Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Karesi Divanını Kınıyoruz!!!

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
Nistel

Nistel

Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Nis. 05, 2009 9:19 pm

paşa msja cevap versene dedecim
mturkkan

mturkkan

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Nis. 05, 2009 9:28 pm

sayın pasadede biliyoruz ki biz belediye hizmeti yapmıyoruz halka hizmet yapıyoruz divan farklı belediye faklı gunlerdir edremit pazarında 16.95 şe et 16 akçe ye sıgır satılıyor ekmek gunlerce 6.25 şe satıldı meyhanelerde 5 akçe ye bile duştu
temel gıdaların hepsi ucuz belediye reisi isyan mı etsin hayır etmiyor calışmasına devam ediyor ne oluyor halk kazanıyor halk mennun oldumu inanın bir cok sorun kendiliginden hallolur sizde biliyorsunuz ki o cok sevdiginiz belediyeniz bir cok isyan a maruz kalmıştır ve bu isyanlardan bir cok kişi rant saglamıştır halk her zaman madur kalmıştır biraz anlayışla karşılayın bu durumları zamanı gelince zaten size istemediginiz kadar mal verilecektir bugday işine gelince gerektigi kadar bugday temin edilir size ama eyaletimizin durumu iyiye giderken boyle acıklamalardan kacınalım
Pasadede

Pasadede

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Nis. 05, 2009 9:57 pm

Sayın turkkan benim tek söylemek istedigim, anlatmaya calıstıgım, acil bugday toplama adı altında ödenek atılıp pazara müdahale edilmesidir. hangi kasabalarda bu uygulamayı yapıyor divanımız?

ben gerekli sayıda bugday ve mısırı her gün eyalete sattım.bir miktarınıda pazarda bıraktım.

benim tek karsı cıkıtıgım nokta bir partilinize ödenek atılıp acil bugday toplanması adı altında 2 gündür iptal edilmeyen ve ödenegin ici 100odun 50 balık 50 sıgır ve 5 demir olan bir ödenk verilmesi. aynı mlları beldiye adına ben satıyorum.burda eyaletin yolaldıgı ödeenk belediyenin tek kazanc kapsını kapanıyor.

isyan konsuna gelince benden önce olanlar için birsey diyemem ancak 3 isyan gördüm 20 gün icinde.ilkini multiler yaptı ve ases + iktidarı savunanalar la belediyeyi koruduk.diger isyanalrıda bastırdık.belediyelerin masrafları cok geliri yok,bunu cok iyi biliyorsunuz.zaten tüccarlar pazara müdahale ederek bizi zor duruma sokuyor birde eyaletin bunu yapması beni zor durumda bıraktı.

forumlarda da tepkimi dile getirdim.ancak hakarete maruz kaldım.tanımadıgım ,hiç muhabbetim olmayan insanların yardakcası olarak iftiraya ugradım.
sonuc:
divana ve özellikle partinize asla eleştiri yapmam bir daha.tansiyonumu yükseltcek sinirimi bozacak halim yok,durduk yerede cocuk colukdan hakaret yiyecek bir yapım hiç yok.
ancak gercekler ortada.ben daha söylüyecek söz bulamıyorum.ETİK olmayan bir davranış ve divanımızı kınıyorum bu konuda.güçlü belediyeler olmalı ki güçlü bir eyalet olsun...
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Nis. 05, 2009 10:11 pm

Ya senin amacın sinir bozmakmı.Her cevaptan sonra aynı safsatayla geri dönüyorsun.

Kim ne iiçin senin yönettiğin kasabayla uğraşsın.Böyle bir şeye ihtiyaç varmış ki yapılıyor.

2 saattir partinize eleştiri yapmam dedikten sonra tekrar mesajlarınızda obbf'yi karalıyorsunuz.Şizofrenmisin nesin
Canko

