|
MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? |
|
|
Yazar |
Mesaj |
kartal13
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? Cuma Mayıs 15, 2009 1:10 am |
|
|
- Baba_İlyas demiş ki:
- Lafta Vatanperverler! Hadi madem bu kadar karşısınız bize, hodri meydan mani olun sıkıyorsa... Lafla peynir gemisi yürütücüler, sizi....
Bu arada Kartal, evet senin dansözlüklerini başlık yapmaya karar verdim... Bakalım el alem ne diyecek :D... (Biraz vaktim olsun çalışıcam bu konu üzerinde)
Siz yalan yalaaaaaaaaaaaaaaaaaan diye bağrışın... Kahramanlarım benim...
Hadi bakalım...Yazışın kendi aranızda....
Size bu kadar kapak yeter bence.... hadi hodri meydan nerde karşılaşıyoruz ? ''dansöz'' sen ve senin etrafındakilerdir babai hareketi değil mübarek MEZDEKE HAREKETİ elinden geleni ardına koyma koyarsanda adam değilsin seni gibilerin ensesine vurur kereta derim yeğenim |
|
|
|
Canko
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? Cuma Mayıs 15, 2009 2:25 am |
|
|
sayin baba_ilyas
bakin sizi sadece bu baslikta degil bir kac yerde daha takip ettim bu adamlar ne yapiyor diye, ne konusuyor ne anlatmaya calisiyor diye, cogu cumlenize katilmasamda,kendiniz icin bende olusturdugunuz BIR HARBICI havasini cogu zaman yiktiniz.
ikinci olarak burdaki seyleri kurtulus savasina benzetmeniz buyuk bir talihsizlik sonucu soylenmis bir cumle sanirim,
ucuncu olarak, neden alamiyorsunuz dediniz ya belediyeleri kucuk bir sebebi de su aseslere belediye kasasindan dunya para verip kasaba halkinin haberi olmadan ases olmasi olmasin sakin??? yada meyhanelerde buldugunuz her seviye bire, gel nelediyeyi koru diye yaptiginiz telkinler olmasin sakin???? genede sunu soylim her ne kadar kartal13 arkadasimiz gibi hoslanmasamda bu tur seylerden genede bir sey soylemek istemiyorum eger MULTISIZ YAPIYORSANIZ BUNLARI. sonucta taninmis bir hak.
dorduncusu ise sinir ve konusma tarzindan bahseden bir insanin bu kadar sinirlenip , donsoz vb gibi cumleler kullanmasi cok tezat..
bir ufak ayrinti ise cucurbita agzi ile sizi gidii.. gibi basit cumleler degilde kendinize has cumleler kurmanizi tavsiye eder, cucurbita gibi sirtini ADMIN BABASINA dayanip ortaliklarda pis bir vurus gibi dolasmamanizi TEMENNI EDERIM.
isyan ettiginiz yerlere bir bakalim isterseniz, oralarda kimler baskan, yada kimlerin ustunlugu var oralarda??? acaba bu bir tesadufmu yoksa sizdemi hafiften renginizi belli etmeye basladiniz???
BUNLARIN HEPSINI GECTIM EGER ISYANA DARBE DIYOR, BABAI HARAKETINE IHTILALCI DIYORSANIZ
MSNI BIR ARKADASTAN ALIN SIZE IHTILAL DARBE NASIL YAPILIR BU OYUNDA BIZZAT KENDIM OGRETIM...
1 kasabayi 3 gun elde tutmak ihtilal olmusta haberimiz yok???
|
|
|
|
Aksen090
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? Cuma Mayıs 15, 2009 2:31 am |
|
|
- masatlik demiş ki:
- Burada bu yazdıklarımı okuyan her vatan
evledının durup dinlenmeden bütün arkadaşlarını uyarıp birlik ve beraberliğimizi hiç bir engel tanımadan had safhaya çıkarmayı görev bilmelidir.
ben ve partim gerek sawron olsun gerek magus osmanlının cıkarları için herkese saygı duymaya herkesle birlik ve beraberlik içersinde hareket etmeye hazırız...
ama vakit birlik beraberlik vakti ise isyancısından haydutuna kadar herkes taşın altına elini koyacak...
çıkıp forumlarda şov yapmanın osmanlıyı ne kadar gerilere götürdüğünü anlayın artık...
masatlik hocam cok güzel demiş birlik beraberlik
hadi taş orada elimizi koyalım taşın altına...
saygılar... |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? Cuma Mayıs 15, 2009 9:37 am |
|
|
- Aksen090 demiş ki:
- masatlik demiş ki:
evledının durup dinlenmeden bütün arkadaşlarını uyarıp birlik ve beraberliğimizi hiç bir engel tanımadan had safhaya çıkarmayı görev bilmelidir.
ben ve partim gerek sawron olsun gerek magus osmanlının cıkarları için herkese saygı duymaya herkesle birlik ve beraberlik içersinde hareket etmeye hazırız...
ama vakit birlik beraberlik vakti ise isyancısından haydutuna kadar herkes taşın altına elini koyacak...
çıkıp forumlarda şov yapmanın osmanlıyı ne kadar gerilere götürdüğünü anlayın artık...
saygılar... Sawronun , Süpergazinin telkinleriyle , emirleriyle vede kanunları kendi insiyatiflerine göre kullanmamalarını öğretirsen benim elim sawronun yanında olur..
Ama hayal dünyasında yaşıyosun aksen , senin partine saygım var ama sawrona daha doğrusu KUKLAYA , PİNOKYOYA , GAZİNİN MAŞASINA saygı maygı yok kardeşim..
Kanıtlarıyla dökmüşüm ortaya senin sawron dediğin şahsiyet (?) ' in gazinin maşası olduğunu...
Lütfen ilk öncelikle şahsiyetlerini değiştirsinler sonra birlik beraberlikten bahsetsinler..
Sen düşünebiliyormusun süpergazi ve kartalın aynı çatı altında toplanabilceğini ?
Showun ve sawronun vede benim aynı çatı altında olmamızı daha doğrusu fikir birliğinde olucağımızı ?
Bütün bu olanlardan sonra çok zoooooor dostum çoooooook... |
|
|
|
karademir
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? Cuma Mayıs 15, 2009 10:01 am |
|
|
ilyas madem ki kanunsuzluğu seçtin kötü şeyler yapıyorsun erkek gibi çık söyle laf kıvırma iyi şeyler yapıyoruz diye. |
|
|
|
daledale
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? Cuma Mayıs 15, 2009 3:18 pm |
|
|
ilyas kasaları boşaltıp ben ii cocuklardanım deme adam ol yada olmaya calış elini ayagınıda çek bu işlerden devleti bulgarlar gibi zarara sokturma |
|
|
|
Aksen090
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? Cuma Mayıs 15, 2009 4:02 pm |
|
|
- skywalker22 demiş ki:
- Aksen090 demiş ki:
- masatlik demiş ki:
saygılar... Sawronun , Süpergazinin telkinleriyle , emirleriyle vede kanunları kendi insiyatiflerine göre kullanmamalarını öğretirsen benim elim sawronun yanında olur..
Ama hayal dünyasında yaşıyosun aksen , senin partine saygım var ama sawrona daha doğrusu KUKLAYA , PİNOKYOYA , GAZİNİN MAŞASINA saygı maygı yok kardeşim..
Kanıtlarıyla dökmüşüm ortaya senin sawron dediğin şahsiyet (?) ' in gazinin maşası olduğunu...
Lütfen ilk öncelikle şahsiyetlerini değiştirsinler sonra birlik beraberlikten bahsetsinler..
Sen düşünebiliyormusun süpergazi ve kartalın aynı çatı altında toplanabilceğini ?
Showun ve sawronun vede benim aynı çatı altında olmamızı daha doğrusu fikir birliğinde olucağımızı ?
Bütün bu olanlardan sonra çok zoooooor dostum çoooooook...
sky forumlarda böyleyiz şöyleyiz diye şov yapan adamlar msn de zaten aynı çatı altındalar abi kardeşler sen sıkma canını bende senin gibiydim sawron düşmanımız asarız keseriz durmayız diyordum
sonra bir baktım benim sawrona düşman olmamı sağlayan adamlar sawrona abi çekiyor
sonra forumlara gelip artistlik yapıyorlar
sawron iyidir kötüdür bilemem siyasette anlaşamayız kendisi ile
lakin dürüst bir adam olduguna inanmaya başladım...
gaziyi tanımam etmem o yüzden bişey diyemeyeceğim... |
|
|
|
Reuville
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? Cuma Mayıs 15, 2009 6:43 pm |
|
|
- Anubis demiş ki:
- Forum Kullanıcıları lütfen biraz daha üslubumuza dikkat edelim...
