu romenler....ne işleri var..... Bergamayımı işgal edicekler yoksa..... Sonra bi sabah rohirrim10 uyanır....Yastığnın altında bir küçük balta ve yarım metrelik hançer bulur....Sonra dışarı bakar....ODANE.....Romenler surlara tırmanıyor....Asesler savunuyor....Romenler saldırıyor....Rohirrim10 hemen hançeri ve küçük baltayı alır ve surlara koşar.....Surlara çıkarken bir balta sapı bulur....Balta sapıyla yukarı çıkar...Balta sapını beline koyarak belindeki hançeri çıkarır....Hançerle bi romenin üstüne atlar....Sonra hançeri romenin böbreğine saplar....Romenin ölmediğni gören rohirrim10 onun boğazını keser....Sonra bi romen askeri rohirrim10 u yere düşürür....Rohirrim10 o romenin bacağına hançeri saplar ve belindeki balta sapını çıkarır....Balta sapıyla tahta bir merdivenden surlara çıkmaya çalışan romenleri yere düşürür....Sonra o merdiveni aşağı iter....Ve balta sapını romenlerin kafasına atarak belindeki küçük baltayı çıkarır....Baltayı surlara romen bayrağnı dikmeğe çalışan askerlere fırlatır....Ve busefer şanslıdır.....Baltanın demirli keskin tarafı romenin boynuna saplanır.....Bu arada asesler romenlere karşı çok iyi savaşır ve romenler kuşatma yerine geri dönüp top atışına başlarlar....Sonra belediye reisi Prens topçulara der: TOPÇULAR!!!!!.....BİSMİLLAH......ATEŞ! ! ! ! ! ! Sonra romenlerin çadırlarını yakmak için alev atan mancınıklara Ateş emrini verir....Rohirrim10 surlarda oturur....Düşünürken birden sur,romenler tarafından top ateşiyle yıkılır.....Surda açılan bu delik çok büyüktür...Romenler yorulduklarından bu fırsatı değerlendiremezler....Fakat rohirrim10 enkazın altında kalır....Sonra onu kurtarmak için bi ases gelir.....Belediyeden izinsiz surlara çıkıp savaştığım için idamımı ister...Buda ne.....Ben kasabayı savunuyorum....İdam mı edilicem.....Neyseki belediye reisi buduruma el koyar ve rohirrim10 u serbest bırakır....ama uyarır....Ases değilsen canını tehlikeye atma.....Rohirrim10 yarın ases olur....Fakat bu zamanlar romenler saldırmaz..... Bergama tehlikededir.....Akıl hocası _nymphe_ yeni olanlara akıl verir....Oda bir köprülüdür.....Sonra günler geçerken akıl hocası _nymphe_ nin aklına bir fikir gelir....Nasıl eskiden Peygamber Efendimiz (sav) ın zamanında Medine'yi korumak için hendek kazmışlarsa,şimdide kazabilirler.....Belediye reisi bu fikre çok sevinir.....Ve 10 gün boyunca sabahtan akşama kadar,kadınlar,çocuklar,asesler ve erkekler bu hendeği kazmaya çalışır.....Romenler bi şey farketmez.....Ve hendek 10 günde biter.... Sonra birgün romenler saldırıya geçer....Surun büyük bir bölümünü yıkarlar....Fakat hendeklerden geçemezler....Tahta parçalarını koyarlar ama Asesler ittirir....Yani romenlerin işi çok zorlaşır.....Ölü sayıları 124e çıkar...... Kuşatma sürer....Günler geçer.....
|
|
|
|
hacker_bey
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Salı Eyl. 16, 2008 7:54 pm |
|
|
eeeeee devamı nerede yarıda kesmişsin... |
|
|
|
Rohirrim10
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Salı Eyl. 16, 2008 8:13 pm |
|
|
yaa benimkiler öbürleriyle uyuşmuyo... |
|
|
|
Kizilbas55
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Salı Eyl. 16, 2008 8:42 pm |
|
|
siliver rohicim bare devam edelim kartal abi süper |
|
|
|
aylinim
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Salı Eyl. 16, 2008 8:48 pm |
|
|
sende güzel yazıyosun istersen farklı konu aç orda yaz... onuda takip ederiz |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Salı Eyl. 16, 2008 8:56 pm |
|
|
hayır zaten farklı yerlerde aynı zaman diliminde geçen olayları anlatıyoruz sizde boş durmayın bi ucundan tutuverin bağlayacaz birbirine ilerde |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Çarş. Eyl. 17, 2008 8:29 am |
|
|
Başkan:
- Ağalar oturun bakalım
Kartal:
- Noldu başkanım kötü bi habermi var?
Başkan:
- Başınız sağolsun nicoya pusu kurmuşlar şehit etmişler. 45 gün orada mezarda yatacak
Kartal:
- Yiğenim yiğenim kara saçlı kara gözlü yiğenim nasıl kıydılar sana
Diye feryatlar yakarken bir yandanda bulgarlardan alacağı niconun intikamını düşünerek dahada hırslanıyordu.O anda kartal kafasını çevirir o da ne show yerde
Kartal:
- Kalk ula ne yapıyon yerde
Show:
- eyi la çaktırma olum başkana bayılma numarası çekiom.Belki bize acırda para verir diye.
Kartal:
- Ula dinin imanın paraolmuş yeğenimiz ölmüş 45 gün yaban ellerde ölü kalacak sen hala parayı düşünürsün
Show:
- Bişe olmaz la sayılı zaman çabuk geçer
Show yattığı yerden kalkar ve
Show:
- Ah kusura bakmayın böyle orta yere üzüntüden düşüp bayıldım.Başkanım isterseniz şöyle kenarı kaçın makam koltuğunuzda bayılıyım
Kartal:
- Ula oğlum ne yapıyon
Show:
- Çaktırma ileride oturacağım bu koltuğu prova ediom
Kartal:
Show koltukda biraz oturduktan sonra kartalla birlikte başkandan izin isteyip belediyeden ayrılırlar
AAA BİRAZDA BAŞKASI YAZSIN HEP BEN HEP BEN NİCO YAZ ULA BİRAZ |
|
|
|
aylinim
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Çarş. Eyl. 17, 2008 3:54 pm |
|
|
süpersin devam... |
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Perş. Eyl. 18, 2008 1:17 pm |
|
|
iyi test etmişin koltuğuki başakn olmuşun sohw hea hareet olarak algılama |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Perş. Eyl. 18, 2008 1:26 pm |
|
|
ewet pek bi rahat geldi alayım dedim koltugu |
|
|
|
Kizilbas55
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Perş. Eyl. 18, 2008 6:59 pm |
|
|
bu sıralarda Kizilbas ta Ayvalıkta yeni yeni işi öğreniyor ve çalışıp ekmek parasını kazanmaya başladı. Bir süre sonra sev 1 olup zabıta teşkilatı, akıncı ordusu ve mısır üreticileri loncasında aktif olmaya başladı. Ozmndan beri halkına yardım etmeyi ve halkı için çalışmaya karar verdi. Daha sonra Trakya Gazetesi okuya okuya kendini geliştirdi. Böylece Osmanlı daki siyasi grupları ve aileleri öğrendi. Fakat babası zaten bir Köprülüydü. Daha sonraları Kartal ın önerisiyle Ayvalıktan taşınmaya karar verdi. Böylece sarköy yolculuğu başladı, birkaç akrabasıyla tarlalarını satıp sarköye doğru yola çıktılar. |
