|
SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI |
|
|
Yazar |
Mesaj |
cengo05
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI Cuma Ocak 16, 2009 12:17 am |
|
|
benim arkadaşım fransada mesela. |
|
|
|
Rohirrim10
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI Cuma Ocak 16, 2009 11:09 pm |
|
|
Hamasın işlerini konuşmayacağım onu senin gibi kişilere (yani kafaları basmayanlara üzgünüz ama dost acı söyler benimde senin dostun olduğnu kim söylemiş bilmiyorum ama işte dersiniz ya türkün türkten başka dostu olmaz diye senin sana göre dostuz....)açıklar....Bu bir O araplar kalleşlik bipppppppp ve öküzlük yapmış diye bizdemi yapıcaz değerimizi demek anlıyorlar ki Türkiye türk askeri diye bağırıyorlar....Zamanında osmanlının uyguladığı islam ahlakından dolayı....YAni türkün türkten başka dostu olmaz sözcüğü gerçek olamaz benim bir romen dostum vardır tribaldan tanıdığım saruhana gelmişlerdi....Buda iki ve üç bu arada eski konulara dönelim konu amacından sapıcak yine |
|
|
|
yolcu
KFCADMİN
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI Cuma Ocak 16, 2009 11:15 pm |
|
|
Sakin lütfen reel hayatı karıştırmayalım |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI Cuma Ocak 16, 2009 11:24 pm |
|
|
- Rohirrim10 demiş ki:
- Hamasın işlerini konuşmayacağım onu senin gibi kişilere (yani kafaları basmayanlara üzgünüz ama dost acı söyler benimde senin dostun olduğnu kim söylemiş bilmiyorum ama işte dersiniz ya türkün türkten başka dostu olmaz diye senin sana göre dostuz....)açıklar....Bu bir
O araplar kalleşlik bipppppppp ve öküzlük yapmış diye bizdemi yapıcaz değerimizi demek anlıyorlar ki Türkiye türk askeri diye bağırıyorlar....Zamanında osmanlının uyguladığı islam ahlakından dolayı....YAni türkün türkten başka dostu olmaz sözcüğü gerçek olamaz benim bir romen dostum vardır tribaldan tanıdığım saruhana gelmişlerdi....Buda iki ve üç bu arada eski konulara dönelim konu amacından sapıcak yine 'Türkün Türkten başka dostu yoktur' sözü devletin başındaki adamlar için geçerlidir.
Yani;
Bugün Avusturya Bizim dostumuz olamaz. Ki zaten dost gibide davranmıyor davranmazda. Lakin Avusturya halkından bazı kişiler Türk dostu olabilir, Mozart gibi mesela.
Biz tabiki araplarla dostuz, dostun ötesinde kardeşiz. Çünkü aynı ümmeteniz. Lakin arap ülkelerini yöneten kişilerin yani devlet yönetimindeki kişilerin bugüne kadar hangi dostluğunu gördünüz?
Bugün Türkiyenin 3 tane dostu vardır. Bu dostlar hem halk hemde devlet dostudur.
Bunlar;
Pakistan İran Bosna-Hersek
Ümit ediyorum ki birileri beni anlamıştır veya anlamaya çalışmıştır.
Bu arada son birşey ekliyeyim; Evet araplar geçmişten bazı bize yaptığı kalleşlikler var. Bunun en sonuncusunuda 74 senesinde gördük. Mısır ve Filistinin rumlara dolaylı olarak yardım ettiğini herhalde bilmeyen yoktur.
