Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Divan Seçimleri için Adil bir sistem

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
Rohirrim10

Rohirrim10

Divan Seçimleri için Adil bir sistem Vide
MesajKonu: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedSalı Kas. 04, 2008 12:57 pm

Arkadaşlar malum divan listesi açılcağı zaman 1000 akçe gerekiyor ve bu durum şöle oluyor....

Normalde bi listede 12 kişi oluyor ve 1000 akçe için herkesten ortalama 83 buçuk akçe çıkıyor.....

Aslında bu hiç adil değil çünkü en baştaki kişide aynı parayı veriyor en sondakide ama sondaki çıkamıyor....

Bunun için şöle yapabiliriz en baştaki diyelimki 130 öbürü 120 öbürü 110 gibi bi sistemle yaparsak daha adil olabilir....
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedSalı Kas. 04, 2008 12:58 pm

Laughing Zaten öyle oluyor sana kim sondayken 1. ile aynı parayı ödettiki Very Happy
Rohirrim10

Rohirrim10

MesajKonu: Geri: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedSalı Kas. 04, 2008 1:00 pm

8inci listeden girdim ama 90 akçe ödedim Very Happy ....

Ama divana çıktım Very Happy .....
guzatfi'lbahr

guzatfi'lbahr

MesajKonu: Geri: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedSalı Kas. 04, 2008 1:09 pm

Seni kazıklamışlar Smile
Rohirrim10

Rohirrim10

MesajKonu: Geri: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedSalı Kas. 04, 2008 1:10 pm

Valla ben eskiden çok eskiden hangi fırka olursa olsun bi oy önde bitirirse 12 kişi birden divana çıkçak sanıyodum Very Happy
guzatfi'lbahr

guzatfi'lbahr

MesajKonu: Geri: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedSalı Kas. 04, 2008 1:12 pm

aslında oyle olmalı degıl mı Smile muhalefet filanda olmaz Smile) herkes rahatca calar cırpar veya hızmet eder.
dj.emmre

dj.emmre

MesajKonu: Geri: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedSalı Kas. 04, 2008 2:18 pm

Liste acmak icin 200 akce gerekiyor diye biliyorum...

Birinci listedeki listeyi actığı için 200 akce odedi farzedersek geriye 1000 akce ve odemeyen 11 kişi kalır....

Sonuc itibariyle kişi başı dusmesini hesaplarsak(-ki zaten boyle bişey yok kimde ne kadar akce varsa ona gore tamamlıyor butun fırkadakiler) 90,909....... akce odemesi gerekir nasıl hesap yapıyorsun hayran kaldım ror Very Happy
Rohirrim10

Rohirrim10

MesajKonu: Geri: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedSalı Kas. 04, 2008 2:21 pm

Smile YAw
dj.emmre

dj.emmre

MesajKonu: Geri: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedSalı Kas. 04, 2008 2:22 pm

Rohirrim10 demiş ki:
Smile YAw

ror takılıyorum yanlıs anlama oke?
Rohirrim10

Rohirrim10

MesajKonu: Geri: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedSalı Kas. 04, 2008 2:33 pm

Anlamam anlamam.... Smile
rehaxx

rehaxx

MesajKonu: Geri: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedSalı Kas. 04, 2008 6:59 pm

ya bende aday oldum ben para odemedım:D
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedSalı Kas. 04, 2008 7:04 pm

Daha adil bir sistem öneriyoum: hangi liste üyesi ne kadar fazla multi seçmen yumurtlarsa onu o kadar üst sıralara koymak gerek. Böylece herkes seçim için verdiği emeğe göre sıralanmış olur. Laughing Mesela bakın Führer 1. sıradaydı listede Laughing
Rohirrim10

Rohirrim10

MesajKonu: Geri: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedSalı Kas. 04, 2008 7:14 pm

unanim Evet evet...
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedSalı Kas. 04, 2008 7:14 pm

Laughing Laughing
Rohirrim

MesajKonu: Geri: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedÇarş. Ocak 07, 2009 2:53 am

unanim hahaha
dj.emmre

dj.emmre

MesajKonu: Geri: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedÇarş. Ocak 07, 2009 10:18 am

Eski mesajları bumplamasana....
Redkit

Redkit

MesajKonu: Geri: Divan Seçimleri için Adil bir sistem Divan Seçimleri için Adil bir sistem Icon_minipostedÇarş. Ocak 07, 2009 12:47 pm

Redkit konuların arasında dolaşırken eski bir konuya mesaj atıldığını görür.

- Ah Rohirrim ah yinemi sen.Bu sana son uyarım bir daha eski konulara yeşillik olsun diye mesaj atmaya kalkarsan spamdan yersin banı ona göre...

Diyerek konuyu kilitler atına biner ve batan güneşe doğru yol alır... kural

Divan Seçimleri için Adil bir sistem

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası