Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

bu nedir

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
kartal13

kartal13

bu nedir Vide
MesajKonu: bu nedir bu nedir Icon_minipostedCuma Haz. 27, 2008 5:34 pm

bu nedir Timezones_winter2arkadaşlar oyunla ilgili açılmış yabancı bi blogda rastladım bu gerafik nedir işimize yararmı

Here's a chart I did for people who have trouble figuring out timezones:
sayko

sayko

bu nedir Vide
MesajKonu: Geri: bu nedir bu nedir Icon_minipostedCuma Haz. 27, 2008 9:33 pm

Ben kendi anladığımı anlatayım, yanlışsam düzeltin lütfen.

Anladığım kadarıyla tablonun ana amacı, oyundaki zaman aralıklarının meridyenlere göre belirtilmesi. Örneğin pembe satır her meridyen için sunucunun resetlenme (gün atlama) saatini belirliyor.

UTC offset (yeşil satır) satırında belirtilen -12'den 11'e kadar olan sayılar, yerel saatler olmalı. Yani 0 noktası, Londra'dan geçen meridyendeki (sıfırıncı meridyen, Greenwich meridyeni diye bilinir) saati belirtiyor. 2 sayısının kolonu, bu meridyenden 2 saat ilerideki meridyeni, -2 sayısının kolonu ise bu meridyenden 2 saat gerideki meridyeni kastediyor mesela. Türkiye 2 kolonunda kalıyor (GMT +2) ve bu, bizim saatimizin Londra'dan 2 saat ileri olduğu anlamına geliyor. Sunucunun saati 1. meridyende, yani bizden 1 saat geri.

Beyaz hücreler gündüz saatlerini, mavi hücreler ise gece saatlerini belirtiyor (Sabah 6 ile akşam 6 arasının gündüz olduğu varsayılmış).

Ortada Sunday(Pazar) ve Mass olarak belirtilen iki satırın amacını anlayamadım.

Yorum, ekleme ve düzeltmelerinizi bekliyorum.

En son sayko tarafından Cuma Haz. 27, 2008 9:35 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : Yazım hatası ve ekleme)
eskisehirli

eskisehirli

bu nedir Vide
MesajKonu: Geri: bu nedir bu nedir Icon_minipostedCuma Haz. 27, 2008 9:45 pm

krallikların bulunduğu serverın günlük yedekleme saatlari ve reset saatleri bulunuyor

bu nedir

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası