|
|
Edirne Için Neler Yapabiliriz? |
|
|
Yazar |
Mesaj |
Mit
|
Konu: Edirne Için Neler Yapabiliriz? Cuma Şub. 27, 2009 10:05 pm |
|
|
Konuya direkt geçiyorum. Edirne'nin hazinesi malum, bunu düzeltmek için neler yapabiliriz?
Ben sadece Edirne ve Yunan yetkililer ile iliskisi olup veya olmadigini ogrenmek istiyorum. Borç seklinde birsey ayarlamamiz mumkun oldugunu dusunuyorum veya iki eyalet ile ticaret yapilabilicegini zannediyorum.
son olarak Edirne'nin mallarinin maksimum degeri kaç akçedir?
not : tum Osmanliyi ilgilendiren bir konu oldugunu dusunuyorum bu sebeple bu bolumde actim.
moderatör notu: konu edirne ile ilgilidir ve bu sebeple yeri burasıdır
|
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 5:16 am |
|
|
başta kanuni esasi ciddi ciddi yenilenmeli, pazarda alım satım limiti eski sınırına çekilmeli, buna paralel tüccar kavramı kanunla tarif edilmeli (gerçek hayattakine benzer işletme ruhsatı tarzında bir oluşumla tüccar başına belli bir bedel işe başlarken yada belli dönemler için eyalet hazineseine ücret ödeme zorunluluğu getirilmeli, 300 -400 akçe gibi, ve bundan sonrada tüccarın pazarlardaki hareketleri kanunlarla belirtilmeli ki cazip hale gelsin tüccarlık ve ciddi biş olsun, limitler konulabilir alım la ilgili, yada limitsiz alım satım yapacaksa ona göre giriş ücreti belirlenmeli) panayırda devre dışı kalacaksa zaten bu ticaret yasası ivedilikle oluşturulmalıdır. ticaret kervanları uygulaması zaten kaçınılmaz olacaktır bir süre sonra.
kasaba konseyleri ve kent meclislerinin işlevlik kazanması şart ve kaçınılmaz olmalı, denetleme kurulu tarzında işlev kazanmalı konseyler, belediye başkanı ve sancak nazırları, özellikle yolladıkalrı ödeneklerin son halini değilde ilk yolladıkalrı halini rapor etmeli buralarda, ödeneklerde mutlaka açıklama tam olmalı, envanter tam listelenmeli, iptal şartları kesin belirtilmeli, ve bu arada oyun yazarına gerekli başvuru yapılarak, yada bir yöntemi varmı bilmiyorum, üstündeki ödenekle eyalet yada ülke dışına çıkanlar için kesin çözümler üretilmeli, son zaman yaşadıklarımız hiç yenilir yutulur cinsten işler değil, bir kişide sırf 84 binler civarında ödenek uçtuğunu gözdük yada butip fiaskoalr yaşanırsa mevcut divandaki tüm kişiler mesul olmalı bu tip olaylardan ki, gerekli oto kontrollerini divan içinde yapsınalr, yapmazlarsa batık ödenekleri bu kişilerden tahsil etmenin yolu açılsın. bu olursa divanda kendi içinde yapılan şeyleri sorgular olacaktır. sonra çıkıp Akişi si görebiliyor, gidin ondan sorun raporları deyip arkasına yaslanmasınlar ve hepsi elini koyabilsin taşın altına.
meyhanelerle ilgili düzenleme şart ve kaçınılmaz, oyun yazarına gerekli hatırlatmanın yapılması gerekiyor, meyhane borcunu ödemeyenlerin hazine ekranında listelenmesi hususunda. ve alacakalrın tahsili içinde gene düzenleme gerekiyor bu olaydan sonra ki aklına esen heryere şube açıp, benim şukadar meyhanem var, istediğim kadar mal alırım havasında olmasın. adam meyhaneci ama kılıçtır demirdir, ne ararsan alıp satmakta, yiyecek maddeleri alım satımı olarak düzenlenmeli meyhane kanunları, yada ne gerek var ayrıcalık tanımaya, eğer imtiyaz istiyorlarsa, eyalet hazinesine olan borçlarını ödediklerini belgelendirmeli, ödedikleri anda nazıra ekran resmini iletmeli, nazırda vergi gelirleri ekranından bunu takip etmeli, ve raporları arasına bunu koymalı. geçici bir özüm oyun yazarı bu işe el atana kadar bu şekilde olabilir.(tabi o meyhane vergilerinin jazineye aktarıldığı varsayımı ile gidiyorum, emin değilim bilen biri yazarsa sevinirim, seçim paraları ve mahkeme cezaları gibi çoğunluğu çöpe gidiyorsa orasını artık başka yolla çözmek laazım sanki.
