Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Dünya birgündür oda bugündür

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
kartal13

kartal13

Dünya birgündür oda bugündür Vide
MesajKonu: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedPaz Kas. 30, 2008 8:56 pm

bir kasım gecesiydi hava olduğuna soğumuştu savaşlardan yıpranan Osmanlı yeni bulgar saldırıları haberleriyle çalkalanıyordu

son bir umutla bir ordu kuruluyordu orduya girmek isteyen askerlere keşanda toplanma emri gelmişti

kartal13 anlatıyor

uzun seyahatim sonunda keşana vardım isanları savaş tedirginliği sarmıştı. keşan sokakları bomboştu. donmak züere olan ellerime üfleye üfleye keşan meyhanesine ısınmaya gidiyordum o an aklımdan acaba ne olacak bu savaşın sonu diye geçirmeden edemiyordum , uzun süre bu savaşa hazırlanmıştım ezineden büyük bir grubun başında gelmiştim yarımız harmanlıya iktidaı savunmaya gitti yarımızda orduya katılmak için keşana geldi.

keşan meyhanesinin önüne gelince içeriden hiç ses gelmediğini fark ettim kimse yok diye düşündüm kapıyı araladım içeriden hiç ses gelmediği halde içerisi doluydu

Smile hafifden gülümsedim tam tahmin ettiğim isimler savaş tutkunları şarköyden gelen sunshinesoveryou,keşanlı captainkidd,ezineden kardeşim showtime,tekirdağdan obur,edremitten batuu13 ve gene kardeşim kaplanbey

eski savaşlardaki gibi kimse savaş taktiklerini konuşmuyordu belliki bu defa işimiz zordu belliki bu asker doğanların bile pek ümidi yoktu

biraz muhabbet ettik şaraplarımızı yudumlarken acaba savaşa katılım neden azdı yoksa halk artık bişeyleri önemsemiyormuydu

savaş çetin geçecekti annem seryel babam mayda ,küçük kardeşim sahib ,baldızım hamet ve halam özlemc harmanlıya gitmişlerdi

ben kardeşim show ve hanımım aylin küçük kardeşlerimden olan kaplanbayde keşenda orduya katılacaktık

belliki ailemizden çok kayıp verecez dedim

savaş devam ettiği sürece yazmaya devam edicem

En son kartal13 tarafından Çarş. Ara. 03, 2008 5:21 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedPtsi Ara. 01, 2008 1:56 pm

bugün keşandaki 2.günüm orduya girdik ,bu arada meyhanede otururken bulgar ordularının harmanlı kapılarına dayandığıhaberini aldık aslında hepimiz cesurduk ama herkesin yüzünde bi tedirginlik vardı

bu defa farklıydı bu defa zordu bu defa durum kötüydü. meyhanede oturruken 2 yeni askerle tanıştım pink ve rancour ordunun dağıtacağı kılıçları bekliyorlardı sessizlik hat safadaydı derken belinde kılıçla bir genç gördüm tanıdık geldi sw1 ken tanştığım biri semfb çağırdım yanıma bi şarap ısmarladım konuştuk biraz öğlen oldu biraz uyumaya karar verdim keşan misafir hanesine gittim uyumaya çaıştım ancak uyku tutmadı harmanlıdaki kahraman grupları düşündüm hep
malsi

malsi

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedPtsi Ara. 01, 2008 2:18 pm

guzel olmus tebrikler
epiphania

epiphania

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedPtsi Ara. 01, 2008 2:53 pm

eline sağlık devamını bekleris Smile
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedSalı Ara. 02, 2008 12:45 am

2. günün gecesi elimde bulgaristan - osmanlı haritası uyuyakalmışım , kartall kartall sesleriyle uyandım.Bu sesin sahibi kim dedim kendi kendime kafamı pencereden uzattım kılıçlı kalkanlı hafifi cılız ama uzun boylu bi cengawer bana gülümsedi gözlerii kısıp baktım ki malsi taa balyadan düşmüş yola gelmiş zaten geleceğini önceden haber vermişti.

çıktım sarılıp hasret giderdik malsi heyacanlıydı ilk savaşıydı bizim hanım aylinim yemek yapmış oturduk iki lokma bişey yedik, sonra meyhanenin yolunu tuttuk , belediye başkanı mısra aynı zamnda benm kankamdır bizi kapıda karşıladı saolsun elinden geldiğince ikramda bulundu bu arada çok neşeli şen şakrak biriyle tanıştık samir saolsun asık suratlarımzı güldürmeyi başardı

sawron bir köşede oturuyordu sesi çıkmıyordu sesledik ama çıt yok belli ki hiç bişey yolunda gitmiyordu

muhtemelen yarın savaş başlayabilirdi , harmanlıda sürekli sıcak gelişmeler alıyorduk oradaki vatandaşlarımızı rahtsız etmeey başlamışlardı malsi nefretle kalktı kendisini telkin ettim zamanı var dedim zamanı var anlıyordu oturdu yerine sabah ola hayır ola gece boyunca kılıçlarımızı bileledik kalkanlarımızı ve miğferlerimizi parlattık
malsi

malsi

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedSalı Ara. 02, 2008 1:25 am

ya sana ne diyeyim valla helal olsun en dogru soz bu olsa gerek gercek bir rp ustadisin ellerine saglik sen bunu devam ettir3. bulgar savasini anlatan hazirlik asamsindan savas arefesine ve savasin cereyan edecegi zamanlari bizden sonrakilere en guzel sekilde yansitmis olacaksin devamini sabirsizlikla bekliyorum!
Rohirrim

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 5:15 pm

Valla helal olsun kartal süper gidiyor

En son Rohirrim tarafından Çarş. Ara. 03, 2008 5:26 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 5:19 pm

arkadaşlar savaşta öldüğüm için benim devam etmem saçma olur yaşayan biri devam ediversin
Rohirrim

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 5:23 pm

Edirneye olacak savaş haberleri saruhan sancağına sonradan ulaşmıştı.....

Kendini inzivaya çektiğni söyleyip saruhan sokaklarında dolanan rohirrim bu haberi sabah namazından sonra belediye duyurularında okumuştu....

Bu arada edirnede durunlar kötüydü.....Edirne büyük bir bulgar ordusu tarafından kuşatılmıştı......

Edirne kalesi dayanıklı bir kaleydi.....Surları yapılırken edirne sancağının bir çok yerinden taş getirilmişti.....O kaleyi bizzat Osmanlı Sultanı yapılmasını emretmişti.....

Sonra oraya giden tüm askerler kartal show malsi captankidd ve daha bir sürü kahraman askerler kaleyi dahada güçlendirmek için kalenin etrafını odundan duvarlarla çevrelediler......

Kalede yaklaşık 3000 Osmanlı askeri vardı.....Bu askerlerin 500 ü kaleyi dahada sağlamlaştırmak için eğitim almış ustalardı ve onun yanında 2000 askerde çıraklık yapıyordu.....

500 asker ise atlarıyla beraber devriye geziyordu.....

Kalede yaklaşık 200 top....300 çakmaklı tüfek vardı....

Bu 200 top 400 topçu askere verilmişken en tecrübeli komtanlara tüfekler dağıtılmıştı.....

İnsanlar tedirgindi....Akıncılar mızraklarını sivrileştiriyorlardı.....Okçular bazı kalan odunlardan kendilerine ok yapıyorlardı....Ve kılıcını keskinleştirdikten sonra belediye reisi kartal ve ordunun önde gelenleri kuleye çıkıp askerlere açıklama yapıyorlardı mehter çaldırıyorlardı......

Mehter marşlarından moral bulan askerlerin ağzından Allah hu Ekber....

Allah hu Ekber....

Allah hu ekber ....

Sesleri duyuluyordu....

Kale sabaha karşı kuşatılmıştı.....Düşmanın elinde bizdeki topların 3-4 katı vardı ki surda bi delik açmayı başarmışlardı......

Kuşatma kuleleriyle surlara bir sürü adam çıkarmışlardı.....Güçlü şovalyelere sahipti bulgar komtanı .....Ama bir şeyi unutuyordu....Askerlinde bir duygu yoktu....ŞEHİTLİK Duygusu
epiphania

epiphania

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 5:33 pm

eline sağlık sağlık rohirrim ..
Bariscik

Bariscik

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 5:45 pm

herkes güzel gidiyor.Hemde çok güzel devamını beklerim...
Rohirrim

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 5:53 pm

Sağol epiphania ve bariscik ben genelde savaşlı rplerde hep ayrıntılara girerim teşhizat sayısını filan da hep yazarım böle huyumdur Smile

Ve düşman sura asker çıkartmaya başlar.....

