|
savaş stratejisinden mahrum tecrübeli oyuncular |
|
|
Yazar |
Mesaj |
zamaneee
|
Konu: savaş stratejisinden mahrum tecrübeli oyuncular Paz Ocak 04, 2009 9:56 pm |
|
|
evt sevgili değerli silah arkdaşlarım ve kardeşlerim malesef bugün edirneye vardım şuadna bir guruptayım her halde büyük ihtimalle bu akşam savaş olacak edirnede işin konusu reziliği daha doğrusu pazarın et ekmek balık dolu olması buda bulgarların işine yarması nedenmi pazar boş olduğu taktirde rahat rahat beslenemeyecekler yemk sorunu olacak burda bizim işimize yarayacak tabiki siz diyeceksinizki bizimkilker açlıktanmı ölsün yok ölmesin bazı arkadaşlar çok online olan arkdaşlar bu işi sağlayabilir elerinde o yiyecekleri tutarak ve sürekli mehanede durarak yiyecek ihtiyacı olanlara o anda 1 taneyse bir tane 2 taneyse 2 tane satılacak o zaman bulgarlar yiyecek sıkıntısı çekeceklerdir tm yanlarında birşeyler getiren oalcak oda fazzla süremeyecek en kısa zamanda orduları dağılıp kendi ülkelerine dünmüş olacaklar onlara ne kadar zarar veririsek bizim karımıza düşünün 250 kp zp kp olan birisi 2 gün yemek yemese ne olur |
|
|
|
kaansabri
|
Konu: Geri: savaş stratejisinden mahrum tecrübeli oyuncular Paz Ocak 04, 2009 10:30 pm |
|
|
Mantıklıda kasabada yaşayan halk mısır felan biçiyor bunların satılması için pazara koyuyorlar.Onun yerine online olanlara eyalet 1000-2000 akçe versin herşeyi toplasın pazardaki düşmanlarda yemek bulamasın |
|
|
|
Bariscik
|
Konu: Geri: savaş stratejisinden mahrum tecrübeli oyuncular Paz Ocak 04, 2009 10:49 pm |
|
|
iyi de o adamlar yemeklerini kendileri getirmiştir.Hazırlıksız gelmemişlerdir... |
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: savaş stratejisinden mahrum tecrübeli oyuncular Paz Ocak 04, 2009 10:50 pm |
|
|
- Bariscik demiş ki:
- iyi de o adamlar yemeklerini kendileri getirmiştir.Hazırlıksız gelmemişlerdir...
peki o yemekleri ne kadar dayanıcak dostum Bulgarlara Ambargo koymalıyız bu konuda zamaneye hak veriorum |
|
|
|
Bariscik
|
Konu: Geri: savaş stratejisinden mahrum tecrübeli oyuncular Paz Ocak 04, 2009 10:57 pm |
|
|
1 tane ekmek 7 akçe diyelim ve adamın 300 akçesi var.
300/7=42,857...
yani 42 gün dayanır.Eh bu uzun bir süre...
En son Bariscik tarafından Paz Ocak 04, 2009 10:59 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
Dreamlord
|
Konu: Geri: savaş stratejisinden mahrum tecrübeli oyuncular Paz Ocak 04, 2009 10:58 pm |
|
|
ordudaki kişilerin yemekleri kolay kolay bitmez emin olun ordudakilerin yanında en az 8-9 günlük yiyecek stokları bulunur ayrıca genel olarak ordularda özellik düşmeyecek şekilde yiyecekte dağıtılır ki bizdede aynısı yapılmıştı şimdi diceksiniz ordununda stoğu biterse ama o stoğun bitmesi imkansız sayılır sonuçta ordunun arkası devlet |
|
|
|
epiphania
|
Konu: Geri: savaş stratejisinden mahrum tecrübeli oyuncular Paz Ocak 04, 2009 10:59 pm |
|
|
bencede iyi bir fikir uygulanmalı derim belki aç kalıp geri dönerler evlerine bizde peşlerinden kovalarıs ) |
|
|
|
totalwar61
|
Konu: Geri: savaş stratejisinden mahrum tecrübeli oyuncular Paz Ocak 04, 2009 11:54 pm |
|
|
ben bile osmanlı içinde gezerken 1 ayık yiycegimi peşimde gezdiriyorsam taa aylar öncesinden özelliklerini bitirmiş olan bulgarlar sizce erzaksız yola cıkarmı ?? her birinin en az 1 aylık yiyecegi cebindedir.. |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: savaş stratejisinden mahrum tecrübeli oyuncular Ptsi Ocak 05, 2009 12:07 am |
|
|
Ödenek alırlar gene gitmezler |
|
|
|
Calvus
|
Konu: Geri: savaş stratejisinden mahrum tecrübeli oyuncular Ptsi Ocak 05, 2009 12:16 am |
|
|
ben orduya katıldığımda yanımda 40tan fazla mısır vardı. 2 günde 3 mısır tükettiğime göre 40 mısır bana 1 aydan fazla yetecektir. ben bile hazırlandığıma göre Türk düşmanı bu adam uzun süredir bu savasın hazırlığında olduklarına göre tedbirsiz gelmezler. bence tecrübeli oyuncularımıza haksızlık etmeyelim.
saygılarımla
Not: yolda aldığım diğer et, meyve, ekmek gibi diğer malları hiç hesaba katmıyorum. |
|
|
|
kaansabri
|
Konu: Geri: savaş stratejisinden mahrum tecrübeli oyuncular Ptsi Ocak 05, 2009 12:38 am |
|
|
O değilde pazarda et olursa adamların kp sini arttırmış oluruz.Zaten aç kalmaktan bahsetmiyoruz özellik kastırmayalım adamlara... |
|
|
|
Orion
|
Konu: Geri: savaş stratejisinden mahrum tecrübeli oyuncular Ptsi Ocak 05, 2009 3:46 am |
|
|
gelen adamlar 200+kp lı oldukları ıcın veya buna yakın oldukları ıcın veee 200 kp ıle 255 kp arasında fark olmadıgı ıcın bu plan ıyı bır plan degıl ordu mensubu olmayan bılmem kac tane bulgar-romen var cebını dusunen bılmem kac tane turk var onlardan bırı pazara koysa nolucak?boyle planlar tutmaz burası gercek cenk meydanı degılkı yolları tutup erzaksız bırakabılesın |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: savaş stratejisinden mahrum tecrübeli oyuncular Ptsi Ocak 05, 2009 5:16 am |
|
|
- Bariscik demiş ki:
- 1 tane ekmek 7 akçe diyelim ve adamın 300 akçesi var.
300/7=42,857...
yani 42 gün dayanır.Eh bu uzun bir süre... +999999 aynen katılıyorum.. |
|
|
|
Sunshinesoveryou
|
Konu: Geri: savaş stratejisinden mahrum tecrübeli oyuncular Ptsi Ocak 05, 2009 7:36 am |
|
|
Hiç aklınıza geldimi bilmiyorum ama o malların çoğu zaten bulgarların daha öncede geldiklerinda kasabaları bolluk basmıştı. Çoğu ödenekle geliyor ya da ellerinde getirdikleri ucuz malları (Bulgaristandan ucuza alıyorlar) yüksek fiyatlara pazara koyup (Bizim normal fiyatlarımız) yerli halka satarak kar ediyorlar bu sayede ceplerindeki 1000+ akçeye dahasını ekliyorlar. Hiç bir Osmanlı'nın Bulgarı beslemeye niyetli olduğunu sanmıyorumç |
|
|
|
|
savaş stratejisinden mahrum tecrübeli oyuncular |
|
|