Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Tavan Fiyat Tartışması Devamı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
muhittinq

muhittinq

Tavan Fiyat Tartışması Devamı - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Tavan Fiyat Tartışması Devamı Tavan Fiyat Tartışması Devamı - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Haz. 20, 2008 5:13 pm

Resmi forumun tadını kaçıran Bodf Üyeleri,Arpazlı Ailesi ve Türk Moderatör Grubudur...
totalwar

totalwar

MesajKonu: Geri: Tavan Fiyat Tartışması Devamı Tavan Fiyat Tartışması Devamı - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Haz. 20, 2008 5:14 pm

o zaman geldim eski lafıma sevgili valandil.. bu fiyatlar yine söylüyorum su durumda belediyeleri iyice bataga sürükler..zira günlük ases ücreti asgari 16 akce..günlük rüşvet gideri ortalama 20-30 akce arası.. belediye nerden alsın nere versin nasıl ne yapsın .. bu fiyatları ayarlar iken ilk etapta belediyelerin karını düşünerek yapınki belediyesi saglam olan bir ülke istemese de kalkınır ..

edit imla..

En son totalwar tarafından Cuma Haz. 20, 2008 5:15 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : imla)
Valandil

MesajKonu: Geri: Tavan Fiyat Tartışması Devamı Tavan Fiyat Tartışması Devamı - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Haz. 20, 2008 5:19 pm

Şimdi sevgili totalwar anlatamadığım nokta şu...

Bu tavan fiyatları ben yapmadım zaten...

Tavan fiyat konusu ülkemizin gerçekleri düşünüldüğünde doğru ama birden yapılması yanlış die düşünüyorum...

Hatta divanda bunlara kaç kere karşı çıktığımı, kademeli geçişin yapılması gerektiğinide defalarca anlattım...

İlk etapda makul bir fiyata et düzenlemesine gidilmesi gerektiğini belirttim...

...

Not: Divandaki oylama zaten geçmişti ve diğer divan üyelerine saygımdan yasalara ŞERH'li Evet verdiğimi bütün divan üyeleri biliyor zaten Wink
totalwar

totalwar

MesajKonu: Geri: Tavan Fiyat Tartışması Devamı Tavan Fiyat Tartışması Devamı - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Haz. 20, 2008 5:23 pm

valla o da divana kalmış bişi .. bişi diyemiyoruz malum kanun çıktı.. bu uygulamanın yanlış oldugu görülecek kanımca.. ha tavan fiyat gelmeli ama bu tavan fiyattan ziyade üretimi artırıcak önlemler alınsa zaten bu fiyatlar düşerdi.. belediyelerde ekmek ve diger yiyecekler rahatca bulundugunda otomatikman oyunu oynayanlar cogalyor.. ve üretim de artıyor fiyatlar zaten düşüyor.. en bariz örnegi kasabamda 2 ay öncesinde balık ( balık kasabası olmamıza ragmen ) 25 akce dolayında idi suan balıgı 18 den satan var .. et 30a 29 a giderken suan 23 e hatta 22 akceye düştü ..ac sefil kasabalarda yeni baslayanlar malesef ölüp gidiyor..tavan fiyat gelicekse de bu ayarlamaının yanlıs oldugunu düşünmekteyim.. yapılabilecekse de bu fiyatların tekrar gözden gecirilmesi gerekiyor.. ilk etapta belediyeler düşünülmeli..
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: Tavan Fiyat Tartışması Devamı Tavan Fiyat Tartışması Devamı - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Haz. 20, 2008 5:59 pm

bu üretimin arttrılması gerçekten fiyatları düşürür ama şunu çoğu kişi bilmiyor, hayvan üretimi arttırılamaz. Çünkü ziraat nazırının bir günde üretebildiği hayvan sayısı kısıtlıdır. eğer anadolu tarafı ikinci bir eyalet olarak kodlansa o zaman üretim arttırılabilir, ama kısa vadede LJSnin böyle bir şey yapacağını sanmıyorum. eğer tavan fiyat olmassa o zamana kadar hayvan çiftçileri ve kasaplar aşırı derecede karlar yapmaya devam edecek ve insanlar pahalılığın mağduru olmaya devam edecek.

İngiltere örneğini verme sebebim ise o kadar düşük fiyatlara rağmen insanların gayet de güzel karlar yapabildiğidir, onlar da bıçak kırılma riskini ve hayvanların ölme riskini taşıyor ama gene de en karlı işlerden birisi hayvancılık. Onlar bizden daha eski ama mesela yeni açılan rusyada bile fiyatlar bizden daha ucuz.
Sarihan

Sarihan

MesajKonu: Geri: Tavan Fiyat Tartışması Devamı Tavan Fiyat Tartışması Devamı - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Haz. 20, 2008 6:32 pm

Burda kimsenin kendini düşündüğünü ve bencillik yaptığını sanmıyorum. Üzülerek söylemeliyim ki bazı arkadaşlar yeni forumumuzda halen kötü sözler söylemekteler.

Öncelikle daha yeni yeni yazıştığımız bu forumun hemen savaş ortamına dönüştürülmesine çok karşı olduğumu söylemek isterim. Lütfen bu konuda herkez biraz duyarlı olsun. Eğer hakarete varan sözler artarsa kimse fikrini söylyemez. Bunu istediğinizi sanmıyorum.

Eee ne demişler 1000 bilsende 1 bilene sor belki bilmediğin birşey biliyordur.

Konumuza dönecek olursak ben yasanın et, mısır, sebze vs. gibi malları ucuzlatacağı için karşı değilim. Ben bu kısıtlamaların her ürüne aniden ve uzun vadeli etkilerini düşünmeden uygulanmasına karşıyım. Eğer bir tavan fiyat uygulaması başlanacaksa bu önce hammaddelerden başlamalı.

Belediyelere verilen ayrıcalıklar ise ileride suistimale açık olabilir. Örnek vermek gerekirse insanlar sev 2 lerin 28 akçeden çalışacağını düşünüyor ama bu yine bir tavan fiyat, belediyeler ilerde bu fiyatı kaçtan uygular bilemiyorum. Bir sev2 eğer işleyecek mal bulamaz ise örneğin odun demir vs. mecburen belediyeye çalışacak çünkü başka bir alternatifi kalmayacak.

Bir başka hususta yeni oyuncular. Bir çoğunun mahkemelik olacağını düşünüyorum. Tabi bunu söylerken asla bana uyarı mesajı atılacak yada zaten mahkemeler dolu daha fazla iş çıkmaz zaten gibi sözler söylemeyin. Şahsen günün talihlileri olarak bir kısım insanın ceza almasını ve diğerlerinin bir sonraki kuraya kalmasını hiç de hoş bir muhabbet olarak görmüyorum. Adalet sistemimiz tombala üsulü, ya çıkarsa mantığı ile yürütülmemeli.

Bir başka sorun ise halen cevap alamadığım bir hususta. Gayet açık bir soru ama ben yazmaktan bıktım insanlarda okumaktan ama halen tatmin edici bir cevap alamadım. Diyeceğim şudur, demiri belediyeden alan demircilerin mallarına tavan fiyat konulmak isteniyor. Peki belediyeler 20 akçelik demiri dilediği karla satabilecekse, demirci nasıl tavan fiyata uysun anlayamadım. Eğer demirci ürünlerine tavan fiyat konacaksa mutlaka belediyelerin satacağı demirede tavan fiyat konulmalı.

Herkeze saygılar sunarım.

Not: Kimse sizden daha az yada çok vatansever değil lütfen cevap verirken buna dikkat edin. Yasadan önce en ince ayrıntıya kadar düşünmek bence çok olumlu. Düz bir bakış açısı ile tamam guzel oldu bitti mantığını ben benimseyemem.
chocolateman

MesajKonu: Geri: Tavan Fiyat Tartışması Devamı Tavan Fiyat Tartışması Devamı - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Haz. 20, 2008 8:30 pm

Sarihan demiş ki:
Burda kimsenin kendini düşündüğünü ve bencillik yaptığını sanmıyorum. Üzülerek söylemeliyim ki bazı arkadaşlar yeni forumumuzda halen kötü sözler söylemekteler.

Öncelikle daha yeni yeni yazıştığımız bu forumun hemen savaş ortamına dönüştürülmesine çok karşı olduğumu söylemek isterim. Lütfen bu konuda herkez biraz duyarlı olsun. Eğer hakarete varan sözler artarsa kimse fikrini söylyemez. Bunu istediğinizi sanmıyorum.

Eee ne demişler 1000 bilsende 1 bilene sor belki bilmediğin birşey biliyordur.

Konumuza dönecek olursak ben yasanın et, mısır, sebze vs. gibi malları ucuzlatacağı için karşı değilim. Ben bu kısıtlamaların her ürüne aniden ve uzun vadeli etkilerini düşünmeden uygulanmasına karşıyım. Eğer bir tavan fiyat uygulaması başlanacaksa bu önce hammaddelerden başlamalı.

Belediyelere verilen ayrıcalıklar ise ileride suistimale açık olabilir. Örnek vermek gerekirse insanlar sev 2 lerin 28 akçeden çalışacağını düşünüyor ama bu yine bir tavan fiyat, belediyeler ilerde bu fiyatı kaçtan uygular bilemiyorum. Bir sev2 eğer işleyecek mal bulamaz ise örneğin odun demir vs. mecburen belediyeye çalışacak çünkü başka bir alternatifi kalmayacak.

Bir başka hususta yeni oyuncular. Bir çoğunun mahkemelik olacağını düşünüyorum. Tabi bunu söylerken asla bana uyarı mesajı atılacak yada zaten mahkemeler dolu daha fazla iş çıkmaz zaten gibi sözler söylemeyin. Şahsen günün talihlileri olarak bir kısım insanın ceza almasını ve diğerlerinin bir sonraki kuraya kalmasını hiç de hoş bir muhabbet olarak görmüyorum. Adalet sistemimiz tombala üsulü, ya çıkarsa mantığı ile yürütülmemeli.

Bir başka sorun ise halen cevap alamadığım bir hususta. Gayet açık bir soru ama ben yazmaktan bıktım insanlarda okumaktan ama halen tatmin edici bir cevap alamadım. Diyeceğim şudur, demiri belediyeden alan demircilerin mallarına tavan fiyat konulmak isteniyor. Peki belediyeler 20 akçelik demiri dilediği karla satabilecekse, demirci nasıl tavan fiyata uysun anlayamadım. Eğer demirci ürünlerine tavan fiyat konacaksa mutlaka belediyelerin satacağı demirede tavan fiyat konulmalı.

Herkeze saygılar sunarım.

Not: Kimse sizden daha az yada çok vatansever değil lütfen cevap verirken buna dikkat edin. Yasadan önce en ince ayrıntıya kadar düşünmek bence çok olumlu. Düz bir bakış açısı ile tamam guzel oldu bitti mantığını ben benimseyemem.

Çok mantıklı konuşmalar yapıyorsun sarıhan senin bu özelliğini oldukça sevdim.Yeni oyuncularımın durumu ve belediyeye de sınır koyma konusunda tamamen haklısın(en azından kısıtlı olarak).Üstelik bu yasa çok detaylı düşünülmemiş gibi geliyor bana .Belki çok düşünmüş olabilirsiniz bunu anlıyorum ama hala açıkları var gibi.Bence bir kez daha düşünülmesi gerekiyor...
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: Tavan Fiyat Tartışması Devamı Tavan Fiyat Tartışması Devamı - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Haz. 20, 2008 9:12 pm

saruhan sana kesinlikle katılmıyorum.

çünkü;

en son dediğin belediyelere tanınan ayrıcalığın demir satışında sorun çıkarabileceği düşüncesi tamamen yanlış, çünkü koyulan fiyat zaten belediyeler için belirlenen bir fiyattır. Zaten bir oyuncunun demir alıp satması yasaktır, demir bir "kritik üründür", yasalarımızda bu böyle geçer. Demir divan tarafından üretilir ve belediyelere veya divan için özel çalışan kişilere gönderilir. Divan zaten kendine tavan fiyat koymayacağından bu fiyat belediyeler ve bu özel kişiler içindir. Bu sebeple bu konuda bir sorun olmaz. sanırsam bu bilgi yeterince aydınlatıcı olmuştur.

diğer mesele ise davaların birikmesi, bence kanunları okumadığın için hala bu konuda çekincelerin var. Kanunlarda bu kanunu ilk ihlal edenlere resmi bir uyarı mesajı göndeirleceği ve bunun kayıt altına alınarak ancak ikinci ihlalden sonra dava açılacağı belirtilmektedir. bu sebeple davalarda beklediğin kadar bir artış yaşanmayacaktır. artış elbette olacak, ama mahkemeleri kilitleyecek seviyede olmayacak. Çünkü, hakaret davaları artık açılmamaya başlandı, doğrudan adminlere mesaj yoluyla bu kişiler silinecek. Öyle tombala usülü falan gibi bir şeyi nerden çıkardığını da anlamış değilim, savcı dava başvurularında gördüğü ihbarları tarih sırasına göre açıyor zaten. Hem bu mantık çok saçma, ne zaman adalet mekanizmasını çalıştırmamız gereken bir meselede mahkemeler dolu deyip vaz mı geçecez peki. Eğer savcı açtığı davaları daha dikkatli seçer, örneğin kölelik gibi davaları uyarı mesajı ile çözerse bir sorun yaşanmaz. Hala tatmin olmadıysan başka diyebilcek bir şey yok.

Diğer mesele ise atölyelerin belediyelere çalışmak durumunda olması ve tavan fiyat ücreti olan 28 akçe. Açık konuşayım dediğinden bir şey anlamadım. Seviye2 demir bulamazsa demişsin ki zaten demirci sadece belediyeden demir alır onun da fiyatı bellidir. Odunun fiyatı da bellidir. Hala neyi sorun ediyorsun anlamış değilim.

NOT: bu bir tartışmadır, önemli olan hakarete varmamasıdır; ama çetin bir tartışma olması bunun hakaret olduğu anlamına gelmez.

Saygılar
okaytap

okaytap

MesajKonu: Geri: Tavan Fiyat Tartışması Devamı Tavan Fiyat Tartışması Devamı - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Haz. 20, 2008 9:24 pm

Öngörülen tavan fiyatları osmanlı için makul ortalama fiyatlardır bunu destekliyorum.. Ama bu fiyatların uygulanabilirliği zor buda açık bir gerçek.

son zamanlarda divana verilen para cezası eminim ki divanı zor durumda bıraktı zor hareket eder duruma getirdi. Benim geçmişteki düşüncem üretilen birtakım ürünler özellikle Et,Mısır,Ekmek,Sebze ye tavan fiyat koymaktı. şimdide bunu destekliyorum ama bu da bir gerçek.
Günlük açabileceğin sınırlı dava sayısı , davayı açamadığın ölçüde satılan ürün sayısı Divanın güvenilirliği ve oyunculara oyundan soğutma olasılığı bunların hepsini gözönünde tutmak gerekir.

Bazı arkadaşlarımız derler ürünleri artırsak bir sorun kalmayacak evet doğru düşünüyorlar ama ürün artırmak bir iki günlük olaylar değil işin gerçeği bazen 5 bazen de 10 ay geçse yine ürünlerde fiyat düşme olayı yaşanayabilir arz talep, multi ve inzivay çekilen oyunçuların etkisi çok büyük.

benim önerim daha basit olacak birkaç yerde de dile getirdim.
şimdi arkadaşlar Divanın paraya ihtiyacı var üretilen malların da belediyler tarafından pazardan daha az çekilmeye ihtiyacı var.

Divan Ekmek Mısır dahil bütün tavan fiyatları kaldırması, maden ücretlerini ve Askeri ücreti 2 akçe düşürmesi taraftarıyım bu birçok olayı çözme noktasında anahtar rolünü oynayacak.
ikinci olarak Belediyeler mümkun olduğunca pazardan az mal cekerek oyuncuları pazara yönlendirecekler + otamatik alımda gerçekleştrilen malları belediye aldığı fiyattan veyahut cüz bir kaarla tekrar pazara koyacak sonuçta meslek sahibi oyuncular pazara alışacak.

sonucunda 1 ay içersinde açılan davalar azalacak alım gücü azaln sev1 ve sev0 yuncuları sayesinde pazardaki malların fiyatları aşağıya doğru düşecek hayvan üretimi konusunda ziraat nazırı ilk günlerde ucuza mısır buğday bulmakta zorluk yaşayabilir ama düşürülen maden ücretleriyle subanse yoluna giderek işi cozecek kısa süreliğine sonucunda 1 ay içersinde sistem yavaş yavaş rayına oturacak...

En son okaytap tarafından C.tesi Haz. 21, 2008 9:59 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
tiger1617

tiger1617

MesajKonu: Geri: Tavan Fiyat Tartışması Devamı Tavan Fiyat Tartışması Devamı - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Haz. 21, 2008 8:21 am

Bakın 1 hafta ete gelsin halk etin tavan fiyatına alıştığında sebzeye gelsin, sonra halk sebzeye alıştığında başka birşeye gelsin, ama hepsi birden biraz zor olabilir tabi ki ama illa bu çok kötü birşey de değil, halk ucuza koymasını bilmiyorsa devlet koydurur, sonra fiyatlar yüksek olunca fiyatlardan sikayetçi oluyoruz.
Not: Bu yasa daha yürürlüğe girmeden bandırmada balık tavan fiyatını görenler balığı 18 e satıyo balık şuan bandırmada en ucuz 18, yani daha yasa yüyürlüğe girmeden sorun yoksa yürürlüğe girincede sorun kalmaz.

balık17,80
çuval buğday13,00
sebze12,95
somun ekmek8,00
et23,95
ayakkabı38,00

Bunlar bandırmadaki en düşük fiyatlar yani halk yavaş yavaş kurala alışıyor, daha kural başlamadan böyle olursa kuraldan sonra da böyle devam eder.
enes

enes

MesajKonu: Geri: Tavan Fiyat Tartışması Devamı Tavan Fiyat Tartışması Devamı - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Haz. 21, 2008 12:38 pm

Off Very Happy Biri beni duysun bırakın 23.95 den satmayı ben 21 den satmaya çalışıyorum balık gerçekden ucuzmuş ama ekmek felan pahalı Very Happy
totalwar

totalwar

MesajKonu: Geri: Tavan Fiyat Tartışması Devamı Tavan Fiyat Tartışması Devamı - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Haz. 21, 2008 2:32 pm

balık çanakkalede 19.00-22.00 arası gidiyor
Lepiska

Lepiska

MesajKonu: Geri: Tavan Fiyat Tartışması Devamı Tavan Fiyat Tartışması Devamı - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Haz. 24, 2008 11:04 pm

Tavan fiyat uygulamasını destekliyorum ama kimin ne kadar uyacağı konusunda kuşkularım var.Mısır ve Ekmek tavan Fiyatlarına bile uyulmuyor bence cezalar daha caydırıcı olmalı..

Tavan Fiyat Tartışması Devamı

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 2 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2