Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede?

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
kartal13

kartal13

Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Nis. 25, 2009 4:31 pm

Baba_İlyas demiş ki:

Biz el konulan malları "Savaş Ganimeti" olarak değerlendirir ve askerlerimiz arasında eşit olarak dağıtırız.

o verilen cezada SAVAŞ TAZMİNATI bunu anlayamamanız çok tuhaf, hani savaşta düşmanına ne kadar zarar verirsen o kadar iyidir mantığı, geçmiş olsun tahminen sizin her isyanınızda yetkililerin tavrı bu şekilde olacak Wink
SAYLI

SAYLI

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Nis. 25, 2009 4:56 pm

şimdi çıkar buna da verecek cvb bulamayınca kendilerince dalga geçerler asıl gülünç durumda olan sizsiniz unutmayın bunu...
Baba_İlyas

Baba_İlyas

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Nis. 27, 2009 10:05 am

Hoşgeldin Aziz Dost Kartal;

Sen yokken buralar pek ıssızdı. Çok bunaltıcı idi iklim. Ne iyi oldu geldin. Hele muhteşem hukuk mantığın ile bizleri aydınlatman, fevkalade iyi oluyor.

Son söz: Çanakkale'nin 1775 akçesi Babai Hareketi tarafından alınmamış olup, yetkililer tarafından bu paranın ne olduğuna dair bir açıklama yapılmamıştır.

Ancak, üzerine vazife olmayan herkes tarafından, gerekli-gereksiz ne kadar laf varsa, sırf muhalefet olsun diye konuşulmuştur. İşin ilginç yanı şudur: Bu yazılan lafların bir kısmına, yazan kişiler dahi inanmamaktadır Smile

Hep böyledir halimiz. Bir tek konuşması lazım gelenler konuşmaz. Ama hırsızın , arsızın, sahtekarın, milletin malına devlet gücünü kullanarak göz dikenin avukatı pek çok olur.

Tekrar hoşgeldin.
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Nis. 27, 2009 6:37 pm

sizde kendi kendinizi halk istemediği halde halkın avukatı ilan etmediniz mi Very Happy

bu arada hoşbulduk en çok özlediğim kişilerin başında sen varsın
asmen

asmen

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Nis. 27, 2009 11:06 pm

Allah sizi ayirmasin baska birsey diyemiyorum bu özlem ve hasret dolu yazismalariniza Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
reelman

reelman

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Nis. 27, 2009 11:38 pm

Ya anlamıyorum olayın vuku bulduğu dönemin Sancak Beyi şimdiki döneminde Sancak Kadısı olarak istediğiniz tüm cevapları ss lerle ve kanun maddeleri ile anlattım daha hangi yetkiliden cevap bekliyorsunuz Osmanlı Padışahından mı Shocked ama oda daha kodlanmadı benimkiler ile idare ediceksiniz Very Happy
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 28, 2009 9:23 am

reelman demiş ki:
kanun metni açıktır, isyandan önceki ve sonraki ss ler arasındaki fark ceza olarak kesilir. Sizin isyanınız sanırım burda bld yaramış olucak 1775 akçe bld kasaına para girecek.

İnsanları suçlarken biraz dikkatli olun reisler hergün rapor almazlar alınacağı günler bellidir.

Örnek; Pazar günü alınan raporda 5000 akçelik mal vardır, isyandan sonraki raporda 2000 akçe mal vardır. 3000 akçenin isyanla ele geçirildiği sonucu çıkar siz istediğiniz kadar biz 3000 akçe ÇALMADIKinsanların RIZKI ile oynamadık deyin sizin dedikleriniz boş lafta kalır. sonuç itibariyle para adminlerden tahsil edildiğinde bld hazinesi artmış olur.</font>

Son olarak sizin burda hırsızlık yaptığınız sabit ve kanun gereği isyandan önceki ve sonraki ss lerle aradaki fark saptanmış, ve ceza kesilmiş EĞER meşru reisin kasabayı soyarkenki ss leri elinizde yoksa lütfen iftira atmayın...

