|
Bulgarlar ile Savaş Hakkında |
|
|
Yazar |
Mesaj |
oguzkagan
|
Konu: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 12:53 pm |
|
|
Arkadaşlar malum bulgarlar ile savaşmaya hazırlanıyoruz.Arkadaşlar oyundaki galiba tek ittifakımız olan boşnak kardeşlerimizden yardım istesek.Onlar Bulgarları arkadan sıkıştırsa bizde önden sıkıştırsak bu bulgaristan için zor bir durum olur! Boşnak kardeşlerimizede bunun karşılıgında ekonomik yardım felan edebiliriz degil mi? Şahsen ben hazırım bir müslümana yardım etmeye elimden gelirse.Boşnaklar kabul ederse ben ordunun çogu masrafını üzerime almaya hazırım.Bunun için sırblılarlada gizli bir antlaşma yapılması gerekir.
Önerilerinizi ve yanlışlarım varsa lütfen bildirin arkadaşlar... |
|
|
|
@li
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 12:54 pm |
|
|
Düşünce güzel ...
Böyle bir şey gerçekten iyi olur..
Ama şöyle bir durum var yine organize yok...
|
|
|
|
oguzkagan
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 12:56 pm |
|
|
Ali ben bosnaya çok yakınım ben herşeyi yapmaya hazırım Osmanlı'dan bir yetkili kişi çıkıp konuşmalı bence istersem 5 güne kalmaz ordayım. |
|
|
|
Bariscik_asilzade
Moderatör
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 1:02 pm |
|
|
Oguz msnden görüşürüz
En son cengaver_01 tarafından Perş. Haz. 11, 2009 1:17 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
oguzkagan
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 1:07 pm |
|
|
Ekledim msn alican_yasa46@hot....... |
|
|
|
FranSuVa1905
Moderatör
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 1:42 pm |
|
|
Güzel fikirde Boşnakların öyle çok fazla gücü olduğundan emin değilim. Zaten bir savaşta bizden yardım istediler. Gelseler bile fazla katkıda olacaklarını pek sanmam. Bu benim görüşümdür. |
|
|
|
recep298
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 2:02 pm |
|
|
Bulgarlar Boşnakları Ezer Geçer Bizim İçin Bişiy Fark Etmez Bulgarın İki Cephede Savaşak Gücü Var Boşnaklar Öldükleriyle Kalır... |
|
|
|
Cucurman
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 2:45 pm |
|
|
Siz bosnaklardan yardim falan istemeyin adamlar daha muslumaniz diyemiyor bir arkadasim oynuyor adamla dalga gelmisler.Bosnakca bilmiyor tabi cocuk ama hic olmazsa sesizyor.Selam veriyor selamini almiyorlar.Bu tur insanlar var bosnada.Ve osmanli bulgari ezemiyorsa tek basina herkes susun calissin o zaman bulgarlara. |
|
|
|
malsi
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 2:53 pm |
|
|
- Cucurman demiş ki:
- Siz bosnaklardan yardim falan istemeyin adamlar daha muslumaniz diyemiyor bir arkadasim oynuyor adamla dalga gelmisler.Bosnakca bilmiyor tabi cocuk ama hic olmazsa sesizyor.Selam veriyor selamini almiyorlar.Bu tur insanlar var bosnada.Ve osmanli bulgari ezemiyorsa tek basina herkes susun calissin o zaman bulgarlara.
Ben bosnaya geziye gittim bile orada bircok irk beraber yasiyor o senin bahsettiklerin sirp veya hirvat da olabilir Bosna Hersek yuzde yuz musluman degil yani. |
|
|
|
Cucurman
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 2:58 pm |
|
|
- malsi demiş ki:
- Cucurman demiş ki:
- Siz bosnaklardan yardim falan istemeyin adamlar daha muslumaniz diyemiyor bir arkadasim oynuyor adamla dalga gelmisler.Bosnakca bilmiyor tabi cocuk ama hic olmazsa sesizyor.Selam veriyor selamini almiyorlar.Bu tur insanlar var bosnada.Ve osmanli bulgari ezemiyorsa tek basina herkes susun calissin o zaman bulgarlara.
Ben bosnaya geziye gittim bile orada bircok irk beraber yasiyor o senin bahsettiklerin sirp veya hirvat da olabilir Bosna Hersek yuzde yuz musluman degil yani. Malsi cocugun bana soyledigini yazdim ne eksik ne fazla daha dogru ben sogudum bosnadan ve bizim tek destegimiz arnavutlara olmali. |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 3:29 pm |
|
|
Boşnakların müslüman olmaması onlardan yardım alamayız ya da almamalıyız anlamına gelmez.Müslüman olsalarda çıkarlarına ters düşerse yardım etmezler.Ama çıkarları olacaksa Hristiyanda olsalar bize yardım ederler.Mesela savaş kazanıldığında kasada ki paranın 1/4 ünü onlara vermek gibi bir anlaşma olabilir.
EDİT:Bulgar kasasından bahsediyorum |
|
|
|
malsi
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 4:40 pm |
|
|
Hele biz bir yola cikalim hatta savasa basliyalim isler lehimize olursa herkes bizimle anlasmaya yanasir. |
|
|
|
islam44.
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 5:27 pm |
|
|
- recep298 demiş ki:
- Bulgarlar Boşnakları Ezer Geçer Bizim İçin Bişiy Fark Etmez Bulgarın İki Cephede Savaşak Gücü Var Boşnaklar Öldükleriyle Kalır...
Çok Haklı. |
|
|
|
Mit
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 6:19 pm |
|
|
Sirf ayni dine mesup oldugumuz için "kardes" olarak algilamaniz oldukça yanlis. Su anda Bosnaklarin bir bölümü Türk ittifakina olumlu diger taraf ise bize karsi oldugu soylenebilir. Ayrica bu oyundaki Bosnaklarin azinligi muslumanlardir. Bunu da bilmis olun. |
|
|
|
islam44.
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 6:30 pm |
|
|
- Mit demiş ki:
- Sirf ayni dine mesup oldugumuz için "kardes" olarak algilamaniz oldukça yanlis. Su anda Bosnaklarin bir bölümü Türk ittifakina olumlu diger taraf ise bize karsi oldugu soylenebilir. Ayrica bu oyundaki Bosnaklarin azinligi muslumanlardir. Bunu da bilmis olun.
Güzel Konuşma |
|
|
|
Atatürkçü Maraz
KFC Grafiker
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 7:01 pm |
|
|
Aga bunlar arada bir niye azıyo hiç anlamadım. Kovuyoz yüzsüzler yine geliolar |
|
|
|
Mit
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 7:05 pm |
|
|
- Atatürkçü Maraz demiş ki:
- Aga bunlar arada bir niye azıyo hiç anlamadım. Kovuyoz yüzsüzler yine geliolar
Azginlarda ondan. Azginlik artik gelenek haline gelmis bulgurlarda. |
|
|
|
FranSuVa1905
Moderatör
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 7:10 pm |
|
|
Y sanırım bir olay yüzünden oldu ama emin değilim.O yüzden anlatmıyorum. |
|
|
|
Aksen090
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 7:12 pm |
|
|
- FranSuVa1905 demiş ki:
- Y sanırım bir olay yüzünden oldu ama emin değilim.O yüzden anlatmıyorum.
merak ettim şimdi
istersen kısaca özetle şu bildiklerini. |
|
|
|
Bariscik_asilzade
Moderatör
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 7:19 pm |
|
|
Bildiginiz gibi bulgarlarla bona arasında sırplr var o 2 devlet 3 4 ordu kursa bulgarlar üzerindeki yükümüz azalır yani biraz daha yıpratmış oluruz... BİDE RİCAM KONU DIŞINA ÇIKMAYALIM |
|
|
|
FranSuVa1905
Moderatör
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Perş. Haz. 11, 2009 7:37 pm |
|
|
- Aksen090 demiş ki:
- FranSuVa1905 demiş ki:
- Y sanırım bir olay yüzünden oldu ama emin değilim.O yüzden anlatmıyorum.
merak ettim şimdi
istersen kısaca özetle şu bildiklerini. Boşver emin değilim. |
|
|
|
masatlik
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Cuma Haz. 12, 2009 1:49 am |
|
|
Arkadaşlar!!! Ortaya bir fikir atılmış!!! Osmanlı dan yetkili birisi yazsın isteniyor!!! Bakın benim bir fikrim var herkes kendi işine baksın savaşçı olacak kişi gelip burda boş beleş konuşmaz!!! Bu nedenle bırakalım konuyla alakalı birileri cevep versin kafa şişirmenin ne anlamı var!!! Bulgarlar habire güçlerini tazalerken yunanla flört ederlerken bizim boş hayaller peşinde koşmamız yakışık almaz!!! En azından bir fikir ortaya atılmış uygulanabilir veye uygulanmaz bırakalım paşalar karar versin!!! Bütün yolları bütün güç odaklarınını bilenler paşalarımızdır. Nerede ne kadar güce ihtiyaç var onlar bilir. Ayrıca herkonuda olduğu gibi muhalefet yapıyoruz! Bunun yerine aklıselim davranıp yararlı bilgileriniz var ise veriniz yoksa boşuna yazacam diye yazmayın yeter artık can gardaşlar!!! |
|
|
|
ihtiyar96
|
Konu: Geri: Bulgarlar ile Savaş Hakkında Cuma Haz. 12, 2009 9:51 am |
|
|
msn ni ekledim kabul edersen görüşürüz. |
|
|
|