Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için...

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
ahmetseker

ahmetseker

Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Vide
MesajKonu: Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Icon_minipostedSalı Eyl. 30, 2008 12:46 pm

http://forum.kralliklar.com/viewtopic.php?t=247845&sid=bQFg1gIBbXNyqfsaxDzl6GVcA

Son zamanlarda mezarlıktan pek bir duygusal pek bir kibar çığlıklar yükselmeye başladı...

Bu yukardaki linkteki de bunlardan bir tanesi...

Bu forumu kullananları kınıyormuş süperzombik

Nedenlerini ise bir yığın madde şeklinde sıralamış

Öncelikle bu nedenler içerisinde abartma olanları, tüm foruma genellenmiş olanları atalım ona göre daha gerçekçi bir şeyler söyleyelim.

PKK benzetmesi yapmışız. Oysa bu benzetmeyi sadece bir kişi yapmıştı, ondan başka bu benzetmeyi kullanan görmedim. Bu benzetmenin yapılması tüm foruma yıkılamaz. Bir derdiniz varsa gidin bu benzetmeyi yapan ile konuşun.

Dinsiz, kafir, ifrit gibi beznetlemeler yapılmıştır. Kim tarafından meşhuuuuuurrrr Şeyhdermani hazretleri tarafından Laughing Kendisi tamamen geyik maksatlı bir RP karakteri olup bu dediklerini de gene bir RP esnasına kahvede zombilier üzerine sorulan suallere cevap verirken söylemiştir. Laughing Gelip de bunu ciddi ciddi bize böle böle söylediniz diye sunmayın daha da komik duruma düşersiniz Laughing Şeyhdermani karakterinin gerçek dinle yakından uzaktan bir ilgisi yoktur.

Bu arka fonda ShowTV haber bültenindeki acıklı müziklerin çalınabileceği mesajdan reklam faslını da attığımıza elimizde ciddiye alınabilecek bir tek şu kalıyor: "Bize neden zombi diyorsunuz?"

Size zombi diyoruz çünkü o kullandığınız forum bir mezarlık. O forum bir mezarlık çünkü öldü. Ve o forumu siz öldürdünüz.

Bu forum kurulmadan önce herkes o forumu kullanmaya muhtaçtı çünkü başka bir alternatif yoktu. Solonbita ise elindeki yetkiyi kendisi ve yalakalarının çıkarları doğrultusunda kullanmakta tereddüt dahi etmeyen bir yöneticiydi hala da öyle. Belirli bir kesimi istikrarlı bir şekilde banlama geleneğini yaratmış bir zattır kendisi. Her tartışma çıktığında belirli bir kesim en ağır ban cezaları alırken sizler ban yüzü görmezdiniz. Buna rağmen o forumda devam ettik.

Solonbita bu kesimin sesini bastırmak için hakaret tanımını o kadar geniş tutmaya başladı ki, bugün bile bir çok insan negatif bütün tabirleri hakaret olarak nitendiriyor. Oysa bunlar solonbitanın belirli insanları banlamak için ıkınarak bulduğu bahanelerdi. bu hakaretleri sizlerin mesajlarında da bulmak gayet kolaydı ancak belirli bir tarihe kadar ban yüzü görmedi hiç biriniz. "Köpek" dediniz ban olmadı, "kafanı kesecez" dediniz ban olmadı, "şerefsiz" dediniz ban olmadı.

Ne zaman ki bir oyun yöneticilerine bu konuda baskı yapmaya başladık, onlar da solonbitanın kulağını çekmeye başladılar. O zaman sizler de göstermelik olarak banlanmaya başladınız. Sizden bir 3 gün hadi bilemedin 7 gün ban alırken tartıştığınız kişiler 28 günün altına nadiren iner oldu.

Solonbitaya olan sadakatınız sayesinde size modluklar bahşedildi, ljs'nin şerrinden korunduğunuz oldu, forumdaki tartışmalarda arkanız hep sağlamdı. siz de bu imkanı bol bol kullanıp tartışmalar açarak, nasıl olsa kimlerin banlanacağı daha baştan belliydi, hoşlanmadığınız insanları susturmaya çalıştınız. Biz buna rağmen orayı bırakmadık, hala saf gibi o forumda neler yapabilirizi diye düşündük.

Ama dananın kuyruğu MMD döneminde koptu. Yasa hazırladık, solonbitaya bunları announcement olarak koy dedik, tamam dedi ama hiç bir zaman yapmadı, sürekli mesaj atıldı kaale bile almadı. Trakya danışma meclisi için forum aç dedik, umurunda bile olmadı, divan üyelerini çatır çatır banladı beyfendi. Biz de artık ordan umudumuzu kestik ve bu forumu kurduk.

