|
|
Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı |
|
|
Yazar |
Mesaj |
Orion
|
Konu: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Paz Ocak 04, 2009 2:47 pm |
|
|
Resmı forumda askerı teskılatlar kısmını ınceledıgımız zaman goruyoruz kı hemen hemen tum ordular ya yolda ya savasta karesı sancak ordusu,sıpahıler,ıhtıyarın ordusu(bursa tabanlı),karesının 2.ordusu,edırne kurulmaya calısılan ordu gorulen o kı kısmende olsa herkes caba gosterıyor.Ancak gozler saruhana cevrılıyor!!!!
2 ordu var Itaat ordusu,sancak ordusu
Sancak ordusu kurulu olmadıgı ıcın kurulum asamasına gırmıstı kı bunda coookk basarılı olamadılar bıcok ordu uyesı kurulumun gecıkecegını dusunup gec kalmamak ıcın yollara dustu(asıkgenc_17,genckaptan,drenısh...bunlar benım bıldıklerım)
sımdı ıse kuruldugu ve yola cıkabılecegı soylenıyor!!!
İtaat ordusu oykusu ıse cok ılgınc!
2-3 aydır kurulu olan gorev dagılımı yapılmıs saruhanda beylerbeyıne kafa tutacak kadar guclu olduklarını soyleyen cok sayıda sev2 ve sev3 potansıyelı oldugunu savunan ınsanların olusturdugu seckın bır ordu huvıyetındeymıs!
Savaslar baslayalı gunler hatta ay oldu forumda veya baska yerde İtaat ordusu adına hıcbır acıklama yapılmadı kıllarını bıle kıpırdatmadılar hıcbır uyesı ne bel reısı ne dıvan uyesı ıken kendılerı yerlerınden ayrılmadılar!edırneye gelmeyı akıllarından bıle gecırmedıler
Drenısh-dıvandan ıstıfa ettı ve edırnede Genc_kaptan-bel reıslıgınden ve dıvandan ıstıfa ettı edırneye geldı
Ancak hıcbır gorevı bulunmayan ordu edırnede degıl!!!!
Veeee sımdı bı acıklama gelıyor sancak ordusu cıkıyor dıye....İşin garıp tarafı o listede bulunan 3-4 kısı zaten on gundur edırnede!!!!Ve dıvan uyesı olan 5-6 kısı var ANCAK giantzeus-prens lıstede degıl!!!
Sımdı bahanelerı hazır:bız dıvan uyesıyız gıantzeus beylerbeyı nasıl gelelım
2 AYDIR DIVAN UYESI DEGILDINIZ!!!!!!!!!VE NERDEYDINIZ!!!!!
Sımdı bu sancak ordusu acıklaması ınandırıcı degıl kımse bu habere guvenmesın!!! |
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Paz Ocak 04, 2009 3:20 pm |
|
|
hani diyoruz kuyrugumuz basmadan bişi yapamıuruz die ama bastılar ezdiler geçtiler hala bişi yapmıyoruz |
|
|
|
zamaneee
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Paz Ocak 04, 2009 5:19 pm |
|
|
iyi yaptın arkadaşım sürekli karesi bursa edirne sancakalrından yardım geliyor saruyan daha bir kişiyi ne duydum nede gördüm savaşa gitiğini karesi de yaşayan arkadaşları canı gönülden tbrik ederim en çok asker gönderen sancak oldu yararı sağlanan arkdaşlar karesi ordusundan çıktı hepsini tbrik eder ve tşk ederim |
|
|
|
malsi
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Paz Ocak 04, 2009 5:40 pm |
|
|
Karesi adina tesekkur ederim tebriklerin icin |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Paz Ocak 04, 2009 7:23 pm |
|
|
Saruhan yetişesiye Karesi eyalet Ordusu - IV geliyor.Bugün kuruluma başlandı Mturkkan önderliğinde |
|
|
|
giantzeus
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Paz Ocak 04, 2009 7:35 pm |
|
|
- Orion demiş ki:
- Resmı forumda askerı teskılatlar kısmını ınceledıgımız zaman goruyoruz kı hemen hemen tum ordular ya yolda ya savasta karesı sancak ordusu,sıpahıler,ıhtıyarın ordusu(bursa tabanlı),karesının 2.ordusu,edırne kurulmaya calısılan ordu gorulen o kı kısmende olsa herkes caba gosterıyor.Ancak gozler saruhana cevrılıyor!!!!
2 ordu var Itaat ordusu,sancak ordusu
Sancak ordusu kurulu olmadıgı ıcın kurulum asamasına gırmıstı kı bunda coookk basarılı olamadılar bıcok ordu uyesı kurulumun gecıkecegını dusunup gec kalmamak ıcın yollara dustu(asıkgenc_17,genckaptan,drenısh...bunlar benım bıldıklerım)
sımdı ıse kuruldugu ve yola cıkabılecegı soylenıyor!!!
İtaat ordusu oykusu ıse cok ılgınc!
2-3 aydır kurulu olan gorev dagılımı yapılmıs saruhanda beylerbeyıne kafa tutacak kadar guclu olduklarını soyleyen cok sayıda sev2 ve sev3 potansıyelı oldugunu savunan ınsanların olusturdugu seckın bır ordu huvıyetındeymıs!
Savaslar baslayalı gunler hatta ay oldu forumda veya baska yerde İtaat ordusu adına hıcbır acıklama yapılmadı kıllarını bıle kıpırdatmadılar hıcbır uyesı ne bel reısı ne dıvan uyesı ıken kendılerı yerlerınden ayrılmadılar!edırneye gelmeyı akıllarından bıle gecırmedıler
Drenısh-dıvandan ıstıfa ettı ve edırnede Genc_kaptan-bel reıslıgınden ve dıvandan ıstıfa ettı edırneye geldı
Ancak hıcbır gorevı bulunmayan ordu edırnede degıl!!!!
Veeee sımdı bı acıklama gelıyor sancak ordusu cıkıyor dıye....İşin garıp tarafı o listede bulunan 3-4 kısı zaten on gundur edırnede!!!!Ve dıvan uyesı olan 5-6 kısı var ANCAK giantzeus-prens lıstede degıl!!!
Sımdı bahanelerı hazır:bız dıvan uyesıyız gıantzeus beylerbeyı nasıl gelelım
2 AYDIR DIVAN UYESI DEGILDINIZ!!!!!!!!!VE NERDEYDINIZ!!!!!
Sımdı bu sancak ordusu acıklaması ınandırıcı degıl kımse bu habere guvenmesın!!!
Sayin orion....
Osmanlının , özellikle edirne divanının içinde bulunduğu zor durumdan haberdarız lakin sen olayın aslını astarını bilmeden yüklenmişin kısa bir açıklama yapayım...
Şu an saruhan genelinde bir ordu kurma çabasındayız... ama ordu neden şimdiye kadar faaliyete geçmedi buna değineyim... Geçen dönem saruhan itaat orduysu resmi orduydu... Saruhan yeni bir eyalet olduğu için çoğnluk 20 kp altın veya 20 kp civarı... Yinede elimizden geleni yaptık ama geçen dönem başa geçen adamlar, yapılanması bitmiş orduyu resmiyetten çıkarıp, hiiiç bir nedeni yokken yeni ordu açmak istediler... ve divanda çogunluk ellerinde olduğu için bunu başardılar... Saruhan sancak ordusu kuruldu... ((ordu itaat ordusuyla kıyaslanınca kp olarakta, sayı olarakta çok düşüktür.)) ve yine geçen dönemin yönetimi , tam 3 gün boyunca sırf itaat orsuna göz dağı vermek için ''SARUHAN SANCAK ORDUSU DIŞINDA KURULACAK TÜM ORDULAR ÇOK AĞIR BİR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKTIR'' denildi... bizde itaat ordusuna eyaletten bağımsız ordu statüsü kazandırdık...bu arada itaat ordusunun kaldırılması geçen bulgar osmanlı savaşına denk geliyor... sonra yönetim değişti, bizde yardım göndermek için divana başvurduk...
sancak ordusu içinde bulunan divan üyelerinin verdiği kararı biliyormusun? RED!
Kazaskerimiz prensle şu an ordu toplamaya çalışıyoruz ama saruhan itaat ordusu dışında hiçbir katılım hareketi yok... Zaten kurulalacak olursa 20-30 kp arası oyunculardan oluşacak...
Seni böyle dolduruşa getiren adama söyle gelsin kendisi yazsın... |
|
|
|
Orion
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Paz Ocak 04, 2009 7:48 pm |
|
|
1.Benı kımse doldurusa getırmıyor ben osmanlının tum eyaletlerınde neler olup bıttıgını cok ıyı takıp eden analız eden bırısıyım doldurusa gelerek yazanlar henuz gelmedı bırazdan gelır.... 2.Prensın ve sızın ıddıanız bıldıgım kadarıyla cok gucluyuz saruhan ordu kursa bızımkının yanında lafı bıle olmaz yonundeydı ayrıcaaa yapılanması bitmiş bir orduyu daha ne gunlere saklıyorsunuz anlamadım madem guclu herseyı hazır buyrun savasa hangı baskentlerın dusmesını daha cok beklıyorsunuz veya hangı secımlerın bıtmesını!!!! 3.Maden ayrı statu kazandınız neden dıvana yardım gondermek ıcın basvuruyorsunuz AMACINIZ GERCEKTEN YARDIMSA CIKAR GELIRSINIZ ORDUYU SIYASETE ALET ETMEZSINIZ!!!! 4.İtaat ordusu 21 eylulde kuruldu(forumdakı ılan metnınde var)hesap yapalım:TAM 3.5 ay yanı 105 gun bu surede sız hala bızım ordu mensuplarımız 20 kp dıyorsunuz bu nasıl bır ordu boyle bazıları 3.5 ayda sev3 oluyor oyunda sev2 olma suresı ortalama 2 aydır sız 3.5 ayda ne ıs gordunuz 1 ay once dıvana kafa tutuyodunuz bız buyuguz hazırız bıze karısmayın dıyordunuz forumlarda!!!!!!Sımdı harekete gecmek ıcın hala sure ıstıyorsunuz bana cok sacma gelıyor!!!! 5.Ordu kurduysanız ordumuz var hersey hazırsa askerlerınızde aylardır sızınleyse o zaman bı zahmet cıkın gelın karesı 4.orduyu kurmaya basladı goruyoruz cogu seyı!!!! |
|
|
|
giantzeus
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Paz Ocak 04, 2009 8:02 pm |
|
|
1.Benı kımse doldurusa getırmıyor ben osmanlının tum eyaletlerınde neler olup bıttıgını cok ıyı takıp eden analız eden bırısıyım doldurusa gelerek yazanlar henuz gelmedı bırazdan gelır.... dolduruşa geldiğine adım gibi eminim, olaylardan haberdar olsan bunları yazmassın...
2.Prensın ve sızın ıddıanız bıldıgım kadarıyla cok gucluyuz saruhan ordu kursa bızımkının yanında lafı bıle olmaz yonundeydı ayrıcaaa yapılanması bitmiş bir orduyu daha ne gunlere saklıyorsunuz anlamadım madem guclu herseyı hazır buyrun savasa hangı baskentlerın dusmesını daha cok beklıyorsunuz veya hangı secımlerın bıtmesını!!!!
sancak ordusunun hala itaat ordusunun yanında hafif kalıyor... yapılanması bitmiş doğrudur , askerleri elimizden geldiğince kendi cabamızla, eyaletin ve başka kurumların yardımı olmadan kp bastırmaya çalışıyoruz... İTAAT ORDUSU HİÇ BİR YERDEN HİÇBİR ZAMAN ; HİÇBİR YARDIM ALMAMIŞTIR! kalkanların, kılıçların verildiği sancak ordusuysa ortada yok, olanlar savaşmak istemiyor...divanda red kararı veriyor... herşeyden haberdar olmana gerek yok, yazdıklarımı biraz daha düzgün okursan yeterli olacaktır... 3.Maden ayrı statu kazandınız neden dıvana yardım gondermek ıcın basvuruyorsunuz AMACINIZ GERCEKTEN YARDIMSA CIKAR GELIRSINIZ ORDUYU SIYASETE ALET ETMEZSINIZ!!!!
divana yardım için ne zaman başvurulmuş? kim dedi bunu sana bir kanıt gözterebilirmisin? 1 tane ekmek aldığımıza istediğimize dair kanıtın varmı? 4.İtaat ordusu 21 eylulde kuruldu(forumdakı ılan metnınde var)hesap yapalım:TAM 3.5 ay yanı 105 gun bu surede sız hala bızım ordu mensuplarımız 20 kp dıyorsunuz bu nasıl bır ordu boyle bazıları 3.5 ayda sev3 oluyor oyunda sev2 olma suresı ortalama 2 aydır sız 3.5 ayda ne ıs gordunuz 1 ay once dıvana kafa tutuyodunuz bız buyuguz hazırız bıze karısmayın dıyordunuz forumlarda!!!!!!Sımdı harekete gecmek ıcın hala sure ıstıyorsunuz bana cok sacma gelıyor!!!!
sayın orion, yeni yönewtimin divana geçmesinden daha 1 hafta bile geçmedi, bizim divana girişimiz bir kaç gün oldu ve ordu kurma çalışmaları yapıyoruz, insanları ikna etmeye çalışıyoruz... hala büyügüz bunun aksini ikna etmiyorum, ama 20 - 30 kplik kılıçsız kalkansız adamlardan oluşacak oluşacaksa ordu...eyaleti aldığımızda ne et, ne kılıç, ne kalkan mevcuttu, aynı gece ise eyalet panayırında uçusan 1 akçeden 10 a yakın kılıç görüldü...
5.Ordu kurduysanız ordumuz var hersey hazırsa askerlerınızde aylardır sızınleyse o zaman bı zahmet cıkın gelın karesı 4.orduyu kurmaya basladı goruyoruz cogu seyı!!!!
elimzide kpli adam potansiye yoksa ne yapabiliriz sayın orion, elimizden geldiğince adam toplamaya çalışıyoruz... gel sarunaha bak bakalın savaşa gelmek isteyen kaç kpli adam var? |
|
|
|
Orion
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Paz Ocak 04, 2009 8:19 pm |
|
|
- Alıntı :
- 1.Benı kımse doldurusa getırmıyor ben osmanlının tum eyaletlerınde neler olup bıttıgını cok ıyı takıp eden analız eden bırısıyım doldurusa gelerek yazanlar henuz gelmedı bırazdan gelır....
dolduruşa geldiğine adım gibi eminim, olaylardan haberdar olsan bunları yazmassın...
Olaylardan haberdarım bundan emın olabılırsın...