wayy konu disi olcak ama yeni moderatore ho diyorus |
|
|
|
Attila
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? Cuma Mayıs 15, 2009 10:31 pm |
|
|
- daledale demiş ki:
- ilyas kasaları boşaltıp ben ii cocuklardanım deme adam ol yada olmaya calış
elini ayagınıda çek bu işlerden devleti bulgarlar gibi zarara sokturma |
|
|
|
Anubis
Moderatör
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? Cuma Mayıs 15, 2009 10:37 pm |
|
|
- Reuville demiş ki:
- Anubis demiş ki:
- Forum Kullanıcıları lütfen biraz daha üslubumuza dikkat edelim...
wayy konu disi olcak ama yeni moderatore ho diyorus Teşekkür ederim ama spam yapmassak beni daha çok sevindireceksin... |
|
|
|
masatlik
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? C.tesi Mayıs 16, 2009 3:00 am |
|
|
Aksen kardeşim görüyorumki yazdıklarında tutarsızlık vardır. Burada yazan arkadaşların hepsine cevap yazmak istedim fakat buna gerek yok. Herkesin fikrine düşüncesine saygım sonsuzdur.
Bizim için hayati önem taşıyan olmazsa olmazlarımız: 1) Osmanlıya zarar veren tutum ve davranışlardan kaçınmak. 2) Oyun kuralları dahilinde olmasına rağmen isyan ve soygundan kaçınmak. 3) Osmanlı kasabaları dahilinde yaşayan her kişiye değer vermek. 4) Yönetici olan arkadaşlarımızın diğer arakadaşlarımıza eşit ve adil davranması. 5) Birlik ve bereberliğin sağlanması için herkesin elinden geleni yapması. 6) En önemlisi kural dışı fiiliyatlardan kaçınıp fırsat bekleyen Osmanlı düşmanı kişilerin tuzağına düşmeden bütün emeklerin verilen zaman ve hatta paramızın boşa gitmemesini sağlamak. Yani silinme riski olabilecek her türlü hareketten kaçınmak.
Aktif oyuncuları oyunda tutmak: 1) Her ferdin fikir ve düşüncelerine saygı duymak. 2) Argodan küfürden ve kırıcı yazışmalardan kaçınmak. 3) Kasabalarda şenlikler yarışmalar ve hatta eğitim çalışmaları bizzat reisler tarafından düzenlenmeli mesaj yoluyla veya bizzat meyhanelerde duyurularla her zaman sıcak ortamlar sağlanmalıdır. 4) Zararlı davranışlarda bulunan iflah olmayan uyarılarılara kulak vermeyen kişilere ödün vermememek babında muhatap olmama yoluna gidilmelidir. 5) Cezai işlem gerektiren tutum ve davranış içinde olanlar uyarılmalı uymadıkları taktirde işlem yapılmalıdır. 6) Yönetimde şimdiye kadar yapılan uygulamalar diger r.k. ülkeleri ile bağdaştırmak imkansızdır. Yeniden kanun ve kararnameler hazırlanıp haksız ve taraflı uygulanabilecek kanunlar yok edilmelidir.
Bütün Osmanlı halkı bu yönde yapılacak çalışmaya olumlu bakacaktır.
Ellerinde güç bulunan ve bu gücü Osmanlıyı kalkındırmak yerine tam tersine bizi zayıflatmak bizi küçültmek bizi biri birimize düşürmek için kullanan hainler mevcuttur. Bu Türk düşmanı riyakar kişileri aramızdan atmak için mutlaka birlik ve bereberlik içinde hareket etmemiz gerekiyor. Topluca sesimizi yükseltmemiz ve diğer r.k. devletleri gibi bizde gereken hak ve özgürlüklere sahip olmamız açısından biribirimize karşı anlayış ve sevgide kusur etmemeliyiz.
Herkesin elini taşın altına koyması demek o taşın havalanması demektir bu yüzden kimsenin eli ezilmeyecektir.
