|
Yazar |
Mesaj |
islam44.
|
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Sadece Bir İstek! Paz Nis. 12, 2009 3:57 pm |
|
|
İlk amacımız adminlere mesaj çekerek sınırın daha önce açılmasını sağlamak olmalı.
Tabi bu arada halktan yardımlar toplanmalı. Sınır açıldıktan sonrada hemen yardımlar götürülmeli. |
|
|
|
The Spartans
|
Konu: Geri: Sadece Bir İstek! Paz Nis. 12, 2009 3:57 pm |
|
|
Sahmeran sence benim hazırladığım metin nasıl ? |
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: Sadece Bir İstek! Paz Nis. 12, 2009 4:01 pm |
|
|
Beyler eğer tam bir karara varılırsa ben bugün bile yola çıkarım size söyliyeyim Bu konu hakkında böyle kolayca karar vermemin tek nede ni ise Arnavutlukda Osmanlı Bayrağını görmek istemeleridir her türlü yardıma hazırım hatta ilk gidenlerden olmak isterim Saygılar |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Sadece Bir İstek! Paz Nis. 12, 2009 4:02 pm |
|
|
- The Spartans demiş ki:
- Sahmeran sence benim hazırladığım metin nasıl ?
Metin güzel. Benimkiyle arasında birkaç fark var. Ama olsun ortak bir karar alınırsa senin metnini seçip yollayabiliriz adminlere.
Ama bana metinler biraz kısa geldi. Acaba adminleri etkilemek için daha bir uzun metin mi yazmalıyız? |
|
|
|
islam44.
|
Konu: Geri: Sadece Bir İstek! Paz Nis. 12, 2009 4:03 pm |
|
|
bende belirttiğim gibi günlüğü 20 akçeden kılıc yaparım.isteğe göre |
|
|
|
eskisehirli
|
|
|
sahmeran bana ö.m den msn at bi konusalim |
|
|
|
_sahmeran_
|
|
|
Keşke bu konu divanlarda da görüşülse.
Halkı bir kerede divan harekete geçirse.
O zaman daha etkili bir yardım yapılabilinir. |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Sadece Bir İstek! Paz Nis. 12, 2009 4:05 pm |
|
|
- islam7 demiş ki:
- bende belirttiğim gibi günlüğü 20 akçeden kılıc yaparım.isteğe göre
yevmiyesiz kılıç yapsan?
Örenğin ben yakında kasap veya değirmenci olucam zararına üretim yapmaya hazırım.
Yeter ki Arnavutlukta Sırp Bayrağı dalgalanmasın! |
|
|
|
islam44.
|
Konu: Geri: Sadece Bir İstek! Paz Nis. 12, 2009 4:07 pm |
|
|
yaparım.ama kılıc en ucuz 140 haberiniz ola |
|
|
|
The Spartans
|
Konu: Geri: Sadece Bir İstek! Paz Nis. 12, 2009 4:11 pm |
|
|
- _sahmeran_ demiş ki:
- The Spartans demiş ki:
Metin güzel. Benimkiyle arasında birkaç fark var. Ama olsun ortak bir karar alınırsa senin metnini seçip yollayabiliriz adminlere.
Ama bana metinler biraz kısa geldi. Acaba adminleri etkilemek için daha bir uzun metin mi yazmalıyız? Kardeş farklılıklar vardı bide tam uyuşmuyordu türkçe anlamlarıyla fransızca anlamları ondan bikaç düzeltme yaptım...Tabi benden daha iyi olanlar varsa onlarda benimkini düzeltebilir yada daha güzelini hazırlayabilir... Bu arada mutlaka halkta bazı kişiler yardımı reddedicektir... Bunun için halktan diyelimki her 2 ayda bir vergi toplansa tarlaları arsaları için... Buda kanuni esaside olsa..Aslında böyle hiç sorun kalmaz |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Sadece Bir İstek! Paz Nis. 12, 2009 4:16 pm |
|
|
- The Spartans demiş ki:
- _sahmeran_ demiş ki:
- The Spartans demiş ki:
Ama bana metinler biraz kısa geldi. Acaba adminleri etkilemek için daha bir uzun metin mi yazmalıyız? Kardeş farklılıklar vardı bide tam uyuşmuyordu türkçe anlamlarıyla fransızca anlamları ondan bikaç düzeltme yaptım...Tabi benden daha iyi olanlar varsa onlarda benimkini düzeltebilir yada daha güzelini hazırlayabilir... Bu arada mutlaka halkta bazı kişiler yardımı reddedicektir... Bunun için halktan diyelimki her 2 ayda bir vergi toplansa tarlaları arsaları için... Buda kanuni esaside olsa..Aslında böyle hiç sorun kalmaz
Her 2 ay.
Hmm....
Aslında benim önerim tek seferlik cuzi bir rakamda vergi alınması. Zaten Arnavutlara sürekli bir yardım yapamayız.
Tek seferlik veya birkaç seferlik ama büyük bir yardım.
Böylelikle Arnavutların gelişimi hızlanır. Gün gelir artık kendilerini beseleyebilecek duruma gelebilirler.
Yani Arnavutluğun temellerini atmış oluruz. Gerisi Arnavutlar kendileri getirebilir. |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: Sadece Bir İstek! Paz Nis. 12, 2009 4:17 pm |
|
|
ya cidden prestijimiz olsa dalalım bulgarlara onları kırıp geçelim derdim ama durmumuz ortada onlara bulasmadan halletmemiz gerek sırpları ama buda olanaksız bence bole olursa yardım işi de yatar... |
|
|
|
The Spartans
|
Konu: Geri: Sadece Bir İstek! Paz Nis. 12, 2009 4:27 pm |
|
|
- _sahmeran_ demiş ki:
- The Spartans demiş ki:
- _sahmeran_ demiş ki:
- The Spartans demiş ki:
Ama bana metinler biraz kısa geldi. Acaba adminleri etkilemek için daha bir uzun metin mi yazmalıyız? Kardeş farklılıklar vardı bide tam uyuşmuyordu türkçe anlamlarıyla fransızca anlamları ondan bikaç düzeltme yaptım...Tabi benden daha iyi olanlar varsa onlarda benimkini düzeltebilir yada daha güzelini hazırlayabilir...
Bu arada mutlaka halkta bazı kişiler yardımı reddedicektir... Bunun için halktan diyelimki her 2 ayda bir vergi toplansa tarlaları arsaları için... Buda kanuni esaside olsa..Aslında böyle hiç sorun kalmaz
Her 2 ay.
Hmm....
Aslında benim önerim tek seferlik cuzi bir rakamda vergi alınması. Zaten Arnavutlara sürekli bir yardım yapamayız.
Tek seferlik veya birkaç seferlik ama büyük bir yardım.
Böylelikle Arnavutların gelişimi hızlanır. Gün gelir artık kendilerini beseleyebilecek duruma gelebilirler.
Yani Arnavutluğun temellerini atmış oluruz. Gerisi Arnavutlar kendileri getirebilir. Kardeş aslında her 3 ay olup daha fazla parada alına bilir tek seferliğine olup çook parada alınabilir.. Ama benim iki ay dememin sebebi her ayda divan seçiliyor her divan seçildiğinde bir vergi toplar halktan diye Birde bunları divanla konuşup kanuni esasiye yazdırmamız lazım.Bu mecburi yardımlar sayesinde evinde oturan sw3 kp full ve Osmanlı için bir halta yaramayan insanlar bile bir işe yarıyacak.. Yeterki kanni esaside böyle birşey olsun |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Sadece Bir İstek! Paz Nis. 12, 2009 4:57 pm |
|
|
umarım PRESTİJİN değerini anlamışsınızdır , eğer prestijimiz 5 olsaydı , isyanlarla düşürülmeseydi şimdiye bulgaristana kafa tutarak geçerdik oradan bize saldırmazlardı bile |
|
|
|
|