ahmetseker
|
Konu: Geri: YETER ARTIK Perş. Mayıs 07, 2009 2:29 am |
|
|
muhattap mı? sen bana hakaret etmedikçe ben sana mesaj yazar mıyım hiç dangaval |
|
rancour
|
Konu: Geri: YETER ARTIK Perş. Mayıs 07, 2009 10:36 am |
|
|
Pekimadem herkes burda , o halde konusalim,
herseyden once misram oyle uzun ve gereksiz yazmisin ki hepsini okumaya gerek gormedim.
ama senin meyhanede ve msn de bana yazdiklarin hep kayitli.
- '' abi sen omazsan ben belediye baskani olamam yanimda ol'' diye yalvarislarini unuttun.
- daha sonra 3 donem benim destek oldugumu unuttun.
- Abi Ben parti kurdum sen olmazsan divana giremem ceker giderim buralrdan da bu ulkeden de dedigini unuttun.
sen şeref fakirisin misram.
şimdi kalkip sen kimsin diyebiliyorsun.
ne oldu 500 tane balta diye soruldugunda ne diyosun, hic.
molla geldiginde kasa artida idi ve kilitsizdi, yani sahibe var, yoksa ortakmiydin dendiginde kaciyosun.
burada birkac amatorun , karnindaki elediye baskani olma sancisi icin baslik acmasini anliyorum. Tabi eger adam gibi isteseler belediye baskani olmalarina izin dahi verirdim. ama artik ekonomi ve belediyecilikten anlamadiklarini tescil ettikleri icin zor.
herneyse, durum sudur, yillarca mallarinizi belediyeye satarak mi gecindiniz. o halde derdiniz nedir.
lordimparator, sana bilenmesi icin balta verirken iyiydim simdi ne oldu,
hesap ortada, gunluk yovmiye 16 iken et 27- 29 akceye alinip satiliyodu.
et yemen hayaldi, simdi et 17-18 akce hatta karesi de 16,5 akceye bile var.
balik da 17 akce. ancak sen poponu kaldirip etrai gezmedigin icin, oturdugun yerden para kazanmak istedigin icin (misram gibi) bunlarin farkinda degilsin.
EVET, kesan belediyesi kasasinda su anda rekor miktarda balta var. ve her isteyen ormana girebiliyo. odun fiyatlarindan da bunu anlamaniz mumkun kesanda 12 akceye odun satliyodu. misram 5 akceye odun satiyodu ve belediye tekelinde tutuyodu , simdi serbest.
bunun sebepleri sunlardir.
1- eyalet mal almiyor. 2- ticari durgunluk var (kasaba nufusu 250 civari, s0 lar dahil)
simdi bu iki onemli halin birisi bile kriz sebebi iken karsima gecmis ahlaksizca konuyosunuz.
Hadi misramin ahlaksizligi onun ekmegi anladik . ayrica misram benim stajyerim olma ozelliklerinde bile degil. adi birhırsız ( bakiniz eyalet kasa dokumu)
ayrica misram , 3 donem boyunca hic kasa durumunu beuyan etmemis. bu yasal olarak bir suctur. ve eninde sonunda cezasini odeyecek.
ancak isteyen herkes kesan kasasini gorebiliyor.
Kesanda defalarca ve haftalarca duyuru yaptim ticaret konvoyu olusturalim diye, kimse gelmedi. sonra belediye mallarini satarken fiyatlarin dusmesinden dolayi esnaf etkilenmesin diye mal satmayi kestim,
ancak bir garibanin 5,7 akceye ekmek yiyebilmesinde gozunuz varsa ve ölsün diyorsaniz insafinizdan suphe ederim. |
|
alpi_03
|
Konu: Geri: YETER ARTIK Perş. Mayıs 07, 2009 10:41 am |
|
|
- recai demiş ki:
- -508.000-85.000=423.000
|
|
recai
|
Konu: Geri: YETER ARTIK Perş. Mayıs 07, 2009 11:02 am |
|
|
Ne gülüyon |
|
alpi_03
|
Konu: Geri: YETER ARTIK Perş. Mayıs 07, 2009 12:14 pm |
|
|
O nasıl bir hesaplamadır hocam..Hayran kaldım..
|
|
rancour
|
Konu: Geri: YETER ARTIK Perş. Mayıs 07, 2009 12:49 pm |
|
|
arti parantezine almasina gerek yok anlayan o hesabi 1 kilometreden anlar.
ve su anda divanda bunun belgesi de asili ancak dava acilmasin diye divan baskani kaciyor. |
|
alpi_03
|
Konu: Geri: YETER ARTIK Perş. Mayıs 07, 2009 1:10 pm |
|
|
-593 tür doğrusu.. yada ister direkt 593 te diyebilirsin..
Neyse tuhafıma gitti,konuyu saptırmayayım..
|
|
recai
|
Konu: Geri: YETER ARTIK Perş. Mayıs 07, 2009 1:15 pm |
|
|
düzelteyim o zaman -508.000+85.000=-423.000 |
|
alpi_03
|
Konu: Geri: YETER ARTIK Perş. Mayıs 07, 2009 1:28 pm |
|
|
Ohh bee,Feci kafama takılmıştı thanks. |
|
rancour
|
Konu: Geri: YETER ARTIK Perş. Mayıs 07, 2009 2:20 pm |
|
|
DDD |
|
Mit
|
Konu: Geri: YETER ARTIK Perş. Mayıs 07, 2009 9:50 pm |
|
|
Ben Kesan'da sorun göremiyorum. Kasaba gayet dinamik. Lâkin yeni oyuncularin sayisi azaldigi için ürün alimlari durgunluktadir. |
|
rancour
|
Konu: Geri: YETER ARTIK Cuma Mayıs 08, 2009 9:30 am |
|
|
gecen sene 600 kisi olan kasaba su anda 260 kisi ve bu sayi icinde s0 lar 100 kisi kadar. bu kasabada alim satim dengesi tabii dir ki sorunlu olur. bu sebeple kesani Tuccarlarin mal sattigi yer degil mal topladigi yer yapmaya calismak adina , bircok belediyeye mesaj atarak kasaba reklamini yaptim. ancak eskiden imrendigimiz bulgar piyasasi ile ayni fiyatlar oldugundan ticaret hala olamadi. |
|
Mit
|
Konu: Geri: YETER ARTIK Cuma Mayıs 08, 2009 12:27 pm |
|
|
Aynen. Yani birbirimizi kandirmayalim. Osmanli Imparatorlugu avrupa devletlerin ekonomisine göre normallesme sürecindedir... Pazarlar dolmasi iyi kanimca. Her Bulgar saldirisinda teçhizat ve yemeksiz kaliyorduk. En azindan bu sorun giderilmis oldu. Bu bize herhangi bir saldirida büyük bir avantaj elde ettirecektir. |
|