reelman demiş ki:
alpi sanırım bir algılama problemin var ben neden bahsediyorum sen neden bahsediyorsun

diyorumki o sizin çalmadığınız ama sizden tahsil edilen 1775 akçe belediyenin karıdır

adminlerden para geldiğinde kasaba 1775 akçe para kazanmış olucak bu parayı birisi aldı anlamına gelmez üstüne basa basa söylüyorum iki ss arasında gün farkı var ve kanunlarda yazıldığı şekilde ceza kesildi bunun neresini anlamıyorsun.

eğer konu hakkında detaylı bilgi almak istersen bana pm atabilirsin

Mesela, kendisi ile çelişmeyen bir kişiden..
reelman

reelman

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 28, 2009 2:57 pm

BANA aradaki çelişkiyi söyle sonra ne dersen de Sıkıldımya okuduğunu anlamıyormusun çözemedim, olayları çarpıtma adam gibi cevap verdim sen sen hala çelişki diyorsun...

Sana tek tavsiyem kanunları incele olayların nasıl yürüdüğünü nasıl işlediğini kavramaya çalış senin aldığın yada aldığını iddia ettiğin para kanunları alakadar etmez, açık açık yazıyor isyandan önceki ve sonraki ss lerdeki fark kadar isyancıya ceza kesilir. eğer bu fark 10.000 akçe olsaydı sana kesilecek ceza 10000 akçe olucaktı tam aksine bu fark 500 akçe olsaydı sen sen 2000 akçe çaldığın halde 500 akçe ceza kesilecekti.

Artık bu başlığa post atmıcam.

Sevgiyle kalın, Osmanlı için çalışın
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 28, 2009 3:26 pm

Very Happy:D Sinirlenme sayın kadımmm..

sakin ol..

Benim ne sölediğimi herkes anlıyor da bir tek sen anlamıyorsun sanırım Smile

Çarpıttığım falan yok dostum,herşey ortada zaten..Çarpıtılacak bir durum yok ki Twisted Evil
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 28, 2009 3:46 pm

""3000 akçenin isyanla ele geçirildiği sonucu çıkar
siz istediğiniz kadar biz 3000 akçe ÇALMADIKinsanların RIZKI ile
oynamadık deyi
n""

""o sizin çalmadığınız ama sizden tahsil edilen 1775 akçe belediyenin karıdır
""

Bu ikisi arasında nasıl bir çelişki var.Yani sonuç olarak 3000 akçe zarar uğratmış oluyorsunuz.Belki siz 1775 akçeyi çalmadınız ama belediyenin 1775 akçe kar etmesini önlediniz.

Sonuç olarak verilen ceza sizin belediyeyi zarar uğrattığınız kadar.

Karışmayalım diyorum ama sen harbi kafanın içinde ki mercimek tanesiyle birşeyleri çarpıtmaya çalışırken daha fazla dayanamıyorum.

Bu benim de meselem sayılır.Sonuçta bir kasaba zarara uğramış sizin yüzünüzden.Onun için burda özellikle reelman'i savunduğumu zannetmeyin.Daha önce başka kişilere karşı rakip fırkadan olmasında rağmen başka kadılarıda burda savunmuşluğum var.
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 28, 2009 9:50 pm

Haklısın Turkscihad..

Tamamen haklısın..Senin aklın bir günde belediyenin 1775 akçe kar yapabileceğini almış yaa,, daha söze gerek yok..

Haklısın.. Aynen devam..
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 28, 2009 10:16 pm

alpi_03 demiş ki:
Haklısın Turkscihad..

Tamamen haklısın..Senin aklın bir günde belediyenin 1775 akçe kar yapabileceğini almış yaa,, daha söze gerek yok..

Haklısın.. Aynen devam..
Belki satılması gereken ya da yapılması gerken birşey vardı yapmadınız ve o günkü karı engellediniz.Madem kendinizi isyancı ilan ettiniz bari onu ağlamadan yapın.

Ayrıca sana diyorum ki orda birbiriyle çelişen ne var.Sen yine abidik kubidik şeyler söyleyerek kaçıyorsun.Bir bırakın bu işleri yaa.
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 28, 2009 10:44 pm

O 2 cümlede çelişen birşey yok..

Haklısın dostum..O cümleler tamamen aynı anlamı vurguluyor..

Belediye bir günde birşeyler yapacak ve 1775 akçe kardan olacak..Nasıl bir şey yapacaksa artık..Bunda da haklısındır..
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Nis. 28, 2009 10:59 pm

Birader adam elinde eyaletin satınalacağı birşey biriktirir sende o gün çökersin oraya kârı engellersin.

Anlamadığım sözde halkın gücü olan ve her kudreti kendinde bulan babai saçmalığının üyeleri olarak günlerdir burda "haksızlık yapıldı haksızlık yapıldı" diyorsunuz.Birader zorla aldığınız belediyelerin reislerine de haksızlık yapılmış oluyor.Siz onların emeklerini zorla ellerinden alırken iyi ama sizin çaldığınız emeklerin cezası kesilince kötü mü?

Bir laf vardır meşhur "Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol".
Siz ikisini de beceremediniz.Güçlüyüz diyorsanız güçlü gibi görünün inanalım.Ama sizin şu ağlak haliniz güçsüz olduğunuzu gösteriyor öyleyse bunu kabullenin.Devlet sizden güçlüdür.Aylardır isyan eden sizleri tek bir davada böyle ağlatıyorsa devlet sizden güçlüdür.

Bu laflardan sonra ister kudurup bütün kasabalarda bu işlere girişin(alacağınız cezadan korkunuz yoksa tabi)ister sonraki post'a bir gülücük koyup çenenizi kapamayı deneyin.Kimse burda size aldığınız cezanın hesabını verecek değil.Ki buna rağmen birileri yinede size bazı şeylerin hesabını veriyor.Ama artık kirletmeye başladınız.
Baba_İlyas

Baba_İlyas

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Nis. 29, 2009 2:20 pm

turkscihad demiş ki:

..... günlerdir burda "haksızlık yapıldı haksızlık yapıldı" diyorsunuz.

....

Bu laflardan sonra ister kudurup bütün kasabalarda bu işlere girişin(alacağınız cezadan korkunuz yoksa tabi)ister sonraki post'a bir gülücük koyup çenenizi kapamayı deneyin.Kimse burda size aldığınız cezanın hesabını verecek değil.Ki buna rağmen birileri yinede size bazı şeylerin hesabını veriyor.Ama artık kirletmeye başladınız.

Açıklamalara başlamadan önce, kullanılan; kafalarda taşınan mercimek, kudurmak, ortamı kirletmek gibi, tuhaf lafları, terbiye zaafiyetine verdiğimi ifade ediyorum...

Ortam nasıl olsa, sanal zemin diye, hakaret etmek küçüklüğün sanal ifadesidir.

Unutmamak lazım, kullanılan kelimelerin kalitesi, kullananı ve eğitim aldığı, etkilendiği tüm çevreyi yansıtır... Kendini düşünmeyen bir genç, bari terbiye gördüğü yerlere şaibe gitmesinden çekinir, edepli davranır....

AÇIKLAMALARA GEÇELİM :

1) Hareket kendine haksızlık yapıldığı tezi ile ortaya çıkmamıştır. Temsilcilerimizin bu güne kadar yazdıkları hiç bir yazıda, şikayetlenir, ağlamaklı tarzda laflar eder ifadeler bulamazsınız...

Bu iftirayı, dile getiren anlama özürlüsü kişiye aynen iade ediyoruz.

Bilakis ifade ettiği tez, tam olarak şudur :

Haretimizin Çanakkale isyanı bahane edilerek, Çanakkelenin 1775 akçesini kim çaldı?

İşte Tam Başlık Metni:

Baba_İlyas demiş ki:
Birileri bizim isyanımızı bahane ederek Çanakkale Belediyesinin 1775 akçesini çaldıktan sonra, suçu bizim üzerimize mi atmıştır?

Gerçek hırsızlar hemen belli oluyor.

....

2) İlk SS son SS arasındaki fark meselesi;

a)Sayın Reelman bir çok cevaplar vermiştir. Kanundan alıntılarda bulunmuştur.

b) Ancak ilk SS de belediye hazinesi X akçe idi, isyandan hemen sonraki gün alınan ilk SS de belediye hazinesi Y akçe idi, aradaki farz Z akçe eder gibi bir hesaplama gibi bir açıklama kesinlikle yapılmamıştır.

c) Art niyetli bir kişi isyanın hemen ardından SS'leri geç çekerek ve arada kendine para aktarımı yaparak, zimmet işleyebilir, bunu da Teşkilatın üzerine atabilir.

Biz bunu vurguladık.

d) Art niyetli kişinin 1775 akçeyi teşkilatın üzerine atması, öz olarak, hiç umrumuzda değil...

Umrumuzda olan şey, maske kullananlar ve dürüst geçinen ve özellikle kamu gücünden faydalanan hırsızların göz önüne serilmesidir.

e) Biz yapacaklarımızı deklere ettik ve yaptık. Sinsi sinsi, belediye parasına el uzatan hırsızlar ise hala susmaktadırlar.

ÖZETLE:

-) Çanakkale belediyesinden 1775 akçe Babai Hareketi tarafından alınmamıştır.

Alınan tutar 1101 akçe ancak etmektedir.

-) Belediyenin 1 günde 1775 akçe zarar ettirilmesi imkansızdır. Zira Çanakkele yönetiminde 1 gün kalınmıştır.

-) Tüm bu veriler, Belediyenin 1775 akçesinin kuvvetle muhtemel, Çanakkale'yi (güya isyancılardan kurtaran) Belediye Reisi veya yandaşları tarafından zimmetlerine geçirilmiştir.

-) Bizden alınan para, belediye kasasına değil, dolaylı yoldan zimmetçi hırsızların cebine girmiştir.

Daha net nasıl anlatabiliriz sayın Reelman....

Bu kısımları anlamamakta ısrar etmek yerine araştırma yapmanızı tavsiye ederiz...

Bu konudaki ısrar, kesinlikle Çanakkale vurgununun, dönemin divanında da bağlantısı olduğunu ortaya koyar...

3) Babai Hareketinin temel misyonlarından biri de kamuoyunu bilgilendirmektir. Bu bilgilendirme faaliyetlerini elbetteki, kalemimizi sakınmadan yapacağız.

Gocunanlar, yarası olanlar olursa, kendi meseleleri... Bizi ilgilendirmez...

turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Nis. 29, 2009 8:42 pm

Baba_İlyas demiş ki:
Sayli lafa limon sıkma. Laf konuştu bal kabağı,
doğra doğra ye sabaha olmasın...Hadi işine evladım...

Bu şekilde konuşan bir adamın bana ahlak dersi vermeye çalışmasına sadece gülerim.

Hareket kendine haksızlık yapıldığı tezi ile
ortaya çıkmamıştır. Temsilcilerimizin bu güne kadar yazdıkları hiç bir
yazıda, şikayetlenir, ağlamaklı tarzda laflar eder ifadeler
bulamazsınız...

Birader bu konuda sizin attığınız her mesaj zaten bir şikayet değil
mi.Gelip burda bize niye fazladan ceza verildi diyorsunuz bu durumdan
şikayetçi oluyorsunuz.Ama hala biz şikayetlenir tarzda şeyler yapmadık
diyorsunuz.

Birileri bizim isyanımızı bahane ederek Çanakkale Belediyesinin 1775 akçesini çaldıktan sonra, suçu bizim üzerimize mi atmıştır?

Bence siz kesilen cezayı bahane ederek başkalarının
üzerine suç atıyorsunuz.Asıl acizlik budur.Kaç kere anlatılcak size o
verilen ceza,kasanın isyandan önceki hali ile sonraki hali arasında
ki farktır diye.

