|
Yeni Divan Neler Yapmalı? |
|
|
Yazar |
Mesaj |
ahmetseker
|
Konu: Yeni Divan Neler Yapmalı? Perş. Haz. 26, 2008 12:10 pm |
|
|
Arkadaşlar bildiğiniz gibi yeni divan seçimleri kapıda, Temmuz ve Ağustos aylarının sıcağında Osmanlı Devleti Divanını yönetecek olan ekipten neler yapmasını bekliyoruz?
Benim bazı kişisel fikirlerim var, onları belirtmek istiyorum. Eğer aklınızda en küçük bir fikir varsa bile onu burda belirtmekten kaçınmayın.
Bence yapılması gereken en önemli şey Trakya Danışma Meclisinin açılması ve üyelerinin bir an evvel toplanması. Böylece sadece devlet meselelerinin, sadece resmi bir şekilde konuşulabilceği bir yer oluşturacağız ve konudan sapmaya eğimli, sonuç getirmeyen siyasi tartışamalardan daha verimli tartışmalara gidip, bunları kanunlarla somutlaştıracağız.
Diğer bir önemli nokta yeni kanunların forumda ve oyun içinde duyurulması. Gayrimeşru forumda eyalet kanunları için duyuru formatında bir bölüm açılmalı ve kanunlarda değişiklik yapıldığında buraya eklenmeli. Oyun içine kanun aktarmada yaşanan sorunları tek kalemde aşarak, oyun içine sadece forumda kanunların yazıldığı yerin linkini koyabiliriz, ve bu sorundan temelli olarak kurtulabiliriz.
Diğer bir gereklilik ise insanlarımızın oyunun temel kuralları konusunda bilinçlendirilmesi. Bugün foruma girmeyen oyuncuların temel oyun kurallarından haberdar olabileceği bir kaynak yok. Bu sebeple oyun içindeki "sss" tuşuna tıklayınca çıkan yazı yerine temel oyun kurallarının anlatıldığı bir yazı konulursa, ve bu "sss" çevirisi kurallar olarak çevirilirse oyuncular oyun kurallarını öğrenebileceklerdir.
Diğer bir mesele ise bu dönem gerçekleştirilemeyen maden reformu. Şu anki maden seviyeleri maalesef optimum seviyelerde değil yani seviyelerinin arttırılması lazım ki alınan verim artsın. Bu konuyu bu divanın elzem bir konu olarak gündemine alması gerekiyor.
Bir diğer konuda bulgarlar ile aramızdaki sorunlar ve adminlerin bu sorunlardan şikayetçi olması. Bu konu mutlaka tartışmaya açılmalı. Benim şahsi fikrim ise Bulgaristanın ve Osmanlının bağımsız birer ülke olduğunu tanıyan bir antlaşma yapmak ve bulgaristandaki ırkçıların ortalığı karıştırmasına imkan tanıyan araçları bu şekilde ellerinden almaktır.
yorumlarınızı bekliyorum |
|
|
|
Exelance
|
Konu: Geri: Yeni Divan Neler Yapmalı? Perş. Haz. 26, 2008 12:23 pm |
|
|
dostum fikirlerin çok güzel katılıyorum zaten senin düşüncelerinin bir kısmı bizim parti programımızda yer almakta istersen inceleyebilrsin baslık var:) |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Yeni Divan Neler Yapmalı? Perş. Haz. 26, 2008 12:53 pm |
|
|
evet parti programınızı inceledim ama bu fikirlerim zaten MMD oluşumunun savunduğu fikirlerdir, çok yeni fikirler değil. Sizin partiniz kurulmadan önce ortaya atılmış fikirlerdir. beğenip de parti programınıza aldığınız için teşekkürler, nihayetnde aklın yolu birdir. |
|
|
|
Cevrimpici
|
Konu: Geri: Yeni Divan Neler Yapmalı? Perş. Haz. 26, 2008 12:54 pm |
|
|
Hepsinin çok faydalı olacağını düşünüyorum.Özellikle sss kısmına kuralların konulması fikri çok iyi olur. |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Yeni Divan Neler Yapmalı? Perş. Haz. 26, 2008 1:11 pm |
|
|
yazmayı unuttuğum bir fikir de tavan fiyatlar meselesi ile ilgili. Malumunuz kimileri karşı çıktı tavan fiyatlar kanununa fakat zaten neticede LJS divanın 40.000 akçesini silince bu kanunu uygulamak zorlaştığından kanun iptal edildi ama farklı bir uygulama ile pahalı fiyatlar sorunu çözülebilir. Kanunda belirlenen tavan fiyatları tekrar ele alıp, riskleri de işin içine katarak makul fiyatları belirleyelim. Ve bir kanun hazırlayalım. Ancak bu sefer tavan fiyatları kanunu değil önerilen tavan fiyatlar kanunu olsun yani bir yaptırımı olmasın. Ve bu kanun belediye duyurularının en tepesinde yayınlansın. Bu bile insanların şuursuzca fiyat belirlemesinin önüne kısmen geçebilir. Ekmek ve mısır için ise zorunlutavan fiyat uygulaması devam eder. |
|
|
|
malsi
|
Konu: Geri: Yeni Divan Neler Yapmalı? Perş. Haz. 26, 2008 4:46 pm |
|
|
Bir diğer konuda bulgarlar ile aramızdaki sorunlar ve adminlerin bu sorunlardan şikayetçi olması. Bu konu mutlaka tartışmaya açılmalı. Benim şahsi fikrim ise Bulgaristanın ve Osmanlının bağımsız birer ülke olduğunu tanıyan bir antlaşma yapmak ve bulgaristandaki ırkçıların ortalığı karıştırmasına imkan tanıyan araçları bu şekilde ellerinden almaktır.