Ama olsun o onların ayıbı. Osmanlıya ve Türkiye'ye yaptıkları kalleşliklerden emin ki bugün çok pişmanlar. Bizlerin bundan sonra yapması gereken bu kalleşlikleri hatırlamak değil, acı çeken kardeşlerimize yardım etmektir. |
|
|
|
yolcu
KFCADMİN
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI Cuma Ocak 16, 2009 11:49 pm |
|
|
Arkadaşlar reel hayatı karıştırmayalım |
|
|
|
ZıpırBey
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI Cuma Ocak 16, 2009 11:55 pm |
|
|
iran mı puhaaaaaaa iran mı dost
turkiye brejimini gecmiste deistirmek icin ulkeye ajan gonderen donemin tc yonetimiyle isbirligi yapan bu nedenlede darbe yigen bi ulkeyiz
simdi iranın cıkarı bizle ortusuyo ulen iran bize kafa tutsa anında topraklarımızdan irana amerikan saldırısı baslar
yaw kardeslerim bırakın dost ayaklarını soole dusunun dewletler arasında dost kazıgı oynanır
menfaat gider dostluk biter okuz olur ortaklık biter kopruyu gecene kadar ayı dayıdır ... |
|
|
|
yolcu
KFCADMİN
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI Cuma Ocak 16, 2009 11:57 pm |
|
|
Son kez söylüyorum reel hayatı karıştırmayalım Kurallara uyalım |
|
|
|
Rohirrim10
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI C.tesi Ocak 17, 2009 12:19 am |
|
|
- _sahmeran_ demiş ki:
- Rohirrim10 demiş ki:
- Hamasın işlerini konuşmayacağım onu senin gibi kişilere (yani kafaları basmayanlara üzgünüz ama dost acı söyler benimde senin dostun olduğnu kim söylemiş bilmiyorum ama işte dersiniz ya türkün türkten başka dostu olmaz diye senin sana göre dostuz....)açıklar....Bu bir
O araplar kalleşlik bipppppppp ve öküzlük yapmış diye bizdemi yapıcaz değerimizi demek anlıyorlar ki Türkiye türk askeri diye bağırıyorlar....Zamanında osmanlının uyguladığı islam ahlakından dolayı....YAni türkün türkten başka dostu olmaz sözcüğü gerçek olamaz benim bir romen dostum vardır tribaldan tanıdığım saruhana gelmişlerdi....Buda iki ve üç
bu arada eski konulara dönelim konu amacından sapıcak yine 'Türkün Türkten başka dostu yoktur' sözü devletin başındaki adamlar için geçerlidir.
Yani;
Bugün Avusturya Bizim dostumuz olamaz. Ki zaten dost gibide davranmıyor davranmazda. Lakin Avusturya halkından bazı kişiler Türk dostu olabilir, Mozart gibi mesela.
Biz tabiki araplarla dostuz, dostun ötesinde kardeşiz. Çünkü aynı ümmeteniz. Lakin arap ülkelerini yöneten kişilerin yani devlet yönetimindeki kişilerin bugüne kadar hangi dostluğunu gördünüz?
Bugün Türkiyenin 3 tane dostu vardır. Bu dostlar hem halk hemde devlet dostudur.
Bunlar;
Bu arada son birşey ekliyeyim; Evet araplar geçmişten bazı bize yaptığı kalleşlikler var. Bunun en sonuncusunuda 74 senesinde gördük. Mısır ve Filistinin rumlara dolaylı olarak yardım ettiğini herhalde bilmeyen yoktur.
Ama olsun o onların ayıbı. Osmanlıya ve Türkiye'ye yaptıkları kalleşliklerden emin ki bugün çok pişmanlar. Bizlerin bundan sonra yapması gereken bu kalleşlikleri hatırlamak değil, acı çeken kardeşlerimize yardım etmektir. Dostum seni çok iyi anlıyorum herzamanki gibi doğru söylemişsin İkincisiyse reel hayatı bitirip oyuna dönelim |
|
|
|
kaansabri
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI C.tesi Ocak 17, 2009 4:12 am |
|
|
Bu bir oyun ancak bu oyunu oynayanlar Milliyetçi olmak zorunda, Eğer yönetim Milliyetçi olmazsa işimiz biter, Zamanında Bulgarlar,Romenler ordu kurdu saldırmayacağız dedi, Belki onları kesseydik ozaman anlarlardı gücümüzü, Birçok arkadaşın dediği gibi BİRLİK olmadık Ancak bence sadece Edirne Sancağı onları yenmeye yeterdi. Neden yenemedik? Sebebi şu rekabet. Eğer bir oyuncu Padişah seçilseydi Mit gibi biri sorun kalmazdı Eğer otoriteyi birşey sağlasaydı,sorun kalmazdı Tabi bunun içine askeri Otoritede giriyor, Eğer her sancağın bir ordusu olsaydı veya Sipahiler yapılmasaydı Akıncılar Bütün Osmanlıya kapsamlı bir şekilde yayılsaydı ozaman güçlü olurduk. Peki Adminlerindemi suçu yok?En büyük suç onlarda.Bizi böldüler,Askerlerimiz multiler tarafından yenildiler, Solon128 i söylememe gerek bile yok. BODF hainleri olmasaydıda daha iyi olabilirdi. |
|
|
|
kaansabri
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI C.tesi Ocak 17, 2009 4:17 am |
|
|
- Rohirrim10 demiş ki:
- _sahmeran_ demiş ki:
- Rohirrim10 demiş ki:
O araplar kalleşlik bipppppppp ve öküzlük yapmış diye bizdemi yapıcaz değerimizi demek anlıyorlar ki Türkiye türk askeri diye bağırıyorlar....Zamanında osmanlının uyguladığı islam ahlakından dolayı....YAni türkün türkten başka dostu olmaz sözcüğü gerçek olamaz benim bir romen dostum vardır tribaldan tanıdığım saruhana gelmişlerdi....Buda iki ve üç
bu arada eski konulara dönelim konu amacından sapıcak yine 'Türkün Türkten başka dostu yoktur' sözü devletin başındaki adamlar için geçerlidir.
