Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
Rabes

Rabes

Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Vide
MesajKonu: Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Icon_minipostedPtsi Mart 16, 2009 5:29 pm

Değerli Çan halkı pazarımızda herşey mevcut olmasına rağmen fiyatlarda ve satışlarda dengesizlik var tarla sahipleri ve meslek sahipleri arasında irtibat kurulmalıdır.Fiyat ayarlamaları yapılmalıdır.Hatta ekim ve hasat zamanları ayarlanarak fiyatlar dengede tutulmalıdır.Mesleklerde de sorun vardır.12 tane kasabımız olunca artık etler zararına satılmaya başlanmıştır.Kasaplarımız bu konuda görüşmelidir.Kıyafet fiyatları tutarsız ve dengesizdir.Zira diğer aletlerde komik şekilde fiyat farklılıkları göstermektedir.Bu konuda bir çalışma yapmaktayım.Meslek sahibi arkadaşlarımızı tek tek tespit edip burada yayınlayacağım.Herkes birbiriyle irtibat halinde olursa bütün seviyeler rahat decektir.Birde tarla sahibi arkadaşların ücret knularına dikkat etmeleri gerekmektedir.İnsanların özellik puanları konusunda teşvik edilmesi de gerekmektedir.Değirmencilerle fırıncıların irtibat halinde olması pazarımızın düzelmesine yardımcı olur.Herkesin yardım etmesi dileğiyle .....
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Icon_minipostedPtsi Mart 16, 2009 5:33 pm

pazarın hareketsizliği s2lerin az olması geçende arkadastan kopyalattım

75 s1
12 s2
3 s3
varmıs,

s2 lerin cogu kasaba dısında,
s3lerden cho reis
nefer sanırım dışarda
diğerini bilmiyorum.

vallahi kötü bu hal

zamanında benim bir önerim vardı ama kimse dikkate almamıştı,
çan kasabasının nufus azlıgından yararlanarak benım öneri çok iyi oturur aslında
dj__ceza

dj__ceza

MesajKonu: Geri: Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Icon_minipostedPtsi Mart 16, 2009 5:52 pm

pek tarzim degil ama okudum Razz ve katıılıorummm herhelde yhanıı olabilir
EmirBerkKorkmaz

EmirBerkKorkmaz

MesajKonu: Geri: Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Icon_minipostedPtsi Mart 16, 2009 5:53 pm

Katılıyorum ama bu bence tüm Karesi için geçerlidir. Her yerde fiyat dengesizliği var. Bunun için bence kasapların, demircilerin, fırıncıların, terzilerin ve değirmencilerin ayrı ayrı dernek açması gerekmektedir. Zaten bununla ilgili olaraktan s2 olur olmaz demirciliği seçip "Demirciler Meclisi"ni açacağım ve burada bir fiyat belirleyeceğiz her kasabaya göre. Ondan sonra bu fiyat belirlemelerini sancak savcılarına veya beylerine göndererek Kanun-i Esasi'ye ekletilmelidir. Böylelikle Osmanlı kalkınacaktır. Ama illa ki her kasabaya ayrı ayrı olacak değil, her sancağa ayrı ayrı veya bütün Osmanlı'da mısır ve ekmek gibi fiyat belirlemenin Osmanlı İmparatorluğu'nun yararına olacağının kanaatindeyim.
FranSuVa1905
Moderatör
Moderatör
FranSuVa1905

MesajKonu: Geri: Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Icon_minipostedPtsi Mart 16, 2009 6:02 pm

birde azra ve suskun var onlarda yeni s3 oldu
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Icon_minipostedPtsi Mart 16, 2009 6:14 pm

EmirBerkKorkmaz demiş ki:
Katılıyorum ama bu bence tüm Karesi için geçerlidir. Her yerde fiyat dengesizliği var. Bunun için bence kasapların, demircilerin, fırıncıların, terzilerin ve değirmencilerin ayrı ayrı dernek açması gerekmektedir. Zaten bununla ilgili olaraktan s2 olur olmaz demirciliği seçip "Demirciler Meclisi"ni açacağım ve burada bir fiyat belirleyeceğiz her kasabaya göre. Ondan sonra bu fiyat belirlemelerini sancak savcılarına veya beylerine göndererek Kanun-i Esasi'ye ekletilmelidir. Böylelikle Osmanlı kalkınacaktır. Ama illa ki her kasabaya ayrı ayrı olacak değil, her sancağa ayrı ayrı veya bütün Osmanlı'da mısır ve ekmek gibi fiyat belirlemenin Osmanlı İmparatorluğu'nun yararına olacağının kanaatindeyim.

bu imkansız, hiçbir kasaba birbirinin dengi değil.
StathisKarayannis

StathisKarayannis

MesajKonu: Geri: Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Icon_minipostedPtsi Mart 16, 2009 6:47 pm

Karsilastirma yapacak bilgiye sahip olmadigimdan, isler nasil yuruyor ogrensem de tam olarak oturtamadigimdan, Rabes abla diyorsa dogrudur demekle yetinecegim Smile
chocolateman

MesajKonu: Geri: Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Icon_minipostedPtsi Mart 16, 2009 8:21 pm

Ben yeni meslek sahibi olacak herkese fikrimi söylüyorum ama dinlemiyorlar.Çanda müthiş bir meslek dengesizliği var.Birde belediyenin yarar görmesi için fiyatlarla ben oynama yapıyorum.çünkü belediyeye çalışan meslek sahibi hiç yok.bu durumda belediyenin menfaatini önde tutuyorum
ekremcengiz1

ekremcengiz1

MesajKonu: Geri: Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı Icon_minipostedPtsi Mart 16, 2009 8:46 pm

ulen beni unuttunuz ya s3 olarak çok kırıldım Sad çandan taşınıyorum bu yüzden SadSad Razz:P

Çan da meslek-tarla istatistiği yapılmalı

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası