|
karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu |
|
|
Yazar |
Mesaj |
mturkkan
|
Konu: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu Cuma Mart 13, 2009 9:26 pm |
|
|
bu başlıgın inceleme amaçlı 48 saat burda kalmasını rica ediyorum adminlerden #Eşya
-42834,02 akçe
387 somun ekmek
186 meyve
927 çuval mısır
240 şişe süt
278 balık
589 et
208 çuval buğday
113 çuval un
44 yüz okkalık manda
933 çeki taş
436 elli okkalık sığır
67 yumak yün
28 deri
646 sebze
1731 tomruk odun
1 kayık
21 balta
603 külçe demir
10 kasnaksız kova
6 kova
27 bıçak
25 körleşmiş balta
1 takke
1 erkek gömleği
1 şalvar
2 ayakkabı
2 kuşak
1 kolsuz üstlük
1 ince kemer
1 fular
Ticaret için verilen ödenekler=33236 akçe
Bld. Reislerindeki ödenekler=7745.30 akçe
evet arkadaşlar karesi eyaletimizin son hali budur bazıları bize hırsız dediler ama allaha şukur elimizden gelenin en iyisini yapmaya calışıyoruz inşallah yeni divan gelinceye kadar daha iyi bir karesi hedefimizi gercekleştirmiş olacaz. |
|
|
|
dkocak
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu Cuma Mart 13, 2009 9:54 pm |
|
|
12 kişilik divanda bazıları süs için duruyorken normaldir. Bir de utanmadan seçim propagandası olarak osmanlıyı ileri götüreceklerini söylerler. 60 gün dolduktan sonra bunları divandan defederken o koltukları da verin gitsin. Gittikleri yerde ters çevirip 4 kişi otururlar aynı koltuğa. |
|
|
|
kaansabri
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu Cuma Mart 13, 2009 10:01 pm |
|
|
O MAY GAT |
|
|
|
mturkkan
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu Cuma Mart 13, 2009 10:13 pm |
|
|
kasa:-42834,02 akçe
Ticaret için verilen ödenekler=33236 akçe
Bld. Reislerindeki ödenekler=7745.30 akçe
odenekleri cıkınca -1800 akçe olarak goruluyor eyalet kasasında eyaleti aldıgımız zaman 34000 akçelik bir odenek vardı kasada -35000 akçe idi eyalet kasasında ise fazla bir mal yoktu ama şu anki durum acıkça goruluyorki eyaletimiz bu kısa zamanda cok iyi yonetilmiştir |
|
|
|
ZıpırBey
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu Cuma Mart 13, 2009 11:24 pm |
|
|
walla ben karesideyim
baska bir partiliyim
fakat durust birisi olarak soyluyorum
yonetimden memnunum
tablosuda yukardadır... |
|
|
|
Aksen090
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu C.tesi Mart 14, 2009 6:26 am |
|
|
abi size helal olsun diyorum...ve ekliyorum karesi bu kadar iyi yönetilmiş mi bugune kadar.. hemde bu şartlar altında... sizin yaptıklarınız gerçekten önemli şeyler.ilk başta 5 kişi ile yönetildi karesi... sizlere hırsız diyenler o zaman nerdeydi neden yardım etmediler...bunlar nasıl vatanseverler nasıl verilen görevi geri cevirirler...en iyisi boyle insanları dinlemeyeceksin he deyip geçeceksin...herkes biliyor kimin hırsız oldugunu boşverin siz dert etmeyin bunları... |
|
|
|
Mit
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu C.tesi Mart 14, 2009 10:51 am |
|
|
bare hiçbir sey yapmayacaklarsa istifa etsinler bosuna yer kaplamasinlar divanda. ama yok biz kalacaz, eyalet çökerse çöksün gelecek seçimlerde biz kazanmak istiyoruz derlerse bu ayri bir sorun. anlamadim ki bunlar halkin temsilcilerimi oluyor yoksa süs mü
ama yok her seçimde kazanmayan taraf bisey yapmayacaksa sonumuz hiç hayirli degil size soyleyeyim. |
|
|
|
Karesili
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu C.tesi Mart 14, 2009 3:58 pm |
|
|
Bu konuyu buraya açan şahsiyet hangi yetki ve cüretle açıyor bilmiyorum ama beceriksizliklerini süslemeyi iyi beceriyorlar. Karesi Sancağı’nın geçtiğimiz dönem ve ondan önceki her dönem bir ilerleme içerisinde idi. İsterseniz Karesi Hazinesini aldıkları andan itibaren inceleyelim.
Karesi T. Nazırı Masatlik göreve başlar başlamaz verdiği ilk rapor. Tarih 20 Şubat 1457. Yani Magusmilena’nın bıraktığı şekli.
Aşağıdaki de T. Nazırı Masatlik’in sunduğu son rapordur.
Bu süreç zarfında Karesi Sancağı’nda bütün ekonomi ile ilgili görevdekiler çalışmış ve o konuda herhangi bir aksaklık olmamıştır. Ekonomi ile ilgili olan Ticaret Nazırlığını Masatlik, Ziraat Nazırlığını Mayda yerine getirmiştir.
Bu süreç zarfında Karesi Sancağı hazinesi madenler günde çalışan işçi sayısına göre 1500-2000 akçe arası kar ettiği halde hazine 11048,72 akçe zarar etmiştir. Şuan Karesi Sancağı’nda bütün görevler yerine getirilmekte ve hiçbir kimse çalışmıyorum dememektedir. Özellikle bütün kritik işleri ve görevleri alarak asıl görev yapması gereken kişilerin yükleri hafifletilmiştir. Yeni duyurulara göre kanunlar bu süreçte OBDF ve BODF en yetkili kişileri tarafından düzenlenmiştir.
Lütfen halkı yanıltıcı bilgiler vermeyiniz. Karesi Sancağı bu zamana kadar uygulanan düzgün ekonomik politika sayesinde her geçen gün ilerler iken sizin elinizde geçtiği zaman çökmeye başladı ve çökmeye devam ediyor.
Rabbim Karesi hazinesini sizin elinizden korusun.
Saygılar Karesili
Not : İlk resim hatalı olduğu için düzeltilmiştir.
En son Karesili tarafından C.tesi Mart 14, 2009 4:22 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu C.tesi Mart 14, 2009 4:11 pm |
|
|
Evet yine oyunda ki ismini kullanamayacak kadar korkak ve ne idüğü belirsiz bir arkadaşımız gelmiş burda ahkam kesiyor.Reelman beylerbeyi seçildikten sonra bu adamlar hiç bir görev kabul etmemiştir.Şu an önemli görevlerin onlara verilmesi ise o adamların başka görev beğenmemesinden kaynaklanmaktadır.Yoksa onların yaptığı her görevi diğer üyelerde yapacak bilgi ve kabiliyete sahiptir.
Seni buraya gönderene söyle biraz olsun cesareti varsa gelsin kendi konuşsun burda.
Ayrıca burda eski divanın kötü yönetip yönetmemesini değil yeni divanın şu ana kadar her türlü zorluk ve art niyete rağmen başarılı olmasını tartışıyoruz. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu C.tesi Mart 14, 2009 5:28 pm |
|
|
Ellerimizi birleştirmek yerine benim elim seninkinden daha üstte yok hayır benimki daha üstte oynuyorsunuz iyi oynamaya devam yalnız ellerimizi birleştirmek derken zombiksporu hariç tutuyorum BODF a demiyorum sadece zombikspor dan bahsediyorum yani eski yönetici burun 5 km havada olanlardan bahsediyorum gerçi bunların çoğu zaten BODF dan şutlandı evil cucur falan bu güzel bir ilerlemeydi 1 yada 2 tane padişah müsvettesi kaldı onlarda cehennemi boylayınca sanırım eller birbirini kırmaya çalışmaktansa birleşeceklerdir o günlerin geleceğine inanıyorum |
|
|
|
Otorite
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu C.tesi Mart 14, 2009 5:39 pm |
|
|
Sayın "Karesili" kullandığınız sahte hesapların foruma erişimi engellenmiştir. Lüften 01ottoman isimli hesabınızla devam ediniz...
|
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu C.tesi Mart 14, 2009 5:44 pm |
|
|
yani sawron |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu C.tesi Mart 14, 2009 5:50 pm |
|
|
Eğer en çok oyu alan partide bu padişah müsvettesini desteklemeseydi onun kuklası olmasaydı ellerimizi daha kısa bir zamanda birleştirirdik.