Yani;
Bunlar;
Ama olsun o onların ayıbı. Osmanlıya ve Türkiye'ye yaptıkları kalleşliklerden emin ki bugün çok pişmanlar. Bizlerin bundan sonra yapması gereken bu kalleşlikleri hatırlamak değil, acı çeken kardeşlerimize yardım etmektir. Dostum seni çok iyi anlıyorum herzamanki gibi doğru söylemişsin İkincisiyse reel hayatı bitirip oyuna dönelim
İranmı Osman Sarızeybek'i dinle,bak bakalım pkk ya nekadar destek vermiş. |
|
|
|
@li
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI C.tesi Ocak 17, 2009 10:59 am |
|
|
Yav sizi hayretle karşılıyorum.Tamam geçmişten ders alınır ama bu bir oyun.
biri iran açılsın diyor biri pkk'ya yardım etti diyor.
Biri araplar oyuna girsin diyor biri onlarda bizi arkamızdan vurdu diyor.
Tamam haklısınız bu konuda ama bu bir oyun.
Devletler arası sürtüşmeler yüzyıllardır sürüp gidecek değil ya(bazı devletler hariç)
Lütfen yani |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI C.tesi Ocak 17, 2009 12:07 pm |
|
|
- kaansabri demiş ki:
- Rohirrim10 demiş ki:
- _sahmeran_ demiş ki:
- Rohirrim10 demiş ki:
Yani;
Bunlar;
Ama olsun o onların ayıbı. Osmanlıya ve Türkiye'ye yaptıkları kalleşliklerden emin ki bugün çok pişmanlar. Bizlerin bundan sonra yapması gereken bu kalleşlikleri hatırlamak değil, acı çeken kardeşlerimize yardım etmektir. Dostum seni çok iyi anlıyorum herzamanki gibi doğru söylemişsin İkincisiyse reel hayatı bitirip oyuna dönelim
İranmı Osman Sarızeybek'i dinle,bak bakalım pkk ya nekadar destek vermiş.
kaancım o osman sarızeybek değil önce adamına dını öğren öle gel. ayrıca; pkk ya verilen destek yıllar önceydi ve İranın bundan ağzı yandı. Pkk İranı vurmaya başladı artık. Ve şuan İranın başında Ahmedinejad var bilmiyorum farkına varan varmı ama bu adam Türk dostu. |
|
|
|
kaansabri
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI C.tesi Ocak 17, 2009 1:34 pm |
|
|
Hmm... düşünürsek hiçbir devlet birbiriyle ne herzaman dost ne harzaman düşman olabilir ama kültürler kuşaktan kuşağa aktığı için tabiki içlerinde bize bir düşmanlık var.Onların Ülküsü anadolu bakın rusyada var şuan rk de oradanda sınır açılırsa bence saldıracaklar.Bu arada bence saldırırlar sence saldırmazlar felan diyen arkadaşlar var her ihtimali düşünmeliyiz.Sınırı korumalıyız. |
|
|
|
kaansabri
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI C.tesi Ocak 17, 2009 1:35 pm |
|
|
Bu arada pardon Erdal Sarızeybek olacaktı.Osman Pamukoğlu ile karıştırdımda:) |
|
|
|
HADEZ
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI C.tesi Ocak 17, 2009 7:30 pm |
|
|
Yıllarca Osmanlının en büyük ve daimi müttefiki Fransızlar olmuşlardır tarihte arkadaşlar.
Neden? Çünkü Çıkarlar ortaktı.
Çıkar ortak değil de karşıysa, uğraşmak boşuna.
