|
Bir Rk Nostaljisi :) Elbet hatırlayacaksınız |
|
|
Yazar |
Mesaj |
nicomedia1
|
Konu: Bir Rk Nostaljisi :) Elbet hatırlayacaksınız Çarş. Ocak 14, 2009 12:37 am |
|
|
Biraz rk nostaljisi yapalım dedim. artık 1.5 seneyi dolduruyor Osmanlı. Eski günlere dönelim bakalım neler olmus
30 EYLÜL 2007
GELİBOLU KONSEYİ KURULUŞ KONUSU
AÇAN ECLİPZA
- ---fromINTeclipza demiş ki:
- Ben Gelibolu da oturdugum icin Gelibolu Konseyine katilmak istiyorum
Yetişbey ağır başlı duruşuyla konuya şöyle cevap verir..
- Yetisbey demiş ki:
- mümkünse bende gelibolu konseyine katılmak istiyorum...
DJ Emre ise bir hava ile konuya atılır
- ---fromINTdj.emmre demiş ki:
- bende katılmak istiyorum benide baya tanıyan vvardır.
8 Ağustos 2007 solon128 belki ilk mesajını yazıyor ve ismini veriyor
- Solon128 demiş ki:
- bir iki soyagaci programi vardi free-ware olarak bulunca iletirim isimlerini sana daha kolay olur sanirsam solon128=umut
Kartal Köprülüyü açarken
21 Nisan 2008
- Kartal13-ban demiş ki:
- köprülü ailesi kuruldu arkadaşlar katılmak isteyenler buraya mesaj yazsın mesajın içeriği şöyle olacak oyundaki adım .............. forumdaki adım .............. kasaba .............. üye olduğum yerler ........ seviye ................. tarla ............ meslek ......... Köprülü Mehmet Paşa İstanbul'a saraya geldiği dönemlerde devlet büyük bir buhran içerisindeydi. Anadolu ayaklanmaları artmış İstanbul dahi siphailer ve yeniçeriler tarafından abluka altına alınmıştı. 1648 yılında tahta çıkan 4. Mehmet daha 6 yaşındaydı ve yönetimi babaannesi Kösem Sultan ve annesi Turhan Sultan ellerinde tutmaktaydılar. 1656 yılında tarafından Köprülü Mehmet Paşa sadrazamlığa getirilmiş bulunmaktaydı. Köprülü Ailesi 17. yüzyılda Saltanata önemli sadrazamlar yetiştirmiş bir aile olmaktadır. Ailenin tanınmış diğer sadrazamları ise şöyledir Köprülü Fazıl Ahmet Paşa Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Köprülü Fazıl Mustafa Paşa Amcazade Hüseyin Paşa Köprülü Numan Paşa V (Ara Seçim), VI, VII. Dönem Kars, VIII, IX, X. Dönem İstanbul Milletvekillikleri, Dışişleri , Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılıkları yapan Mehmet Fuat Köprülü'de bu aileden gelmektedri. BU ŞEREFLİ AİLEYE HERKESİ BEKLERİZ
Malkoçlar şaha kalkarken
22 Agustos 2007
- Cengawer demiş ki:
- MALKOÇOĞULLARI AİLESİ Malkoçoğulları, adı Malkoç Bey olan ve Orhan Gazi ve 1. Murat zamanında Balkan ülkelerine yapılan akınlarda görev yapmış bir akıncının soyunun mensuplarına verilen addır. Malkoçoğulları 14. yüzyıl - 15 ve 16. yüzyıllarda Fatih Sultan Mehmet ve II. Beyazıt devirlerinde yaşamış ve özellikle Rumeli’de yaptıkları başarılı akınlarla tanınmışlardır. Malkoç Bey; Sultan I. Murat ve Yıldırım Beyazid zamanının komutanlarındandır. 1389 yılında 1.Kosova savaşında sağ cenah okçu kumandanı olarak savaşmıştır. Bu savaşta adı Hamidoğlu Malkoç olarak geçmiş olan Malkoç beyin Hamidoğulları Beyliğinin komutanlarından olduğu Hamidoğullarının Osmanlı devletine ilhakıyla Osmanlı devletine hizmete devam eden beylerdendir. 1396 yılında Niğbolu savaşında Türk ordusunun sol kanadında komutan olarak görev yapmıştır. Malkoç Beyin mezarı şu an Bulgaristan sınırları içerisinde bulunan Buryadadır. Sevgili Osmanlı İmparatorluğu Fertleri; Malkocoğlu ailesi adına, şanına ve tarihine uygun biçimde ilerlemektedir.Tabiki halkımızın arasından ailemize katılmak isteyenler olacaktır.Ancak bizim maksadımız aileyi kalabalık tutmaktan çok aile içi dayanışmanın ve haberleşmenin yüksek düzeyde olmasıdır.Bu yüzden forumu düzenli takip eden,forumda aktif,fikirler üretebilecek arkadaşları aramıza katmak istemekteyiz.Ailemize katılmak isteyen Osmanlı İmparatorluğu sakinlerinden ricamız aşağıdaki formu doldurup buraya göndermeleridir.Şimdiden ilginize teşekkür ediyoruz.İyi oyunlar. Forum ismi : ....... Oyun ismi : ....... Kasaba : ........ Seviye : ........ Meslek : ....... Askeri Faaliyetler : ....... Siyasi Faaliyetler : ....... Kefil: ......(aile içinden birinin kefaleti ve onun bunu onaylaması gerekir) Başvuru yaparken bütün maddelerin doldurulması zorunludur.
Bu arada Mit in babası cengawer
okaytapla mit kardeş
bizim yetişle mogutcude kardeşler özgürlede kardesler
Bu kadarlık Nostajli yeter sanırım bu gece
|
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Bir Rk Nostaljisi :) Elbet hatırlayacaksınız Çarş. Ocak 14, 2009 12:44 am |
|
|
haha evet çok güzel anılardı heyt be nerden nereye devamınıda isteriz mümkünse |
|
|
|
dj.emmre
|
Konu: Geri: Bir Rk Nostaljisi :) Elbet hatırlayacaksınız Çarş. Ocak 14, 2009 12:46 am |
|
|
Çok guzel cunku benim yorumuda eklemişsin bu arada solon'un adının umut olduğunu biliyordum kurcalarken gormustum |
|
|
|
SUNsSON
|
Konu: Geri: Bir Rk Nostaljisi :) Elbet hatırlayacaksınız Çarş. Ocak 14, 2009 1:34 am |
|
|
O kadar eski olmadığım için üzülüyorum =)) |
|
|
|
dj.emmre
|
Konu: Geri: Bir Rk Nostaljisi :) Elbet hatırlayacaksınız Çarş. Ocak 14, 2009 2:18 am |
|
|
- Alıntı :
- 22 Agustos 2007
tam benim oyuna kayıt olduğum tarihtir... |
|
|
|
PolatALEMDAR
|
Konu: Geri: Bir Rk Nostaljisi :) Elbet hatırlayacaksınız Çarş. Ocak 14, 2009 2:23 am |
|
|
Ah ah neydi be o günler. Hele Dönmez Gelibolu'da reislik yapıyordu yanlıs hatırlamıyorsam. Yabancılar Gelibolu pazarını multilerle talan etmislerdi. Yiyecek ekmek bulamıyorduk. İlk defa 'ölüyorsunuz' ile karsılastım. Dedim içimden ' Polat Buraya kadar' sonra birde bakarsın meyhaneye ekmek gelmis. Herkes bi yumuldu. 15dk.da koca meyhanede ekmek kalmadı.
Sonra Viajero vardı. Alman-Finlandiya asıllı haydut. Şarköy ile Gelibolu yolunu tutmus bi gün. Bende tesadüfe Kesana gideceğim. İlk sopamı yiyen haydut oydu maalesef...
Benden sonra bayağı döven olmustu zaten zavallı kadını... Herkes sasırmıstı. 10 kp ile dövmüstüm. Benden yüksek kpliler soyulmustu hep.. Ben şansa işte nasıl olduysa artık
Ne Günlerdi be.... Hey gidi günler hey... |
|
|
|
tiger1617
|
Konu: Geri: Bir Rk Nostaljisi :) Elbet hatırlayacaksınız Çarş. Ocak 14, 2009 2:03 pm |
|
|
güsel olmuş |
|
|
|
mogutcu
|
Konu: Geri: Bir Rk Nostaljisi :) Elbet hatırlayacaksınız Çarş. Ocak 14, 2009 2:41 pm |
|
|
30 akıncı Tekin paşayla Samakov kapılarına dayanmıştık. |
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: Bir Rk Nostaljisi :) Elbet hatırlayacaksınız Çarş. Ocak 14, 2009 2:44 pm |
|
|
bende ozmnlar wardım yine nistelle ekmek bulamıyodum sorada dedim bu nasıl iştir bıraktım |
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: Bir Rk Nostaljisi :) Elbet hatırlayacaksınız Çarş. Ocak 14, 2009 2:55 pm |
|
|
Tekin Paşa gibi Osmanlıyı barışık tutan vede Akıncı Beyi olan kimse gelmez bu Osmanlıya bi daha ona ilk attığım mesajı hatırlıyorumda kalbim güm güm ediyordu |
|
|
|
@li
|
Konu: Geri: Bir Rk Nostaljisi :) Elbet hatırlayacaksınız Çarş. Ocak 14, 2009 4:34 pm |
|
|
- dj.emmre demiş ki:
-
- Alıntı :
- [b]22 Agustos 2007
tam benim oyuna kayıt olduğum tarihtir... Demek ki benimkide öyle
|
|
|
|
infini
|
Konu: Geri: Bir Rk Nostaljisi :) Elbet hatırlayacaksınız Çarş. Ocak 14, 2009 4:53 pm |
|
|
- mogutcu demiş ki:
- 30 akıncı Tekin paşayla Samakov kapılarına dayanmıştık.
o seferde bende vardım ilk defa o günlerde oyundan keyif almıştım biz grupla gittik ölmedik orduya karşı, şimdi bizimkiler ordu ile öldü
|
|
|
|
nicomedia1
|
Konu: Geri: Bir Rk Nostaljisi :) Elbet hatırlayacaksınız Çarş. Ocak 14, 2009 5:59 pm |
|
|
- Capanoglufetihbey demiş ki:
- Tekin Paşa gibi Osmanlıyı barışık tutan vede Akıncı Beyi olan kimse gelmez bu Osmanlıya bi daha ona ilk attığım mesajı hatırlıyorumda kalbim güm güm ediyordu
Evet capar
Keşanda meyhanedeyiz bir gün şubatın sonu mefta olmusum 1. bulgar savaşında keşandayım . Meyhane açtım Sakim Bariya
işte içeride captan melike ben bariya falan var tekin paşa içeri girdi valla herkesi heyecan sardı gerçekten büyük bir asker adamıydı. 1 . bulgar savaşını o yoklukta nasıl kazandık hayret ediyorum.. |
|
|
|
toz
|
Konu: Geri: Bir Rk Nostaljisi :) Elbet hatırlayacaksınız Perş. Ocak 15, 2009 3:48 pm |
|
|
Ben samakov seferindede vardım.1.Bulgar savaşında da şehit düştüm.Keşan'dan türbedere'ye geçmişti bulgar ordusu,ilk gün bir kaç kişi geçti,2.gün ben geçerken tek başıma öldürdüler.Samakov a gittiğimiz zaman bizim grupları kesemediler çünkü muhtemelen bilmiyorlardı tam olarak ordunun işleyişini :)Melike bacı galiba oyunu bıraktı yanılmıyorsam. |
|
|
|
|
Bir Rk Nostaljisi :) Elbet hatırlayacaksınız |
|
|