|
Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar |
|
|
Yazar |
Mesaj |
recai
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Paz Mart 15, 2009 4:23 am |
|
|
- toz demiş ki:
- Ben savcı değilim kadı da değilim.Sadece kendime verilen görevi yapmaya çalişiyorum.Bu konuyla benim alakam yoktur.Ama Spir i gelip burda kimse korumasın.Ayrıca eyalet sancağinin prestijini düşüren bulgarlardır.Bizim ne kadar düşerse onların da o kadar artar ki 5 yıldız olmus durumdadir.Gelibolu olayının etkisi olmustur lakin zaten 0 olacaktı prestij.Ayrıca eğer Bulgarlar divanı alsalardı.Şarkoy u de bağlayacaktik belki de.Ben bişi yazınca atlamayi biliyorsunuz ama Spir e laf kondurmuyorsunuz.Önce at gözlüklerinizi çıkarın.-520.000 kasa var.Bunların sorumlusu olanlarin peşinde koşun biraz.17 asker var sofya haberiniz var mı ? yoktur tabi siz anca ona buna laf yetiştirmeye yararsınız.Bulgarlar tekrar geldiği zaman ne olacak.Ayrıca davalara bakabilirsiniz.Şahitliğim de vardır.Ama bilip bilmeden konuşan çok ortaliği bulandırıyorlar.Bir kere de siz isteyin spir den şu hesabı bize vermiyor size verir belki.
1.Divandasın daha kasadan haberin yok bak fuhrerin açıkladığı raporlara -503 bin kasanın durumu 2. prestijin düşmesinin baş sorumlusu bulgarlardan sonra tabiki sen ve belediye başkanlarıki en başındada misram geliyor resmi forumda millete hergün isyan edin belediyeniz düşmez diye atıyordu dünyadan haberi yok belediyeye isyan eyalet genelinde prestijin düşmesine neden oluyor hemde 0.20 gibi bir oranla (oranda yanlışlık olabilir ama o aralarda) şimdi misram bu düşüşten haberdarken dahi belediyesine ases tutmak kasayı kilitlemek yerine isyanla korudu ve buda eyaletin prestijini düşürdü
3. eyalete sizden önce gelen divanda yapılanları anlatıyım sana sen biliyorsun hoş neler yapıldı o kadar parayla ama yinede anlatayımda milleti yalanlarınızla doldurmayın spiritless beylerbeyi seçilince nazır semfb ile birlikte divan düşecek diye hemen tüm belediyelere 3 er bin akçe yardım dağıttı almayan iki belediye var biri mısram diğeri no_body almama sebepleri malum no_bady gelibolunu senin gibi bir - düzenlendi - karesiye bağlama peşindeydi mısramın niye almadığını ise anlatmama gerek yok halbuki bu paralar belediye başkanlarına hibe edilmek için verilmedi savaşta güçlük çekecek halka minumum seviyede yardım edilmesi için verildi hayvan üretilemiyeceği için vs. vs. peki mısram ne yaptı halkı önemli değil gözünü hırs bürüdü halkı sefalet çekti ama umrunda değildi birde utanmadan resmi forumda halkım aç hayvan üretmiyorsunuz diye timsah gözyaşları döktü sonra tüm ordulara para gönderdiler 1-mturkkanın ordusu 6 bin akçe- şarköy 2-nayti paşanın kurduğu ordu için harmanlıya 7 bin akçe(bu ordu bulgarlardan ikinci günü saldırı aldı) 3-facelesin ordusu -keşanda yalvar yakar mısra hanımın keyfi geldide facelesin ordusunada para aktarabildiler 6 bin akçe 4-toz denen - düzenlendi - için şarköye 6 bin akçe gönderdiler fakat toz geliboluyu divandan habersiz düşürünce birde forumda bağımsız gelibolu geyiğine başlayınca 6 bin akçesi şarköyde durduruldu 5-tekirdağ belediyesine 3 bin akçe 6-dedeağaç belediyesine 3 bin akçe 7-türbedereye 3 bin akçe 8-şarköy belediyesine 3 bin akçe 9 kırklareli belediyesine 3 bin akçe parası şarköy belediyesine gönderildi daha sonra fuhrer başkan olunca bariyadan yine eyalet aracılığı ile aldı fuhrer 10-gelibolu 3 bin akçe no_body almayınca parayı her ihtimale karşı belki alırda halka bir desteği bulunur diye şarköye gönderildi 11-dedeğaç'a 65 bin akçe (parası eski nazır semfb de) 12 harmanlı belediyesine 83 bin akçe (bu paranında 80 bini geri iadesi alınacak ) 13-türbedere belediyesine 100 bin akçe (yanlız buraya giden para eyaletin hesabından çıkmış fakat belediyenin hesabına geçmemiş bu olayda bug var ama adminler bunu ne yazıkki kabul etmiyorlar sanırım) daha sonra tekarar 65 bin akçe gönderilmiş bu paranın bir kısmını dkocak almış yunanistana eyalette sıkıntı olduğu için beylerbeyinin onayıyla gitmiş et 50 okkalık sığır eti 100 okkalık manda eti ve somun ekmek alıp semfb ye vermiş ayrıca dkocak türbedereden aldığı paranın bir kısmını yine mturkkanın ordusuna aktarmış beylerbeyinin talimatı ile. aktarılan miktar 10 bin akçe fakat arada pazara birileri mal koyunca mturkkanın ordusuna 8800 akçe gitmiş olmuş yine ayrıca ticaret nazırı semfb türbederede kalan az miktardaki para ve dedeağaçtan aldığı 65 bin akçe ile ve dkocakın yunanistandan getirdiği tüm malzemeyide alarak şarköye geçmiş ve yine mturkkanın ordusuna 7 bin akçe aktarmış elindeki mallarıda tüm kasabaların pazarlarında fahiş fiyattan satılan et ve ekmeği ve okkalık sığır etlerinin fiyatlarını düşürmek ve halka yiyecek temin edebilmek pahasına dağıtmış/satmış 14- semfb beylerbeyinin talimatı ile madenlerin bulgar savaşı sırasında bakılamamasından dolayı dökülüyor olması üzerine bir yerden 750 taş ve 650 demir almış ve bulgarlar gittiğinde madenlerin bakımı için kullanmışlar 15- ve son olarak semfb ile görüşmemde halen daha eyaletin parasının üzerinde olduğunu ve yeni beylerbeyi seçilen misrama "eyaletin bende parası var bunu size aktarayım demiş" ve sayın çok bilmiş hırs düşkünü bayan çok ukala misram hanım gerek yok demiş ardından fuhrer denen ticaret nazırına söylemiş gerek yok zaten 10 tane falan dava açacaz sana demişler
şimdi buyrun hesabını siz yapın benim konuşmam neticesinde aldığım bilgiler bunlar
ama bu kendini herşeyden üstün sanan zavallı zat misram hanım ve fuhrer ve tabiki multisi beyoğlu bol keseden davaları açıyorlar açabilmelerinin sebebide adminlerin bedel cezasına yeşil ışık yakmaları ama bu saf'ların unuttukları birşey var oda adminlerin oyunun kanunlarına göre bedel cezesı verilebilecek olması yani isppatı dahi olmayan sağdan soldan kırpma ve hiçbir delil niteliği taşımayan şeylerle dava açma hakkı vermiyor anlıyacağınız misram kendi ipini çekiyor olan zavallı kadı pelerinliye olacak bişey değil Neyse izleyip görecez kimler ne ceza yiyecek kimler silinecek |
|
|
|
mturkkan
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Paz Mart 15, 2009 10:27 am |
|
|
arkadaşlar fazla lafa hacet yok adminler tarafından semfb nin hesabı bir sure incelendi zaten hata olsaydı sileceklerdi demekki arkadaşımız sucsuz adminlere semfb nin hesabının incelenmesi için başvuran kardeşlerime acıyorum almışlardır boylarının olcusunu |
|
|
|
castle
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Paz Mart 15, 2009 1:56 pm |
|
|
tabıkıde alacaklar abı bıde toz dusurdugu o prejtıj halka açıklaması gerek bence osmanlı kotu durumda onun yuzunden |
|
|
|
Mit
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Paz Mart 15, 2009 2:01 pm |
|
|
Bu arada diger Sancaklardan mali yardim geldimi? |
|
|
|
castle
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Paz Mart 15, 2009 2:12 pm |
|
|
- Mit demiş ki:
- Bu arada diger Sancaklardan mali yardim geldimi?
buyuk ıhtımal gelmesı lazımdı dıye dusunuyom ama soz dıvanda tabı mısra 70 bın akçeyı elının tersıyle atmıs gıbı yapmasın dıgerlerınıde |
|
|
|
toz
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Paz Mart 15, 2009 3:03 pm |
|
|
Bu anlattıklarından haberim var recai.6 bin akçeyi gönderdiğinizden de var.Hepsinden haberim var yalnız hiç birinde hesap tutulmadı.Ayrıca çakal lafını iade ediyorum sana Köşe bucak kaçan sizlersiniz.Kendi nasıl dağittiysa toplayacaktı zamanında yok bug olmus felan.Geçsin bu ayaklari. Ben de ordumla içerdeydim bug oldu Gelibolu bağimsiz oldu.Sonra bi bug daha oldu Karesi ye bağlanmiş.Bak aynı şey oluyor. |
|
|
|
castle
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Paz Mart 15, 2009 3:07 pm |
|
|
ay ay sılıncem bırazdan bug oldum her geçen boyle derse suçlu kalmaz tozum fazla toz yedırmısler sana sen gıt su ıç mıllete toz yutturma ozelıkle kıme ınancagını bılmeyen mıllete toz yutturma yoksa ben sana toz yutturcam toprak tozu hemde |
|
|
|
Otorite
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Paz Mart 15, 2009 3:20 pm |
|
|
Kullandıgınız üsluba dikkat ediniz ! |
|
|
|
Misraaa
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Paz Mart 15, 2009 11:18 pm |
|
|
- recai demiş ki:
- toz demiş ki:
- Ben savcı değilim kadı da değilim.Sadece kendime verilen görevi yapmaya çalişiyorum.Bu konuyla benim alakam yoktur.Ama Spir i gelip burda kimse korumasın.Ayrıca eyalet sancağinin prestijini düşüren bulgarlardır.Bizim ne kadar düşerse onların da o kadar artar ki 5 yıldız olmus durumdadir.Gelibolu olayının etkisi olmustur lakin zaten 0 olacaktı prestij.Ayrıca eğer Bulgarlar divanı alsalardı.Şarkoy u de bağlayacaktik belki de.Ben bişi yazınca atlamayi biliyorsunuz ama Spir e laf kondurmuyorsunuz.Önce at gözlüklerinizi çıkarın.-520.000 kasa var.Bunların sorumlusu olanlarin peşinde koşun biraz.17 asker var sofya haberiniz var mı ? yoktur tabi siz anca ona buna laf yetiştirmeye yararsınız.Bulgarlar tekrar geldiği zaman ne olacak.Ayrıca davalara bakabilirsiniz.Şahitliğim de vardır.Ama bilip bilmeden konuşan çok ortaliği bulandırıyorlar.Bir kere de siz isteyin spir den şu hesabı bize vermiyor size verir belki.
1.Divandasın daha kasadan haberin yok bak fuhrerin açıkladığı raporlara -503 bin kasanın durumu 2. prestijin düşmesinin baş sorumlusu bulgarlardan sonra tabiki sen ve belediye başkanlarıki en başındada misram geliyor resmi forumda millete hergün isyan edin belediyeniz düşmez diye atıyordu dünyadan haberi yok belediyeye isyan eyalet genelinde prestijin düşmesine neden oluyor hemde 0.20 gibi bir oranla (oranda yanlışlık olabilir ama o aralarda) şimdi misram bu düşüşten haberdarken dahi belediyesine ases tutmak kasayı kilitlemek yerine isyanla korudu ve buda eyaletin prestijini düşürdü
3. eyalete sizden önce gelen divanda yapılanları anlatıyım sana sen biliyorsun hoş neler yapıldı o kadar parayla ama yinede anlatayımda milleti yalanlarınızla doldurmayın spiritless beylerbeyi seçilince nazır semfb ile birlikte divan düşecek diye hemen tüm belediyelere 3 er bin akçe yardım dağıttı almayan iki belediye var biri mısram diğeri no_body almama sebepleri malum no_bady gelibolunu senin gibi bir - düzenlendi - karesiye bağlama peşindeydi mısramın niye almadığını ise anlatmama gerek yok halbuki bu paralar belediye başkanlarına hibe edilmek için verilmedi savaşta güçlük çekecek halka minumum seviyede yardım edilmesi için verildi hayvan üretilemiyeceği için vs. vs. peki mısram ne yaptı halkı önemli değil gözünü hırs bürüdü halkı sefalet çekti ama umrunda değildi birde utanmadan resmi forumda halkım aç hayvan üretmiyorsunuz diye timsah gözyaşları döktü sonra tüm ordulara para gönderdiler 1-mturkkanın ordusu 6 bin akçe- şarköy 2-nayti paşanın kurduğu ordu için harmanlıya 7 bin akçe(bu ordu bulgarlardan ikinci günü saldırı aldı) 3-facelesin ordusu -keşanda yalvar yakar mısra hanımın keyfi geldide facelesin ordusunada para aktarabildiler 6 bin akçe 4-toz denen - düzenlendi - için şarköye 6 bin akçe gönderdiler fakat toz geliboluyu divandan habersiz düşürünce birde forumda bağımsız gelibolu geyiğine başlayınca 6 bin akçesi şarköyde durduruldu 5-tekirdağ belediyesine 3 bin akçe 6-dedeağaç belediyesine 3 bin akçe 7-türbedereye 3 bin akçe 8-şarköy belediyesine 3 bin akçe 9 kırklareli belediyesine 3 bin akçe parası şarköy belediyesine gönderildi daha sonra fuhrer başkan olunca bariyadan yine eyalet aracılığı ile aldı fuhrer 10-gelibolu 3 bin akçe no_body almayınca parayı her ihtimale karşı belki alırda halka bir desteği bulunur diye şarköye gönderildi 11-dedeğaç'a 65 bin akçe (parası eski nazır semfb de) 12 harmanlı belediyesine 83 bin akçe (bu paranında 80 bini geri iadesi alınacak ) 13-türbedere belediyesine 100 bin akçe (yanlız buraya giden para eyaletin hesabından çıkmış fakat belediyenin hesabına geçmemiş bu olayda bug var ama adminler bunu ne yazıkki kabul etmiyorlar sanırım) daha sonra tekarar 65 bin akçe gönderilmiş bu paranın bir kısmını dkocak almış yunanistana eyalette sıkıntı olduğu için beylerbeyinin onayıyla gitmiş et 50 okkalık sığır eti 100 okkalık manda eti ve somun ekmek alıp semfb ye vermiş ayrıca dkocak türbedereden aldığı paranın bir kısmını yine mturkkanın ordusuna aktarmış beylerbeyinin talimatı ile. aktarılan miktar 10 bin akçe fakat arada pazara birileri mal koyunca mturkkanın ordusuna 8800 akçe gitmiş olmuş yine ayrıca ticaret nazırı semfb türbederede kalan az miktardaki para ve dedeağaçtan aldığı 65 bin akçe ile ve dkocakın yunanistandan getirdiği tüm malzemeyide alarak şarköye geçmiş ve yine mturkkanın ordusuna 7 bin akçe aktarmış elindeki mallarıda tüm kasabaların pazarlarında fahiş fiyattan satılan et ve ekmeği ve okkalık sığır etlerinin fiyatlarını düşürmek ve halka yiyecek temin edebilmek pahasına dağıtmış/satmış 14- semfb beylerbeyinin talimatı ile madenlerin bulgar savaşı sırasında bakılamamasından dolayı dökülüyor olması üzerine bir yerden 750 taş ve 650 demir almış ve bulgarlar gittiğinde madenlerin bakımı için kullanmışlar 15- ve son olarak semfb ile görüşmemde halen daha eyaletin parasının üzerinde olduğunu ve yeni beylerbeyi seçilen misrama "eyaletin bende parası var bunu size aktarayım demiş" ve sayın çok bilmiş hırs düşkünü bayan çok ukala misram hanım gerek yok demiş ardından fuhrer denen ticaret nazırına söylemiş gerek yok zaten 10 tane falan dava açacaz sana demişler
şimdi buyrun hesabını siz yapın benim konuşmam neticesinde aldığım bilgiler bunlar
ama bu kendini herşeyden üstün sanan zavallı zat misram hanım ve fuhrer ve tabiki multisi beyoğlu bol keseden davaları açıyorlar açabilmelerinin sebebide adminlerin bedel cezasına yeşil ışık yakmaları ama bu saf'ların unuttukları birşey var oda adminlerin oyunun kanunlarına göre bedel cezesı verilebilecek olması yani isppatı dahi olmayan sağdan soldan kırpma ve hiçbir delil niteliği taşımayan şeylerle dava açma hakkı vermiyor anlıyacağınız misram kendi ipini çekiyor olan zavallı kadı pelerinliye olacak bişey değil Neyse izleyip görecez kimler ne ceza yiyecek kimler silinecek
Öncelikle adımı besmeleyle ağzınıza alın.. 1-Evet toz divanda, sizin gibi yüzsüzlerin sizin gibi daha karakterini ortaya çıkarmaktan aciz insanların, asla ulaşamaycağı bir makamda kaz asker olarak görevini sürdürmekte.. Yakında dokunulmazlık yasası getircem Toz'a yada başka bir divan üyesine laf atarken ağzına biber sürüvericez.
2-Eyaletin prestijini ben mi düşürmüşüm?? Bak madem beyin konusunda sıkıntıların var kendine bir beyin monte ettir. Bir insan bu kadarda Spirci olmaz ki : Şimdi tekrar git spirciğine soruver eyalet prestij kanunlarını sana açıklayıversin emi??
3- Milleti yalanlarımızla dolduran biz değiliz her zamanki gibi sizsiniz.. Yok 200 bin akçe bug olmuş, yok t.dereye verilen 100 bin akçe bug olmuş, Siz gidin çocuk kandırın bunlarla..
No_body'nin neden almadığı konusunda fikir sahibi değilim ama, benim o 3 bin akçelik yardımı neden kabul etmediğim konusuna gelince, Spiritless denen aşağılığın Beylerbeyi oluşundan önce ve sonrasında ettiği küfürler ve attığı iftiralar sonrasında almadığımı yaklaşık 5. baskı olacak söylemekteyim..
Savaşta güçlük çekecek halka minumum yardım mı? Komikliğin bu kadarına pes.. Ayrıca yalanın.. Kardeşim spiritless istifa etseydi yerine gelen beylerbeyi nazır atardı hayvan üretiminede devam edilirdi. Bu kadar basit!