Karesi Sancağı Divanı Boş Yerin Sahibi Masatlik Emirhanoğlu |
|
|
|
Aksen090
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? C.tesi Mayıs 16, 2009 4:18 am |
|
|
oyundan zevk almıyorum artık aksine 1 haftadır olanlar yüzünden deli olmak üzereyim.. vallahi bişeyler yapmaya karar verirseniz dediğim gibi ben destek vermeye hazırım...
ama o kadar cok ezildiğimi hissettim ki bu oyunda gerçek hayatta en ufak bir lafı bile kaldıramama ragmen
bu oyunda ezildiğimi bile bile ezilmeye mahkummuşum gibi davranıyorum... ben buna gelemem...
artık aksen olarak değişmek istiyorum...
en azından bunun bir oyun oldugunu tekrar anlayıp zevk almak istiyorum...
saygılar... |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? C.tesi Mayıs 16, 2009 10:07 am |
|
|
- Aksen090 demiş ki:
- skywalker22 demiş ki:
- Aksen090 demiş ki:
- masatlik demiş ki:
Bütün bu olanlardan sonra çok zoooooor dostum çoooooook...
sky forumlarda böyleyiz şöyleyiz diye şov yapan adamlar msn de zaten aynı çatı altındalar abi kardeşler sen sıkma canını bende senin gibiydim sawron düşmanımız asarız keseriz durmayız diyordum
sonra bir baktım benim sawrona düşman olmamı sağlayan adamlar sawrona abi çekiyor
sonra forumlara gelip artistlik yapıyorlar
sawron iyidir kötüdür bilemem siyasette anlaşamayız kendisi ile
lakin dürüst bir adam olduguna inanmaya başladım...
gaziyi tanımam etmem o yüzden bişey diyemeyeceğim... 1.Sawrona hakaret edip msnde abi çekenleri isim isim tek tek açıklada yalan sölemediğini bileyim ?
2.Kanıtlarıyla koydum diyorum sen dürüstlükten bahsediyorsun sence çelişki yokmu ?
3.Beni diğerleriyle karıştırma , asarız keseriz demedim sadece oyundaki kişisel düşmanım 1.sırada Sawrondur dedim..
4.Asarız keseriz lafını söleyenler gibi sadece forumlarda şov yapmadım , koydum kanıtı milletin gerçekleri görmesini sağladım..
5.Yakında ordu kuruyorum diğerleriyle aramda fark olduğunu anlıycaksın..
6.Sawronla siyasette anlaşamıyosan onun partisini neden savunuyosun daha doğrusu aynı çatı altında kalıyosun Al sana 2.çelişki..
Sorularım gayet akla ve mantığa uygun , cevaplandırırsan sevinirim... |
|
|
|
Aksen090
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? C.tesi Mayıs 16, 2009 5:44 pm |
|
|
- Alıntı :
- en azından bunun bir oyun oldugunu tekrar anlayıp
zevk almak istiyorum...
bak ne güzel demişim
artık hiç kimseye bulaşmayacagım... hepiniz kardeşimsiniz...
sawrona bu oyunda en büyük muhalefeti ben yaptım..
onun yüzüne karşı soylediğim lafları çogunuz söyleyemessiniz bile..
ama artık bıktım
kafayı yedim sıkıldım deli oldum manyaklaştım
artık sawronda abimdir kardeşimdir
sizlerde öyle
herkes dostum bundan sonra... lütfen beni tartışmaların içine çekmeyin
saygılar efendim... |
|
|
|
Anubis
Moderatör
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? C.tesi Mayıs 16, 2009 6:53 pm |
|
|
Arkadaşlar bir daha alıntılarla sayfayı kaplayıp spam yaparsanız.Başlığı kilitleyeceğim ve forum kuralları gereğince ceza alacaksınız Anubis... |
|
|
|
Aksen090
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? C.tesi Mayıs 16, 2009 10:45 pm |
|
|
- Anubis demiş ki:
- Arkadaşlar bir daha alıntılarla sayfayı kaplayıp spam yaparsanız.Başlığı kilitleyeceğim ve forum kuralları gereğince ceza alacaksınız
Anubis...
hosgeldiniz sayın moderatörüm...
yalnız demeye calıstıgınızı anlamadım... alıntı yapılacak yerlerde yapmak zorundayız sayfayı kapatmak zorundayız bu suç mu şimdi? |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? Paz Mayıs 17, 2009 10:33 am |
|
|
- Anubis demiş ki:
- Arkadaşlar bir daha alıntılarla sayfayı kaplayıp spam yaparsanız.Başlığı kilitleyeceğim ve forum kuralları gereğince ceza alacaksınız
Anubis... Bir konuya onlarca kişi yorum yapabilir , kaldıki aksen in mesajından sonra 1 2 arkadaş mesaj atıyo sonra ben o konuyu açtığımda aksenin son yaptığı yorumu alınıt yaparak ona hitaben konuşuyorum..
Bunda forum kurallarını ihlal edicek ne var ?
Forum kurallarını yeterince okuduktan sonra yorum yaparsanız sevinirim..
İyi oyunlar |
|
|
|
Alcarondas
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? Salı Mayıs 19, 2009 12:11 am |
|
|
Masatlik sonuna kadar arkandayım,bu işe bir çözüm bulmamız lazım artık...
Sky öyle adamları ben de gördüm forumlarda kapışıp msn de kan kardeşi olanları ... Aslında biraz doğru bir yaklaşım,oyun oyunda kalır sonuçta...
Oyunda hepimiz farklı rollere bürünüyoruz rol yapıyoruz kısacası... |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? Salı Mayıs 19, 2009 10:21 am |
|
|
- Alcarondas demiş ki:
Sky öyle adamları ben de gördüm forumlarda kapışıp msn de kan kardeşi olanları ... Burda kartal ve showdan bahsediyorum..
Sen kimden bahsediyosun alca ?
Saygı gereği msnden abi demeyle forumdaki tartışmaya bunu taşımak ne kadar doğru sizce ?
Bunlara abi değil it muamelesi yapıcaksınki o zaman akılları başların gelicek..
Hani senin bir sözün vardı abi diyorsak boyun eğdiğimizden değil saygımızıdandır diye..
İşte o cümle herşeyi açıklıyo.. |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? Salı Mayıs 19, 2009 10:36 am |
|
|
Sawrona bende abi diyorum.Ama sawron kendini birşey sanıp kartala resmi forumda msnden gelip abi çekiyorsunuz gibi bir ithamda bulunmuş.Adamın yaşı 30 olmuş benden 8-9 yaş büyük birine ismi ilemi hitap edicem.Abi demek yalakalık değil saygıdır.Ama demekki sawron saygıyı haketmiyor bizde abi demez sawron deriz bu kadar basit. |
|
|
|
masatlik
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? Salı Mayıs 19, 2009 11:55 am |
|
|
Sawron ve Supergazi bu oyunda ulaşılması zor noktaya gelmişler gelmesine de sadece kendilerini düşündükleri için Osmanlı ya faydalı olmaları mümkün değildir. Ancak kendi egolarına fayda getiriyorlar. Baştan beri ne kadar bu kişilerle uğraştığımı neden karşı çıktığımı her fırsatta dile getirdim. Gerçek anlamda Osmanlı için çalışmak değil kendileri için çalışan ve bunu sanki Osmanlı için yapıyormuş gibi gösteren bu iki yüzlü kişiler her zaman önümüze taş koymaktan çekinmediler hatta devamlı olarak düşman kazanıp habire taraflı davranarak bölücülük yaptılar ve hala yapıyorlar. Birkaç kişiyi geçmeyen bu azınlık despot görüş sahipleri bu oyundan uzaklaştırılmalıdır. Sebebini defalarca anlattım Osmanlı adı altında oynanan bu oyun kişisel amaçlı kullanılıp ego tatminine uygun bir oyun değildir. Çok istiyorlarsa kavga döğüş kan yok etmek içeren yüzlerce oyun vardır buyursunlar onları oynasınlar orada engel olan olmayacaktır. Terihimizi ve atalarımızı niteleyen bu oyunda egoya yer yoktur. Bizler bunun bilinciyle haraket etmeliyiz. Faydalı olacaklarsa milleti sindirmek, sesini kesmek, yok etmek, iftira atmak, kişilerin zaaflarından faydalanmak, sadece kendi yandaşlarını korumak diğerlerine hayat sansı tanımamak gibi adice işlerden vazgeçip gerçek anlamda herkese yardımcı olup Osmanlıyı nasıl zirveye taşırız çalışması içinde olmaları gerkir. Bu kadar zaman hep bunun kavgasını verdik. Her duyarlı ve duygulu Osmanlı halkı şahittirki bu yüzden silinsekte yok edilsekte vazgeçmeyeceğiz ve sonuna kadar götürecegiz. Bu böylece biline!
Karesi Sancagı Divanı Boş Yerin Sahibi Masatlik Emirhanoğlu |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? Salı Mayıs 19, 2009 12:44 pm |
|
|
yaw adam evli çocuğu var 30-35 yaşında nasıl abi demiyem bu tamamen aile eğitimiyle alakalı , abi haklısın demedikki abi haksızsın dedik . ama abi demek bişeyi değiştirmez ki eşşeğe altın semer vursan gene eşşektir bu arada kırmızıyla yazdığım yeri anlayarak okuyun |
|
|
|
|
MAKSAT İYİ BİR OSMANLIMI? YOKSA DÜNYAYA REZİL OLMAKMI? |
|
|