Ayrıca Osmanlının birçok savaşı kazanabilmesinin nedenlerinde biri “Yeniçeri” kurumunun olması. Bugün tüm Osmanlı üyelerinden küçük vergiler kesilebilip, Yeniçerilik tarzında maaşlı bir ordu kurulabilse (Belki bugün kasabasındaki durumundan fedakarlık etmeye yanaşmayan) birçok arkadaş gönüllü olacaklardır orduya. Oyun sistemi içerisinde bu ne kadar yapılabilir bilemiyorum ama eğer oyun gerçekçi olacaksa yeniçeriler - yeniçerilik de olmalı. |
|
|
|
Rohirrim10
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI Paz Ocak 18, 2009 11:48 am |
|
|
Yapma yha Fransızlar mı çıkarımızla uyuyor.....AB ve öbür konularda Bak dostum....Fransızlarla ne anlaşma yaptıysak çıkarımız için ve onlar kendi çıkarları için yaptılar ve çıkarlarında bizi arkadan vurmak ta vardı Çok iyi anlaşıyormuşuz Yeniçeriliğe gelinceyse oyunda bende isterdim yeniçerilik olsun filan falan yada ordular öle kurulsun ama artık bu saatten sonra kimse yeniçerileri sevmez sandımca 16 ve 17nci yüzyıllarda çıkan isyanlar yüzünden Aynı japonların samurayları sevmemesi gibi Bu arada sahmeranın dediği doğru iran artık pkk ya destek vermiyor onu vuruyor....Ve başında ahmetilnejat var...Peki napıyor o cumhur başkanı....İsraile ve amerikaya karşı koymaya çalışıyor....Türkiyeye geldiğinde o adam resmen türklerin ne kadar onu taktir ettiği belli oluyordu |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI Paz Ocak 18, 2009 12:03 pm |
|
|
Bizim dostumuz asla ve asla bir avrupalı olamaz.
Kuranda açıkça söylüyor; Yahudileri ve Hristiyanları dost bellemeyin diye. (Bkn. İmzamda geçmektedir)
Hadez, fransayla uyuştuğumuz tek noktayı söyle |
|
|
|
D4BBE
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI Paz Ocak 18, 2009 12:04 pm |
|
|
buraya ilk defa yazıyorum
sadece şunu söyleyeceğim kendinize müttefik aramayın. bizim müttefiğimiz olmaz biz tarihte hep tektik hala öyleyiz Osmanlı kuvvetli olursa müttefiği olur oda çıkarları için. biz sağlam duralım yeter |
|
|
|
HADEZ
|
Konu: Geri: SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI Paz Ocak 18, 2009 12:20 pm |
|
|
Rohirrim10, benim söylemeye çalıştığım da aynı şey zaten dostum. Fransızlar Almanlar ve ispanyollara karşı Osmanlıdan destek istediler. Osmanlı da bu desteğe karşılık avrupa ordularının kendisine karşı birleşmesini engelledi. (Lütfen yanlış anlaşılmasın, bugünle ilgili birşey söylemiyorum!)
Yani şu an kiminle nasıl bir birlik yapacağımız ve daha da önemlisi içeride ne yapılacağı önemli.
Hala birileri bu foruma güveniyorum, o foruma güveniyorum, yok şunla beraber olmam, vey bu şunu kurmasaydı böyle olmazdı diyor. Hangi memleketin devlet politikası neyi tartışıyor! Ancak demek ki bulgar oyuncular bizimkilerden daha akıllılar. Somut şeylerin etrafında birleşebiliyorlar. Sonuç da ortada işte.
İsteyen herkesle ben de istediği konuda tartışabilirim. O konuda birşey bilmem de önemli değil üstelik. Ama hayatta sonuçlara göre yürür herşey. Ceylanın aslandan hızlı olması önemli değil. Aslana av oldu mu olmadı mı, geleceği bu belirler.
Bizim aslan da şu an kediye yem olmuştur. Kediye de helal olsun. Burda biz Filistini, İranı, falanı filanı tartışa duralım. Diğerleri de (şu an için bulgarlar) işlerine baksınlar mis gibi işte.
Lütfen burada politika yapmayalım arkadaşlar. Sonuç getirecek birşeylere bakalım.
İyi bir sonuç nedir? Düşmanın aldığını geri alıp, onun elindekilerden de birini almak. Böylece birdaha gelmemelerinin doğuracağı sonuçları onlar ve diğerleri görürler. Sonra bir de onların içindeki muhalefete teslim edersek aldığımız kasabayı, onlar birbirlerine girerler. Aynı şu anda Osmanlı Tebasının birbirine girdiği gibi.
|
|
|
|
|
SIRBISTAN-ROMANYA-BULGARİSTAN-HIRVATISTAN YOLLAR BAĞLANDI |
|
|