İstifa edemedi eyaletin parasını yemek tatlı geldi tabi.. Hayvan üretimi bugday mısır ile oluyor..eyalet bugday ve mısır almadığından ötürü, kasabalar mısırla bugdayla dolup taşarken nazır atamadığından ötürü hayvan sıkıntısı çekildi..
Benim halkım sizin yardımınız olmadan da geçindi kimsenin de bir sıkıntısı yoktu. Benim Keşan'ım tek bir sıkıntısı vardı o da hayvansızlık.. Onun sorumlusu da ben değildim sizdiniz! Burda melek rolü yapmayı kesin artık!
Türbedereye 100 bin akçe gönderilmiş sebep?Gerekçe olarak yine bulgarlar gelcekti de yardım yaptık mı diyeceksiniz???
Dedeağaca 65 bin gönderilmiş sebep?? Gerekçe olarakgene o bitmez bulgarları mı göstereceksiniz! Zaten hep tek gerekçeniz Bulgarlar oluyor nedense??? Birde Türbedere'ye bug olmuş da paralar geçmemişde hey yavrum hey...
Siz ancak külahıma anlatırsınız bunları.. Boşa dememişler minareyi çalan kılıfını da hazırlar diye..
Yazıklar olsun hala bug oldu diyip ardına sığınabilen insan gibi çıkıp çaldım sanane diyemeyen sizlere!
Divanda bug olmuş da 200 bin akçeleri gitmiş hahahahahahahaha güleyim de boşa gitmesin !
Neden sizin divana denk geliyor bu bug olayları hep?? Beni burada karalayan bu densizlere eşlik eden sizlerde mi düşenemiyorsunuz?? Neden acaba bunların dönemine denk gitti hep bu bug olayları diye??
Şimdi gelelim asıl buraya aylardır yazmadığım halde şimdi yazmamı gerektiren olaya!
Semfb bana ve fuhrerr'e gelmiş demiş ki mısra elimde eyaletin 70 bin akçesi var geri vereyim öyle mi???
Ne bana ne de Fuhrerr'e böyle bir teklifle asla ve katiyen gelmediğine ben yemin ederim sizde edebilirmisiniz Allah korkusu olmayan insanlar???
Ben bana geleni elimle reddecek kadar beyinden eksik değilim.. Ama siz çaldıklarınızı inkar edecek kadar Beyin noksanlığı çekiyorsunuz yalan değil..
Sen eyaletin parasını çal çal sonrada Recai adlı bir karakterin ardına sığın..
Öncelikle Spiritless denen aşağılığın Bana kalkıp " fiyatın ne " şeklinde yönelttiği bu aşağılıkça sorusundan sonra, sanki sizlerin hiç annesi kızkardeşi yokmuşcasına davranıp, o konuları yorumsuz bıraktıktan sonra, bana gelip Mısra şöyle Mısra böyle demeye katiyen hakkınız yok!
Ben bu hayatta onurum, gururum ve namusum için yaşadım yaşayacağım.. Biraz şerefiniz kaldıysa bana iftira atmak yerine şereflice çıkıp evet çaldık bug vs yalanlar uydurduk dersiniz..
[b]Kim Eyaleti soyduysa cezasını sonuna kadar çekecek.. Beni insanların gözünde karalamaya iftira atmaya kimsenin gücü yetmeyecek..
Tüm Osmanlı'ya ve özellikle adam gibi adamlara son açıklamamdır..
Saygılarımla. EDİRNE SANCAĞI BEYLERBEYİ! Misram.. |
|
|
|
dkocak
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Ptsi Mart 16, 2009 3:58 pm |
|
|
Yukarıda yazdıklarının doğru olan kısmı şu; - Eyalet kasası -500 000’e inmiştir -Spiritin her belediyeye dağıtmak istediği 3000 akçeyi almadın.
Şimdi de yalanlarına bakalım; 1. Eyaletin prestijinin düşmesinde rolün olmadığını söylemen 2. 200 bin akçelik azalma olmadı demen 3. Keşan’ın tek sıkıntısının hayvan olduğunu söylemen 4. Bugların bir tek Spiritless zamanına denk geldiğini söylemen 5. Sana geleni reddedecek kadar beyinden eksik olmadığını söylemen 6. Bu hayatta onurum, gururum ve namusum için yaşadım yaşayacağım diye sallaman.
Şimdi sırayla yukarıdaki yalanlara değineyim. 1. Eyaletin prestijinin düşmesinde rolün olmadığını söylemen
Eyaletin prestiji zamanında düşmüş olabilir göreve geldikten sonra bir nebze olsun düzelmediyse bu da senin suçun.