Belediye reisi savaşı kaledeki en dayanıklı kuleden izliyordu.....Savaş sürüyordu.....Surda bir delik açılmıştı ama bulgarlar giremiyorlardı içeri.....Deliğin büyümesini bekliyorlardı......

Bu arada Kartal13 askerlere moral vermeye çalışıyordu....Konuşma yapıyordu....

Dünya birgündür oda bugündür 0439_1

Sonra yavaş yavaş delik büyüyordu top atışı sürüyordu.......

Fakat bu seferde Osmanlı askerlerinin alevli mancınık ve top atışlarından bulgarlar giremiyordu......

İşte o an gelmişti....Bulgarların delikten içeri hücum etme anları....

İlk başta süvarileri gönderiyorlardı....

En son Rohirrim tarafından Çarş. Ara. 03, 2008 5:55 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 5:53 pm

gece ani bir haberle telaşa kapıldık bulgarlar kaleye saldırya geçmiştiler

müfreze komutanımız show un komutuyla sıraya geçtik edirneye doğru yol aldık
hava çok soğuktu sağlığmızı belkide ayaklarımızdaki fedakar analarımızın ördüğü yün çoraplara borçluyduk

bir ara karşı tepede simsiyah bir kalabalık gördük zeusturk ün sesi yankılandı bunlar bulgarlarrrrrrr

kılıçlarımızı çektik hücum emriyle atağa kalktık
ALLAH ALLAH sesleriyle yer gök inliyordu sayıca bizden kalabalık ve daha güçlü olan bulgarlar bu inancımız ve imanımız karşısında geri geri gitmeye başladılar

sonunda beklenen oldu edirne kuyularında iki ordu karşılaştı havada bacaklar kollar uçuşuyordu ordu komutanı sawron sendeledi göğsüne bir mızrak isabet etmişti , bu kötüydü komutanın şehid olması askerlerin inancını zedeleyebilirdi bunu farkeden 2.komutan ridibuda hızla sawronun kafasındaki komutanlık miğferi aldı ve kafasına taktı, sıra sıra civanlar düştü toprağa maziz ,genç kaptan ,ecomic savaş son sürat devam ediyordu küçük kardeşim kaplanbeyi sırtında 2 okla gördüm yere düşerken gözlerime baktı abii dedi , kan beynime sıçradı döne döne savaşırken aylinimi gördüm beni yani kocasını yalnız bırakmamak için gelmişti savaşa bian arkasında bir bulgar olduğunu gördüm aylinim, gözümün bebeği ,cennetim bulgarı farketmemişti

incinmesine izin veremezdim kılıçla aylinim arasına gözümü kırpmadan girdim önce ayaklarımı hissetmedim sonra tüm vücudumu yere düştüm, gözümün önünden tüm yaşantım geçti şarköydeki çocukluğum ezinedeki gençliğim bir bir dostlarım buraya kadarmış kartal dedim buraya kadar son bir hamle ile ayağa kalktım bir kayaya yaslandım savaş bitene kadar benim öldüğümü anlamamalıydı askerler moralleri yüksek olmalıydı veee

EŞHEDÜENLAİLA.........

DÜNYA BİR GÜNDÜR ODA BUGÜNDÜR
Rohirrim

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 6:17 pm

Ve show kartalı şehit düşerken görmüştü.....Göz yaşlarına hakim olamadı.....NE yapçağını bilemedi....Savaş geçiyordu....Atıyla birlikte bulgarlara karşı savaşıyordu.....Bir elinde kalkan...Bir elinde hançer....

Zırhlı şovalyeler karşısında çok şehit veriyorduk....Ama sawrondan düşen planı eline alan ridibuda sawronun taktiğni gerçekleştircekti....Hilal taktiğni uygulayacaktı....

Dünya birgündür oda bugündür Estergon2 kale yüksekteydi....

İlkönce hilal taktiğiyle düşmanı sardı....Sonra üstten okçular ok atışına başladılar.....Düşman kaçamıyordu etrafı sarılıydı....Türkler azda olsa bulgarlar dakikada 18 ölü verirken türkler sadece on ölü veriyordu.....

