Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı?

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
imam

imam

Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Vide
MesajKonu: Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:28 am

s.a.
Bu konuyu, az önce okuduğum "ordudaki askerler" adlı konu başlığında dile getirilen sorunlardan dolayı açtım.
Orada problem olarak; ordudaki bazı arkadaşların, orduların efektif bir saldırı için gereken miktarda asker sayısına ulaşması (asker alımı) için beklenirken, geçen süre içinde sıkılmaları veya belli gerekçelerle ordudan ayrılmaları ve dolayısıyla, ordunun prestij yanında zaman kaybının olması.

Bunun için Ordu kurulum stratejimizi gözden geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Bu konuda tavsiyesi olan arkadaşların fikirlerini merak ediyorum.

Benim bu noktada önerim şu:

Bence kasaba orduları oluşturulmalı.
Herhangi bir orduda, sadece o kasabaya ait kişilerin bulunması belli problemleri aşmak açısından mantıklı.
Hiç olmazsa kim ne durumda bilinir, o kişinin ihtiyacı, eksikleri, bunarın giderilmesi, tamamlanması noktasında yardımcı olunur. Daha kolay olur yani.
Hem böylelikle, sayısı 25-30 kişiden az olmayan (ki bence bi ordu için yeterli sayıya yakındır), onlarca ordu bir anda olşturulabilir.
Öncesiyle, her kasabada, her an hazır duruma gelecek bir ordunun hazırlığıdır bu. Yoksa şimdi yaptığımız gibi önce orduyu kur, sonra sağan soldan adam topla, kalkan kılıç almasını bekle, kuvvat yapmasını bekleyle olmasından daha iyi.
Mesela bir ordu kurulacak. Sallıyorum, bu ordu Geliboluda kurulacak olsun. O kasabada yerleşik durumu buna müsait, istekli, yeterli oyuncular tespit edilir. Bu oyuncular, o ordunun neferi olur. Ordu kurulmadan önce veya sırasında. Artık kim kurcaksa. O kişi belli olur. Sonra guruplar kurulur. belediye ilan eder. Denir ki; kasabamızda kurulan falan komutasındaki falanca orduya asker alınacak, guruplar ve başındakiler şunlardır, girmek isteyen arkadaşlar hazırlıklı olsunlar. Silahlı mahiyet şeklinde guruplar oluşturulur. İki, üç, beş kaç tane olacaksa. Eğer bi program varsa, yani yaklaşık bi tarihte edirneye girilecek denmişse, bu tebliğ edirlir. Denir ki şu tarihte yola çıkma durumu var, herkes buna göre hazırlığını yapsın. Atıyorum onbeş gün bir ay, her ne ise. Bu zaman(hareket zamanı), diğer ordularla birlikte harekete geçilecek yaklaşık tarih belirlenerek yapılır.
Ama asker alımı yapılmaz. Ne zaman ki harekete geçilecek, o zaman guruplar orduya çevrilir ve orduya katılır.
Böylece, herkes kasabadaki normal yaşantısına devam edebilecek, tarlasını ekip biçebilecek, orman, balık, meyve v.s. işlerini yapabilecektir. Donanımını tedarik eder bu sırada. Ayrıca yerinden yurdundan uzak sağda solda sefil olup zaman kaybetmez. Kasabadaki işler de aksamaz.
Bence her kasabada, böyle her an faal duruma geçebilecek bir ordu altyapısı ve planlaması olmalı.
Sadece bir fikir. Eksikleri fazlası üzerine konuşulabilir. Ne dersiniz?
wesselam.
siffah

siffah

MesajKonu: Geri: Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:31 am

yahu bizim 4 ordumuz var. ammavelakin sadece biri tam dolu. diğer üçü neden birbiriyle birleşmiyor? neden bekliyoruz? politik olmasın biraz?
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:35 am

bize 336 tane asker lazım Sad
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:38 am

siffah demiş ki:
yahu bizim 4 ordumuz var. ammavelakin sadece biri tam dolu. diğer üçü neden birbiriyle birleşmiyor? neden bekliyoruz? politik olmasın biraz?

