|
Yazar |
Mesaj |
kartal13
|
Konu: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 1:21 am |
|
|
arkadaşlar bugün yunanistan divanından bir arkadaşla uzun uzun sohbet ettik adamlar bir komisyon kurmuşlar ( üyeler sıradan vatandaşlar ağırlıklı yabancı dil bilenler ) bu komisyonun görevi ülkeye yabancı girişini düzene sokmak ve istatistik tutmak , çalış ma tarzı şöyle dışarıdan biri gelince ismini o komisyona bildiriyorlar o komisyon yabancıyla konuşuyor amaçları hakkında nerelere gideceği hakkında eğer yabancı komisyona söylediğinden farklı bir iş yaparsa yada farklı bir istikamete yönelirse hemen orduya isim verilip kellesi alınıyor bu uygulamanın edirne sancağındada olmasını uygun buluyorum uygulamanın eksi yanı yok ( adam kayılırmazsa ) uygulamanın artı yanları ise mesela bu uygulama olsaydı aragorn balyada isyan edip kasayı boşaltamazdı |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 2:16 am |
|
|
Bu fikiri benim Edirnede önerdiğim Edirne sancak ordusu fikri ile çok kolay birleştirebiliriz. Henüz sadece önce resmi forumda bir ordu forumu kurmayı önerdim, ama aklımda 4 tane kurulmuş vaziyette bekleyen ordu da var. Bu orduları stratejik kasabalara yerleştirmeyi önereceğim. Bu stratejik yerlerden ikisi Dedeağaç ve Harmanlı. Bu iki yerde bekleyen ordularda 5-10 kişi sürekli bekleyebilir ve izinsiz girmeye çalışanı da kıtır kıtır kesebilir. Tabi iyi niyetli insanları kesmemek için elçilikte bu durumu belirtmek lazım. |
|
|
|
dkocak
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 9:56 am |
|
|
Ben Yunanistan'a et, okka ve kılıç almaya gittiğimde acilen kanun çıkarıp bu ürünlerin dışrı çıkarılmasını yasakladılar. Adamlar istiyorlar ki tüccar gönderip osmanlıya daha pahalıya satılsın bu mallar. Bizim de bir yasa ile dışarıdan gelen tüccarların önüne geçmemiz lazım. Söz gelimi dışrıdan gelen tüccar izinsiz sattığı mal adeti başına 20 akçe ceza yemeli. |
|
|
|
kutuk
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 11:03 am |
|
|
- dkocak demiş ki:
- Ben Yunanistan'a et, okka ve kılıç almaya gittiğimde acilen kanun çıkarıp bu ürünlerin dışrı çıkarılmasını yasakladılar. Adamlar istiyorlar ki tüccar gönderip osmanlıya daha pahalıya satılsın bu mallar. Bizim de bir yasa ile dışarıdan gelen tüccarların önüne geçmemiz lazım. Söz gelimi dışrıdan gelen tüccar izinsiz sattığı mal adeti başına 20 akçe ceza yemeli.
Hala ticaret yapiyormusunuz eger yapiyorsaniz neleri kactan aliyor ve neleri kactan satiyorsunuz bana ingilizce olarak mesaj atabilirmisiniz. |
|
|
|
HADEZ
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 12:42 pm |
|
|
Kartalın önerisi çok mantıklı.
Ama dkocak'ın dediklerini de dikkate almak lazım. Bizim tüccarlar oradan birşey alamıyorlarsa, onların tüccarları da burada satamamalı. Olayın bu şekilde sürmesi, sadece bizi fakirşeştirip, başkalarını zenginleştirir ne yazık ki! |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 1:29 pm |
|
|
yahu kisacasi tüccar diye bisey olmasin iki ülke arasinda sadece divanlar ticaret yapsin yada iki kisi anlasirsa yine divan araci olsun ödenek atsin yoksa zamanla bu olay sen onu satamazsin tmm biz bunu satamazsak sizde bunlari satamazsiniz diye gelisir ve ortada ticaret diye bisey kalmayana kadar devam eder |
|
|
|
islam44.
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 1:35 pm |
|
|
uygulamanın artı yanları ise mesela bu uygulama olsaydı aragorn balyada isyan edip kasayı boşaltamazdı bu adam çanakkaledeydi |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 2:03 pm |
|
|
- islam7 demiş ki:
- uygulamanın artı yanları ise mesela bu uygulama olsaydı aragorn balyada isyan edip kasayı boşaltamazdı
bu adam çanakkaledeydi adam serbestçe geziyor malesef, kendisi bulgar , bulgaristanda bu kadar gezemezdi |
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 2:59 pm |
|
|
Bu adamı bulgaristandan kimin getirdiği de bellide El kol bağlı
Üstad Önerini tamamen destekliyorum Bir komisyon kurulması şart |
|
|
|
oguzkagan
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 5:27 pm |
|
|
Bencede güzel öneri uygulanabilir |
|
|
|
islam44.
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 5:28 pm |
|
|
Uygulanırsa çok iyi olur. iç isyanlardan kurtuluruz |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 9:43 pm |
|
|
- Capanoglufetihbey demiş ki:
- Bu adamı bulgaristandan kimin getirdiği de bellide El kol bağlı
Üstad Önerini tamamen destekliyorum Bir komisyon kurulması şart kimmiş ? |
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 9:50 pm |
|
|
sen kendin kesersin onu kartal ordunla |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 9:57 pm |
|
|
- Nistel demiş ki:
- sen kendin kesersin onu kartal ordunla
divandan izin çıksın tüm yabancıları keseriz alimallah |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 9:59 pm |
|
|
Nistel karıştırma ortalığı.Bence gayet mantıklı bir uygulama bu.Böyle bir uygulama yürürlüğe girsinde gerekirse Kartal kessin o adamları.Keşke şu an Angorn'a mahkemelerde çaldığı paranın 10 da 1i kadar ceza verileceğine bir ordu tarafından kesilip eli kolu bağlansa daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Birdaha da cesaret edemezdi kimse böyle bir şey yapmaya. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 10:21 pm |
|
|
- turkscihad demiş ki:
- Nistel karıştırma ortalığı.Bence gayet mantıklı bir uygulama bu.Böyle bir uygulama yürürlüğe girsinde gerekirse Kartal kessin o adamları.Keşke şu an Angorn'a mahkemelerde çaldığı paranın 10 da 1i kadar ceza verileceğine bir ordu tarafından kesilip eli kolu bağlansa daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Birdaha da cesaret edemezdi kimse böyle bir şey yapmaya.
aslında bi ordu geliboluda dursaydı bu bulgar ülkesine gitmek isteyecek ya seni keseriz ya .... kadar para verirsin deseydik sökülür verirdi ne var ne yok yoksa ömrü boyunca çanakkalede kalır, siz Rk hayatınız boyunca bulgaristanda kalmak istermiydiniz ? yoksa üstünüzdeki paraları verip serbestçe ülkenize dönmekmi isterdiniz ? |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Çarş. Mart 18, 2009 10:27 pm |
|
|
O parayı onlara yedirmemek için hesabı ölüme terkederdim belki de İşin şakası bu olayın uygulaması hakkında ne gibi çalışmalar var. |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Perş. Mart 19, 2009 12:53 am |
|
|
valla kartal bildigim kadariyla hala bulgaristanda bizim elemanlar var ben oyuna basladim bizim imam meyine yazmis savasa gittim diye hala yok ortalikta o dönene kadar ben s3 olacam |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Perş. Mart 19, 2009 1:00 am |
|
|
- Emaar demiş ki:
- valla kartal bildigim kadariyla hala bulgaristanda bizim elemanlar var
ben oyuna basladim bizim imam meyine yazmis savasa gittim diye hala yok ortalikta o dönene kadar ben s3 olacam bizimkilere desinler bakalım üstünüzdeki parayı verin gidebilirsiniz diye bak bakalım gelmiyolarmı |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: Yabancılar için öneri Perş. Mart 19, 2009 1:59 am |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- bizimkilere desinler bakalım üstünüzdeki parayı verin gidebilirsiniz diye bak bakalım gelmiyolarmı
onlarda para kalmismidir ki |
|
|
|
|