Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan...

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
PolatALEMDAR

PolatALEMDAR

Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Vide
MesajKonu: Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Icon_minipostedPaz Mart 15, 2009 10:35 pm

Simdi yazacaklarıma kimse gücenmesin, alınmasın.. Böyle devam edilirse şayet daha beter bir duruma geleceğiz ...

Biz Türk milletiyiz, Osmanlı torunlarıyız, ülkemize bağlıyız, milliyetçiyiz, ülkemiz için çabalarız dimi...

Hep böyle söylendi bize, hep siz böylesiniz dendi ama, su durumda görüyorum ki çoğumuzun bu durumdan alakası bile yok...

Savas var dediler gittik, adam lazım dediler gönüllü olduk,hasmınla barısacaksın dediler barıstık, isyan bastırılacak dediler bastırdık, casusluk yapacaksın dediler yaptık, ülken için öleceksin dediler öldük..

Fakat bunların hepsini bosuna yapmısız anlasılan... Çünkü biz ordan çabaladıkça baska bir yerden batırdılar iyice...

Savas zamanı geldi, asker lazım dedik. Millet seviye derdine düstü...

Savas zamanı geldi, erzak lazım dedik. Millet para derdine düstü...

Savas zamanı geldi, techisat lazım dedik. Millet silahını kıskandı, nasıl bu işten kar çıkarırım diye uğraştı..

Savas zamanı geldi, asker geliyor dedik sevindik. Bir baktık ki yolda askerlerimizi soyuyorlar.

Soyanlarda bu toprağın evladı ...

Savas zamanı geldi, destek ordu geliyor dedik sevindik. Divan uğruna ordu yokedildi..

Bunlar daha savasta olan seyler...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ülkenin durumu sadece savasla bitmiyor biliyorsunuz. Normal zamanlarda da oldu olanlar.

Bu milliyetçiyim diye geçinenler vardı. Ülkeme hizmet ettim diyenler vardı.

Sırf diğerki seçimleri de alayım diye adam kayırırdı. Halk yiyecek beklerken o sadece yandaslarına verirdi...

Sonra bu vatansever kisiler çok güzel seviye atlama konusunda yardımcı olurlardı.Millet Seviye 1, 2 olmak isterken elbise fiyatlarını yüksekte tutardı bu kisiler...

Vatanseverler vardı. Kasabada huzuru sağlıyorlardı.. Kardesi kardese kırdırarak...

Vatanseverler vardı. Milletin kanına girip isyancı damgası yemesine sebep olan ve sonra bunları yapayalnız bırakan...

Vatanseverler vardı. Sözde sancak huzurunu sağlıyorlardı. Haksızlığı savunuyorlardı. Kardese kırdırarak...

Hala bazı halk savunucuları var. Sözde halk için isyan edip kendi menfaatleri doğrultusunda hareket edenler..

Herkese ben en iyisiyim diyip, hep bana laf atıyorlar diyip kendini sevdiren vatanseverler de vardı tabi.. İçten içten beyin yıkıyorlardı menfaatleri doğrultusunda..

Sizce yaptıklarımıza karsılık verilen ödülmü yoksa cezamı bu saydıklarım...

Yoksa bazılarının işine gelmemezliği mi?

Bunları geçelim şimdiki durumumuz belli..

Bu durumumuzda bile su üsttekileri yapıp da bana ben vatana hizmet ettim diyen birini bu vatanın evladı saymıyorum...

Şu üstte saydıklarımı yapıp da sonradan birlikte olmak isteyecek kisileri de tebrik ediyorum...

Milletim:

Bu sözümü iyice işit....

İyice dinle...

Üstte mavi gök, altta kara yer yaratıldığında ikisi arasına insanoğlu yaratılmış.

İnsanoğlu üstünde atalarım Bumin Kağan, İstemi Kağan Hükümdar olmuş.