Kısa bir sürede forumunuzda sizden başka kimse kalmadı, bu, yukarda anlattıklarımın herkes tarafından düşünüldüğünün en büyük göstergesidir. Biz de doğru dürüst mesaj bile atılmayan bir forumun artık öldüğüne kanaat getirdik ve o foruma mezarlık dedik. Mezarlıkta olup da hala konuşanda da olsa olsa zombi denir dedik.

Zombi bir hakaret mi? Hangi sözlükte zombi için hakaret yazıyor. Zombilerle ilgili bir sürü fim var, bu filmler hakaret dolu filmler mi şimdi. Bu kelime hakaret değil bir benzetmedir. Sürekli olarak bu forumu hakaretlerin edildiği bir forum olarak gösterip aklınızca iyi aile çocuklarının orada kalacağını sanıyorsunuz. Ama bence boşuna uğraşmayın. Nasıl olsa illa buraya bir kez de olsa gelecek ve burdaki forumun daha eğlenceli olduğunu ve hakaret edilmediğini eldilse bile müdahale edildiğini görüp tercihini yapacaktır.

Neden böyle bir kınama yapma ihtiyacı yaptığınızı biliyorum. Sinirleniyorsunuz. Artık orda istediğiniz şekilde şımaramadığınız için sinirleniyorsunuz. İnsanları banlatamadığınız için sinirlisiniz. Banlatsanız dahi konuşabilicek bir yerleri olduğu için sinirlisiniz. Size geçilen torpil artık hiç bir işe yaramadığı için sinirlisiniz. Daha önce siz insanlarla eğlenirken mutluydunuz ama onlar sizle eğlenmeye başlayınca sinirleniyorsunuz. Hem de hakaret etmeden yapıyorlar bunu ve bu sizi daha da sinirlendiriyor, bu yüzden sürekli olarak her kelimeyi hakaret olarak algılamak istiyorsunuz. Buraya kendi hesaplarınızla gelip cevap verecek cesaretiniz de yok, çünkü sahibiniz solonbita yanınıza olmadan cesaretin c'si sizde olmaz. Ve onun yetkisi mezarlıktan çıkınca biter bunu da biliyorsunuz.

Özeleştiri vermek erdem gerektirir ve ben özeleştiri vermekten onur duyarım ki daha önce de vermişimdir hatırlayanlar vardır. Ama bugün özeleştiri vermesi gerekenler sizlersiniz biz değiliz, sayın zombiler.
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Icon_minipostedSalı Eyl. 30, 2008 1:21 pm

1. onlar burya kıytırık forum dediklerinde sayın süpergazi neden kınama ihtiyacı duymadı

2.comefromhell multiciye hakaret etti diye sevgili bariya en yüksek sınır cezayı verdi ama onların banları multiciye hakaret etti diye düşürüldüğünde sayın süpergazi neden kınamadıbunu açıklayabilcek babayiğit varmı

3.sayın süpergazi bana bi soru sormuştu alternatif forumda açtım dediğimde ben orayı takip etmiyorum demişti buraya yazman lazım demişti şimdi soruyorum süpergaziye HANİ TAKİP ETMİYORDUN yalancının mumu yatsıya kadar size laf gelince hemen takip etmişsin bakalım buna ne diyeceksin
Valandil

MesajKonu: Geri: Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Icon_minipostedSalı Eyl. 30, 2008 2:24 pm

Ya bunları kâle alıp cvp vermeye değmez sevgili donmez...

Ama yazdıklarında sonuna kadar haklısın...

Zamanında az eziyet yapılmadı burdaki herkeze, o zaman şimdi ağlayanlar keyiften geberiyor salyaları aka aka gülüyorlardı...

Bide işin en komiği arada multilerle basıp diyolarya bizlerde forumdan banlanıyoruz die o tam bir rezalet...

Bakın bakalım bu forumun açılıp kullanılmaya başlamasıyla beraber nasıl kayırılan zümreye ceza verilmeye başlanmış...

Akıllarınca kaçan insanları kandırıp, bakın onlarıda banlıyoruz die geri getirebilmek için aralarından bir kaç kişiyi feda ettiler...

Ama atalarımız ne demiş ;

Geçti Borun Pazarı Sür Eşşeği Niğdeye...
ozanbey

ozanbey

MesajKonu: Geri: Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Icon_minipostedSalı Eyl. 30, 2008 3:09 pm

konunun bulunduğu yeri ve konunun ismini söylerseniz bende bir bakmak isterim...
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Icon_minipostedSalı Eyl. 30, 2008 3:15 pm

en üstte link koydum zaten
Rohirrim10

Rohirrim10

MesajKonu: Geri: Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Icon_minipostedSalı Eyl. 30, 2008 5:31 pm

Sinirlendim cevap yazdım.....

Ama onların seviyesine düşmicem..... Cool
ozanbey

ozanbey

MesajKonu: Geri: Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Icon_minipostedSalı Eyl. 30, 2008 7:28 pm

dönmez o linkten gremiyorum sistem değişti ya ondan heral... ona basınca rk ana sayfası çıkıo..
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Icon_minipostedSalı Eyl. 30, 2008 7:52 pm

mezarlığa git kokuyu takip et, kınıyorum başlıklı bir yazı var Beylerbeyi kısmında
ozanbey

ozanbey

MesajKonu: Geri: Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Icon_minipostedSalı Eyl. 30, 2008 8:04 pm

gördüm..
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Icon_minipostedSalı Eyl. 30, 2008 8:39 pm

Bu "zombi" ve "mezarlık" benzetmesini hakaret olarak görenlere bir olayı hatırlatmak isterim.

Başbakan Erdoğan, Penguen dergisi kendisini kedi şeklinde çizdiği için dergiye hakaret davası açmıştı. Mahkeme de başbakanı haksız bulmuştu ve dergiye ceza vermemişti...

Mizah diye bir şey vardır. Hakarete kaçmadan bazı insanları ve olayları komik bir şekilde yansıtırsın mizahta. Başbakan gibi mizah yoksunu insanlar da hemen hakaret olarak algılarlar mizahı.

Bu tür insanlar küçük dağları ben yarattım edasıyla gezip, karizmalarına kesssinlikle toz kondurulmasını istemezler. Birisi bunu yaptığında da sanki 7 sülalesine sövülmüş gibi tepkiler verirler.

Penguen dergisi davayı kazandıktan sonraki sayısının kapağında bir değişik değişik hayvaların şeklinde çizmişti başbakanı Very Happy
Kizilbas55

Kizilbas55

MesajKonu: Geri: Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Icon_minipostedÇarş. Ekim 01, 2008 12:50 pm

ahmetseker demiş ki:
Bu "zombi" ve "mezarlık" benzetmesini hakaret olarak görenlere bir olayı hatırlatmak isterim.

Başbakan Erdoğan, Penguen dergisi kendisini kedi şeklinde çizdiği için dergiye hakaret davası açmıştı. Mahkeme de başbakanı haksız bulmuştu ve dergiye ceza vermemişti...

Mizah diye bir şey vardır. Hakarete kaçmadan bazı insanları ve olayları komik bir şekilde yansıtırsın mizahta. Başbakan gibi mizah yoksunu insanlar da hemen hakaret olarak algılarlar mizahı.

Bu tür insanlar küçük dağları ben yarattım edasıyla gezip, karizmalarına kesssinlikle toz kondurulmasını istemezler. Birisi bunu yaptığında da sanki 7 sülalesine sövülmüş gibi tepkiler verirler.

Penguen dergisi davayı kazandıktan sonraki sayısının kapağında bir değişik değişik hayvaların şeklinde çizmişti başbakanı Very Happy
hatırladım ben Laughing
Rohirrim10

Rohirrim10

MesajKonu: Geri: Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Icon_minipostedÇarş. Ekim 01, 2008 12:51 pm

Sen hakaret diyemi gördün... Very Happy
lord_ozgur

lord_ozgur

MesajKonu: Geri: Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Icon_minipostedPerş. Ekim 02, 2008 3:41 am

ahmetseker demiş ki:

Haha bende hatırlıyorum bunu.Yalnız bir hatayı düzeltmek isterim.Başbakan Erdogan'ı oynadıgı yumaklara dolanmış kedi şeklinde çizen Cumhuriyet Gazetesi karikatüristi Musa Kart'tı.Başbakan Musa Kart'ı dava etmişti.Bunun üzerine penguen dergisi bu yüzden yargılanan meslektaşları Musa kart'a destek olmak adına dergi kapagında başbakanı her hayvan şeklinde çizmişlerdi Laughing Laughing Laughing
Rohirrim10

Rohirrim10

MesajKonu: Geri: Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için... Icon_minipostedSalı Kas. 11, 2008 12:57 am

Birakin ya bunlari onlar kendi hallerinde Smile

Kibar zombi niçin niçin? Kınıyorum onun için...

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası