Dostlar;Kendimize ait bir sanal platform da oluşturmak sureti ile hem dayanaklarımızı, hem meşruiyet zeminimizi, hem de güncel olayları incelediğimiz malumdur. Ancak daha derli toplu bir halde arz edebilmek amacıyla, Babai Hareketi nedir, ne yapmayı kedeflemektedir sorularını, kısa cümlelerle özetleyeceğiz.
Zira bu konu ile ilgili olarak haddinden fazla spekülasyon yapılmış ve yapılmaktadır.
Ve en önemlisi, bu başlık ve altındaki açıklamalar, gerçekte ne oldu sorusunu soranlar içindir.Ön yargı ile okumayınız.
Nerden İcap Etti : Hareket; kurallara bağlı bir kaç iyi insanın, -hiç biri kendi başına gelmeyen, ancak- gözlerinden de kaçmayan haksız, hukuksuz, keyfi uygulamara BAŞ KALDIRMASI şeklinde ortaya çıkmıştır.
Nasıl Oldu : Bir kaç iyi insan eski hesaplarını terk ettiler. Hesaplarında bulunan toplam değeri yaklaşık 4500-5000 olan akçelerini ve diğer değerlerini Bulgar Savaşı gazilerine hibe ettiler ve silinmeyi beklediler.
Ve bu inanmış bir kaç iyi insan, yeni hesap açarak her şeye sıfırdan başladılar.
Dayanağı-Meşruiyet Kaynağı Neydi : Hareket; RK Osmanlı oyununda temsil edilen Osmanlı milleti adına ihkak-ı hak talebi ile ortaya çıktı. Bu itibarla Meşruiyetini tamamiyle adına hareket ettiği, Osmanlı Ahalisinin tertemiz vicdanından almaktadır.
Peki İhkak-ı Hak Ne Demektir : İhkak-ı Hak en yalın ifadesi ile “kuvvet kullanmak suretiyle hakkını geri almak” anlamına gelmektedir.
Adalet mekanizmasının yozlaştığı ve keyfileştiği, adamına göre muameleye başlandığı, subjektif hukuk uygulamalarının yaygınlaştığı yerde, "ihkak-ı hak" dışında bir çare kalmayacağı açıktır.
Hareket; milletimizin hakkını, idari mekanizmaları ele geçirip, görevini sonuna kadar suistimal ederek, şahsına ve yandaşlarına menfaat temin eden zalimlerden tasil etmeye devam edeceğini duyurmuştur.
Süreç Nasıl Gelişti : 2 aya yakın bir süre hazırlık çalışmaları devam etti. Hareket tüm yazılı mevzuatını ilan etti. Tarih : 09.01.1457
Böylelikle hareket kendini yazılı kurallarla bağımlı hale getirdi.Her türlü keyfilikten uzak kalacağını ilan etti. Ve öyle de kaldı.
Ve İlk Hamle : Gemlik Kasabası Yönetimine el konuldu... Tarih:02/03/1457
Resmi Sayfa :Hareket kendi sayfasını oluşturmak sureti ile yayım yapmaya başladı. Her türlü duyuruyu resmi web sitesi üzerinden ilan edeceğini ilan etti.Tarih:14/03/2009
http://babai.yetkin-forum.com/Sırada Ne Var : Bunu bekleyin ver görün. Önce içeriyi mikroplardan temizleye azmettik. Ama şunu bilin, burada laftan başka icraat ortaya koymayanlara nazaran ortaya konulan icraatlar ses getirecektir.
Sayfada Neler var:GENEL ERİŞİM: AÇIK MEVZUAT (Her türlü eylem bu mevzuata göre yürütülmektedir) Babai Temel Kanunu
Babai İç Tüzüğü
BASIN AÇIKLAMALARI Basın Açıkması (4 adet)
KAMUOYU BİLGİLENDİRME PLATFORMU Muhtelif Yazılar (7 başlık)
BABAİ HAREKETİ HK. SIK SORULAN SORULAR Sorular
Cevaplar (2 cevap)
HAYAL GÜCÜ ZEMİNİ (RP) RP (1 adet)
ÇEŞİTLİ MESELELER:
Hareketin Metodu Nedir : Hareketin amacı DÜŞMAN YÖNETİMLERE askeri
metodlarla el koymaktır. (BTK Md.6)
Düşman Yönetim Nedir :Hareket, ZALİM kasaba ve eyalet yönetimlerini açık şekilde DÜŞMAN ilan etmiştir
...
Ancak Hareket, global stratejilere bağlı olarak da, bazı yerleşim birimlerinin yönetimlerine el koyabilir. (BTK Md.6)
Zalim Yönetim Nedir : Bu husus BTK (Babai Temel Kanunu) 7. maddesinde detaylı olarak 8 başlıkta yazılmıştır.
Ancak işin özünde adalet yatmaktadır. Adil olmayan, çeteleşen, demokratik mekanizmaları tıkayan, halkına zulmeden yönetimler zalimdir.
Zalim Yönetim Tespitini Nasıl Yapmaktasınız : Zalim yönetim tespiti en kolayıdır. Zira yaptığımız ilanlardan rahatsız olanlar kendilerini hemen ifşa etmektedirler.
Ayrıca, kendi istihbarat ağımız ile gereken tespitleri yapmaktayız.
Ve en önemlisi... Yönetimlere el koyduktan sonra gerekçeli açıklama sitemizde muhakkak yapılmaktadır.Bu açıklamada hangi statüye yerleştirildiği ifade edilmektedir.İlkeleriniz Nelerdir: 1) Bu nitelikte bir hareket; Osmanli tarihinde ilk defa; açık bir deklerasyon ile, eleman temin eder, kendini kendi iradesi ile sınırlandırır, amaçlarını açıklamak sureti ile net hareket eder. (BTK Md.11)
2) HAREKET bir yağma-talan hareketi olmadığı hususunu kamu oyuna duyurur ve bu hükümle kendini bağlar.(BTK Md.12)
3) HAREKET her türlü multi metodlarını şiddetle reddeder.(BTK Md.13)
Nelere Karşısınız :(Bazı dostlar nelere karşı değilsiniz dese de
)
HAREKET; zalim siyasi parti, aile ve benzer menfaat çetelelerinin karşısındadır. Bu oluşumları toplumsal yapıya sızmış birer virüs olarak görmektedir. (BTK.4. Md.)
En Hoşlanmadığımız Şeyler Nedir : 1) Kendileri ile hiç işimiz yokken, aradan sıyrılıp, laf sokuşturan iş güzarlardan,
2) Durduk yere düşmanlık yapılmasından,
3) Ukalalıktan, kendini büyük görenlerden,
4) Dikkat çekmek için bizi kullanmaya kalkanlardan,
5) Namertlikten,
Zira dostumuzun namert olmasındansa, düşmanımızın mert olmasını tercih ederiz.
6) Hareketimize yöneltilen aşalayıcı beyan, hakaretvari tavırlardan, (BTK Md.
Prestij Meselesi : İsyanlar ile prestijin düştüğü doğrudur. Ama etkisinin abartılacak kadar büyük olmadığı da bilinmektedir.
Ayrıca, bu noktada şunu düşünmek lazım. Mahkemelere düşüp, bizim tonlarca örnekte sergilediğimiz gibi, haksız ceza alıp, yüzlerce akçe ceza ödeyen kişilere, gidip sormak lazım, Prestij mi adalet mi?
Unutmamak lazım. Ateş düştüğü yeri yakar. Adaletsizliğe maruz kalıp canı yanan masum bir Osmanlı vatandaşının gözü prestij görmez.
İhkak-ı Hak ile ses duyurma mekanızması işletilmektedir.
Belediye Yağması Meselesi:1) SAVAŞ HUKUKUN VERDİĞİ EN TEMEL HAKKA DAYANARAK, belediye gelirlerine SAVAŞ GANİMETİ olarak el konulur. (BTK Md.17)
2)Elde edilen savaş ganimetinin, 1/5 i merkez payı olarak ayrılır, kalan kısım, ihtilale katılan lider, komutan ve asker adedine bölünerek eşit olarak dağıtılır. (BTK 18. md)
3) Belediye kasalarında para bulunması bir piyango durumudur. Bulunmaması dah büyük ihtimaldir. Ve hareket planlarını belediye soygunculuğu üzerine kurmamaktadır.
4) HAREKET başlıbaşına bir MİSYON'u temsil etmektedir. Her yerleşim birimindeki MİSYON, Belediye Meyhanesi Tabelasında veya uygun bir ortamda deklere edilir. (BTK. 3 Md.)
Önemli olan husus mesaj iletilmesidir.5) Zaten Hareketimizin tetiklemesi ile yapılan (ne idiğü belirsiz bir açıklama ile)
belediyelerden alınan maddi değer kadar ceza yargılama sonunda ödenmektedir.
Kasabaların isyandan bir zararları söz konusu değildir.
Bu noktada, Eyalet yönetimleri tahsil ettikleri paraları zarar gören kasabaya iade etmiyorsa, bu ahlaki zaafiyet Eyalet yönetimlerine aittir.
6) Multi kullanılmadan, sistemli bir şekilde yapılan (yani bizim yaptığımız) İsyan Hareketi kârlı bir faaliyet alanı olmadığı gibi para için de yapılamayacak kadar meşakkatlidir.