|
|
|
Rohirrim10
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Perş. Eyl. 18, 2008 8:10 pm |
|
|
Ve bazı yerlerde bu olaylar olurken...... Saruhan Sancağı Baş Elçisi Rohirrim10.....Romenlerle anlaşma yapmak için atına biner,romen kralı yanına gider.... rohirrim10: Selamun Aleyküm... Romen kralı: Gel,önüme diz çök.... rohirrim10: Ben sadece Allah'ın önünde diz çökerim..... romen kralı: Seni affediyorum....Tanrıdan seni affetmesini dileyeceğim.... rohirrim10: Dilersiniz İsterseniz konuya dönelim.... romen kralı: Tamam ne istiyorsun.... rohirrim10: Buralardan çekilmenizi.... romen kralı: yoğğ yaa...Bende o göz var mı bak hele.... rohirrim10: bakın,çekilmesseniz biz taaruza geçeriz... romen kralı: nasıl geçiceksiniz.... rohirrim10: birincisi biz ölünce şehit olucağız....Onun için savaşırız, ondan şüpeniz olmasın.... romen kralı: Şehitte ne demek....Cehenneme giden mi?Cehennemden gelen mi? rohirrim10: neyse konumuza dönelim....Topraklarımızdan çekiliniz.... romen kralı: bana bi sebep göster... rohirrim10: sizi doğdunuza pişman edebilirim.... yada buraya saldırdığnıza.... romen kralı: nasıl olcakmış o iş.... rohirrim10: Fatih sultan Mehmet İstanbul kuşatmasına gitti....3 yıl önce başlayan kuşatma biraz uzadı....orayı kuşattıktan sonra size saldırırlar.... romen kralı: onlar kuşatana kadar....Ben burayı yağmalarım..... rohirrim10: şunu diyim....Bergamanın kapısından ileri adım atarsanız,askerleriniz ölücek.... romen kralı: defol git gözüm görmesin seni.... sonra rohirrim10,acilen Fatih Sultan Mehmetin yanına gitmelidir....Bunun için Bergama belediyesi tüm ihtiyaçları karşılıycaktır....En hızlı atlarla...Uyuduğu zaman bile fillerle,at,öküz arabalarıyla durmadan ilerliyordu....Bu şartlar altında 10 günde Fatih Sultan Mehmetin yanına vardı....Ve ondan malzeme istedi...Fatih Sultan Mehmet ona 1000 asker ödünç verdi....Sonra rohirrim10 bergamaya yola koyuldu....
|
|
|
|
Rohirrim10
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ Cuma Eyl. 19, 2008 7:38 pm |
|
|
Ve rohirrim10 bergamaya ilerlerken haber gelir...romen ordusuna destek geliyor romanyada.....onları yenmemiz lazım.....onlar bergama kuşatmasındaki romen ordusuna su getiriyolardı.....sonra bergama halkı bi karar aldı....bergama kralının ve askerlerinin suyunu çaldılar....sonra rohirrim10 ve yanındaki 1000 kişide destek romen ordusunun suyunu çalıp oraya tahta duvarlar kurdu....Sonra kamp kurup bekledi.... |
|
|
|
ekremcengiz1
|
Konu: Geri: bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ C.tesi Eyl. 20, 2008 12:23 am |
|
|
okullar yeni tatile girmişti sıcak bi haziran günüydü ayvalıkta beklenmeyen bi gelişme oldu ve zembil ayvalık meydana iniş yaptı.Sonra zembilin kapısından birini aşaı doğru itiklediler kara maskeli adamlar sonra oradan uzaklaştı zembil ve şaşkın halk çocuun başına üşüştü Çocuun üstünde Ekremcengiz1 Yazıodu...Ama Çocuğun ilginç yönleri wardı mesela Gökten Zembille inmesi...Sonra Nefertiti2001 çocuu meyhaneye götürdü ve orada hayatın zorluklarını ve ailenin gerekliliğini öğretti bu çocukda hak werdi nefere ve o sıralar yeni bir akım olarak kurulan Köprülüye katıldı artıq Ekremcengiz1 Köprülüydü... |
|
|
|
|
bir aşiret bir efsane KÖPRÜLÜ |
|
|