yorumlarınızı bekliyorum[/quote]
Buna cok ihtiyacimiz var suan dusmandan cok dosta ihtiyacimiz var en azindan ticaret yapip ekonomimize katkida bulunmak ve zengin bir ulke olup daha hizli gelismek ve ayni zamanda refah seviyesini yukseltmek |
|
|
|
bursamami
|
Konu: Geri: Yeni Divan Neler Yapmalı? Perş. Haz. 26, 2008 5:30 pm |
|
|
Öneri olarak eklemek istediğim birkaç husus var.Ya bütün ürünlere tavan fiyat uygulaması getilisin, ya da tamamıyle serbest piyasa hakim olsun. Ekmek 8 akçe iken, bir fırıncı olarak un ve odunu çok pahalıya alırsam, ben zarar ederim.bu durumda meslek sahiplerine belediyeye çalışmaktan başka şans bırakmıyorlar.Ben her durumda tavan fiyat uygulamasının konulması taraftarıyım. |
|
|
|
Valandil
|
Konu: Geri: Yeni Divan Neler Yapmalı? Perş. Haz. 26, 2008 6:36 pm |
|
|
Seçim programımızı bu gece yayınlayacağız... ... Bu arada trakya danışma meclisi'nin kurulması için... 2 gün önce verdiği emir doğrultusunda çalışmalar başlatılmıştır... Bütün reislere haber verilmiştir ve halka duyuru yapması söylenmiştir... 3 gün içinde bütün reislerden isimleri bekliyoruz... |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Yeni Divan Neler Yapmalı? Perş. Haz. 26, 2008 6:45 pm |
|
|
çok güzel, büyük osmanlıya giden yol o meclisten geçecek |
|
|
|
muhittinq
|
Konu: Geri: Yeni Divan Neler Yapmalı? Perş. Haz. 26, 2008 7:18 pm |
|
|
Öncelikle haritada bizim egemenliğimizde bulunan ülkeleri ikili anlaşmalar yaparak bağımsız yapmanın gerektiğine inanıyorum.Çünkü bu durumun Osmanlıya dolayısıyla milletimize hiç bir faydası yok, faydadan çok zararı vardır.Çünkü bu durum savaşı körüklüyor.Bunun en acı örneğini ise Bulgaristan ile aramızda yaşanan savaşta görmüş olduk.Eğer fırsat olsa Yunanistan,Sicilya ve bize bağlı diğer ülkelerde savaş için sınırların açılmasını bekliyorlardır.Ayrıca bir önemli durum ise multi sorunumuz.bu sorunu hala çözebilmiş değiliz.İleri vadede çözebileceğimize inanmıyorum.Çünkü kuralları bilmesek bile yeni bir karakter açarken uyarı var.Eğer bunu bile bile yapıyorlarsa bu iş kuralları bilmemek değil, kurallara karşı gelmektir. |
|
|
|
totalwar
|
Konu: Geri: Yeni Divan Neler Yapmalı? Perş. Haz. 26, 2008 11:03 pm |
|
|
multiye yapabilecegimiz hicbirşey yok malesef.. yapabilecegimiz en iyi sey yeni gelen ve oynamaya istekli oyuncuları yönlendirmek yardımcı olmak oyuna ısınmalarını saglamaktır.. bunu canakkalede güzel bir sekilde yürüttük ve bircok saglam oyuncuyu osmanlıya kazandırdık.. |
|
|
|
muhittinq
|
Konu: Geri: Yeni Divan Neler Yapmalı? Perş. Haz. 26, 2008 11:41 pm |
|
|
Bunu her yerde yapabiliriz.Bu işi yapabilecek kişiler ise kaliteli Belediye Başkanlarıdır sanımca.Eğer Buffr gibi bir başkan ile karşılaşırsanız kasabada multiyi bırakın oyunu bırakacaklar bile oluşur.Multiye karşı alınacak önlemlerden biri ise bence LJS ile konuşulup 10 akçe ödülün kaldırılmasıdır.Ayrıca ayanlardan da destek alınabilirse bu işi ufakta olsa çözüme kavuştururuz.Ayrıca yeni Divandan beklediğim bir şey ise Askeri Teşkilatlar işine bir nihayet erdirmesidir.Zira şu anda iki ordumuz var.Sipahiler ve Akıncılar diye bu karışıklık yaratabilir diye düşünüyorum.Ayrıca maden reformuda şart diye düşünüyorum.En önemlisi Divanın şeffaflaşması ve kapı ardında konuşulanların gizli olmadığı sürece halka açıklanması diye düşünüyorum.Tabi bunlar zor istekler ama yapılamayacak istekler değil. |
|
|
|
yolcu
KFCADMİN
|
Konu: Geri: Yeni Divan Neler Yapmalı? Perş. Tem. 17, 2008 11:30 pm |
|
|
Divan seçimi bittiği için kilitlenmiştir |
|
|