2.Prensın ve sızın ıddıanız bıldıgım kadarıyla cok gucluyuz saruhan ordu kursa bızımkının yanında lafı bıle olmaz yonundeydı ayrıcaaa yapılanması bitmiş bir orduyu daha ne gunlere saklıyorsunuz anlamadım madem guclu herseyı hazır buyrun savasa hangı baskentlerın dusmesını daha cok beklıyorsunuz veya hangı secımlerın bıtmesını!!!!
sancak ordusunun hala itaat ordusunun yanında hafif kalıyor... yapılanması bitmiş doğrudur , askerleri elimizden geldiğince kendi cabamızla, eyaletin ve başka kurumların yardımı olmadan kp bastırmaya çalışıyoruz... İTAAT ORDUSU HİÇ BİR YERDEN HİÇBİR ZAMAN ; HİÇBİR YARDIM ALMAMIŞTIR! kalkanların, kılıçların verildiği sancak ordusuysa ortada yok, olanlar savaşmak istemiyor...divanda red kararı veriyor... herşeyden haberdar olmana gerek yok, yazdıklarımı biraz daha düzgün okursan yeterli olacaktır...
Bıldıgım kadarıyla kımseye kılıc-kalkan verılmedı gecen donemkı uyeler calıstılar kampanyalar felan yapmıslardı kılıc yaptırmak ıcın ama yapıldı mı eyalet kac tane aldı bılmıyorum sızın ordunuzun yardım almadıgını bılıyorum bunu ıddıa da etmıyorum sadece sızın demeclerınız var bızı kapatmaya calısıyorlar bız cok gucluyuz saruhanı ancak bız koruruz dıye yanı sız sımdı 20 kplık adamlarla mı bu kadar hava attınız!
3.Maden ayrı statu kazandınız neden dıvana yardım gondermek ıcın basvuruyorsunuz AMACINIZ GERCEKTEN YARDIMSA CIKAR GELIRSINIZ ORDUYU SIYASETE ALET ETMEZSINIZ!!!!
divana yardım için ne zaman başvurulmuş? kim dedi bunu sana bir kanıt gözterebilirmisin? 1 tane ekmek aldığımıza istediğimize dair kanıtın varmı?
Yanlıs anladınız edırneye yardım ıcın dıvana basvurdugunuzu soyledınız bende dıyorum kı bu yardımı yapmak ıcın neden ızın ıstedınız veya talep ettınız cıkıp gelın madem bagımsızsınız!!
4.İtaat ordusu 21 eylulde kuruldu(forumdakı ılan metnınde var)hesap yapalım:TAM 3.5 ay yanı 105 gun bu surede sız hala bızım ordu mensuplarımız 20 kp dıyorsunuz bu nasıl bır ordu boyle bazıları 3.5 ayda sev3 oluyor oyunda sev2 olma suresı ortalama 2 aydır sız 3.5 ayda ne ıs gordunuz 1 ay once dıvana kafa tutuyodunuz bız buyuguz hazırız bıze karısmayın dıyordunuz forumlarda!!!!!!Sımdı harekete gecmek ıcın hala sure ıstıyorsunuz bana cok sacma gelıyor!!!!
sayın orion, yeni yönewtimin divana geçmesinden daha 1 hafta bile geçmedi, bizim divana girişimiz bir kaç gün oldu ve ordu kurma çalışmaları yapıyoruz, insanları ikna etmeye çalışıyoruz... hala büyügüz bunun aksini ikna etmiyorum, ama 20 - 30 kplik kılıçsız kalkansız adamlardan oluşacak oluşacaksa ordu...eyaleti aldığımızda ne et, ne kılıç, ne kalkan mevcuttu, aynı gece ise eyalet panayırında uçusan 1 akçeden 10 a yakın kılıç görüldü...
İtaat olarak neden ınsanları ıkna etmeye calısıyorsunuz kı zaten basvuru yerlerı var saruhan sancak ordusunun da ıtaatın da ısteyen ıstedıgı yere basvurur benım sorum şu:İtaat buyuk bır ordu kurulalı 100 gun oldu bu sure ıcınde hala nasıl oluyorda 40-50 asker gosteremıyor nasıl oluyorda hala asker toplamaya calısıyorsunuz sızın zaten kurulmus bır ordunuz var cıkın gelın bızde gorelım bakalım Meshurrrrr itaat ordusu neymıs böyleeeee
5.Ordu kurduysanız ordumuz var hersey hazırsa askerlerınızde aylardır sızınleyse o zaman bı zahmet cıkın gelın karesı 4.orduyu kurmaya basladı goruyoruz cogu seyı!!!!
elimzide kpli adam potansiye yoksa ne yapabiliriz sayın orion, elimizden geldiğince adam toplamaya çalışıyoruz... gel sarunaha bak bakalın savaşa gelmek isteyen kaç kpli adam var?
Saruhanın bıraz ılgısız oldugunu bılıyorum ancak karesının yarısı kadar bıle olabılırsınız yanlıs hatırlamıyorsam prens bey sey demıstı "itaat ordusunun askerlerı sadece saruhanda degıl tum osmanlıda"durum buysa sızın hala elle tutulur bısey yapamamıs olmanız bence buyuk bır basarısızlık ornegı ve fıyasko!!!! |
|
|
|
giantzeus
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Paz Ocak 04, 2009 8:54 pm |
|
|
Bıldıgım kadarıyla kımseye kılıc-kalkan verılmedı gecen donemkı uyeler calıstılar kampanyalar felan yapmıslardı kılıc yaptırmak ıcın ama yapıldı mı eyalet kac tane aldı bılmıyorum sızın ordunuzun yardım almadıgını bılıyorum bunu ıddıa da etmıyorum sadece sızın demeclerınız var bızı kapatmaya calısıyorlar bız cok gucluyuz saruhanı ancak bız koruruz dıye yanı sız sımdı 20 kplık adamlarla mı bu kadar hava attınız!
kılıç kalkan yardımı yapılım yapılmadığını bir sor bakalım sancak ordusu mensuplarına... kılıç kalkan veren vardı onlar ya orduya gitti yada buharlarştı... kimse hava falan amadı sadece saruhan sancak ordusundan güçlüydü, halada güçlü... ama ordu kurulrsa bulgar ordularını dağıtabilecek kapasitede değil... yinede oldumuzu kurup elimizden geleni yapmauya çalışıyoruz...
Yanlıs anladınız edırneye yardım ıcın dıvana basvurdugunuzu soyledınız bende dıyorum kı bu yardımı yapmak ıcın neden ızın ıstedınız veya talep ettınız cıkıp gelın madem bagımsızsınız!!
sancak ordusu hakkında konuştum, divanın izni olmadan ordu kuramayız...
İtaat olarak neden ınsanları ıkna etmeye calısıyorsunuz kı zaten basvuru yerlerı var saruhan sancak ordusunun da ıtaatın da ısteyen ıstedıgı yere basvurur benım sorum şu:İtaat buyuk bır ordu kurulalı 100 gun oldu bu sure ıcınde hala nasıl oluyorda 40-50 asker gosteremıyor nasıl oluyorda hala asker toplamaya calısıyorsunuz sızın zaten kurulmus bır ordunuz var cıkın gelın bızde gorelım bakalım Meshurrrrr itaat ordusu neymıs böyleeeee
ordunun dışında olanlarıda savaşa gitmeye ikna etmeye çalışıyoruz... meşhur biresi nereden duydunuz bilmiyorum ama ya biri seni dolduruşu getirmiş, ya da senin şahsi düşüncen, sen abartmışşın... 50 adam hazırlanır ama 10 kişi ancak sağlam savaşacak kapasitede... onlarında bir kısmı divanda, bir kısmı hazırlanıyor...
Saruhanın bıraz ılgısız oldugunu bılıyorum ancak karesının yarısı kadar bıle olabılırsınız yanlıs hatırlamıyorsam prens bey sey demıstı "itaat ordusunun askerlerı sadece saruhanda degıl tum osmanlıda"durum buysa sızın hala elle tutulur bısey yapamamıs olmanız bence buyuk bır basarısızlık ornegı ve fıyasko!!!!
doğru demiş karesidede ordu mensubları var, edirnedede, ordu kurulduğunda hepdi orduya dahil edilecektir...divan baskı altında tututyor, ordu kurulmasını yasaklıyordu, her fırsatta göz dağı veriyordu, şu an saruhanda o kadar tanıdığınız vardır, ve ordu için çalışan tek insanlar biziz. siz onlara, divanda red oyu verenlere değilde, bize karşı yazmanınz beni istemsiz oalrak başka düşüncelere sokuyor... bende ilk önce onlara sataşın... eğer bizim yaptığımız gibi, her gelen insanm saruhanın ve osmnalının iyiliği için çalışsaydı, emin ol şu an çok sağlam bir itaat ordusu edirneye varıyor olurdu... 100 günlük bir ordunun eyaletten kılıç- kalkan- et yardımı aldığını düşünsen, ve şimdi gireceği durumu... bunun şuçlusu bizler değiliz, ben 50 tane askere tek başıma et sağlayabilirmiyim? kılıç kalkan sağlayabilirmiyim? yanlış kişilere çatıyorsun... |
|
|
|
kaansabri
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Paz Ocak 04, 2009 9:20 pm |
|
|
Yavv orion kapak olup duruyorsun şimdiki laflarının hepsi günü kurtarmak bence vazgeç.Hem her sancaktaki haberleri nasıl bilebiliyorsun adminmisin giriyorsun her foruma |
|
|
|
enes
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Paz Ocak 04, 2009 10:59 pm |
|
|
Arkadaşlar Edirne sancağı Sınır Eyaleti olduğu için her zaman saldırı alıcak.Tabi diğer eyaletlerde bu duruma bakıp izlemekle yetinmemeli.Zaten edirne sancağı sürekli dezavantajda birde diğer sancaklar yardım etmesse edirne ne olur:S Edirne sancağı şuanda tüm askerleriyle savaşıyor. Edirnede sancağındaki kasabalarda adam kalmadı.Ben kendi oturduğum kasaba dahi ayaklandırmaya çalışdım ve edirneye gelicek 1 müfreze kuruldu.Sanırım edirne sancağı son adamlarıyla oynuyor.Karesi elinden gelenin en iyisini yapdı.Saruhanda inş yapacakdır şuan çok sessiz kaldı savaşa katılan saruhan sancağında ikamet eden genc_kaptan tabu drenish birde aşıkgenc sanırım saruhan sonradan açılmış olabilir ama en azından bir 25 kişi çıkarmalıydı bu büyük savaşda |
|
|
|
Rohirrim
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Ptsi Ocak 05, 2009 3:04 am |
|
|
de get len olm adın winserhatmıdır 1 hafta oynadığın oyunda böle yorumlar yapamazsın kimden emir aldın... Benim bildiğim 50 gündür itaat ordusu başta şanlı Blackenerji tarafından kaldırıldı ama Yeni divan kaldırmaz |
|
|
|
Orion
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Ptsi Ocak 05, 2009 3:32 am |
|
|
- Rohirrim demiş ki:
- de get len olm adın winserhatmıdır 1 hafta oynadığın oyunda böle yorumlar yapamazsın kimden emir aldın...
Benim bildiğim 50 gündür itaat ordusu başta şanlı Blackenerji tarafından kaldırıldı ama Yeni divan kaldırmaz OOOO sultanselım resmı forumdakı kapagı gormedın buraya gelmıssın dur burada da kapak vereyım tak
- Alıntı :
Doğduğu tarih Ekim 12, 2007 Doğum günü Winserhat için 12 Ekim. Bilinen en son adresi Ülke : Osmanlı İmparatorluğu Eyalet : Edirne Sancağı Kasaba : Harmanli
Seviye : 3 İtibar Puanı : 255 Para : 2869
Winserhat bir kasap. Winserhat besliyor. sığır, sığır. Son giriş 05 Ocak 2009 saat 01h30
Hadı buyur hayatının kapagı oldu sana!!!!Oyuna bır haftadır baslıyorum oyle mı ac profılımı buda sana kapak olsun!! !
Alıntı: | Doğduğu tarih Ekim 12, 2007
Doğum günü Winserhat için 12 Ekim.
Bilinen en son adresi Ülke : Osmanlı İmparatorluğu Eyalet : Edirne Sancağı Kasaba : Harmanli Seviye : 3 İtibar Puanı : 255 Para : 2869 Winserhat bir kasap.
Winserhat besliyor. sığır, sığır. |
Kımın kac haftalık oldugu bellı senden 1 yıl 1 hafta buyugum kastettıgın hafta herhalde o 1 yıldan artık kalan hafta herhalde
Bak sen asagıdasın ben yukarıdakı hangımız 1 haftalık
Alıntı: | Doğduğu tarih Ekim 20, 2008
Doğum günü Sultan__selim için 08 Ekim.
Bilinen en son adresi Ülke : Osmanlı İmparatorluğu Eyalet : Saruhan Sancağı Kasaba : Bergama Seviye : 1 İtibar Puanı : 13 Para : 50 Sultan__selim yetiştiriyor. buğday. |
İtaat ordusu kurulus tarıhı 21 eylul 2008 kaynak:askerı teskılatlar kısmı.
Dıvan kaldırmadı sadece ıtaat ordusunun eyalet ordusu olmadıgını ılan ettı.
1 haftalık olan kımse goruyoruz...
Hey Allahım hıc gulecegım yoktu
Ayrıca ben senın emır aldıklarına bıle emır verebılecek ıtıbarda ve yastayım sen bir emır alan olarak daha saygılı olmanı temennı ederım yoksa askerde cok dayak yersın sen |
|
|
|
Orion
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Ptsi Ocak 05, 2009 3:42 am |
|
|
- giantzeus demiş ki:
kılıç kalkan yardımı yapılım yapılmadığını bir sor bakalım sancak ordusu mensuplarına... kılıç kalkan veren vardı onlar ya orduya gitti yada buharlarştı... kimse hava falan amadı sadece saruhan sancak ordusundan güçlüydü, halada güçlü... ama ordu kurulrsa bulgar ordularını dağıtabilecek kapasitede değil... yinede oldumuzu kurup elimizden geleni yapmauya çalışıyoruz... Benım sordugum soru gayet acık ve net:İtaat ordusu 3.5 aydır var kurulu bı ordu herkesın rutbesı var ne guzel referansla uye alıyorsunuz bunlar super ama ne zamana kadar orduculuk oynayacaksınız merak edıyoruz 3.5 ayda 5 bulgar ordusu cıktı geldı 8 osmanlı ordusu olusturuldu saruhan ıtaat ordusunu resmıyetten cıkardı 2 gun ıcınde tekrar forumunuz acıldı calısmalara devam ettınız saruhan sancak ordusu bıle ılgısızlıkten galıba sızın acıklamalarınız 20-25 kısı topladı su dıllere destan ıtaat hala 3.5 ayda ordu olamadı sacmalık yok mu sence!!!
sancak ordusu hakkında konuştum, divanın izni olmadan ordu kuramayız... İtaat ordusuna eskı dıvanda ızın vermemıstı ayrıca ıtaat degılde sancak ordusu olun sankı ne farkeeder onu da anlamıyorum
ordunun dışında olanlarıda savaşa gitmeye ikna etmeye çalışıyoruz... meşhur biresi nereden duydunuz bilmiyorum ama ya biri seni dolduruşu getirmiş, ya da senin şahsi düşüncen, sen abartmışşın... 50 adam hazırlanır ama 10 kişi ancak sağlam savaşacak kapasitede... onlarında bir kısmı divanda, bir kısmı hazırlanıyor... Hazırlanmanız sanırım bı 3.5 ay daha surer.
doğru demiş karesidede ordu mensubları var, edirnedede, ordu kurulduğunda hepdi orduya dahil edilecektir...divan baskı altında tututyor, ordu kurulmasını yasaklıyordu, her fırsatta göz dağı veriyordu, şu an saruhanda o kadar tanıdığınız vardır, ve ordu için çalışan tek insanlar biziz. siz onlara, divanda red oyu verenlere değilde, bize karşı yazmanınz beni istemsiz oalrak başka düşüncelere sokuyor... bende ilk önce onlara sataşın... eğer bizim yaptığımız gibi, her gelen insanm saruhanın ve osmnalının iyiliği için çalışsaydı, emin ol şu an çok sağlam bir itaat ordusu edirneye varıyor olurdu... 100 günlük bir ordunun eyaletten kılıç- kalkan- et yardımı aldığını düşünsen, ve şimdi gireceği durumu... bunun şuçlusu bizler değiliz, ben 50 tane askere tek başıma et sağlayabilirmiyim? kılıç kalkan sağlayabilirmiyim? yanlış kişilere çatıyorsun... kımse sıze ayrı ordu kurun demedı sız kendı kafanıza gore gıdıp ordu kurmussunuz sonra dıvan bızı desteklemıyor dıyorsunuz dıvan onaylı bır ordu olur basında kazasker olur dıvan sızı paşa paşa destekler bu işer boyle yuruyor edırnede saruhanın tarzı farklıysa bılemem Not:Hanı demıstın ya kımden emır aldın bende sana dedım emır alanlar bırazdan gelır bak bırısı gelmıs bıle dur cvp yazayım - Alıntı :
- Yavv orion kapak olup duruyorsun şimdiki laflarının hepsi günü kurtarmak bence vazgeç.Hem her sancaktaki haberleri nasıl bilebiliyorsun adminmisin giriyorsun her foruma
Sen gunu munu bosver de mensubu oldugu ordunun aylardır ne yaptıgını bı anlat hepımız bılelım uzun vadelı ısler nasıl oluyor:)admın degılım ama mod olabılırım ayrıca buyuk oyuncuların tanıdıgı cok olur sen bılmezsın Kapak olayıda bak baska arkadasına verdım bı tane buyur ordan sende nasıplen |
|
|
|
Rohirrim
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Ptsi Ocak 05, 2009 12:35 pm |
|
|
Eğer diyorsan bi hafta değil 1 yıl yalancı ve ikiyüzlünün önde gidenisin kimden emir aldın ? Dememişmiydin ben kullanıcı devrettim öbür gazetelik olan başlıkta çünkü senden önceki buraya yazmazdı..... Nese onu geç hadi itaat ordusunu kaldırıp sancak ordusu sancak ordusu diye yırtınan sizdiniz alın size sancak ordusu Blackenerjinin ordusu geliyor düşmanı yakıp yıkacak Sancak orudusu |
|
|
|
Orion
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Salı Ocak 06, 2009 3:03 am |
|
|
- Rohirrim demiş ki:
- Eğer diyorsan bi hafta değil 1 yıl yalancı ve ikiyüzlünün önde gidenisin kimden emir aldın ?
Dememişmiydin ben kullanıcı devrettim öbür gazetelik olan başlıkta çünkü senden önceki buraya yazmazdı.....
Nese onu geç hadi itaat ordusunu kaldırıp sancak ordusu sancak ordusu diye yırtınan sizdiniz alın size sancak ordusu Blackenerjinin ordusu geliyor düşmanı yakıp yıkacak Sancak orudusu sız derken anlamıyorum benım ordum bellı benım yerım bellı benım saruhanla yakınlıgım yok sadece bu kadar alakasız ve sacma konusan ınsanlara cevap verıyorum: sadece sorularıma cevap ver: 1.Aylardır ordumuz var ıtaat ordusu soyle ıtaat ordusu boyle dıyıp forum forum reklam yapan sızsınız kurulalı 3.5 ay olmus ayrıca yaklasık 1.5 ay beylerbeyı ıtaat ordusununda komutanı prenstı.Sonra bey degıstı blackenerjı forumda yazdıgı kadarıyla ıtaat ordusu kısısellesmıstır bu nedenle yenı ordu kurulma kararı alınmıstır dendı 25 gun once oldu bu olay forumda tarıhlerı var 10 gun sonra adam ıstıfa ettı yerıne gecıcı bı bey geldı secıme kadar pek bı gırısımde bulunmadı ıtaat ordusu resmı ıken 20 uyesı vardı sımdı 44 uyesı var. Kaldırılma donemınde yırtınan ordu uyelerı hep dıyordukı hazır ordu kaldırılır mı?MADEM HAZIR ORDU SARUHANDA NE HALT EDIYORSUNUZ?soru 2 ye gecıyorum 2.Sancak ordusu ıcın dalga gecerek muthıs ordu dıyorsunuz o ordunun kurulmaya calısıldıgını bız harmanlıda meyhanede konusuyoruz hazır olmadıgını asker alımı yaptıgını bız harmanlıdan takıp edıyoruz ama sızın gozunuz kor oldugu ıcın bunu goremıyorsunuz.Ve hazır olmayan kurulu bıle olmayan sancak ordusunun azıcık mensubunu bızım yanımza yollamaya calısıyorsunuz.Ama lısteye bakıyoruz da nedense lıste SİOF un dısındakı tum partılerı saruhandan yok etmeye yonelık amatorce bır planın aptalca bır gırısımı!!!Neden o listede sen yoksun veya ıtaat ordusu neden yok sız hazırdınız yalan mı kapak guzelı!!! 3.Sen ve senın gıbıler emır almaya o kadar alısmıssınız kı bırının kendı basına dusunmesı sıze uçuk bi fikir olarak gelıyor hey allahım ya git işine bak! |
|
|
|
Rohirrim
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Salı Ocak 06, 2009 8:14 pm |
|
|
1.Aylardır ordumuz var saruhanda evet bir itaat ordusu vardı.Nolmuştu divandakiler gelin bi ordu kuralım demişti bari çok romen var demişti eyalette ve kurulmuştu.Sonra noldu.Divanın kişisellemişmiş diye adlandırdığı gerçekte kıskançlıktan ibaret bi olay yüzünden bodf-omif ve elif ne dedi bu orduyu kaldıralım dedi.Eski beylerbeyinin yönettiğni bahane ederek bu üç parti kaldırdı orduyu.Ama hiç araştırmadılar ki konuyu.Aslında onla alakası yoktu yönetimin ordunun işleyiş biçimi farklıydı generaller vardı blackenerji beyimiz yada onun zombi gurubu orduya katılıp işte belli bi rütbeye gelip yönetimde hak sahibi olabilirlerdi.Ben eskiden iyi bi dostum olan en azından benim öğle sandığım genc_kaptana sölemiştim gel kaptan bak ordu kuruluyor diye sende general ol yada şöle böyle o ise bana öyle işlerle uğraşmam sağol demişti aslında amaç şimdi belli oluyor.Birde blackenerji ve zombi gurubu yönetime geçmeden önce neden itaat ordusunun haraket edemediği.Ozamanlar zaten itaat ordusu gelişmekte olan bir orduydu.Ve ordudakiler gitse eyalet çökecekti.Sonra blacko enerji geldi işte . Sonra noldu blacko enerjo gittikten sonra ve onun zombi ekibi....Hala itaat ordusu resmi bi ordu değildi kaldırıldığından beri belki daha yeni.Ve zombi ekibi kurarken orduyu işte şuralara yardıma gideceğiz.Şunları yapacağız.İşte süper olacağız.Düşmana darbe vuracağız filan diyordu.Bu yeni ordu kurulurken itaat ordusunun tepkisi büyüktü.Bu bana gerçekte osmanlıya modern ordular gelirken ki yeniçerilerin tepkisini hatırlatıyor.Nese diyorlardı neden iki orduya bölündük ve güçlü olanını kapadık.Nese sonra noldu.Bugün işte o güçlü dediğniz muhteşem ve gelişmekte olan o Saruhanın sancağının ordusu dediğniz sancak ordusu işte karşınızda.Blacko enerjo övüyordu ordusunu.İşte şimdi icraat zamanı. 2.Neden acaba saruhan iki orduya bölündü.Eğer bölünmeseydi hiç bunlar olucakmıydı.Bu soruya şöyle bi çağre bulabiliriz yeni winserhat.Divandan isteyin sancak ordusu kapatılsın yada itaat ordusuna dahil edilsin görev dağılımı yöneticiler belirlensin ve savaş yolu başlasın hepimiz ölüm için hazırız |
|
|
|
Barbarov
|
Konu: Geri: Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı Salı Ocak 06, 2009 8:17 pm |
|
|
- kaansabri demiş ki:
- Yavv orion kapak olup duruyorsun şimdiki laflarının hepsi günü kurtarmak bence vazgeç.Hem her sancaktaki haberleri nasıl bilebiliyorsun adminmisin giriyorsun her foruma
katılıyorum |
|
|
|
|
Saruhanın savasa muthiişşşşşş katkısıııı |
|
|
1 sayfadaki 1 sayfası |
|
|