seçim demişken seçilme yaşı getirilmeli diyorum, oyun tecrübesi aranmalı kişilerde, (atıyorum 4-5 aylık olmalı en azından divana girenler,) herşeyden önce partiler zaten bu işe özen göstermeli ki, sonraki dönem açık alınla çıkıp oy isteyebilmeli.
hazinedeki belli stok mallar örneğin demir gibi, yada demirbaş malzemeler vardır merdivendir kayıktır balta sopasıdır, kılıç kalkan da diyecem ama onların satışının takrar hazineye olması şartı getirilmeli , aklımdan geçen şey şu, bir nevi hisse senedi satışı ile, özellikle seviye atlamak için elinde bolca nakit bulunduran arkadaşlardaki o nakitlerin bir süreliğinede osla ticarete kazandırılması, ama bunu yaparken vatandaş mağdur edilmemeli, beyler beyi yada nazır çıkıpta napayım kardeşim kasa ekside geri alamam şimdi dememeli, anlaşılan tarih neyse o tarihte kişiye parasını talep ettiğinde geri ödeme garantisi olmalı kısaca. kişi bu malları evinde muhafaza etmeli, eğer soygun vs olursa tamamen kendi sorumluluğunda olmalı, mazlemeler piyasa fiyatı üstünde bir rayiç bedeli ile satılır ve geri alırkende belli bir kar verilmesi yapılan sözleşmeyle teminat edilirse, hem kişiler için bir ek gelir olacaktır, kar payı yada fazi benzeri bir çözümle yani.tabi akıl akıldan üstündür lafı uzatmayayım çözüm geliştirilebilir bu doğrultuda sanıyorum. ama bunlar için tabi kanunların biran önce ameliyata alınması kaçınılmaz. tee oyun ilk başladığında yazılan ve araya sıkıştırlmış kararnamelerle koskoca eyaleti idare ettirmeye çabalıyoruz. sonuca bakıyoruz örneğin hırsızlık almış başını gitmiş, kanunlar ve kadı çaresiz kalmakta. hırsız hakkında mahkeme başlamışsa ve yargılama devam ederken başka hadisesi mahkemeye yansımışsa direk bir sonraki aşamadan cezalandırılmalı, yaptığı hadise kadar. hırsız, kasti olarak seviye atlamamış sayılmalı, eğer hala seviye 1 se ve atıyorum 4 aydan eski oyuncuysa, revamı şimdi adam yapmış bütün özellikleri 255 önüne geleni soymakta ama aldığı ceza artık komedi kalmakta gerekirse oyun adminlerinede uygun hatırlatmalar yapılarak bu cezaların biraz daha ağırlaştırılması, soyulan kişilerin(seyahate çıkanların, çıkmadan önce eşya/nakit bilgilerini resimli olarak belgeleyip, forumda açılacak bir bölüme (sadece savcının ve kadının görebileceği şekilde yada forum admininin ki gerekirse bu mallar oranında EYALET HAZİNESİNE ve bir miktarda soyulana tazminat cezası alınmasının önünün açılması, aynı olay kasaba isyancıları içinde uygulanmalı, isyana/soyguna katılan kişiler arasında ceza haydutların kendi arasında yaptığı ganimet payaşma oranına benzer şekilde bölünmeli
daha sonra devam ederim daha çok yazacağım varda, şimdilik lafı uzatmayayım. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 5:21 am |
|
|
ilave olarak, belediye başkanları ve divan görevlileri ve varsa ordu komutanlarının göreve başladıkları gün ve son gün mal bildirimi yapmalarının kanunlaştırılması, |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 1:27 pm |
|
|
yeni atamayla ticaret nazırı ben oldum ve ilk işim yunanlarla masaya oturmak oldu 6 saatlik baş döndüren pazarlık sonucu edirneye azda olsa kae bırakacak alışveriş yapıldı ilerisi içinde büyük bi alışveriş için anlaşma sağlandı tam olarak ne olduğunu açık açık yazmak istemiyorum malum bozmaya çalışacak karaktersizler olacaktır o yüzden isteyene msn den bilgi veririm |
|
|
|
Mit
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 2:18 pm |
|
|
harika. Suanda tek çaremiz Yunanlilarla ticarettir. Badsector'da dedigi gibi kanunlar tamamen yenilenmeli. Edirne'yi biran önce kurtarmaliyiz. Eger Divan'da uygun gorurse;
Diger Türk Eyaletlerinden insanlari Edirne'ye çekmemizi diliyorum. Lakin sadece seviye 2'ler için. Bu kisiler tarlalarini sattiktan sonra Edirne'deki çesitli belediyeler araciyla atolyelerinin karsilanmasini oneriyorum. Bu her hafta alinan 10-15 akçelik bir vergiyle mumkundur. Sonrasinda belediye için çalisip borçlarini oderler bu sorun degil. Turk Eyaletlerinden bahsettimde, Yunanlilarida buraya çekebiliriz.
Hayvan uretimini desteklemek içinde, hayvan belediyelerce beslenebilir. Bu her hafta sanirim 200 akçe tutacaktir ama yinede bu konuda sorun çekmekteyiz sanirim. En dogrusu bu olacaktir. |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 5:03 pm |
|
|
Edirnenin şu anda en büyük sorunu madenlerin kapalı olmasıdır. Ben bunların savaş sırasında bakımısızlıktan çöküm olduğunu düşünmüştüm ancak erzak yetersizlğinden dolayı çökmemesi için kapatıldıklarını öğrendim ve hala da kapalılar. ben para kazanmak için sürekli camide çalışıyorum. savaş sona ermesine rağmen hala bir adım atılmadı. bu yüzden ilk yapılması gereken şey eğer elde yoksa diyer sancaklardan demir ve taş satın alıp artık madenleri açmalı ve optimum seviyelerde değillerse o seviyelere yükseltilmelidirler. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 5:12 pm |
|
|
yeterli demir ve taş envanterde şuan mevcut ileriki zamanlarda lazım olacak olan taş ve demir için diğer sancaklarla görüştüm karesi saolsun bize demir sattı şimdi bursa ve saruhandan cevap bekliyorum |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 5:24 pm |
|
|
ileriki zamanlarda lazım olacak dediğin taş ve demiri biz de edirnede üretebiliriz kartal. sonuçta madenler açıldığı andan itibaren demir ve taş üretecekler ve bunlar diğer günlerde yapılacak maden bakımları için kullanılabilir. çalışan bir taş veya demir madeni zaten bir gün sonraki bakım için ihtiyaç duyduğu taş veya demirden daha fazlasını üretecektir her durumda. eğer elimizde 100-200 taş ve demir varsa bile havada karada bakım için yeterlidir ve altın madenleri bile açılabilir. ama bence madenlerin açıldığı bir altyazı ile herhese duyurullmalıdır çünkü çok uzun bir süredir kapalı olduklarından kimse açık mı kapalı mı diye kontrol etmiyor olabilir. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 5:32 pm |
|
|
- ahmetseker demiş ki:
- ileriki zamanlarda lazım olacak dediğin taş ve demiri biz de edirnede üretebiliriz kartal. sonuçta madenler açıldığı andan itibaren demir ve taş üretecekler ve bunlar diğer günlerde yapılacak maden bakımları için kullanılabilir. çalışan bir taş veya demir madeni zaten bir gün sonraki bakım için ihtiyaç duyduğu taş veya demirden daha fazlasını üretecektir her durumda. eğer elimizde 100-200 taş ve demir varsa bile havada karada bakım için yeterlidir ve altın madenleri bile açılabilir. ama bence madenlerin açıldığı bir altyazı ile herhese duyurullmalıdır çünkü çok uzun bir süredir kapalı olduklarından kimse açık mı kapalı mı diye kontrol etmiyor olabilir.
elimizde yeterince taş ve demir var benim sorumluluğum bunu sağlamaktı , bundan sonrası divanın başka üyelerine kalıyor umarım acele ederler |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 5:35 pm |
|
|
öyle deme kartal divanın başarısızlığı o divandaki herkesin başarısılığı sayılır. bence bu konuyu gündeme getirmelisin divanda ve tabiri cazse ilgili diğer divan üyelerini biraz dürtmelisin ki adım atsınlar. maalesef bir çok sancakta bir çok divan üyesi görevlerine gereken önemi göstermiyorlar. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 6:21 pm |
|
|
- ahmetseker demiş ki:
- öyle deme kartal divanın başarısızlığı o divandaki herkesin başarısılığı sayılır. bence bu konuyu gündeme getirmelisin divanda ve tabiri cazse ilgili diğer divan üyelerini biraz dürtmelisin ki adım atsınlar. maalesef bir çok sancakta bir çok divan üyesi görevlerine gereken önemi göstermiyorlar.
üzgünüm ahmet forumdan banlıyım ( sebebini hala anlamadım ) o yüzden divan forumuna giremiyorum msn dende beye ve diğer üyelere ulaşamıyorum ancak haber yollatıyorum |
|
|
|
Mit
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 6:37 pm |
|
|
su madenler bi açilsin tüm Edirneliler rahatlayacak valla. Hadi hayirlisi.. |
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 6:44 pm |
|
|
Evet kasabalarda iş yok olanlarsa Şehit Ve Gazilerimize yakışmayacak bir ücretteler öncelikle madenler açılırsa Gazilerimiz ve şehitlerimiz madenlerde çalışarak zaten Edirne Divanını kısa zamanda hak ettiği yerlere ulaştırırlar Ekonomisi Güçlü olan Bir Devletin Askeri Kolu Zaten güçlüdür bunun için öncelikle yaramızı sarmalıyız Edirne Eyaleti umarım bu dönem hizmetin ne olduğunu görür öncelikli olarak amaç madenlerdir tabiki... |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 7:32 pm |
|
|
madenlerin yeniden hizmete açılması çok da zor bir şey değil aslında. maden mütevelli envanterde bir kaç günlük bakımı yapacak kadar taş ve demir olduğunu anladığı anda bir tuşla hepsini açabilir. ama edirnenin tek meselesi elbette bu değil. edirnenin ciddi bir güvenlik meselesi var. sürekli olarak bulgar işgaline uğraması edirneye büyük zararlar veriyor. bu yüzden bazı kalıcı askeri önlemler almakta yarar var. örneğin 3-4 tane ordu kurulu vaziyette farklı kasabalarda bekleyebilir, ama asker alımı yapmaz. sadece komutanlara divan maaş öder. savunma gerekli olduğu vakit bu sayede ordular kısa sürede asker alıp örneğin harmanlıda savunma pozisyonu alabilir. bence harmanlıda, kırklarelinde ve keşanda 1er ordu boş vaziyette bekletilebilir. |
|
|
|
Mit
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 7:48 pm |
|
|
edit
En son Mit tarafından C.tesi Şub. 28, 2009 7:49 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
Mit
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 7:48 pm |
|
|
Harmanli'da zaten Akinci Ordusu, bence 2 ordu yeterlidir. yeteri kadar paramiz yok zaten. Az önce maden mütevelli'yle konustum. Madenlerin bazilari açik ve kapali olduklari halde bakim yapamiyorlarmis. sanirim beylerbeyligin aktive etmesi bir komut var ondan dolayidir. |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 8:01 pm |
|
|
maden mütevelli hergün kendisi bakım yapabilir. aynı zamanda beylerbeyi de otomatik bakıma alarak hergün madenlerin bakımının otomatik olarak yapılamasını sağlayabilir ve en güvenli yol da budur. tahminimce beylerbeyi otomatik bakımı kaldırmadan maden mütevelli madenleri açammıyor olabilir. ama emin değilim. edirne beyi fmc ile maden mütevelli cabji bir araya gelip bu işi halletmeye çalışmalılar. yoksa her geçen gün edirne için zarardan başka bir şey değil. seçimleri beklemenin bir manası yok. askeri meseleye gelirsek eğer, orduların sayısından çok niteliğinin önemli olduğunu biliyoruz. harmanlıda iki ordu olabilir ancak bu ordulardaki askerlerin bir çoğu edirnede yaşamayan insanlar ve belki de evlerine dönmek için can atıyorlar. bunun yerine mesela 1 tane harmanlıda, 1 tane şarköyde, 1 tane de kırklarelinde ordu bulundurabiliriz. neden oralarda derseniz. şarköydeki ordu hem şarköydeki hem de geliboludaki askerleri toplayabilir. aynı şey kırklareli-tekirdağ, keşan-harmanlı için de geçerlidir. böylece her iki kasaba bir orduyu doldurarak harmanlıda savunma kurabilirler. edirne böylece tek başına savunmasını diğer sancaklara muhtaç olmadan gerçekleştirebilir. |
|
|
|
SihiR
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 8:18 pm |
|
|
- Alıntı :
- meyhanelerle ilgili düzenleme şart ve kaçınılmaz, oyun yazarına gerekli
hatırlatmanın yapılması gerekiyor, meyhane borcunu ödemeyenlerin hazine ekranında listelenmesi hususunda. ve alacakalrın tahsili içinde gene düzenleme gerekiyor bu olaydan sonra ki aklına esen heryere şube açıp, benim şukadar meyhanem var, istediğim kadar mal alırım havasında olmasın. adam meyhaneci ama kılıçtır demirdir, ne ararsan alıp satmakta, yiyecek maddeleri alım satımı olarak düzenlenmeli meyhane kanunları, yada ne gerek var ayrıcalık tanımaya, eğer imtiyaz istiyorlarsa, eyalet hazinesine olan borçlarını ödediklerini belgelendirmeli, ödedikleri anda nazıra ekran resmini iletmeli, nazırda vergi gelirleri ekranından bunu takip etmeli, ve raporları arasına bunu koymalı. geçici bir özüm oyun yazarı bu işe el atana kadar bu şekilde olabilir.(tabi o meyhane vergilerinin jazineye aktarıldığı varsayımı ile gidiyorum, emin değilim bilen biri yazarsa sevinirim, seçim paraları ve mahkeme cezaları gibi çoğunluğu çöpe gidiyorsa orasını artık başka yolla çözmek laazım sanki. bu kısım bana yazılmış kesin
Ödenecek verginiz bulunmuyor. meyhane vergileri eyalete gitmiyor oyun alıyor. |
|
|
|
infini
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? C.tesi Şub. 28, 2009 11:06 pm |
|
|
arkadaşlar bu düşüncem belki olur belki olmaz bunu bir düşünelim derim; edirnede bulgarlar multi yaptı bunu adminlerde biliyor ve sildiler fetihleri iptal ettiler bildiğiniz gibi bulgarlar divanı almışlardı ama adminler fetihleri iptal ederken ekonomiye verilen zararı düzeltmediler adminlerle konuşsak edirneyi 0 layamazmı?hiç değilse birazını indirebilir düşüncesindeyim.
ayrıca aklımda şuda var edirnenin kasasını rahatlatır biraz ama + ya çıkarmaz bildiğim kadarı ile 27 kasabamız var toplam seviye 1 üzeri aktif oyuncu sayısı 3 bin dersek(bu kadar olduğunu sanmıyorum ama)her kişiye 30 akçe vergi koyarsak 90 bin gibi bir para yaparbuda edirneye gönderilir ayda birkez yapılsa bu iş edirnedeye yarar düşüncesindeyim ki bunlarında yanında edirnede eyaletinde olan mallar var umarımki diğer sancaklardanda yardım gelecektir yunanlılarla yapılan anlaşmada umarım kasa + ya çıkacak duruma gelir (Sunshine nın çaldığı ödenek olmasa idi daha erken çıkardık + ya ) |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? Paz Mart 01, 2009 12:39 am |
|
|
Edirne için asker toplayamadık parayı nerden toplayacaz sonsuz
Edirnenin tek kurtuluş yolu Edirnenin kendisidir. |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? Paz Mart 01, 2009 11:28 am |
|
|
AHMET HOCAM;bu konuda verdiğin cevap biraz ağır olmamış mı? edirne tehlikeye düştüğü ilk günden beri karesi sancağından oraya asker gelmiştir ve savas sonuna kadar bir yere ayrılmamıştır onca gün orda kalabilen bir insan 30 akçe parayıda verir vatanı için... saygılarımla.... |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? Paz Mart 01, 2009 12:34 pm |
|
|
- SihiR demiş ki:
-
- Alıntı :
- meyhanelerle ilgili düzenleme şart ve kaçınılmaz, oyun yazarına gerekli
hatırlatmanın yapılması gerekiyor, meyhane borcunu ödemeyenlerin hazine ekranında listelenmesi hususunda. ve alacakalrın tahsili içinde gene düzenleme gerekiyor bu olaydan sonra ki aklına esen heryere şube açıp, benim şukadar meyhanem var, istediğim kadar mal alırım havasında olmasın. adam meyhaneci ama kılıçtır demirdir, ne ararsan alıp satmakta, yiyecek maddeleri alım satımı olarak düzenlenmeli meyhane kanunları, yada ne gerek var ayrıcalık tanımaya, eğer imtiyaz istiyorlarsa, eyalet hazinesine olan borçlarını ödediklerini belgelendirmeli, ödedikleri anda nazıra ekran resmini iletmeli, nazırda vergi gelirleri ekranından bunu takip etmeli, ve raporları arasına bunu koymalı. geçici bir özüm oyun yazarı bu işe el atana kadar bu şekilde olabilir.(tabi o meyhane vergilerinin jazineye aktarıldığı varsayımı ile gidiyorum, emin değilim bilen biri yazarsa sevinirim, seçim paraları ve mahkeme cezaları gibi çoğunluğu çöpe gidiyorsa orasını artık başka yolla çözmek laazım sanki. bu kısım bana yazılmış kesin
Ödenecek verginiz bulunmuyor. meyhane vergileri eyalete gitmiyor oyun alıyor.
illede üstüme alınacam diyorsan eh napabilirim, ama heryerde şubesi olan bitek sen değilsin. ama ekran resmini tercih ederdim, hatta beni kesmez ekran resmi bizzat ortak dostumuz varsa gözleriyle görmeli o senin ana pencereyi, fotoşop diye icad varken birde:) diğer yandan oyun-kanun açıklarını çok iyi bilecek kadarda eski(usta) olduğunuz zaten son olarak mahkeme kayıtlarında görülmüş eşinin manipülasyon davasından süper sıyırmışsınız, ve bu örnek bile yetmekte, kanunların yenilenmesinin aciliyeti için. millet yok yere çırpınıyor iyi şeyler yapmak için, ekonomi vs düzeltmek için, siz ve sizin mantıkta oyuncular bu şekilde suistimal ettikçe kanunlardaki kelimeleri bir arpa boyu bile yol alamayız. de hadi buyrun bende kelime oyunu yapıp ilk fırsatta seni dava edeceğim bakalım nasıl savunacaksın.? kendini ... vergi mevzusuna gelirsek, hazine değilde oyun bile alıyorsa o vergileri ödemeyenler gene sancaklara en büyük darbeyi vuracaktır, çünki oyun sancak hazinesinden sürekli olarak bu paraları talep edecek ve borçlu gösterecektir eyaleti oyuna karşı.. |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? Paz Mart 01, 2009 4:54 pm |
|
|
- Alıntı :
- AHMET HOCAM;bu konuda verdiğin cevap biraz ağır olmamış mı? edirne tehlikeye düştüğü ilk günden beri karesi sancağından oraya asker gelmiştir ve savas sonuna kadar bir yere ayrılmamıştır onca gün orda kalabilen bir insan 30 akçe parayıda verir vatanı için...
saygılarımla.... tabi gelen oldu da kaç kişi geldi. 3 tane ordu kurduk onlar da dolu değildi. o gelenlerden 30 akçe toplasak ne kadar eder ki en fazla. gelenler sağolsunlar ama koca sancaklardan topu topu kaç kişinin geldiğini de az çok biliyor. bir hadi 100 kişi desek ki bu iyimser bir rakam hepsinden toplam 3000 akçe toplarsın bu da edirne için küçük bir meblağ olur. sonsuzun kastettiği daha geniş çaplı bir yardım ama bu pek mümkün değil. çoğunluk umursamayacaktır, umursamış görünenlerin de bir kısmı sadece sözde umursayacaktır. edirnenin artık kendi başının çaresine bakma vakti geldi. gerek ekonomik gerek askeri olarak edirne kendini savunabilecek kendini geliştirebilecek potansiyle sahip. |
|
|
|
SihiR
|
Konu: Geri: Edirne Için Neler Yapabiliriz? Paz Mart 01, 2009 8:29 pm |
|
|
photoshoptan falan anlamam ben
vergimi ödeyen bir mükellefim
hem niye vergilerimi ödemeyeyimki
bel bükecek bir rakam deil sonuçta