Diğer 3 ümü scratch Orduların toplam asker sayısı zaten 50-60 arası belki o kadarda değildir.Ben 50 askerle saldırdım.Karşı taraf 1 ölü 3 yaralı verdi bizde 26 ölü gerisi yaralıydı.Aynı olayı tekrarlayalımmı? Elimizde olan 50 askeride kaybedip ondan sonra tüm ülkeyi altın tabakdamı sunalım Very Happy Bu olayı nasıl politikaya bağladınız onuda çözemedim scratch
siffah

siffah

MesajKonu: Geri: Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:47 am

şark ordusu itaat ordusu gibi ayrı ayrı ordular olacağına, yarım yamalak ordular olacağına, tam ordumuz olsun diyorum. ya şimdi yapma gözünü seviyim show time bu orducukların birleşmemesinin sebebi birbirini sevmeyen ordu komutan ya da onları yönlendiren kişilerin birararaya gelmeye yanaşmamasıdır. öyle haldeyiz ki divanın ordulara gönderdiği kılıç kalkanı diğer grup mensupları başka grup mensupları almasın die orduya vermiyor. politik değil de ne?
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:51 am

Şark ordusu denen orduda zaten 4 kişi var Smile

İtaat Ordusuna ise ben hala rastlamadım varsada öyle bir ordu içi dolu değildir kanımca.

Millet artistlik yapmak için ordu kurup kendine kumandan diyor.
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:52 am

Şark ordusumu şark ordusu ne, nerde bana öyle bişey diyosunki 3-5 kişi grup kurup ismini şark ordusu koymuş.Kimlerden oluşuyor bellimi kp durumları kaç ? Yapma siffah Allah aşkına itaat ordusunu biliyoruz onlar zaten ordularını kurup gelicekler diye biliyorumda şark ordusu işini çözemedim arasında ordu kurucak vatandaş varmı 0 kpli sw 1 lerin eline kılıçmı verilsin bi anlasam demek istediğini :S Ha bide şark ordusu varsa nerde ordu komutanı nerde ordu bayrağı hangi kasabada söylersen sevinirim

En son show_time tarafından Çarş. Ocak 28, 2009 11:54 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
recep298

recep298

MesajKonu: Geri: Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:52 am

why be koca osmanlı ne hallere düştü fatih şimdi bizi görseydi hepimizi kafayı kestirirdi Smile
siffah

siffah

MesajKonu: Geri: Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:55 am

ya hu kardeşim benim ne bir partim ne bir ailem var benim demek istediğim. bırakın birbinizle dalaşmayı. o 3-5 kişi size katılsın, diğer 3-4 kişiye siz katılım, ben hepinize katılıyım birlik olalım. sev1lere de verilmesin 2lere de savaşacaklara verilsin kılıçlar.
dj.emmre

dj.emmre

MesajKonu: Geri: Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:56 am

Bunu ihtiyar soylemişti;

Az ve daha cok ordunun daha basarılı olabileceğini soylemişti...

Böylece bir cok kişi ordudayken saldırıda bos gecmeyeceğini belirtmişti...

Not:Orduda zar olayı falan var...
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:56 am

Ee dostum şark ordusu diyosun şark ordusu 0 kpli sw 1 lerden oluşuyor zaten o adamlar orduya girmeyip tarlalarında çalışsın ordulara 50 kp üstü adam lazım
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:58 am

dj.emmre demiş ki:
Bunu ihtiyar soylemişti;

Az ve daha cok ordunun daha basarılı olabileceğini soylemişti...

Böylece bir cok kişi ordudayken saldırıda bos gecmeyeceğini belirtmişti...

Not:Orduda zar olayı falan var...

Emre aslında siffah yanlış açıkladı onun demek istediği bence orduların değilde askeri teşkilatların birleşmesiydi. Yani sipahi-Akıncılar-Osmanlı itaat ordusu-Şark ordusu gibi ee zaten teşkilatlar ortak hareket ediyor..
siffah

siffah

MesajKonu: Geri: Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 12:03 pm

hah sonunda anlaşıldım. ben türk değilim anlatımımda sorun olabilir.
recep298

recep298

MesajKonu: Geri: Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 12:09 pm

yha osmanlıda 25 kasaba var (harmanlı ve edirne hariç )

her kasabadan 2 kişi gelse 1 ordu dolar yha

ama nerde gelirlerse kasaba aç kalır millet açlıktan ölür ....
castle

castle

MesajKonu: Geri: Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı? Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 2:33 pm

show 50 kp ustu adam bul gıdım alım gelen yokkı korkuyolar para ıstıyolar para goz bulmuslar

Ordu kurma stratejisi nasıl olmalı?

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası