dkocak
|
Konu: Derman Hoca'nın Hikayesi (Devam) Perş. Şub. 12, 2009 10:48 pm |
|
|
Maalesef resmi forumda 4. bölüm sansüre takıldı. Çok şükür burada yazdıklarımızın kıymeti biliniyor. Yasaklı arkadaşlar için oraya yazdığım 5. bölümü buraya eklemek istedim. Yasaklı olmayanlardan resmi forumda destek bekliyorum Saygılar...
Sabah namazını kılan hoca, sabah erkenden göl havası almak için kaftanını üzerine alıp dışarı çıktı. Dua kitabının hala kaftan cebinde olduğundan emin olduktan sonra,
- “Ya nasip”
deyip misafirhaneden dışarı çıktı. Kasabanın içinde ilerlerken erkenden fırınını yakıp ekmek yapmaya başlamış fırıncılarla karşılaştı. Fırınların olduğu yokuştan aşağı, göle doğru yöneldi. Göl kenarında geldiğinde balıkçıların göle açılmak için uğraştıklarını gördü. Tek tek selamladı herkesi. Başını göğe çevirip dikkatlice baktıktan sonra
- “ İkindiye kalmayın, öğleye kadar işinizi bitirmeye bakın dostlar. Fırtına çıkacak gibi.”
Kendisi de eski bir balıkçı olduğu için hava tahmininde pek yanılmazdı. Hoca iskeleye oturmuş manzarayı izlerken balıkçılar teker teker “Vira, bismillah” deyip göle açılıyordu.
Herkes gitmiş hoca yalnız kalmıştı. Derman hoca meyhaneye doğru gidip sabah kahvaltısını yapmayı sonra da belediye ilanlarına bakarak bir iş bulmayı düşündü. Dünden borçlu kalmıştı meyhaneciye. Dönüş yolu yormuştu hocayı. Meyhaneye girdiğinde gördüğü ilk masaya oturdu. Birkaç dakika sonra 5-6 kişilik bir grup girdi içeriye. Kendi aralarında tartışıyorlardı. Hocanın karşısındaki masaya oturdular. Hoca siparişini vermek için sakiye seslendiğinde, gruptakiler hocayı fark ettiler. Kendi aralarında tartışmayı bırakıp hocayı süzmeye başlamışlardı. İçlerinden en iri yarı olanı;
- “Yabancısın sen, buralarda seni daha önce görmedim” dedi.
Gruptakiler sandalyelerini alıp hocanın etrafını sarmışlardı hemen. Belli ki hocayı tanımak istiyorlardı.
Derman hoca kendini tanıtmaya başlamıştı. Kendini tanıttıktan sonra yurt dışındaki görevini ve dönüş yolundaki maceralarını anlattı. Sıra tam kasabada yaşadıklarına gelmişti ki gruptakiler homurdanmaya başlamışlardı. Hoca konuşmaya çalıştıkça gruptaki homurdanma artıyordu. Bu duruma daha fazla katlanamayan derman hoca;
- “ Van münüt! Van minüt! Madem dinlemeyecektiniz neden sordunuz arkadaş, sen iri olan çek elini sen de omzumdan. Konuşturmayacaksanız Rp meyhanesi benim için bitmiştir arkadaş ”
dedikten sonra meyhaneden ayrıldı. Kahvaltı yapamamıştı, bir an sabahtan beri bir şey yemediği geldi aklına. En iyisi bugün de niyet etmek diye düşündü ve iş ilanlarına bakmak üzere belediyeye yöneldi. |
|