Canko

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Nis. 06, 2009 12:20 am

ya bu kamera sakasi felan yada sen kafa yapiyosun bizle PASADEDE arkadasim bak dinle senin belediyen 3 kurus kar yapacak diye koskoca eyalet bugday almasinmi. Zaten belediyede kendine yetecek kadar para varsa eyalet de o pazardan mal aliyorsa HALK icin sen hala ne 3 kurusun hesabini yapiyorsun ya anlamis degilim hala. o bugdaylari OBBF liler alip eve goturmuyor eyalete hayvan uretiyorlar kendi pazariniz gibi konusuyorsunuz sabahtan beridir ya. eyalet istedigi pazardan istedigi mali alir arkadasim bunu anla YETER KI HERSEY HALKIN CIKARI ICIN OLSUN sen diyorsunki benim pazarima dokunmasinlar eyalet ne olursa olsun. boyle mantikmi olur yahu. zaten bu mantikla o listeyi kurduysaniz gerek yok liste yerine ordu kurun kasabanizi ayirin madem. eyalet sizden mal alinca baska insanlar araciligi ile hemen KINARSINIZ kasabanizda ki insanlar sigir manda koyun alamayincada ben napim eyalet uretmiyorsa dersiniz. boyle ortami gereceginize biraz yapici olun.

5 kisinin sirtina binmis koskaca karesi sancagi adamlar elinden geleni yapiyor takdir tesekkur edeceginize KINIYORSUNUZ.
BU nasil bir mantik bu nasil bir adalet bu nasil bir anlayistir. lutfen kendinize geliniz. kasaba pazarlarindan sorumlusunuz diye kasabadan mal alimlarinida engelliyecek degilsiniz her halde. demek yarin bir gun savas olsa yeniden benim kasabamdan bende baska kimse et kilic , kalkan sopa almasin ben yollarim felan diceksiniz galiba...

bir de ozellikle rica ediyorum her msjinizin basinda OBBF ye camur atip msjin sonlarina dogruda ya benim OBBF yi suclama gibi bir niyetim yok tarzinda kelimelerde kullanmayiniz cok tezat.
Pasadede

Pasadede

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Nis. 06, 2009 12:36 am

evt kamera sakası gibisiniz.
*benim 3 kurus pesimde kosmadıgımı ,
*benim hergün eyalete bugday sattıgımı,
*sayın nazırı eyalet hayvan üretsin die gece 2 ye akdar bekledigimi ,
*sözü gecen ödenegin atıldıgı gün eyalte 40 tane bugday satıgımı,
*sözde acil olarak bugday toplanması icin atılan ödenegin 2 gündür iptal edilmedigini bir türlü anlamadınız.

cevap vermiyecem diyorum cevap veriyorum yaptıgım tezatlık burda.ancak hala konunun farkında benim ne demek istedigimin farkında degilsiniz.yada farkındasınızda kendinizi aklamak icin debelenip duruyorsunuz.
ancak sıkmayın canınızı siz 2-3 agzı bozukdan baska herkes anladı demek istedigimi
Canko

Canko

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Nis. 06, 2009 12:46 am

herkesmi hani nerde ????

kardesim bak sana bir soz soylemek istemiyorum ama asil sen anlamiyorsun.

bunlari yapman koskoca bir partiyi lekeleme hakkini sana VERMEZ sen once bunu anla. biz ortadaki karisikligi ve aksakligi cok iyi anladik.

TEK ANLAMADIGIMIZ NICIN ISRARLA BUNUN ARDINDA ART NIYET ARIYORSUN AMACIN NE..

BAKINIZ TEKRARLIM GENE SORUNU AKSAKLIGI ANLADIK FAKAT SIZIN BU ISE PARTIMIZI KARISTIRIP BU OLAYI BU KADAR UZATMANIZI ANLAMADIK.

BU ODENEK YOLLANAN arkadas bodflu yada obdf li olsa sizin acinizdan hic bir problem yoktu galiba ki hic bu konuya deyinmiyorsunuz.

siyasete atilmissiniz ve listeye aday olmusun ilk siradan ben secimde yaklasmis ve sabahtan beri obbf obbf diyosun o zaman bende derim elbette bu arkadasin amaci ne diye.

BUNU HERKES BILSIN ARTIK HER KAFASI BOZULAN OBBF YE CAMUR ATAMAZ

ELESTIREYE ELBETTE VARIZ AMA BUNA ELESTIRI DENMEZ DUPEDUZ CAMUR ATMAKTIR BU.
Schahi

Schahi

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Nis. 06, 2009 12:52 am

Neyi tartışıyorsunuz anlamadım Neutral Neutral

Beylerbeyi açıklamasını yapmıştır daha fazla söze ne hacet ?

Eğer hala itirazı olan varsa gider mahkemeye başvurur.Kanun belli nizam belli.Haa dersinki mahkemede bunlardan yana.seçimlerden sonra gelen divana elindeki kanıtları bir daha sunarsın tekrar dava açtırırsın nasıl olsa 2 hafta sonra seçimler var.

Bence beyler beyi açıklamasının üstüne daha fazla tartışmayın,konu kapanmıştır.
Canko

Canko

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Nis. 06, 2009 12:59 am

valla bende anlamadim Smile ama pasadede kardesim gercekten iyi niyetle bunlari yapiyorsan derim ki bu ise partiyi karistirma kimseyede camur atma cunku hic bir art niyet yoktur. beylerbeyimiz ve baskanimiz gerekli aciklami yapmistir ve is cozulmustur. art niyet aramaniz cikarlariniz icin degilse O ZAMAN OZUR DILERIM.

LAKIN bunu kasitli partimizi lekelemek ve siyasete camur at izi kalsin mantigi ile atilmak istiyorsaniz SIZE YAZIKLAR OLSUN.
ZıpırBey

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Nis. 06, 2009 4:21 pm

anlıyorum ki bagzı sahıslar muabbete katılıp ortalıgı sulandırmaya calısmıs

simdi bu forumu uzun sure takip edenler forumlara salak sacma yazılar yazıp

kendini komıkmıs zannedenlerin kim oldunu biliyordur uslunumdan dolayı

ozurdilerim ama boyle tiplerin cıkıpta muabbetin icine biiip etmesi inanın beni cok kızdırıo

simdi ewet eyalet yonetmek cok zor bunun farkındayım ozellikler haywanlar icin bugday gereksinimi inanın hemen hemen her diwan icin sorun olmustur bu asikar

bu yuzden dirki suanki diwan tuccarleri gorewlendirmistir

buraya kadar hersey tamam peki zaten elinden geldigince diwana urun cıkartan bir belediyeye bir kasabaya sen kalkıp boole bir adama odenek weriosun

oda gidio pazarı hic edio ne bu simdi arkadaslar ben ben gonendeyim

ve gonenin son zamanlarda ne kadar zor durumlara dustugunu biliyorum

isyan ustune isyan talan yalan dolan multiler hawada

simdi aramızdan herkezin tanıdıgı oyunda bilgili olan biri cıkıyor kasabayı adam ediyor

o isyankar multilere de dersini weriyo

ama biip in biri cıkıo yok eyaşet mis tırı wırı nedenlerle sacma sapan isler yapıo

bagzıları da cıkıo artık sırf patidas oldukları icin mi yoksa baska hesapları mı war bilmiyorum

cıkıyor biri tartısmaya girriyor otekşde muabbeti sulandırıyor

arkadaslar bırakın bu isleri suankki diwan elinden geldigince iyi isler yapmaya callısıo yigidi oldur hakını yeme m

fakat bu olay tam bir sacmalık bunun nedenini reelman arastırsın
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Nis. 06, 2009 4:45 pm

Birader 100 kere mi söylemek lazım anlayabilmeniz için.Ödenek atılan adam pazardan sadece buğday almış.Ne pazarı talan etmesi?Sadece buğday almakla bir pazar batıyorsa o belediye kilidi vursun gitsin o zaman.Ne lan bu babanızın pazara mı?Ağzımızı açmıyoruz diye bizi uysal koyun zannettiniz herhalde.

Kafanıza sokun e-ya-le-tin ih-ti-ya-cı var heceleyin şimdi anladınız mı?Şu an zorda olan gönenden daha kötü durumda olan kasabalarımızda var.Adam gibi derdine anlatan herkese yardım ediliyor edildi de.Ama burda amaç derdini anlatmak değil birilerine çamur atmak.Resmi foruma girip olan bitenleri incelerseniz pasanın kimin kanatları altında olduğunu anlarsınız.

O pazarı talan etmek isteyen niye olan biteni açıkça anlatsın.Kötü niyetli biri olsa gizli saklıda yapabilirdi ya da yalan söyler işin içinden çıkardı.Ama adamın tek amacı buğday alıp eyalete iade etmek.Amaç pazarı talan etmek olsa bu adam neden sadece Buğday alsın.Pazarda ne varsa boşaltır eğer talan etmek istese.

He eğer sizin gocunduğunuz ödeneğin belediye reisine değilde bir şahısa atılması ise bence iyi ki belediye reisine atılmamış.Böyle şakşakçı bir reis'e güvenmiyorum ben.En sonunda bunu dedirttiniz ama
ZıpırBey

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Nis. 06, 2009 5:03 pm

canım kardesim cihad yazımı tam okumadan yazdın sanırım

demisinki pazardan sadece bugday alınarak pazar cokermi

biliyosunki osmanlıdaki karakterlerin %99 ilk tarlasını bugday alır

belediyenin we halkında en cok kar ettigi urun bugday yanlısmıyım

dolayısıyla belediyenin alması gereken bugdayı biri huuuupletirse reiste kızaaaarr halkta

ha diwanın ihtiyacı war tamam anlıyoruz da siz sunu anlamıonuz

bubelediye zaten nerdeyse tum bugdayı mısırı gondermeye calısıo diwana

biz dioruz ki durumn buyken adam niye gelip hala bugday hortumluo oke

yani gitsin (ornek)bandırmadan alsın onu diyoruz

sanırım ne senin soylediin de anlasılmıcak birsey war ne benim

diger sozune katılmıyorum(osmanlıda diger kasabalar ne halkde biliomusun)

bundan bana ne sanan ne ne haldeyse oranın halkı duzgun adamlar secsin reis olarak

burdan kalkıp naapalım o kasabalar icin kafalarını kullansınlar

gidip multici reis secen kasabaya kusura bakmayın sumugumu atmam
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Nis. 06, 2009 5:13 pm

ZıpırBey demiş ki:
canım kardesim cihad yazımı tam okumadan yazdın sanırım

demisinki pazardan sadece bugday alınarak pazar cokermi

biliyosunki osmanlıdaki karakterlerin %99 ilk tarlasını bugday alır

belediyenin we halkında en cok kar ettigi urun bugday yanlısmıyım

dolayısıyla belediyenin alması gereken bugdayı biri huuuupletirse reiste kızaaaarr halkta

ha diwanın ihtiyacı war tamam anlıyoruz da siz sunu anlamıonuz

bubelediye zaten nerdeyse tum bugdayı mısırı gondermeye calısıo diwana

biz dioruz ki durumn buyken adam niye gelip hala bugday hortumluo oke

yani gitsin (ornek)bandırmadan alsın onu diyoruz

sanırım ne senin soylediin de anlasılmıcak birsey war ne benim

diger sozune katılmıyorum(osmanlıda diger kasabalar ne halkde biliomusun)

bundan bana ne sanan ne ne haldeyse oranın halkı duzgun adamlar secsin reis olarak

burdan kalkıp naapalım o kasabalar icin kafalarını kullansınlar

gidip multici reis secen kasabaya kusura bakmayın sumugumu atmam
Ortada bir hortumlama falan yok.Ayrıca ne demek.

Ne demek ya "ondan bana ne ya da sanane"?.Sizin kafanızmı güzel kardeşim.Kendi kasabanızda altı üstü 20(20 değilde 50 olsa ne farkeder) buğday için tantana ediyorsunuz başka kasabalardan bana ne diyorsunuz.E siz o zaman "eyaletten banane" de diyorsunuzdur.Bu oyunda herşey gönende olup bitmiyor.Biraz kafanız kaldırıp sağa sola bakının.

Ayrıca asıl siz düzgün reis seçin demek ki yeterince gönderememiş.Zaten onun saklayacak birşeyleri var ki o sslerde bazı yerleri beyazla boyamış
Istanbull

Istanbull

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Nis. 06, 2009 10:50 pm

Fakillinin başkanlık ettiği günlerde Gönen pazarından buğdaylar sanırsam ticaret izni olan Ağıt tarafından güzelce yağmalanmıştı.Her ne kadar dava açmaya çalıştıysakta bunun izinle alakalı olduğu söylendi malum kişilerce.Daha halen durur aldığı buğdaylarımın ss'i.He kim bu kişiler diye sorarsanız divanda işine gelmeyenlere güvensizlik oyu verip kovduranların ta kendisi.
Pasadede isimli RK oyuncusunun da ne denli gereksiz bir davanın peşinde konuştuğu pekala tartışılır.
Bu olay bence özünde 'bu ağaç meyve veriyor taşlımalıyız' zihniyetinin bir örneği gibi gelsede derin düşencelere fazla ayıracak zamanım kalmadı.
Şuan Karesi Sancağının mevcut iktidar partisinin yaptıklarından dolayı bir Osmanlı olarak canı gönülden tebrik ederim...
masatlik

masatlik

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 07, 2009 2:04 am

BURADA BENİ EN ÇOK SİNİR EDEN BU YAZIDIR OSMANLIDA HERZAMAN KENDİNİ DÜŞÜNEN BIRAKIN KİŞİLERİ ZARARA UĞRATMASINI BELEDİYELERİ HATTA SANCAKLARI ZARARA UĞRATAN BİR KİŞİNİN BU PERVAZSIZCA YAZISINI GÖRÜNCE HİÇ ÇEVAP VERME GEREGİ DUYMADIĞIM BU SAÇMA SAPAN BAŞLIĞA YAZMAK ZORUNDA KALIYORUM.
Alıntı :
Gönen Reisinin Haklı tapkisini destekliyorum
Kendisi Karesi Sancağının en çalışkan Reislerinden biridir
Hergün Belediye imkanları dahilinde eyalete mal yollamaktadır
en cok online olan reislerden biridir
siz tutup eyalete düzenli mal yollayan kasabanın bir ahalisine*
ucuz ticaret yapsın diye ödenek atarsanız o belediyenin geliri tıkanır
zaten 1 ay olmadı isyandan cıkalı kıt kanaat geçiniyor.
dikkat edin ödenek alan şahıs kasaba kasaba dolaşan bir tüccar deildir
kasabadan hiç cıkmayan biridir tüccar olsa amenna 1 gün pazardan mal çeker
dier günler alamaz.
Durum böyle olunca Kim olsa kasıt var der ben de derim
Obbf li Ticaret nazırı Gönen belediyesi para kazanmasın diye
Kendi yandaşı bir ahaliye ödenek atmış derim dedim bile
Smile

TARİHLERE İYİ BAKIN Evil or Very Mad SN. PASADEDE BU YARDIM GONEN İÇİNDİR SENİN İÇİN DEĞİL!
Masatlik

<table cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><tr><td width="100%">Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostTarih: 16 Mar 2009 16:53 Mesaj konusu: GONEN KASABASINA YARDIM TALEBİ</TD>
<td vAlign=top noWrap>Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_quote </TD></TR>
<tr><td colSpan=2>
</TD></TR>
<tr><td colSpan=2>Gönderen : Pasadede , Ağa şunun GONEN KASABASI
Tarih : 2009-03-16 11:37:39

sayin nazir bize 1000 akcelik bir borc verebilirmisiniz 2-3 gunlugune yada vergi puani uretcek birini bulabilirmisiniz.

30 akceye sut satarak kasabalidan para topladim kasa +da ancak 26 odun 2 yun umuz var

yardim etmek icinde 30akceye 1 misir koydum pazara.
bundan ibaret durumdayiz.

paramolsa mallari toplayip odenekle arkadsa atacam ve komsu kasabalara satisa yollcam .az cok duzelticem durumu.

Arkadaşlar bu durumda olan bir kasabaya yardım etmeliyiz.
Benim fikrim 500 akçe hibe edelim 500 akçede geri dönüşümlü olarak acil ihtiyaç ürünlerinden ödenek atayım. Ne dersiniz?</TD></TR></TABLE>
Reelman

<table cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><tr><td width="100%">Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostTarih: 20 Mar 2009 09:31 Mesaj konusu: </TD>
<td vAlign=top noWrap>Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_quote </TD></TR>
<tr><td colSpan=2>
</TD></TR>
<tr><td colSpan=2>evet 9 kişi onayladığına göre bi problem yok sanırım,
gönen kasabasına 500 akçe hibe
500 akçede vadeli mal verilmesine onay verilmiştir.

ticaret nazırımız hibenin ss ini buraya koyunca konu kapanacaktır.

https://2img.net/r/ihimizer/img21/2927/gnenyardm20mart1457.jpg

__________________________________________________________________________________

Ödenek numarası '506123'

Sözleşme:
Bu ödenek Gonen belediye reisi Pasadede ye gönderilmiştir.

2 kova*50= 100
10 demir*20= 200
50 odun*5= 250
30 balık*19.5= 585
40 süt*10.5= 420
30 yün*12.5= 375
tolam= 1930 akçe

Ödenek 1930 akçe veya Eyalet alım fiyatından bugday ile iptal edilecektir.

Karesi Ticaret Nazırı
Masatlik Emirhanoglu

Mal envanteri:
#
Eşya
Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 ItemArgent
1455,00 akçe
Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Item61
30
yumak yün
Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Item65
20
tomruk odun

BUNLAR BUĞDAYMIDIR SN. PAŞADEDE
HANİ KURALCIYDIN SİLENALİ YE BUĞDAYLARI BEN TOPLA DEDİM ODA TOPLADI DEDİM SANA AYIP OLUR DEDİM MSN KONUŞMAMIZDA 3 KEZ SENDEN ÖZÜR DİLEDİM.
BOŞUNA ZAMAN KAYBI OLMASIN DEDİM MAHKEMEYE VERMENE GEREK YOK DEDİM
BUNA RAĞMEN MAHKEMEDE HİÇ İSMİ GEÇMESİ LAZIM GELMEYECEK BİRİNİ MAHKEMEYE VERDİN Evil or Very Mad
ŞİMDİ HİÇ ALAKASI OLMAYAN İNSANLAR GELMİŞ BURDA FIKAMIZI VE DİVANIMIZI YERİN DİBİNE SOKMUŞTUR.
BU HAKARETTİR VE CEZA VERİLMESİ GEREKEN BİR DAVRANIŞTIR.
HELE BİRDE BU KİŞİ KARESİ SANCAĞINI DOLAYLI OLARAK BİNLERCE AKÇE ZARARA SOKMUŞ BİR KİŞİ İSE BU KESİNLİKLE AFFEDİLMEZ BİR VAKADIR.
NASILMI?
ANLATAYIM:
BİNLERCE ÜRÜNÜ BENDEN İZİN ALMADAN DİVANIMIZA DANIŞMADAN KARESİYE SOKMUŞ FİYATLARIMIZI ALLAK BULLAK ETMİŞ TÜM KASABALARI ZARARA SOKTUĞU YETMEZMİŞ GİBİ BİZİM EYALET OLARAK FİYAT DÜŞÜRMEMİZE NEDEN OLMUŞTUR.
SihiR

SihiR

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 07, 2009 2:19 am

yine bana patladı iyimi Very Happy
Robin__Hood

Robin__Hood

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 07, 2009 2:45 am

Alıntı :
yine bana patladı iyimi Very Happy

lol! lol!
Pasadede

Pasadede

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 07, 2009 3:40 am

turkscihad demiş ki:
Kafanıza sokun e-ya-le-tin ih-ti-ya-cı var heceleyin şimdi anladınız mı?

Eyaletin ihtiyacı ss lerde görüldügü gibi gündüz karsılanmıstır.Benim tek bir şeye tepkim var ve bu kınamanın nedenide bu;
Belediye olarak pazardaki tüm bugdayları eyalte satarken bugday toplaması icin bir kişiye ödenek atılıyor.Dikkatinizi cekiyorum acil bugday toplaması icin..

ancak 2 gün ödenek iptal edilmiyor,hani bugday acil lazımdı ,bu yüzden ödenek atılmıstı??
benim bunu söylemek istedigimi inatla anlamamaya calısıyorsunuz yada anlayıpda anlamamazlıga vuruyorsunuz.
Istanbull demiş ki:
Pasadede isimli RK oyuncusunun da ne denli gereksiz bir davanın peşinde konuştuğu pekala tartışılır.?

istanbul gereksiz dedigin tartısma ,belediyenin gelir elde etmesini engellemiştir.Ases tutup belediyeyi korumayalımmı? yarın isyan olursa kalkıp ases tutmadın dersin.belediyeyi korumak ve güçlendirmek icin hakkımı sonuna kadar ararım! kendi cıakrımın peşinde koşmuyorum ,kasabada yasanların hakkını aramaya calısıyorum ,yazıkki bunu anlamamısın
masatlik

masatlik

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 07, 2009 4:11 am

ALLAH AKIL FİKİR VERSİN VE KULLANMANI NASİP ETSİN
YÜZDE YÜZ HAKSIZ OLDUĞUN BİR KONUDA GETİRİP BU BAŞLĞI BURDA
NASIL AÇTIN HİÇ BİR ŞEY ANLAMADIM.
SENİN GİBİ ÇALIŞKAN İŞİNE SADIK BİR BAŞKANDAN BUNU BEKLEMEZDİM.
TABİİKİ BELEDİYENİ VE HALKINI DÜŞÜNMEK ZORUNDASIN AMA BU KADAR ACEMİCE SALDIRI YAPMANI BEKLEMEZDİM. ÖNCE BANA BİR SORSAYDIN ŞEYTANLIK YAPIP MAHKEMEYE VERECEĞİNE! O ÖDENEK 2 GÜNDÜR AYAN OLAMADIĞI İÇİN KASABADA KALAN SİLENALİ YE NEDEN VERİLMİŞTİR
ASIL AMACI HEM YOLLARDA SATIŞ YAPMASI HEMDE İYİ BAK!

Bu ödenek 20335 akçe ile iptal edilecektir. Eyalet resmi fiyattan buğday alabilir.
Satılmayan ürünler aynı fiyat üzerinden hesaplanıp iptal edilebilir.

29 mart 1457
Karesi Ticaret Nazırı
Masatlik Emirhanoğlu

Mal envanteri:
#Eşya

Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 ItemArgent
1039,75 akçe

Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Item50
140
somun ekmek

Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Item51
52
meyve

Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Item52
16
çuval mısır

Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Item53
44
şişe süt

Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Item54
39
balık

Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Item55
97
et

Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Item56
153
çuval buğday

RESMİ TÜCCARIMIZ OLAN TUNCAYLİ YA MAL TAKASI YAPARAK ŞU 153 BUĞDAY VE MISIRLARI ONDAN ALABİLMEK İÇİN VERİLMİŞ OLAN BU ÖDENEK SİLENALİ NİN KENDİ PARASINI VE EN AZINDAN BİRKAÇ YİYECEK ALABİLMESİ İÇİN BİRKAÇ ÜRÜNÜ GÖNEN DE SATMASINI BEN İSTEDİM GERÇEKTEN ÇOK AMA ÇOK KIRILDIĞIM İÇİN SANA BU AÇIKLAMAYI BİLE HALA YAPMAK İSTEMİYORUM.

TUCAYLİ YARIN BALIKESİR DE SATIŞLARINI KESMEK ZORUNDA KALDI SİLENALİ DE ORADA OLMALIYDI BAK HALA GÖNENDE!
BU KADAR ZAMAN UĞRAŞARAK ÇOK ZOR ELDE EDİLEN BU TÜR DOSTLUKLARI BİR ANDA KAYBETMEK ÇOK KOLAYDIR SEN KOLAYI SEÇEREK BİLMEDEN NE KADAR ZARARA YOL AÇTIĞININ FARKINDA BİLE DEĞİLSİN!

NEDEN SİNİRLERİNİZE HAKİM OLMASINI ÖĞRENMİYORSUNUZ ŞİMDİ BEN ONU O SENİ SEN DİVANI SUÇLUYORSUN BU NE ALAKASIZ VE SAÇMA BİR BAŞLIK PAŞADEDE!

BİR ANLAYABİLSEM ACABA DİYORUM AKIL HOCAN KİMDİR ONU BANA BİR GÖNDER NE OLUR

SEN BİRDE BEN FIRKA KURMUŞUM FALAN DEMİŞTİN BİLMİYORUM PEK SİYASATLE UĞRAŞAMIYORUM AMA SENİN FIRKANIN BAŞARILI OLMASINI İSTİYORSAN ÖNCE GERÇEK DOST İLE MENFAATCİ DOSTLARINI AYIRMAN GEREKİR

BU BİR OYUN OLMASINA RAĞMEN BİR ÇOK İNSAN FARKLI GÖRMEKTE MENFAATİ ÖN PLANDA TUTMAKTADIR

KENDİM DAHİL SENİNDE HİÇ KİMSENİN BU TÜR İNSANLARIN TUZAĞINA DÜŞMESİNİ İSTEMEM
ALLAH BİZİ RİYAKARLARDAN VE ŞEYTANIN ŞERRİNDEN KORUSUN

AMİN.
Schahi

Schahi

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 07, 2009 11:00 am

@masatlik
+1

@Adminler

Hala ağzını toplayamayan ve argo konuşmaya çalışan (biipli yazılar) kişileri artık cezalandırın.Ben bıktım herkesin bu forumda ağzına geleni istediği gibi söylemesine.Adam 2 kelimeyi bir araya getiremiyor hep bippp hep bippp ,artık cezalandırın lütfen rica ediyorum.
Pasadede

Pasadede

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 07, 2009 1:06 pm

Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Dava

mastlık abi ,kendinizde silenalide bugday ihtiyacı oldugu icin ödenek atıldı dediniz.
Reelman ve turkkanda bugday ihtiyacından bahsediyor siz Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipost_newKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedBugün 4:11 am

saatde bunları yazıyonuz.size saygımdan daha da uzatmak istemiyorum.ancak ne kimsenini maşasıyım nede adamı.kimseden akıl almamda.bildigimi yaparım ,bunu az cok beni tanıdınız ,kimsenin lafıyla bir iş yapmıyacagımı b,ilmenizi isterim
Canko

Canko

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 07, 2009 1:26 pm

Pasadede kardesim bak sana tek bir sey soyleyeyim kardesim. insan gibi tartismadan, ve bu konu kapansin artik. cunku sende farkindasindir artik sinir bozucu bir hal aldi. kardesim lutfen sunu anla sen belediyeni korumak adina bunca fedakarligi yapman inan takdir edilecek bir durum. tebrik ederim seni. asil sorun bugday misir yada baska bir mal degil. sen BELKI HAKKINI SAVUNACAM DIYE HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DUSTUN. cunku bu hak arama degil direk BASLIGIN ADI GIBI KINAMAKTIR KARDESIM.

KINAYARAK HAK ARANMAZ SAYIN PASADEDE KARDESIM.

hak aramak sayin ticaret naziri ile oturup konusmaktir. ve bu olayi cozmektir.

olayin muhattaplari ile konusmadan MAHKEMEYE GITMEK ve KINIYORUZ DIYE BASLIK ACMAK ve siyasete yeni atilmis olmaniz inana bana kardesim sende art niyet aramama vesile oldu.

yoksa bizim senin hakkini armana hic bir sekilde mudahale hakkimiz yok.

lutfen ama lutfen diger yazilari bir kenara birakip bunu anlamaya calis kardesim. ve bu konuda artik burda kapansin.
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 07, 2009 3:33 pm

Sayın Beylerbeyi,ticaret nazırı ve ödeneği alan kişi ayrı ayrı açıklamasını yapmıştır olayın.Ve görüldüğü gibi ortada kınanacak ya da abartılacak bir mesele yok.

Siyasi ittifakların bir sonucu olarak yapılan bu saldırının durmasını istiyorum artı
masatlik

masatlik

MesajKonu: Geri: Karesi Divanını Kınıyoruz!!! Karesi Divanını Kınıyoruz!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Nis. 08, 2009 8:25 am

Gerekçesini söyledim özürüme rağmen senin hala HAYIR cevabın < benim o anda msnye sana açıklama için yazmış olduğum cevap silinmiştir> Hatta sabahı mahkeme açıldığını görmeseymiş yani bir gün sonraya kalsaydı Silenali gitmiş olacaktı onu kasabada görmeyecektin bile!
Hangi parayla 153 buğdayı ödeneğe alacak bu adam hiçmi düşünmüyoruz yani hemen herşey olmazki birde yani uyardım seni dedimki yapma etme oda sinirli bir insan ben senden özür diliyorum dedim.
Eğer ben bu Devletin nazırı isem herkesi düşünmek zorundayım benim de görevim bu görevlerimiz çakıştığı zaman gelip oturup benim le konuşmalısın mahkemeyle veya formlarla konuşursan böyle olur.
Bu kadar işim var reelde sıkıntı içindeyim zaten inan ki hiç açıklama yapmaya gerek görmedim çünki boşa kürek çekeceğini biliyordum açıkça söylüyorum benim tarzım olmayan bu davranışa sen beni mecbur ettin.
Ayrıca bir şey açıklığa kavuşmuş oldu biz O.B.B.F olarak yukarıda yaptığın açıklamaların ve ithamların muhatabı olarak kendimizi görmüyoruz. Tüm çalışmalar ve hizmetler Osmanlı içindir ve her daim böyle olacaktır. Bu böylece biline!

Karesi Divanını Kınıyoruz!!!

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 2 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2