|
Yazar |
Mesaj |
samsa_cavus
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 12:04 pm |
|
|
dostum bu cook agir bir suclama oldu hiç kimse osmanlıda ne koyunluk etmiştir ne de biri coban olmustur işi kımse bu konuma getırıp saptirmasın lutfen |
|
|
|
Bariscik
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 12:10 pm |
|
|
- samsa_cavus demiş ki:
- dostum bu cook agir bir suclama oldu
hiç kimse osmanlıda ne koyunluk etmiştir ne de biri coban olmustur işi kımse bu konuma getırıp saptirmasın lutfen İnsanlar padişah istiyor.Saçma.Millet egemenliği,millet yönetimi varken,Padişah ne demek?
Suçlama değil aslında.biraz kaba yazmışım |
|
|
|
The Spartans
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 1:49 pm |
|
|
Padişahı beylerbeyleri seçmezse sw1 ayan ve sw2 üstü seçerse daha iyi olur bu bir. Arkadaşlar daha öncede sölemiştim sizin gibi zihniyetler oldukça padişah diye birşey olmaz halbuki bu eski çağın kanunu yani krallık yada saltanak VS ve bizde 1453 yılındayız o padişahların yılında osmanlıyı şimdiki türkiyenin katlarca fazla genişleten ve halkı mutlu eden çağında bu iki. Padişah tek başına ülkeyi yönetmiyecek beylerbeyleri ve divanlar olacak her divan kendi eyaletini yöneticek padişah sadece Osmanlı vatandaşların bu siyaset kavgalarından kurtularak izliyeceği lider olacak bu üç |
|
|
|
samsa_cavus
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 2:04 pm |
|
|
basiriks sana bir istatistikten bahsedıyım monarşi hukum suren ulkede yonetıcının iyi olması taktırde cook ılerı gıdebılıyor kotu oldugu taktırde vasat durumu bıle yakalayamıyor ulke demokrasıde ise:D gulunçtur lider ne kadar iyi olursa olsun yada kotu hep tek duze ilerlemektedır yada gerilemektedır bılmem anlatabıdım mı l ıderlık helekı bu durumda hakkıyla yapilabılırse cook kazançli bir kurum halıne gelır en azından eyaletlerın birbiri arasıdakı iletişimi sağlamak adına hatta ben dahada ilerletıp vezırlerı onerıyorum:D her eyaletten bir vezir seçiir padışaha bunuda eyalet kedı yapar padişah ise tum sv2 ve 3 ler seçer |
|
|
|
FranSuVa1905
Moderatör
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 2:07 pm |
|
|
bence padişah falan olmasın zaten bu oyunda belediye reisleri ordu kumandanı falan suçlanıyor ve iftiralar atılıyor düşünki padişah oldugunda ülkenin hali ne olacak o zaman ülke bölünür su anlarda bulgarlar zaten tehdit bizim için bu olay olursa hay hayli yıkılır bu vatan |
|
|
|
The Spartans
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 2:08 pm |
|
|
Samsanın fikri güzel.Bunun kararını alalım adminlere atarız mesajı |
|
|
|
pirates78
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 2:08 pm |
|
|
ilk seviye4 olan padişah olsn |
|
|
|
samsa_cavus
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 2:14 pm |
|
|
bence pekde dogru bır karar olmaz kimin ne şekilde sv4 oldugu olacagı kesın değil:D malum nedenlerden dolayı |
|
|
|
Mit
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 2:28 pm |
|
|
Önce Edirne'yi bi kurtaralim sonra bunlara bakariz derim. |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 2:46 pm |
|
|
padişah;bazılarımızın saçma bulduğu bu fikir 600 yüz yıl OSMANLI da hüküm sürmüştür 400 yüz yıl balkanlarda türklüğü müslümanlığı yaymıştır bunun için olsa gerek ki kimse PADİŞAH lara dil uzatamaz bakın padişah dioruz kral,çar,kraliçe gibi diğer ülkelerin baskanlarından bahsetmiyoruz OSMANLI kendi basına bir tarih olma niteliği tasıdıysa bu YAVUZ-FATİH-SÜLEYMAN-BEYAZİT-OSMAN-ORHAN gibi padişahların sayesindedir... |
|
|
|
dj.emmre
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 2:55 pm |
|
|
Oyunda kodlanmadan ne yapabilirsinki???
Farkındaysan Oyun Fransa'da çıkmış ve Rönesans Dönemi Yanılmıyorsam Mutlakiyet var...
Sancaklar şeklinde Bir ulkeyiz ama 4 ayrı parcada Toprağımız var ! ! !
Hepsini ayrı Beylerbeyi onderliğindeki divan Yonetiyor...
Osmanlıda Padişahlık Doneminde sence boylemiydi???
Ayrı ayrı topraklarımız mı vardı??? Ancak forumda yetkisi olur ordan diğer kişilere mudahale edebilir...
Bu yuzden oyuna uymamamız gerek...
Şurada Savaş oluyor dibimizde... 2.5-3 ayda Anca yollayabiliyoruz adamları,,, üstüne üstlük surada iç savas da cıktı cıkacak millet birbirini yiyor... Biride ordan cıkmıs padişahlık tmm kotu bişey demiyorum ama yanlıs yer yanlıs zaman... burda tutupda biz kabul etsek nolcak??? Resmideki Arkadaslar Kabul etmedikten sonra??? Savas anında bile toparlanamıyoruz boyle zor bi gundeki adamlar bunu asla KAbul etmezler... Zaten oyundada kodlu deil...
|
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 3:00 pm |
|
|
- Bariscik demiş ki:
- samsa_cavus demiş ki:
hiç kimse osmanlıda ne koyunluk etmiştir ne de biri coban olmustur işi kımse bu konuma getırıp saptirmasın lutfen İnsanlar padişah istiyor.Saçma.Millet egemenliği,millet yönetimi varken,Padişah ne demek?
Suçlama değil aslında.biraz kaba yazmışım dostum bu oyun yıl 1457 padişah elbet olacaktır.Bu durumun reelle alakası yok.beyler beyide ilk dönemde padişahtı. şimdi kodlanacak olan padişahıde bi eyaletin beyler beyi olarak düşüneceksin. |
|
|
|
samsa_cavus
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 3:04 pm |
|
|
bu kurum oluşturulur cok zor bışey değil cokda iyi olur duzgun işlerse fakat korkum kurumun işleyişinde oyunla bağlantısının olmayışi ondan dolayıdır kı biri çikipta ben padişahi tanimam diyebilir onun içinde onlemler alinması gerekır |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 3:07 pm |
|
|
- samsa_cavus demiş ki:
- bu kurum oluşturulur
cok zor bışey değil cokda iyi olur duzgun işlerse fakat korkum kurumun işleyişinde oyunla bağlantısının olmayışi ondan dolayıdır kı biri çikipta ben padişahi tanimam diyebilir onun içinde onlemler alinması gerekır Başka bir kötü yanıda bu padişah görevi kötüye kullanabilir.Benim düşüncem padişah olmaması yönünde.Çünkü padişahlık zaten karışık olan bir şeyi iyice karıştırmaktan başka bir işe yaramaz.Bir arkadaş Yavuz ve fatih örneklerini vermiş ama burası gerçek hayat değil ki.Yüzünü görmediğimiz huyunu suyunu bilmediğimiz birinin padişah olması saçma olur.Ayrıca sizce padişah kim olabilir ki.Diyelim böle bişi kodlandı padişah kim olcak. |
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 3:11 pm |
|
|
tamam kasmayın kendinizi ben olurum..
|
|
|
|
Bariscik
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 3:52 pm |
|
|
- Nistel demiş ki:
- Bariscik demiş ki:
- samsa_cavus demiş ki:
Suçlama değil aslında.biraz kaba yazmışım dostum bu oyun yıl 1457 padişah elbet olacaktır.Bu durumun reelle alakası yok.beyler beyide ilk dönemde padişahtı. şimdi kodlanacak olan padişahıde bi eyaletin beyler beyi olarak düşüneceksin. tamam da 1457 de biz çok daha farklıydık
topraklarımız taa nerelere dayanıyordu
ben ne desem de boş |
|
|
|
FranSuVa1905
Moderatör
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 4:07 pm |
|
|
ya tarih 1457 ama hala istanbul yok bu biraz saçma kalmış biz oyunda istanbulu fethedemedikmi dicem de zaten osmanlı açılalı 2 sene mi ne oluyor ve hala istanbul kodlanmadı |
|
|
|
The Spartans
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 4:28 pm |
|
|
Normalde bizansı yunanlardan saysak istanbul yunanlıların elinde olması lazım şimdi istanbul açılsında kimin elinde açılırsa açılsın fethederiz kuşatmışız ztn |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 10:37 pm |
|
|
yok arkadas oldugu gibi kalsin bide istanbula kafayi takan bulgar,yunan, romenle ugrasmiyalim olay istanbulla bambaska bi boyut alir |
|
|
|
kaansabri
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI C.tesi Şub. 28, 2009 11:12 pm |
|
|
ARKADAŞLAR BEN4 EYALT ARASINDA İÇ SAAŞ VB. NEDENLER OLMASIN DİYE YAPALIM DİYORUM. |
|
|
|
samsa_cavus
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI Paz Mart 01, 2009 10:02 am |
|
|
anca oyel olur kaan ama onu saglamak da cook zor çunku yaptirim olmayacak belkı yasalar değişirse dedigin olabılır ama bunu yapacaklarını hiç zannetmiyorum |
|
|
|
The Spartans
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI Paz Mart 01, 2009 11:25 am |
|
|
Kaan haklısında bak yine bahane buluyorlar işte ilkönce bu zihniyetleri bilinçlendirelim sonra padişah olayını konuşalım yoksa olmıcak bu padişah |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI Paz Mart 01, 2009 11:53 am |
|
|
spartan bilinclendirmeyle alakasi yok olayin oyunda padisah kodlanmadigi sürece söz geciremez secilen kisi bak karesiye adamlar kendilerinden beylerbeyi cikaramadiklari icin saga sola camur atmaya basladilar divani tanimayiz diyolar yani oyunda kodlanmali ki padisahin elinde sözünü gecirebilecek güc olsun |
|
|
|
The Spartans
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI Paz Mart 01, 2009 12:08 pm |
|
|
e ztn kodlanması lazm kodlanmadan olmaz ki |
|
|
|
mehmet.
|
Konu: Geri: İMPARATORLUK KANUNLARI Paz Mart 08, 2009 2:31 pm |
|
|
- Alıntı :
- ben ne desem de boş
Evet bu sana yakışmış; Oyuncu karakterleri ile şahısları,oyun kuralları ile reeli karıştırıp,hakaret edenler,bencede boş konuşuyor. Katılırız yada katılmayız,ama hakater edemeyiz,etmemeliyiz. Fikirlere saygı gösterelim,seviyeyi düşürmeyelim.Bencede bazı öneriler çok güzel,çalışılmalı üzerinde. |
|
|
|
|