Ancak ilk SS de belediye hazinesi X akçe idi,
isyandan hemen sonraki gün alınan ilk SS de belediye hazinesi Y akçe
idi, aradaki farz Z akçe eder gibi bir hesaplama gibi bir açıklama
kesinlikle yapılmamıştır.

EMİNMİSİN?Alta bir bak.

reelman demiş ki:

Kanun gayet açık ve net isyandan önceki ve sonraki ssler karşılaştırılır ve aradaki fark isyancıya ceza olarak kesilir bu en iyi ihtimalle 2 en kötü ihtimalle 6 günlük bir farktır.

Eğer sen bunu okuyup hala anlamadıysan anlama özürü olan kişi sen olmuş oluyorsun.

Art niyetli bir kişi isyanın hemen ardından
SS'leri geç çekerek ve arada kendine para aktarımı yaparak, zimmet
işleyebilir, bunu da Teşkilatın üzerine atabilir.

Siz kimsiniz,kurduğunuz teşkilat ne ki size böyle bir iftira atılsın.Sanki sütten çıkmış ak kaşık gibi "birileri para aktarımı yapmıştır ve üstümüze atmıştır diyorsunuz".Yahu bunu asıl yapan siz iken ve kanıtlarda sizin yaptığınızı gösterirken aradaki 1775 akçeyi nasıl olurda başkası aktarmış oluyor Very Happy Başkası aktarsa bile böyle bir kanıt yok.Siz kanunlara göre de bu paranın ortdan yokolmasında suçlusunuz.

Umrumuzda olan şey, maske kullananlar ve dürüst
geçinen ve özellikle kamu gücünden faydalanan hırsızların göz önüne
serilmesidir.

Çok iyi göz önüne serdiniz.Anasını satayım elinizde bir delil bile yokken neyi göz önüne serceksiniz.Ve ya kim size inancak.Gidin belediyeyi soyun sonrada "kamu gücünden yararlanan hırsızlar diye" başkalarını suçlayın.Şu an siz Çanakkalede " kamu gücünden yararlanan bir hırsız" gösteremediniz ama deliller kasaları soyan hırsızların sizler olduğunu gösteriyor.Bence bu safsataları boşa savunuyorsunuz.

Biz yapacaklarımızı deklere ettik ve yaptık. Sinsi sinsi, belediye parasına el uzatan hırsızlar ise hala susmaktadırlar.

Konunun şekli şimdiye kadar çoğunlukla bize kadı fazladan ceza kesti diye ağlamakla geçerken,kadı geldi bunun nedeni "isyandan önceki kasa ile isyandan sonraki kasa arasında ki farktır"dedi.Ve konu birden bu sefer "birileri 1775 akçe çaldı sinsice ve suçu bizim üzerimize attı"haline geldi.Karar verin kim suçlu sözde çalmadığınız 1775 akçeyi cezaya katan kadı mı,yoksa 1775 akçeyi cukkalayan "kamu gücünü arkasına almış hırsızlar" mı?

Belediyenin 1 günde 1775 akçe zarar ettirilmesi imkansızdır. Zira Çanakkele yönetiminde 1 gün kalınmıştır.

100 kere desekte faydasız.Ama yine diyelim bari;Belki de o gün satılması gerken ya da pazardan alınması gerekn birşey vardı.Yahu niye bu kadar açıklama yapıyorum ki belki de Kartalın dediği gibi bu bir
savaş tazminatı idi.Nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlayın.

Şimdi elinizde o paranın belediye başkanı ya da herhangi biri tarafından çalındığına ait kanıt yokkenbu konuda siz neyi ya da kimi savunuyorsunuz?Ve yahutta şöyle sorayım siz kime ya da neye saldırıyorsunuz?

Baba_İlyas

Baba_İlyas

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Nis. 29, 2009 9:21 pm

Yetersiz ve sadece cevap vermek için verilmiş cevaplar... Kelimelerin arasını iyi oku... Öğrenmen gerekenler orada yazıyor...
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Nis. 29, 2009 9:42 pm

Baba_İlyas demiş ki:
Yetersiz ve sadece cevap vermek için verilmiş cevaplar... Kelimelerin arasını iyi oku... Öğrenmen gerekenler orada yazıyor...

Senin bu mesajın çok gerekli ve yeterliydi haha Very Happy Kelime arasıymış bütün cümlelerini kelimesi kelimesine alıntılıyorum hala kelime aralarından bahsediyorsun.Ben öğrenceğimi öğrendim kelime aralarında ki boşluklara ihtiyaç duymuyorum Wink
reelman

reelman

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Nis. 29, 2009 10:20 pm

başka post atmıcaktım ama dayanamadım gene Very Happy

şunu belirtmek isterimki isyanın üstünden yaklaşık 1-1,5 aylık bir zaman geçti ve adminlerden hala para tahsil edilemedi. Yani kasaya giren bir para yok o 1775 akçeyide 1,5-2 aylık faize tutun çünkü siz 1100 akçe çaldınız ve bunun oyun içindeki kanunu faizi günlük %10 dur. (vergiyi zamanında ödemeyenler bilir Smile )isyanın üstünden 45 gün geçtiğini varsayarsak;

%10 * 45 gün = %450
çalınan miktar = 1100 akçe
1100 akçe * %450 = 4.950 akçe
4950 akçe - 1775 akçe = 3175 akçe belediye zarardadır. Ve her geçen gün zarar artmaktadır Smile

kısacası o 1775 akçe kimsenin cebine gitmedi, kanun o şekilde yazıldığından ve isyancıların kasabayı soyduktan sonra biz bu kadar çaldık demelerine göre ceza verilemeyeceğinden önceki ve sonraki ss farkı ceza olarak kesilir denmiştir.

Lütfen öküz altında buzağı aramayınız...

Bu konu kapansın artık yada hareketinizin muhasebe sorumlusu gelsin ona anlatıyım
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Nis. 29, 2009 10:59 pm

Şimdi birde faiz çıktı Very Happy.. Biraz daha zorlarsak sizde çıkartacak kanun,yasa hiç birşey kalmayacak..Evil or Very Mad

Ayrıca Cihad cığım. Biz ağlamıyoruz..''Kimisine göre hesap sormak,kimisine göre ise uyuyanları uyandırmak'' bizim yaptığımız..Bunu da tarafsız olan insanlar görebiliyor..

Bana ister 10.000 akçe ceza wer,ister direktman 83.000 akçe ceza wer daha fazla param - ye gitmesin..UMRUMDA DEĞİL..
reelman

reelman

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Nis. 29, 2009 11:23 pm

alpi kardeşim (kardeşim diyorum büyük ihtimal yaşça küçüğümsün) ne güzel hesap yaptım, doğruysa doğru yanlışsa yanlış de de kapansın bu başlık,

Benim derdim sadece kimsenin para falan almadığı nı göstermek sadece kanunların o şekilde yazıldğından bu cezanın fazla kesildiği ve gelen bi parada yok 1,5 ayda 1100 akçe ile neler yapılırdı Smile

Son olarak iftira atmak çok kolaydır banada bir sürü iftira atıldı. Hainlikle bile suçlandım, ama önemli olan iftira atmak değil gerçekleri görmek.

Siz bir yol tutmuşsunuz zorla vazgeçiremeyiz bizde başka yol tutmuşuz siz çalıcaksınız biz çaldırmamaya çalışıcaz. Sonuçta Haydutta, İsyancıda, Kolluk kuvvetide, Devlet adamlığıda bu oyunda ve reel de var.

Ben hırsızlık yaptı veya isyan yaptı diye kimseyi aşağılamam sonuçta bu oyunda kodlanan şeyler gerçekte yapıcak halin yok, ancak iftira çok farklı bir mevzuu lütfen ithamlarımıza dikkat edelim durduk yere kimsenin kalbini kırmayalım özelliklede yanlış anlamalar yüzünden.

Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Reelman
Baba_İlyas

Baba_İlyas

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Nis. 29, 2009 11:33 pm

reelman demiş ki:
başka post atmıcaktım ama dayanamadım gene Very Happy

şunu belirtmek isterimki isyanın üstünden yaklaşık 1-1,5 aylık bir zaman geçti ve adminlerden hala para tahsil edilemedi. Yani kasaya giren bir para yok o 1775 akçeyide 1,5-2 aylık faize tutun çünkü siz 1100 akçe çaldınız ve bunun oyun içindeki kanunu faizi günlük %10 dur. (vergiyi zamanında ödemeyenler bilir Smile )isyanın üstünden 45 gün geçtiğini varsayarsak;

%10 * 45 gün = %450
çalınan miktar = 1100 akçe
1100 akçe * %450 = 4.950 akçe
4950 akçe - 1775 akçe = 3175 akçe belediye zarardadır. Ve her geçen gün zarar artmaktadır Smile

kısacası o 1775 akçe kimsenin cebine gitmedi, kanun o şekilde yazıldığından ve isyancıların kasabayı soyduktan sonra biz bu kadar çaldık demelerine göre ceza verilemeyeceğinden önceki ve sonraki ss farkı ceza olarak kesilir denmiştir.

Lütfen öküz altında buzağı aramayınız...

Bu konu kapansın artık yada hareketinizin muhasebe sorumlusu gelsin ona anlatıyım

Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Abaddonnanakkalehkm

Şimdi Reelman Kardeşim;

Samimiyetinize istinaden sadece şunu merak ediyor ve soruyorum:

Ben dava ekinde bulunan SS'lerden 2876 akçeye ulaşamadım. Yani belediyenin isyanla ettiği toplam zarar olan 2876 akçeye...

İstirhamım davanın delilleri olan SS lerin hangileri üzerinden 2876 akçe bulundu.

İlk günden beri sorduğum şey bu kadar basit...

Bakın kanun, nizam meselesini ayrıca tartışmak lazım ve onu da zamanında tartıştık, yeri gelir yine tartışırız.

Ama burada basit bir matematiksel işlem yapılması lazım. İşte bunu ben bulamadım. Bulanlar bana izah ederse anlamış olurum.

Yani açık açık toplama ve çıkarma işlemi ile bir netice bulunması lazım diyorum, ama bulunamıyor diyorum. Yani 2876 akçe nerden bulundu diyorum.

Yani aslında anlattığım aslında çok açık.

Uzun uzun yazıp kavga etmenin anlamı yok. Mahmeke delili SS lerden 4 işlem ile 2876 ı bulan yazsın.

Ama bulamayacak olursanız, bunu itiraf edin ve lafa kurban gitmesin bu konu..

NOT1: İşin kolayı varken zoruna tevessül etmek, (en basit tabir ile) işte böyle soru işaretlerine neden olur...

İşin basit yöntemi nedir... İsyancının ödenek attığı kişi bulunur ve ödenek tutarı kadar ceza kesilir... Ve delil sıkıntısı da yaşanmaz...

NOT2: Faiz hesaplamanız yanlıştır. Olsa olsa mahkeme açılan güne (iddianame gününe) kadar hesaplanan gün üzerinden hesap yapılabilir.(Tabi kanunda bu yolda bir hüküm var ise yapılır. Kanunda böyle hüküm olmadığına göre, bu sadece fantezi olarak kalmaktadır.)

NOT3: Bizim için kesilen cezanın tutarı önemli değil... Kimin canı nasıl istiyorsa, öyle ceza kessin... Ama keyfine göre ceza kesen kişiler lütfen kanun nizam demesin.. Açık açık keyfimden yaptım desinler...

EVET BUYRUN...
Canko

Canko

MesajKonu: Geri: Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede? - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Nis. 30, 2009 1:28 am

Baba_İlyas demiş ki:

NOT3: Bizim için kesilen cezanın tutarı önemli değil... Kimin canı nasıl istiyorsa, öyle ceza kessin... Ama keyfine göre ceza kesen kişiler lütfen kanun nizam demesin.. Açık açık keyfimden yaptım desinler...

EVET BUYRUN...

unanim

Çanakkalenin 1775 Akçesi Nerede?

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 2 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2