Kendileri gelip buraya konuşamayacak kadar korkaklar ayrıca sürekli oyunda bulunmayan isimlerle hesap açtırıp onlarla karalama yapıyorlar. |
|
|
|
castle
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu C.tesi Mart 14, 2009 6:14 pm |
|
|
Seni buraya gönderene söyle biraz olsun cesareti varsa gelsin kendi konuşsun burda.
bak bu dogru ıste cesaret edıp gelsınlede hesap versınler sızde toza çekmeyın barı gelıyosunuz erkeklı gosterır gıbı baskasını yollıyosunuz ama toz sızden ıyı kendısı gelıyor cesaretlıgını gosterır ama sız korkasınız |
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu C.tesi Mart 14, 2009 6:14 pm |
|
|
tozuda züpperbabaanne gönderiyor |
|
|
|
castle
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu C.tesi Mart 14, 2009 8:09 pm |
|
|
nıstel soledıgın ıçın sagol bır korkak daga ortada yokmu daga korkak ha |
|
|
|
Yamatoo
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu C.tesi Mart 14, 2009 11:42 pm |
|
|
ya isimsiz şahsiyet burya geldim bunları salladın salladın gitti eski den ilk başlarda oy için iyi yönettiniz sonra da çalıp çırp tınız bize eski yi degiş şuanki durumu gösterene inanırız |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu Paz Mart 15, 2009 12:00 am |
|
|
nedense burayada sadece bodf ve obdf yi savunanlar multi hesap acip cevap yaziyo bunlarda multi acmak aliskanlik haline gelmis yakinda burdada hesap calmaya baslarlar |
|
|
|
Yamatoo
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu Paz Mart 15, 2009 12:33 am |
|
|
obdf de zaten bodf den ayrılanların kurdug bişi adamların hayatı multi olmuş napsınlar |
|
|
|
toz
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu Paz Mart 15, 2009 2:20 am |
|
|
Nistel seni kim gönderiyor öteki tarafa. Ben sizin gibi başkasının düşünceleriyle kelimeler sarfetmem kendi düşüncelerimi yazarım.Güzat in özenti versiyonu Burda sallarsın tabi ne de olsa kimse karişmiyor karşit bi gruba attığın zaman. |
|
|
|
toz
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu Paz Mart 15, 2009 2:33 am |
|
|
Şunu da belirtim.Beni buraya üye yapan kişi infinidir. Nistel senin gibi bazi şahis ve kurumlara istinaebilik yapmiyorum ben.Hadi güzelim saçlarını yana tara kendine başka bi konu ara. |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu Paz Mart 15, 2009 4:53 am |
|
|
- toz demiş ki:
- Nistel seni kim gönderiyor öteki tarafa. Ben sizin gibi başkasının düşünceleriyle kelimeler sarfetmem kendi düşüncelerimi yazarım.Güzat in özenti versiyonu Burda sallarsın tabi ne de olsa kimse karişmiyor karşit bi gruba attığın zaman.
Kimse karışmıyor çünkü o karşıt grup dediğin kişilerde suçlamalara cevap verebilecek kapasite yok. |
|
|
|
ZıpırBey
|
Konu: Geri: karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu Paz Mart 15, 2009 2:09 pm |
|
|
- toz demiş ki:
- Nistel seni kim gönderiyor öteki tarafa. Ben sizin gibi başkasının düşünceleriyle kelimeler sarfetmem kendi düşüncelerimi yazarım.Güzat in özenti versiyonu Burda sallarsın tabi ne de olsa kimse karişmiyor karşit bi gruba attığın zaman.
karsıt grup dediklerin korkaklıklarından oyun isimleriyle foruma girip cwp werdide biz takmadık demi |
|
|
|
|
karesi eyaleti sancagı eyalet kasası son durumu |
|
|