Türk milletinin ilini tutmuş töresini düzenlemişler...

Ordu yürütüp dört bir yandaki başlıya baş eğdirmiş dizliye diz çöktürmüş...

Çin milleti ile komşu olmuşlar.

Altını, gümüşü, ipekliyi sıkıntısızca veren Çinlinin sözü tatlı ipeklisi yumuşak imiş...

Bunlarla uzak kavimleri kendisine yaklaştırır, sonra kötülük edermiş...

Bilge kişiyi, yiğit kişiyi sevmez, yürütmezmiş...

Türk milleti varlığa, tokluğa ve rahata alışıksın.

Böyle olduğu için boş tatlı sözlere kanıp Kağanının, Beyinin sözünü beklemeden her yere gittin, aldandın, aldatıldın, böyle olunca oralarda hep mahvoldun…

Emaar

Emaar

MesajKonu: Geri: Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Icon_minipostedPtsi Mart 16, 2009 2:48 am

+1
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Icon_minipostedPtsi Mart 16, 2009 5:45 pm

Helal Olsun PolatAlemdar...

Bu memleketi bu duruma getirenlere lanet olsun.

Asker savaşa giderken soygun yapan hiçler kahrolsun.

Ve sırf rakip partiden diye mahalle karıları gibi dır dır edenlere lanet olsun.

İkili mücadelelere girerek kendini kaybedip memleketi unutanlara da lanet olsun.

Gerçek hayatta böyle birşey olsaydı 'Her gecenin bir sabahı var' derdik ama ne yazık ki bu lanetlik kişiler memleketi rantiyeye dönüştürmüş.

Herşeyden bir çıkar sağlama hırsındalar ne yazıkki...
EmirBerkKorkmaz

EmirBerkKorkmaz

MesajKonu: Geri: Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Icon_minipostedPtsi Mart 16, 2009 6:02 pm

+1 vatan Haklısın. Bir de şu son sözler Ergenekon Destanı'ndan mı alıntı?
Baba_İlyas

Baba_İlyas

MesajKonu: Geri: Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Icon_minipostedPtsi Mart 16, 2009 6:53 pm

Ne demiş şair;

Neler yapmadık bu vatan için
Kimimiz öldük kimimiz nutuk söyledik

Şekil 1 A
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Icon_minipostedPtsi Mart 16, 2009 7:23 pm

kısaca bu durumu özetleyen yine Ziya Gökalp oluyor;

Vatan dediler ayağa kalktık, herkez oturdu biz ayakta kaldık...
Yamatoo

Yamatoo

MesajKonu: Geri: Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Icon_minipostedPtsi Mart 16, 2009 7:37 pm

vatan vatan vatan vatan vatan
totalwar61

totalwar61

MesajKonu: Geri: Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Icon_minipostedSalı Mart 17, 2009 1:12 am

AĞZINA SAĞLIK POLAT 'IM .. Bİ KERE DAHA SEVDİM SENİ..KEŞKE ANLASALAR.. 2 AYDIR RESMİ FORUM OLSUN BURASI OLSUN ANLATMAK İSTEYİP ANLATAMADIKLARIMI BURDA BİR BİR SIRALAMIŞSIN..
ihtiyar96

ihtiyar96

MesajKonu: Geri: Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Icon_minipostedSalı Mart 17, 2009 1:14 am

ellerin dert görmesin polatım. saglıgın yerine gelmiş.
Aksen090

MesajKonu: Geri: Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Icon_minipostedSalı Mart 17, 2009 5:15 am

saygı duyulacak bir yazı yazmışsın diyecek söz yok...
epiphania

epiphania

MesajKonu: Geri: Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan... Icon_minipostedSalı Mart 17, 2009 4:52 pm

elinize sağlık polatalemdar umarım sözleriniz yerine ulaşır ve Osmanlıya layık bir Osmanlı oluruz..

Sizin Ders Alacağınız Yok Anlasılan...

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası