|
|
Keşan İsyanı ve Cozutma Hali |
|
|
Yazar |
Mesaj |
ahmetseker
|
Konu: Keşan İsyanı ve Cozutma Hali Ptsi Haz. 23, 2008 12:38 am |
|
|
Gayrimeşru forumda Keşandaki BOG1 isimli bulgar şahıs sözde Keşan belediyesini ele geçirmesin diye izinsiz isyan eden İkindide'ye dava açılması üzerine açılan başlığı okuyordum, ve daha sonra ADalet Sarayına gidip bakalım neymiş bu deliller BOG ile ilgili nasıl bir dava açılabilir diye düşünecekken, bir mesaj daha bu bölüme geldi revenge arkadaştan. Biraz cozutma biraz da tozutma hali var gibi geldi mesajında bana, yanılıyorsam söyleyin.
Birincisi yabancılarla ilgili davalarda ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini ya bilmiyorlar, ya da bilip de acaba bu dava sayesinde gene birilerini sildirip görevinden edermiyiz hülyalarına kapılıyorlar.
Gittim baktım BOG ile ilgili yollanan kanıtlara, adam pazardan balta almış diye dava açmışlar. Şimdi adama ne diye dava açacan, hangi kanuna dayanacan. LJS gelirde bu adama hangi suçtan ceza verdiniz derse ne diyecen? Ayın 19unda adam 6 tane et almış, mal depolama kanununu çiğnemiş. Bu da riskli bir dava olur, bizdeki depolama kanunu çok sıkı bir kanun, ben diğer ülkelerde 5ten fazla mal alana ceza verilir diye bir kanun görmedim. Bu davayı açmak öyle kolay değil.
Bu konu tehlikelidir ama tabi ki bir şey yapılamaz diye bir şart yok, ama yapılması gereken şey LJS ile konuşmak bu konuda. Sürekli bu konuda sorun yaşadık, kadımız silindi, beylerbeyi divandan alındı, resmi uyarılar aldık adminlerden. E LJS ile bu konuda kanuşması gereken kişi kim? VAtansever forum adminimiz Solon128, ki sayın Revenge ve diğer Arpazlı ailesi üyeleri cucurbitayla konuşsalar, solonla konuşmuş kadar olacaklarını gayet de iyi bilirler.
Ama....
Niyet tabi ki belli. Valandil beylerbeyi olmuş, biz bunu çekemeyiz, şu davada zaten hata olması yüksek, şu BOGa aşırı bir ceza verdirelim ortalığı karıştıralım ve bummm. Gülegüle valandil, güle güle Büyük Arpazlı Ailesi Fırkası dışından olan kadı. Ve yüzlerinde karınlarındaki divanın 10.000 akçesinin ve forum admininin desteğinin ve onun multisi cucurbitanın üyeliğinin verdiği mutluluğun devamı.
Kendileri değil mi ki, kantara sinek konsa dava açanlar, her halttan nem kapanlar, kanunları işlerine geldikçe hatırlatanlar. Zeus isyanla belediyeyi aldı ki zaten isyandan önce de belediye reisiydi, berkman nazırdı ama durum acil durumdu ve beylerbeyi izin çıkardı. Keşanda da durum elbette acildir ama izin almassan sana açarlar davayı.
Bu oyunları devam edecek, ama her geçen gün kaybettiklerinin farkında değiller. Adamın biri belediyeyi soyuyor, herkes kınıyor, bunlardan çıt yok. Neden? Yedikleri 10.000 akçenin adını andım kanıt bile sunmadan, hayır bile diyemediler yalandan, görmemezlikten duymamazlıktan geldiler.
Vah vah osmanlı bize kalmış. 2 aydır hizmet ettik MMD olarak, çıkıp ağızlarını açamadılar. Neden? Daha iyisini yapamayacaklarını biliyorlar da ondan. Partilerindeki divan üyelerinin çoğu divanda kös kös oturmuş, kıllarını bile kıpırdatmamış. Nicewolf görev dağılımını tekrar yapacam deyince, korkularından saklanacak delik aramışar, işin altından kalkacak yetkinliğe sahip olmadıklarını bildiklerinden.
Onlara bir tek nasihatım var: 10.000 akçenin tadını çıkarın ve ağzınızı açmayın, bu bile Osmanlıya yeter. |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Keşan İsyanı ve Cozutma Hali Ptsi Haz. 23, 2008 1:03 am |
|
|
Bir de öyle bir hava yaratmışlar ki peh peh peh. Vatanı için savaşan ama idam edilecek olan ikindide. Senaryoya bak çay demle. Kim dedi sana idam edilecek diye? Kanunda bu konuda ne deniyorsa o yapılacaktır her halde. Bu dava sırf arpazlılara karşı açılan bir davaymış. Öyle bir şey olsa öyle bir dava açılırki, dut yemiş bülbüle dönerler haberleri yok. Güzel güzel ödenek görüntüleri gösterilir. 1000lerce akçenin hesabı istenir birilerinden, al sana Kurtlar Vadisi Arpazlı. |
|
|
|
Valandil
|
Konu: Geri: Keşan İsyanı ve Cozutma Hali Ptsi Haz. 23, 2008 1:04 am |
|
|
Arkadaşlar bunlara cvp vermenize bile gerek yok Cvp verirseniz kâle aldığımızı düşünürler, bırakın kendi hallerinde yalan atmaya devam etsinler... ... Not : Günlerdir kasabada ases tutcak para yok o yüzden isyan edildi die yalan konuşuyolar... Bakın burada ne var, aşağıdaki link ingiliz ana forumundaki belediye reisleri için yappılan açıklamalardır... Yani bizim enderün kütüphanesinin karşılığıdır... Link ; http://forum.renaissancekingdoms.com/viewtopic.php?t=20141
**You can still hire militia with a negative treasury. Türkçesi ; **Negatif hazinede bile ases tutmaya devam edebilirsin. ... Artık ne denebilirki bunlara... ... Not: Bulgarlara dava açılmadı diyen adamı Allah'a havale ederim sadece... Bütün bulgarlara beraat verip binbir türlü bahaneyle, en sonundada kanıtların sağlam olduğu romenlere ceza vermekten korkupda siliniriz mi die, halkı yalan dolanla kandırarak beraat kararı verenler bunlar deilmiydi? Bu adamlar... Bizim Bulgarlara toplamda 10-15 bin akçeden fazla ceza verdiğimizi ne çabuk unuttu !? ... Adam gibi kanunlara göre yapılan başvuruların hepsi açıldı gidip kontrol edebilirsiniz... Bugüne kadar hangi davanın açıldığı belli bile deilken... Şahsi uğraşlarım sonucu adalet sarayını açtırdım... Sanki az işim var gibi her gün 1 saat o işle extradan uğraştım... ... Bu adamları Allah'a havale ediyorum sadece... |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Keşan İsyanı ve Cozutma Hali Ptsi Haz. 23, 2008 1:13 am |
|
|
walla ben bu para kalmadı diye ases tutulamamış kısmını gözden kaçırdım galiba, öyle dedilerse fena sallamışlar hakkaten. Hazine eksi bir milyar olsun gene ases tutulabilir. |
|
|
|
Valandil
|
Konu: Geri: Keşan İsyanı ve Cozutma Hali Ptsi Haz. 23, 2008 2:01 am |
|
|
- Alıntı :
- yazan : ikindide
Ases tutulamamasının getirdiği güvenlik sorunu nedeni ile Keşan yönetimini isyan ederek ele geçirmiş bulunuyorum. Beylerbeyi makamında var donmez Diğer her yerdede bunu yazdılar, gerek mahkeme olsun gerek forumdaki diğer yerlerde Yalandan kim ölmüş |
|
|
|
okaytap
|
Konu: Geri: Keşan İsyanı ve Cozutma Hali Ptsi Haz. 23, 2008 10:34 am |
|
|
Bu şahıs isyan etmeden önce Divandan izin istemişmi istediyse sorun değil.. İstemediyse biz salakmıyız isyan edeceğimizde divandan izin istiyoruz bizde istemeden isyan başlatlım ozaman, cezası neyse çeksin.. zaten bulgar almış olsaydı belediyeyi ertesi güne indirirlerdi. Senaryolarını kendileri yazmış kendileri oynuyorlar. |
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: Keşan İsyanı ve Cozutma Hali Ptsi Haz. 23, 2008 10:59 am |
|
|
Arkadaslar ben konunun ayrıntılarını bilmediğim icin sacma sapan bi msj attım özür dilerim Valandil msj attıım icin sacma sapan |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Keşan İsyanı ve Cozutma Hali Ptsi Haz. 23, 2008 11:35 am |
|
|
Bdulcan44 güzel mesaj atmış bu konu ile ilgili gayrimeşru forumda, adamların hayatı atmasyon olmuş, RP mi yapıyorlar nedir anlamadım |
|
|
|
Ahmetss
|
Konu: Geri: Keşan İsyanı ve Cozutma Hali Ptsi Haz. 23, 2008 11:44 am |
|
|
- ahmetseker demiş ki:
- Bdulcan44 güzel mesaj atmış bu konu ile ilgili gayrimeşru forumda, adamların hayatı atmasyon olmuş, RP mi yapıyorlar nedir anlamadım
|
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Keşan İsyanı ve Cozutma Hali Ptsi Haz. 23, 2008 7:39 pm |
|
|
Anlaşılan gayrimeşru forumda şeytanın avukatı bariya ile gasserili arkadaş arasında sıcak bir tartışma dönüyor, bariya gasserilinin sorduğu mantıklı sorulara cevap verecek yüzü olmayan bir arkadaştır, bence boş yere uğraşmayın. Ama ben kendisinin sorduğu sorulara orda cevap veremediğimden burda cevap vermek isterim. Bakalım ne demiş bariya dündar:
- Alıntı :
- 1. 10-17 haziran arasında şerefli savcınız ülkesini çok düşündüğü için tek bir dava bile açmamıştır. Ama İkindide olayından sonra birden uyanmıs dava acmaya başlamıstır. Acaba bir hafta boyunca niye dava açılmadı?
Allah allah, demek ki valandil bu belirtilen 7 gün boyunca hiç dava açmamış. Bakalım doğru mu. Gidip adalet sarayında o tarihler arasında açılması talep edilen bir kaç örnek davaya bakalım açılmış mı diye?
Ayın 11inde Murka prensbilal isimli kişiyi stok yapmaktan dava etmiş, gittim mahkemeye baktım bu kişiye dava çoktan açılmış. Ayın 12sinde bqm isimli şahısa kölecilik suçundan dava açılma baş vurusu yapılmış, mahkemede dava açılmış. 13ünde isyan eden balacktour adlı şahsa dava açılmış. 14ünde msnank adlı kişiye dava açılmış. Ayın 17sinde ise dava başvurusu dahi olmamış. Kısaca BAriya sallamış. Ama biz gene de biraz düşünceli davranalım ve belki de bulgarlara açılması gereken davalardan bahsediyordur diye umut edelim. ama bakıyorzu ve öğreniyoruz ki o tarihlerde yabancılarla ilgili açılması talep edilen bir dava yok. Ve sevgili arkadaşlar öğreniyoruz ki bariya dündar işkembeden sallayan bir arkadaşımızmış.
Geçelim diğer soruya:
- Alıntı :
- 2. Nazırların belediye baskanı olamıyacagına dair kanun varken siz kendiniz hem nazır hem belediye baskanı olarak bu sucu işlediniz. ve bu konuda sikayet bile mevcutken niye dava acılmadı?
Bahsettiği kişi nazır berkman tabi ki, ama bilmediği şey durumun acil bir durum olması. Beylerbeyi kasabanın durumunun acil olduğunu düşünüp berkmana bu izni vermiştir. Bariya kendi işine yarayan kanunları seven bir arkadaştır. Ama bu kanunu görmezden gelen bir şahıstır.
02. Eyalet sınırları dâhilindeki tebaadan şunları bekler: a. Kanunlara uygun ve şerefli bir hayat sürme, b. Osmanlı İmparatorluğu'nun, Sultanı’nın ve yaşadığı eyaletin çıkarlarını her şeyin üstünde görme, c. Gerekirse, istilacı ya da haydutlara karşı, Eyalet Ordusu’na yardım etme, d. Tarla ve meslek seçiminde bulunduğu kasabanın ve eyaletin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurma, e. Suçlu, potansiyel suçlu ve hainlere karşı devlet ve devlet otoriteleri ile işbirliği yapma. Devletten kasıt imparatorluk, otoritelerinden kasıt Eyalet Divanı'dır
Al sana beylerbeyinin verdiği izni dayandırabilceği bir kanun, okusun da büyüsün bariya. Kanunlar çatışıyorsa beylerbeyi devletin çıkarı için hangisi daha önemliyse onu uygular ve olay kapanır.
Gelelim son saçma soruya:
- Alıntı :
- 3. Edremitte divandan izinsiz isyan eden Zeus62 ye niye dava açılmadı?
Çünkü zeus kasabanın gayrimeşru isyandan önceki belediye reisiydi, olay bitmiştir. Yani o isyanı çıkarırken zaten kasabanın seçilmiş resmi belediye reisiydi. Ama ikindide için böyle bir durum yoktu |
|
|
|
infini
|
Konu: Geri: Keşan İsyanı ve Cozutma Hali Ptsi Haz. 23, 2008 7:46 pm |
|
|
bdulcan44 le ben diğer pis forumdan 7 gün ban yedik |
|
|
|
tiger1617
|
Konu: Geri: Keşan İsyanı ve Cozutma Hali Ptsi Haz. 23, 2008 10:06 pm |
|
|
Benide banladı o multici admin, inş. forum başına çöker artık kendi forumuna kendi yazar |
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: Keşan İsyanı ve Cozutma Hali Salı Haz. 24, 2008 11:27 am |
|
|
hehe Arpazlıya bakın adamlar rahat ekmek Solondan su kendilerinden gecinolar bide yazmıslarki belediyenin para-243 akce olduğu icin ases tutlamamısıtr bende tam ingiliz formunda yazanseyi söylüyecektimki Kurt mod kapatmıs konuyu:D 24 saat sonra tkrara söylücem yalancılığında bu kdrı yha eeee Secim zamanı yaklaştı Adamlar camura battıklarını anladılar o yüzdende millete iftira atıolar |
|
|
|
Isoberto
|
Konu: Geri: Keşan İsyanı ve Cozutma Hali Salı Haz. 24, 2008 7:07 pm |
|
|
Bu ases işi baya yalan Çanakkalede bikaç ay(tam hatırlamıyorum fazlaysa azsa özür dilerim)belediye başkanının başından olaylar geçti.Silinme başka kasabaya doğma aynı karakterle hesap açma vs.İyan izni çıktı.Armus belediye başkanı oldu.Belediye kasası -700 dü.Ve hala günde 4 ases tutuluyordu. |
|
|
|
Darktemper
|
Konu: Geri: Keşan İsyanı ve Cozutma Hali Salı Haz. 24, 2008 8:36 pm |
|
|
Bari destekli atsalar o dandik forumu takip eden herkes neyin ne olduğunu biliyor kime ne yutturmaya çalışıyolar anlamadım |
|
|
|
Lepiska
|
Konu: Geri: Keşan İsyanı ve Cozutma Hali Salı Haz. 24, 2008 11:09 pm |
|
|
Forumdan banlanan arkadaşlar geçmiş olsun..7 gün ceza var ama diğer forum kendini zamanla silecek hergün bu şekilde banlama devam edilirse..Ayrıca belediyede aseslik otomatik kendi alıyor zaten para olsada olmasada.. |
|
|
|
|
Keşan İsyanı ve Cozutma Hali |
|
|
1 sayfadaki 1 sayfası |
|
|