2. 200 bin akçelik azalma olmadı demen
Bilindiği üzere Bulgarlar kalemizi ilk aldığında kasa sıfırlanmıştı. Hatta kasanın sıfırlanacağını haber alıp koltuk kapmak için edirnedeki ordularımıza saldıran evildust, cucurbita gibi yandaşlarındır. Kendilerine koltuk düşmeyip de Osmanlı tokadını yiyip iki-seksen uzandıklarında bunu kendilerine yediremeyip bizi Bulgarlara satanlar da cucurbita ve evildustın ta kendisidir. Tek korkuları vardı o da kasanın sıfırlanması ve edirnenin refaha kavuşması. Sonrasında bug düzelmeyince bunu ihbar eden de admine düzelttiren de yine bu ikilidir.
3. Keşan’ın tek sıkıntısının hayvan olduğunu söylemen
Hayvan sıkıntısı keşanın tek sıkıntısı olamaz zira orda sen birkaç dönem reislik yaptın. Senin keşandan çaldıklarını 10 sene çalışsan ödeyemesin bunu sen de biliyorsun. Msnde itirafedip burada ve resmi forumda inkar ettiğin 255+255 baltayı nereye sakladın,kime peşkeş çektin biz biliyoruz da sen de artık utan da itiraf et bari. Hemen aşağıya koyduğum resme bakarsam 94 baltaya sahip bir belediye görüyoruz. Keşanın tek demircisi Rancour’a ürettirdin sanırım bunları.
Ya da üvey baban Tekirdağ’daki atölyesinde yaptım der seni kurtarıverir. Öyle ya daha evvelden de 50 gün çalışıp yaptığı 10 baltayı orduya verilen paraları çalmak için kullanmamış mıydı? Arada bir şerefli ailem falan lafı duyuyoruz senden istersen daha fazla yırtma kendini, biz biliyoruz sizinkilerin ne mal olduğunu. 4. Bugların bir tek Spiritless zamanına denk geldiğini söylemen
Bugların senin zamanında da olduğunu hepimiz biliyoruz. Hatta ne yapacağını bilmediğin için akıl danışıyordun millete ne çabuk unuttun yahu. Zamanında isyancı mollaya 70 baltakaptıran sensin. Aynı molla bana da 18 kör balta kaptırdı ve sen geri almak bile istemedin. Üstüne yukarıdaki resimde görülen 94 baltayı koy. Bir de rancoura bıraktığın 50 ye yakın baltayı. Bi toplayalım 70+18+94+50= 232 ediyor. Bug yok da nerden buldun bu kadar baltayı. Eğer çok başarılı bir reis olduğunu iddia edeceksen bize de öğret de diğer kasabaları da kurtaralım.
5. Sana geleni reddedecek kadar beyinden eksik olmadığını söylemen
Bu da küllü yalan. Bunu yine senin sözlerinden anlıyoruz. Sana gelen 3000 akçeyi reddettiğini söyleyen sensin yukarıda. Senin amacın üzüm yemek değil bağcı dövmek olduğu için semfb’nin idesini reddeceğini biliyoruz.
6. Bu hayatta onurum, gururum ve namusum için yaşadım yaşayacağım diye sallaman.
Durup durup bombayı sona saklamışsın. İlahi mısra senin ne mal olduğunu bilmeyen doğru sanacak. Sen en iyisimi doğruları yazanların yasaklandığı forumdan dışarı çıkma gülünç oluyorsun. |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Ptsi Mart 16, 2009 4:39 pm |
|
|
kiz misra sen ne komik seysin öyle |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Ptsi Mart 16, 2009 4:59 pm |
|
|
Bir beylerbeyinin bir sancak beyinin böyle ciddiyetsiz ve lakayt konuşması utanılacak birşey. |
|
|
|
ozank
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Ptsi Mart 16, 2009 7:36 pm |
|
|
- turkscihad demiş ki:
- Bir beylerbeyinin bir sancak beyinin böyle ciddiyetsiz ve lakayt konuşması utanılacak birşey.
+1.. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Ptsi Mart 16, 2009 11:52 pm |
|
|
- Alıntı :
- Öncelikle adımı besmeleyle ağzınıza alın..
1-Evet toz divanda, sizin gibi yüzsüzlerin sizin gibi daha karakterini ortaya çıkarmaktan aciz insanların, asla ulaşamaycağı bir makamda kaz asker olarak görevini sürdürmekte.. Yakında dokunulmazlık yasası getircem Toz'a yada başka bir divan üyesine laf atarken ağzına biber sürüvericez. kendini ne sanıyosan artık.. - Alıntı :
- BAŞARI DAİMA KISKANILIR...KISKANILACAK BAŞARILARA, DAİMA İMZAMI ATARIM..ŞİMDİ OLDUĞU GİBİ
Kimsenin Değilim, ait olmam sahip olurum. Küçük dağları ben mi yarattım?? Ah, elbette buda oyun profilinden alıntı.. sen önce yaradanın, yaratma yetisine sahip olanın kim olduğunu öğren, sonra besmele iste, her geçen gün alçalıyorsun yaptıklarınla, şirk koşmak ne demektir tez zamanda öğreneceksin.. inan gözüne görünür var senin..
- Alıntı :
- Ben bu hayatta onurum, gururum ve namusum için yaşadım yaşayacağım..
Biraz şerefiniz kaldıysa bana iftira atmak yerine şereflice çıkıp evet çaldık bug vs yalanlar uydurduk dersiniz.. diyorsun, tek bir soru ozaman, beyliktede sordumgörmezden geldin... birkaç salak sanal balta için, bu onurunu hiçe samana değermi, bekliyorum daha ne kadar küçüleceksin.. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Ptsi Mart 16, 2009 11:57 pm |
|
|
bu arada toz, kasa sıfırlanması ile ilgili, supergazinin profiline bak, son yazdıkalrından birazına göz at, (bi süper güç editlememişse) forumdan banlı olmasam yerinide söylerdim, 15 gün kala gelin dedik divanı değiştirelim dedik, dinlemediler yazısını göreceksin, amaç kasayı sıfırlamaktı yeniden.. yada sawronun daha eski açıklamaları var, dedetor zamanından.. onları oku sonra gel.. |
|
|
|
Attila
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Salı Mart 17, 2009 12:20 am |
|
|
muhahaha Mısra yedi OSMANLI TOKADINI bakalım şimdi hangi yüzle burada mesaj yazacak tabi bir onuru varsa ki bence yok yada akıl hocana danış yani Barriyaaaaaaaaa |
|
|
|
ihtiyar96
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Salı Mart 17, 2009 1:03 am |
|
|
- badsector demiş ki:
- bu arada toz, kasa sıfırlanması ile ilgili, supergazinin profiline bak, son yazdıkalrından birazına göz at, (bi süper güç editlememişse) forumdan banlı olmasam yerinide söylerdim, 15 gün kala gelin dedik divanı değiştirelim dedik, dinlemediler yazısını göreceksin, amaç kasayı sıfırlamaktı yeniden..
yada sawronun daha eski açıklamaları var, dedetor zamanından.. onları oku sonra gel.. kasa sıfırlanma diye bir mevzu yoktur adminlere sorunuz |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Salı Mart 17, 2009 1:27 am |
|
|
divanin hazinesinden para eksilme olayi daha once sadece 1 defa yasandi. sahitlerden birisi de bendim. donemin ziraat naziri fakilli panik icerisinde hic bir sey yapilmamasina ragmen 40bin akcenin hesaptan silindigini anlatti. odeneklere bakildi bir sey cikmadi. satin almalara bakildi bir sey cikmadi. ve ben de dahil bir kackisi adminlere mesaj attik ve bug olup olmadigini sorduk. adminler o donem bulgarlar ve turklerin arasinda yasanan tatsizliklar sona ermedigi surece konu ile ilgilenmeyeceklerini belirttiler. daha sonra jusuf yani mesihi araciligiyla ogrendik ki benzer bir sey bulgar divaninin basina da gelmis.
olay benzer gelebilir ama aslinda cok farkli. oncelikla odeneklerde ve hesaplarda hic bir belirti yok, sorun odenek atarken falan da yasanmamisti. ve suphe uyandiracak bir seyler de yoktu. oysa bu durumda ortaliga sacip durulan paralar, tam da bir yerlere odenek gonderilmisken kaybolan paralar, ticaret nazirinin ne sebeple kendisine gecirdigi belli olmayan 10binlerce akce, bazi kasabalara neden gittigi belli olmayan 10binlerce akce var,artik bu durumda kimse kusura bakmasin ama bu bug iddiasi ki adminler de reddetmis biraz atmasyon gibi gorunuyor, |
|
|
|
ihtiyar96
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Salı Mart 17, 2009 2:35 am |
|
|
kasada bug olabilir. bunu engellenmenin en kolay yolu mal fazlalıklarını bos ödenklerde 3 *4 tane bekletmek.
divana ordula saldırıldıgında kasa sıfırlanmaz, |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Salı Mart 17, 2009 2:40 am |
|
|
beylerbeylik arşivi/ Oyun değişiyor peki ya biz... Sawron Tarih: 30 Oca 2009 00:48 Mesaj konusu:
- Alıntı :
Cucurbita yazmış: | Edirne'yi Bulgarlar alacak bahanesiyle soyanlar ilk seviye4ler olacak bence.
Sevgiler,
Cucurbita Pepo |
Sanırım bu fikri ben vermiştim. Bulgarlar divanı ilk aldıklarında hazine sıfırlanmıştı. -15 000 olan Edirne hazinesi bir anda sıfır olarak geriye almıştık.
İkinci kez Bulgarlar Edirne'de şehre girince divan değişeceğinden ve hazine yine sıfırlanacağından ben de bir fikir sundum ortaya.
Edirne hazinesinden belediyelere para çekilerek belediyelere yığılır para ve bu paralar belediyelerden biner akçeden ödenekler ile atılır. Edirne divanı geriye alınınca bu paralar yine belediyelerden sıfırlanan Edirne Divanı'na geri iade edilir demiştim. Bu şekilde eğer sıfırlanırsa Edirne Divanı'na yararlı bir organizasyon olacaktı. Hazine sıfırlanmasa bile verilen paralar aynen geriye iade edilince hiçbir fark olmayacaktı.
Ama Edirne Divanı ne yaptı. Üçer bin akçe belediyelere -ki keşan belediyesine verilmedi diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin- verildi. 6 şar bin akçe ordulara verildi -Toz, Augustux ve Eskisehirli'ye verilmedi diye biliyorum-
Geri kalan divandan çekilen paraları ne yaptılar bilmiyorum açıkçası. Ama tamamen iyi niyetli olarak Edirne Divanı için mantıklı bir öneri vermiştim. Paraları dediğim gibi ödenekleyerek saklasalar idi -ki saklamadıkları belli- divan düştüğünde çok yararlı bir çalışma olacaktı.
Ama ben nereden bilebilirimki bunların yağmacı olduğunu. ----------------------------------------------------------------------------------
arşiv/ İşte 5 Aralıktan Beri Yayınlanmayan Edirne Sancağı Raporları
|
| _________________ |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Salı Mart 17, 2009 2:50 am |
|
|
kimlerin ne beklentide olduğunu, kimlerin esas derdinin savunma yapmak değil bug yaptırmak olduğunu, murka döneminde neden savunmaya yönelik hiçbir hazırlık yapılmadığını, aksine hazırda olan ordunun neden ve ne beklenti ile dağıtıldığını, akıl hocalarına bakarak anlayabilriz sanıyorum. |
|
|
|
dkocak
|
Konu: Geri: Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar Salı Mart 17, 2009 7:17 pm |
|
|
Bir de şimdiki beylerbeyinin 13 Kasım tarihli mesajına bakalım
- Misram demiş ki:
- Bugün
Mahkemeye tesadüfen girmiştim ki süren davalarda eksik 1 şeyler olduğunun farkına vardım..
Suçlulara Davalar açılırken, Hangi kanunun hangi hükmünün hangi bendi gereğince yargılandıkları yazılmadan direk suç ve delil ile birlikte davalar açılmaya başlanmış..
Savcı arkadaşımız eksik açıyor davaları en azından hangi kanunun hangi hükmünün hangi bendince yargılandıkları belirtilmeli ki bu ben oyuna başladım başlayalı böyledir..
Zira davalardan birinde, Suçlulardan biri Hangi hükme göre yargılandığımı yazın ki ona göre savunma yapayım şeklinde bir savunma vermiştir ki çok haklı..
Eğer bilgisi yoksa önceki divandaki savcı arkadaşlardan yardım alabilir yada bunu kabul etmezse görevinden alınmalı yerine işi bilen biri gelmeli diye düşünmekteyim..
Saygılarımla Mısra.. Üstüne Badsector itiraz edince yine bakalım ne demiş;
- Misram demiş ki:
- Badsector demiş ki:
- sevgili
mısra, o bahsettiğin cümleyi kuran azıllı hırsızın teki sanıyorum... zaten..bi zahmet suçlandığı dava deliline (yada hadiselerine baksa neyle suçlandığını anlar, ki aynı kişi hakkında benim gördüğüm en son bir açılmış devam eden , yanılmıyorsam ikide şikayet dilekçesi var dı... Sayın Badsector, Önemli olan kişinin suçluluk derecesi değildir.ben sadece onu örnek verdim. Söz konusu savcımızın geneli itibariyle Yaptığı hatadır. Düzeltilmesini rica ettim,kişiler ne ile suçlandıklarını bilmeliler dava açarken hangi kanunun hangi hükmünün hangi bendince yargılandıklarını bilmek ''suçlu'' bile olsalar savunmalarını yapabilmeleri için onlara gerekli..
Saygılarımla. Mısra. Zamanında açılan dava iddinamelerinde kişilerin yargılandıkları kanunu ve cezasını bilmesi gerektiğini savunan kişi şimdi kalkmış delilsiz, kanunsuz davaları açtırıyor. Edirne sancağı ahalisi olarak yapılan bu ikiyüzlülüğün farkındayız ve elbet bir gün cezasını keseceğiz.
Şuanki beylerbeyinin çifte standartlarını yüzüne vurmaya devam edeceğim. Kendisi saçma sapan şeyler yazmak yerine buraya doğru düzgün bir yanıt verirse sevinirim. |
|
|
|
|
Edirnede Açılan kanıtı dahi olmayan boş beleş Davalar |
|
|