tarik1923
|
Konu: Fiyatlar yerlerde!!! ESNAF KAN AĞLIYOR!!! Cuma Mayıs 15, 2009 1:54 am |
|
|
Keşanda yaşayan arkadaşlar bilir. Fiyatlar çok düştü. Ben bir sığr yetiştiricisi olarak sattığım sığırdan çok çok az para kazanıyorum. Böyle olunca yemek için et alamıyorum. Giysi alamıyorum, seviye atlama zorlaşıyor. Tabiki de ham eti çok pahalıya satalım demiyorum, ama biz en düşük fiyattan (15 akçe) pazara koyuyoruz, 10 gündür alan olmuyor. Pazarda bekleyen 10 tane etim var. Hal böyle olunca ben de yeni sığır almıyorum. Çünkü sığır enflasyonu oluştu. Bi ara kriz yaşandı, keşan işgal edildi, madenler aylarca kapalı kaldı... Sonra krizden çıkıldı, birden herkes üretime sarıldı. Fakat üretim kadar tüketim olmayınca fiyatlar yerlerde... Lütfen Keşanlılar! Bu işe bir çözüm bulalım... |
|
tarik1923
|
Konu: Geri: Fiyatlar yerlerde!!! ESNAF KAN AĞLIYOR!!! Cuma Mayıs 15, 2009 2:08 am |
|
|
Ayrıca anladığım kadarıyla bir başkanlık çekişmesi yaşanmakta. Bu çekişmeyle ilgili olarak yazmadım yukarıdakileri. Bunlar sadece canı yanmış bir üreticinin sesleri. Evet pazar fiyatları çok yüksek olsun demiyorum ama lütfen en düşük te olmasın. Düşünün yeni daha düşük fiyat yok pazar fiyatlarını serbest rekabetin eline bırakırsak, bırakın Keşan'ı Osmanlı bile batar. Bence belediyeler pazara müdahale etmeli. Fiyatları belli seviyelerde tutmalı. Daha aşağıya veya yukarıya fiyat koyan cezalandırılmalı. Ama bu fiyatlar öyle ayarlanmalı ki seviye 0'lar da rahat rahat yaşayabilsinler. Bu konuda fikirlerimi paylaşmak isterim. Tabi sorarsanız... |
|
islam44.
|
Konu: Geri: Fiyatlar yerlerde!!! ESNAF KAN AĞLIYOR!!! Cuma Mayıs 15, 2009 6:32 am |
|
|
Sadece sizde değil. ÇANAKKALE aynı sorunu yaşıyor. |
|
Manganese
|
Konu: Geri: Fiyatlar yerlerde!!! ESNAF KAN AĞLIYOR!!! C.tesi Mayıs 16, 2009 1:04 am |
|
|
5,50ye ekmek.. 14,80e et var.. Özellik yapmak isteyenler için bulunmaz kasaba EDREMİT!
|
|
LordImparator
|
Konu: Geri: Fiyatlar yerlerde!!! ESNAF KAN AĞLIYOR!!! C.tesi Mayıs 16, 2009 2:38 pm |
|
|
Arkadaşlar çözüm çok kolay seçimleri kazanır kazanmaz mesaj atıcam 2 gün ekmek üretmiycez... Mısır alınınca mısır fiayatları 3.90'lara çıkıcak ya da 1 gün ardından bütün ekmek üreticileri mesaj atıcak... 2 günde bir ya da 3 günde bir ekmek yapmak düşücek herkese... Ekmek pazarda hep olcak... Ardından fiyat belirliycez... Bu fiyat eski kârı size geri getirecek... Ardından sıra eyaletle konuşmaya gelecek... Plan uzun vadeli ama eminim ... Halkla el ele verildiğinde çözülmeyen sorun olmaz... |
|