Ve sadece usta kılıç dövüşçülüğü sahnede değildi.....Yeniçerilerin kaletepesinden attıkları tüfek atışlarıda sahnedeydi.....Düşman resmen çenber içine alınmıştı.....Sonradan alevli mancınıklarda savaşa girdi ve düşmanın dakikalık ölü sayısı otuza çıktı.....

Zaten sawronun planındaydı bunlar......Kalenin tepesinden kızgın yağlarda dökülmeye başlayınca bulgarlar için cehenneme döndü edirne.....
Rohirrim

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 6:19 pm

Ama zekice planlarımıza rağmen kaderi değiştiremezdik.....

Allah tan yardım diliyorduk.....

Bi taraftan bulgarların ne kadar ölü verdiğni görüp seviniyorduk ama.....

Acaba bizim aileden kaç kişi öldü Sad
malsi

malsi

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 6:22 pm

ya arkadalar super valla tum ovgulere layiksiniz ne desem bos en iyisi Allah razi olsun demek geliyor icimden.tesekkurler devamini bekliyoruz cheers
batuu13

batuu13

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 6:37 pm

Tarih 12 Aralık 1456,Saat 06:23 gün yeni ağarıyor.. 2 gündür gözüne tek bir damla bile uyku girmeyen Karesi Eyalet Ordusu hazırda bekliyor.. silahları elinde dikkatlice etrafı izliyorlar.. Ardından Ridibuda'nın yolladığı gözetçi geliyor.. Byüük bir haberi var, bulgarlar ötedeki dağın ardında kamp kurmuşlar horul horul uyuyorlarmış. Hemen harekete geçiyoruz.Bulgarlar çil yavrusu gibi dağılıyorlar ordu kaçışıyor kaçarkende 2-3 kayıp veriyorlar...

Büyük zaferimizi kutluyoruz ve edirneye giriş yapıyoruz:

Dünya birgündür oda bugündür Eski_edirne_vvy4
Rohirrim

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 6:47 pm

Batu bukadar kısa olurmu edirneye giriş uzat birazcık uzat daha uzun yaz stratejiyi belirle filan
malsi

malsi

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 6:49 pm

rohirrim dogru diyor batuu cok guzel olmus ama daha uzun olsaymis ama oda olur dimi Smile
Bariscik

Bariscik

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 8:39 pm

Arkadaşlar hepiniz çok güzel yazıyorsunuz.Of of ben niye savaş'a katılamadım ben de edirnedeyim Sad...Ben de yazardım...Taaa gönenden geldim buraya bulgar kellesi almadan dönmek istemiyorum.Ayrıca Bir de sorum olacak ordu yarın ne yapacak? Very Happy Konuyu amma dağıttım ha? Very Happy
malsi

malsi

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 8:58 pm

ordu simdilik edirnede baris ayrica kuvvetin 50 ve uzerindeyse ridbuya mesaj cekmen yeterli orduya alinmak icin Wink
Bariscik

Bariscik

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 9:01 pm

kuvvetim 112 ve kalkan sopam var Very Happy.Ridbuya mesaj attım ancak cevap gelmedi...
malsi

malsi

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 9:23 pm

eger kilic alirsan san oncelik taniyacaktir fiyati ordudan alirsan 220 akce
Rohirrim

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 10:49 pm

Tam herşey iyiye giderken edirnede..........

Birden bulgarlar......

Kocaman kuşatma kuleleriyle....

Zırhlı şovalyeleriyle.....

Edirneye giriyor.....

Birden çok kayıp veriyoruz herkes yere yığlıyor kelleler uçuşuyor ateşli oklar evlere isabet ediyor surlar insanların üstüne yıkılıyor ve....
batuu13

batuu13

MesajKonu: Geri: Dünya birgündür oda bugündür Dünya birgündür oda bugündür Icon_minipostedÇarş. Ara. 03, 2008 10:55 pm

rohirrim daha olmadı ki o sahneler Very Happy sanmıyorumda... ayrıca uzatacaktım ancak pek vaktim yoktu

Dünya birgündür oda bugündür

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 2 sayfası Sayfaya git : 1, 2  Sonraki