Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
kartal13

kartal13

Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Ocak 25, 2009 6:48 pm

dj.emmre demiş ki:

Hem hemen hemen her meslek aynı kârı getiriyor....

işte sorun burada her meslek aynı karı getirmiyor en azından aynı yerde aynı karı getirmiyor

hani biz diyoruz ya osmanlıda tüm eyaletlerde tüm kurallar aynı olmalı mesela ben şuan sw1 olsam çok kısa zamanda çok zengin olurum bu oyunda 5 ayda ( 5 aydan 3 gün eksik ) gibi kısa bir zamanda biraz borçla sw3 oldum ''gerçi bu 5 ay dilden dile 3 aya düştü belirli bir süre sonra 2 ay diye okursanız şaşırmayın Smile oysa tarih belli farkında değiller '' ama şuan bu olay çok daha basit şöyleki:

balıkesirde oyuna başlayacan 1 tarlan oldumu hemen dursunbeye seyahat edicen orada çalışacan ama tarlan balıkesirde olacak oarad 16 akçeye çalışacan tarlanda işçiyi 14 akçe tutacan ( eyaletler arası asgari ücret farklılığı saçmalığı ) 2.tarlanı aldıktan sonrada aynen devam edeceksin ( özellik yapmaya kuvvetten başlayacaksın ki günlük ücretin artsın ) bu gidiş gelişlerdeki ticaretide ekleyin ticaret dediysem balıkesirden odun dursunbeyden meyve demiyorum bursadaki tüm kasabaların ihtiyaçlarını reislerden soracan karesideki tüm reislerden bu malları alacan götürecen tam tersinide yapacan ( işte burada bağlantıların çok önemli malları ucuza ve tam bulabilmek için ) en baba 3.5-4 ayda sw3 sün ( sw3 olurken istenilen parayı arkadaşlarından alırsan )
malsi

malsi

MesajKonu: Geri: Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Ocak 25, 2009 7:01 pm

kartal13 demiş ki:
dj.emmre demiş ki:

işte sorun burada her meslek aynı karı getirmiyor en azından aynı yerde aynı karı getirmiyor

hani biz diyoruz ya osmanlıda tüm eyaletlerde tüm kurallar aynı olmalı mesela ben şuan sw1 olsam çok kısa zamanda çok zengin olurum bu oyunda 5 ayda ( 5 aydan 3 gün eksik ) gibi kısa bir zamanda biraz borçla sw3 oldum ''gerçi bu 5 ay dilden dile 3 aya düştü belirli bir süre sonra 2 ay diye okursanız şaşırmayın Smile oysa tarih belli farkında değiller '' ama şuan bu olay çok daha basit şöyleki:

balıkesirde oyuna başlayacan 1 tarlan oldumu hemen dursunbeye seyahat edicen orada çalışacan ama tarlan balıkesirde olacak oarad 16 akçeye çalışacan tarlanda işçiyi 14 akçe tutacan ( eyaletler arası asgari ücret farklılığı saçmalığı ) 2.tarlanı aldıktan sonrada aynen devam edeceksin ( özellik yapmaya kuvvetten başlayacaksın ki günlük ücretin artsın ) bu gidiş gelişlerdeki ticaretide ekleyin ticaret dediysem balıkesirden odun dursunbeyden meyve demiyorum bursadaki tüm kasabaların ihtiyaçlarını reislerden soracan karesideki tüm reislerden bu malları alacan götürecen tam tersinide yapacan ( işte burada bağlantıların çok önemli malları ucuza ve tam bulabilmek için ) en baba 3.5-4 ayda sw3 sün ( sw3 olurken istenilen parayı arkadaşlarından alırsan )
cok guzel anlattin da cheers yaa ben 9 ay doldu daha halaaaa seviye 3 icin cok uzagim lol! benim durum tabiiki biraz farkli ama sen hakketen balli cikmissin Very Happy
okaytap

okaytap

MesajKonu: Geri: Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Ocak 25, 2009 7:13 pm

kartal13 demiş ki:
dj.emmre demiş ki:

Bak kartal çözmüş işi Smile şaka bir tarafa karesi sancağında asgari ücret kanunu metnini hazırlayan bendim 16 akçenin asgari ücrette yüksek olduğunu düşünmekteydim ve benim çabalamalarım ve arkadaşların iyi niyeti ile 14 akçeye çektik ve diğer sancaklardada aslında böyle olmalı diye düşünmekteyim.

şimdi asgari ucreti bir tarafa koyalım oyunu oynayan oyuncuların genelinin kp düşük, bu bir gerçek et en aşağı kaç akeye çekilebilir. aslında bu yönde bir çalışma gösterilse belki 10-15 akçe arasında et üretimi sağlanabilir işin gerçeği belki zararına olur ama zaman zaman bunu yapmak iyidir nitekim başımız bu savaşlarla herzaman ağrıyacaktır bundan kurtulamayız zaten.

kasabaları dolaşmaktayım ve pazarlarda artık buğday ve mısırı ucuza bulabilmekteyiz inanıyorum zamanla bunlar iyice düşecek ve divan ve kasaba yönetimlerinin çabalarıyla küçük bir döngü kurulacak.

misal

ucuz mısır ve buğday ile hayvan üretilecek ve divanın kasasında hayvandan sağlanan bir kaar meydana gelecek bu para kasabalara paylaştırılacak ve et maliyeti maksimum ölçüde düşüürlecek belediye başkanları eti kasaba meyhanelerinde satışa sunacak.

belki benimkisi biraz hayla perst bir yaklaşım oldu ancak yapılamyacak birşeyde değil.
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Ocak 25, 2009 7:45 pm

sevgili malsi bence olay bal değil eğer fakilli buradaysa gelip yazsın yok değilse sen fakilliye özel olarak sor o kadar büyük ticaret yaptımki bir hafda 600 akçe kazandım sadece ticaretten üstelik ben götürmedim malları kasabamda oturduğum yerde hatta bir seferinde 20 gömlek 20 şalvar 24 ayakkabı siparişini yetiştiremedim de fakilliye sipariş ettim canlı şahididir dediğim gibi herşey bağlantı ve analiz

sevgili okay karesideki asgari ücret uygulamasına karşı değilim yazımda öyle göründüyse hata benim , eyaletler arasında farklı olunca saçmalığa dönüşüyor

yani karesi asgari ücret uygulamasını tek başına ele alınca güzel bir adım lakin öteki eyaletlerde farklı olunca ortaya bi abeslik çıkıyo

gelelim kp olayına sevgili okay bu işde çok basit aslında örneğin her eyalette bir odun kasabası askeri üs olsun bu kasabada sadece asker yetiştirilsin şöyleki:

bu kasabada yaşayanlar sadece sığır beslesin , mısır üretsin ve kasap olsunlar, burada sürekli et üretilsin burada et 16 akçeye kadar düşer belkide daha fazla bu kasabanın geri kalan ihtiyaçlarını et karşılığında eyalet yollasın kasabalara kp kasmak isteyenler bu kasabaya geçsin günde 2 etle kasabildikleri kadar kassınlar

savaş zamanı alarm verilince tüm ap üreticileri bu kasabaya geçsin ordular burada kurulup harekete geçsin PEKİ BÖYLE OLURSA NE AVANTAJI OLACAK

1. yüksek kp li çok sayıda asker çok kısa zamanda yetişecek

2. ordular 6-7 gün yerine 2-3 günde hazır olacak

3. ne ap ne asker ne kp derdi kalacak

4. kasaba odun kasabası olduğu için ve orada yaşayanlar yüksek kp li olduğu için nadir olan odunlarımızın sayısında çok büyük artış olacak ve ekonomimize doping etkisi yapacak

5. en pahalı ürünümüz olan et bu kasabadanüretim fazlalığı sayesinde tüm eyalette ucuza yenebilecek

bu iyi fikir değil diyenlere şimdiki bulgar savaşındaki asker,kp ve ap üretecek adam eksikliğimiz yüzünden bu hale geldiğimizi hatırlatmayı görev bilirim
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Ocak 25, 2009 7:50 pm

Wallahi Kartal süper bir öneri fakat Bizim şuanda da adama ihtiyacımız yok aslında herkes savaşa gelse.. O kp kasanlar sadece kp kasmış olurlar ve savaşa gelmez gene %50 si.. Bunu engellemekte,ben öle birşeyden bile bahsetmiyorum.İmkansız Very Happy
Bariscik

Bariscik

MesajKonu: Geri: Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Ocak 25, 2009 8:08 pm

kartal maşallah ben yaklaşık 1.2 yılda sev 3 oldum Very Happy
Mit

Mit

MesajKonu: Geri: Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Ocak 26, 2009 12:39 am

valla ben 3 ay aldım Very Happy
okaytap

okaytap

MesajKonu: Geri: Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Ocak 26, 2009 12:41 am

kartal13 demiş ki:

sevgili okay karesideki asgari ücret uygulamasına karşı değilim yazımda öyle göründüyse hata benim , eyaletler arasında farklı olunca saçmalığa dönüşüyor

yani karesi asgari ücret uygulamasını tek başına ele alınca güzel bir adım lakin öteki eyaletlerde farklı olunca ortaya bi abeslik çıkıyo

gelelim kp olayına sevgili okay bu işde çok basit aslında örneğin her eyalette bir odun kasabası askeri üs olsun bu kasabada sadece asker yetiştirilsin şöyleki:

bu kasabada yaşayanlar sadece sığır beslesin , mısır üretsin ve kasap olsunlar, burada sürekli et üretilsin burada et 16 akçeye kadar düşer belkide daha fazla bu kasabanın geri kalan ihtiyaçlarını et karşılığında eyalet yollasın kasabalara kp kasmak isteyenler bu kasabaya geçsin günde 2 etle kasabildikleri kadar kassınlar

savaş zamanı alarm verilince tüm ap üreticileri bu kasabaya geçsin ordular burada kurulup harekete geçsin PEKİ BÖYLE OLURSA NE AVANTAJI OLACAK

1. yüksek kp li çok sayıda asker çok kısa zamanda yetişecek

2. ordular 6-7 gün yerine 2-3 günde hazır olacak

3. ne ap ne asker ne kp derdi kalacak

4. kasaba odun kasabası olduğu için ve orada yaşayanlar yüksek kp li olduğu için nadir olan odunlarımızın sayısında çok büyük artış olacak ve ekonomimize doping etkisi yapacak

5. en pahalı ürünümüz olan et bu kasabadanüretim fazlalığı sayesinde tüm eyalette ucuza yenebilecek

bu iyi fikir değil diyenlere şimdiki bulgar savaşındaki asker,kp ve ap üretecek adam eksikliğimiz yüzünden bu hale geldiğimizi hatırlatmayı görev bilirim

Hocam karşı olmadığın yazında belli oluyor zaten dikkati çekmek istediğin yeri anladım ben.

Savaş konusunda konuşmadığım kadar bu konularda konuşabilirim Very Happy

Et konusunda birçok şey yapılabilir ancak balık baştan kokar diye bir söz var divana giren arkadaşların ön ayak olması gerekir bu işere ilk uygulama herzamn zordur düzen tuturuncaya kadar zaman geçer ve sonunda oyuncular verilen hizmete alışınca daima herşeyin ucuzunu ister.

Artık göründü ki osmanlının başı savaştan kurtulmayacak bu bir gerçek sonucunda da bir yapılanmaya gitmek gerek her daim et ucuza bulunabilmeli hatta asgari ücret 12 akçeye çekilmeli..

çekmeli diyorum az kazanıyoruz denebilir ancak bunun faydası zamanla görülür bunda eminim. zaten 12 olunca 12 akçeye iş vermek zorunda değil insanlar buda bir gerçek.

Eğer bu yonde değiştirilirse asgari ücretler ve bazı ürünlerin fiyatlarında da titiz davranırsa divanlar muhtemelen şunlar olur.

1) Asgari ücretten açılan davalar tamamen bitme noktasına gelir.

2)Belediyeler buğday ve mısırı daha ucuza toplayabilir.

3) Bir belediyenin 1 aylık ases tutum ucreti 120 akçe civarında düşer.

4) madenlerin 15 akçe olmasıyla doluluk oranları maksimum seviyeye ulaşır

5) Et, Ekmek gibi malalrın fiyatları azemi ölçüde düşürülür.

Ve bunungibi olumlu gelişmeler olacağından bahsedebilirim karesi sancağında 14 akçeye düşürmekle birkaçı gerçekleşti bunların zaten daha fazlasıda gerçekleştirle bilir.
skywalker22
Moderatör
Moderatör
skywalker22

MesajKonu: Geri: Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Ocak 26, 2009 8:26 am

dj.emmre demiş ki:
Bu ülkede yasıyorsa bu ulke'nin geleceği için çalışmalı...

Gerekirse Kanunlar cıkarılır...

Hem seviye2'ye gelmiş biri oyunun az cok biliyordur... en azından 2-3 ay oyundadır...

Kuralıda bilmiş olur...

işte her meslek aynı karı getirmiyo ? kartalın dediği gibi sorun tam burda başlıyo..eğer her meslek aynı karıı getirseydi kasabaların farklılığın ne anlamadı kalırdı..bir kasaba odun diğeri meyve öbürkisi balık..vs..
castle

castle

MesajKonu: Geri: Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Ocak 27, 2009 3:02 pm

haklı kartal 3 aydır sv 1 ım Sad
dj.emmre

dj.emmre

MesajKonu: Geri: Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Ocak 27, 2009 4:35 pm

Ya ben her meslek aynı kâri getiriyor demedim hemen hemen dedim ya...

Sad

O senin çalışmana müşteri bulmana bağlı...

Belediyeler düşük fiyattan çalıştırıyorlar...

Harmanlı da ki Yeni Bulgar Ordusu

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 2 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2