Valandil
|
Konu: Geri: Beylerbeyi Makamı - Halkımızı Dinliyorum Ptsi Tem. 07, 2008 12:25 am |
|
|
Sayın GynoFerroSanol ;
Önerinizi yeni divana bırakıyorum...
Çünkü bugün bizim son görev günümüz...
Anlayışınız için teşekkürler...
En son Valandil tarafından Ptsi Tem. 07, 2008 12:28 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Valandil
|
Konu: Geri: Beylerbeyi Makamı - Halkımızı Dinliyorum Ptsi Tem. 07, 2008 12:28 am |
|
|
Sevgili Osmanlı Ahalisi ; Yine bir maratonun sonuna geldik ama her son yeni bir başlangıcın habercisidir... 15 günlük süreçte elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalıştım, sorularınıza cvp vermeye sorunlarınıza çözüm olmaya çabaladım... Hatamızla sevabımızla elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık umarım arkamızda faydalı birşeyler bırakabilmişizdir... Bugüne kadar ki desteğiniz için çok teşekkür ederim... |
|
Son-Goku
|
Konu: Geri: Beylerbeyi Makamı - Halkımızı Dinliyorum Ptsi Tem. 07, 2008 12:22 pm |
|
|
Sayın Beylerbeyim ülkemize katkılı olacağını düşündüğüm bi vergi sistemi önerisini sizlerin takdirine sunuyorum.
Belediyelerde Yeni Vergi Sistemi Önerisi(%100 Katkılı)
Şu günlerde belediye reisleri kasaba sakinlerinin ürünlerini belediyeye satmamasından dolayı vergi kouyorlar. Ancak burda can alıcı nokta ürünlerini belediyeye satan insanlarda vergi ödemek zorunda kalıyor. Yani kurunun yanında yaşta yanıyor. İşte burdada bi haksızlık söz konusu oluyor. Bende düşündüm taşındım bu haksızlığa adil bi çözüm bulabilirimiyiz diye bi fikir geliştirdim. Şimdi belediyenin tarlalara hasat başına 20 akçe vergi koyduğunu varsayalım. Buğdayları 13 akçeden alan belediye mesela hasatta 8 buğday çıkaran kişiden 20/8= 2,5 olduğundan bupdayları 13 değilde 15,5 akçeden alırsa vergi ödeyen kişi ödediği vergiyi geri almış bi nevi vergi iadesi gibi bişey. Ancak ürünlerini belediyeye satmayanlar hiç bi şekilde vergilerini geri alamayacaklar. Bu şekilde bi duyuru belediye binalarından duyurulduğunda daha önceleri ürünlerini belediyeye satmayanlar bile vergileri geri alabilmek için ürünlerini belediyeye satacaklardır böylelikle kimse vergi ödememiş olacaktır ve belediyede ve buna oranlar Osmanlıda muazzam bi kalkınma söz konusu olacaktır. Ayrıca vergi miktarı biraz arttırılabilir ve böylece herkesin ürünlerini belediyeye satması daha garantili olarak sağlanabilir.
Önerimin Divanda Görüşülmesini Rica Ediyorum. |
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: Beylerbeyi Makamı - Halkımızı Dinliyorum Ptsi Tem. 07, 2008 6:18 pm |
|
|
SAyın Beylerbeyimiz bizim Avukatlar odası olarak bi yasa tasarımız var
Avukatlar odası dışından bir kişi Avukatlık yapıorsa Dolandırıcılık sucundan yargılanmalıdır Bu kişi; Seviye 0 ise; 25 akce +1 gün hapis Seviye 1 ise; 50 akce +2 gün hapis
Seviye 2 ise; 100 akce +5 gün hapis
Seviye 3 ise; 150 akce + 10 gün hapis
Cezaları ile yargılanmasını talep etmekteyiz bu konuyu dikkate alacağınızdan da eminiz Saygılar |
|
liseli
|
Konu: Geri: Beylerbeyi Makamı - Halkımızı Dinliyorum Perş. Tem. 17, 2008 12:44 pm |
|
|
sayın beyler beyi gönen kasabasında ekmek kalmadı onun içinde bir sürü vatandalımız ölmek üzere o kadar özellikler o kadar emekler boşa gidecek bizlere ekmek gönderilmesi için sizden onay gerekiyormuş onayınız varmı |
|