Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR???

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
masatlik

masatlik

EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? Vide
MesajKonu: EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? Icon_minipostedCuma Haz. 19, 2009 4:25 am

Arkadaşlar üzülerek belirtiyorum ki Edirne miz kendi haline bırakılmıştır!!!

Bunun altında ne tür dolaplar dönüyür bilmiyorum ama hislerim beni yanıltmaz!!!

Gördüğüm kadarıyla Edirne miz tamemen boşalmış yararı dokunabilecek kişiler birer birer bırakarak kaçmışlardır!!!

Daha önceden belirttiğim gibi geçen dönemlerde çok kötü yönetilerek art arda inanılmaz hatalar yapılarak bu günki duruma getirilen Edirne mizi bırakıpta başka sancaklara geçenleri kınıyorum...

Bu nasıl bir anlayıştırki memleketini bırakıp gücünü ve zenginliğini başka yerlerde ikamet ederek sahsi kişisel düşünülebilir...

Yoksa Edirne miz düşman işgaline mi girecek???
Bilmediğimiz şeylermi oluyor???

Batan gemiyi önce neyin terk ettiğini biliyoruz...
yolcu
KFCADMİN
KFCADMİN
yolcu

MesajKonu: Geri: EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? Icon_minipostedCuma Haz. 19, 2009 10:44 am

Kaçmışlardır değil kaçırılmışlardır adaletli davranmadıkları için
Mit

Mit

MesajKonu: Geri: EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? Icon_minipostedCuma Haz. 19, 2009 4:41 pm

Terkeden kisilerin kimligine bakin ve uye olduklari kurum ve teskilatlara. O zaman anlarsiniz...
TaNsU

TaNsU

MesajKonu: Geri: EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? Icon_minipostedCuma Haz. 19, 2009 8:25 pm

bi aralar jedi oradaydı baya bi uğraşmıştı ama hala ordamı bilmiyorum hem zaten edirne bildim bileli kötü
levozz

levozz

MesajKonu: Geri: EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? Icon_minipostedCuma Haz. 19, 2009 8:41 pm

tansu masatlıgın bahsettigi sancak olarak edirne .evet şöyle bir sorun var gidenler çok evet ama hiç bitmiyen bir krizdeyiz edirne sancagı olarak geçen ekim ayından beri madenler bir türlü rayına oturamadı iş yok çogu kişi ne ürettigini satıyor nede yerine başka bişi koyabiliyor üreticiler zararda ve haliyle buda herkesi etkiliyor.ha birde tabi vurguncular var onları unutmamak lazım sancagı bitirene kadar kanını emip emicek bir kan kalmıyınca başka sancakların yolunu tutanlarda var .
birde bizler dediginiz gibi artık gemiyi en son kaptan terk eder sanırım kaptanlıgıda bize bıraktılar ama gemiyi top atışına tutmaktan da geri durmuyor malesef digerleri .buda hızlı çöküşü getiriyor .yönetim tam bir fiyasko dönemine girdi divanda 8 kişi var gerisi silindi .kalan 8 kişiden sanırım biride gezintide onuda saymayın 7 kişilik divan ve aylardır böyle sıkıntı içindeyiz.
üretim yapılamadıgı gibi satışlarda durdu .edirne sancagının baş gelir kaynagı odundur .4 kasabası odun olunca haliyle üretimden de pek bişi gelmiyor .3 balık bir meyve 4 te odun kasabası yeterince sıkıntı verici bir durum .ve haliyle insanlar bunaldı ve artık aylar demiyimde yıl olucak nerdeyse bitmiyen bu sıkıntılardan çıkış yolu arıyor ve üzülerek söylüyorum çekip gidiyor .herkesin bir sabır sınırı var kimseyi zorla tutamayız ama sanırım artık bizimde son güç zerrelerimizi kulandıgımızıda fark etmişsinizdir.
TaNsU

TaNsU

MesajKonu: Geri: EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? Icon_minipostedCuma Haz. 19, 2009 8:46 pm

ben edirne kasabasından bahsediyor sandım sancak diye kelime kullanmadığı için bende öyle sandım bu arada dediklerine katılıyorum levozz neredeyse 1 yıl edirne sancağında idim sıkıntılar hiç bitmedi bir sıkıntıyı aşıyorduk onun ardında başka bir sıkıntı doğuyordu edirnede yerine oturmayan çok şey var düzen desen hiç yok ne bileyim edirne sancağının işi gerçekten çok zor ama tabi işgal atlaşmış bir sancak onun içinde düzenin sağlanması kolay olmadı ve olacağınıda sanmıyorum.
karademir

MesajKonu: Geri: EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? Icon_minipostedCuma Haz. 19, 2009 9:02 pm

demek edirneden kaçış var.

kaçanları soymakda bize düşer Very Happy

kaçanlar ayağını denk alsın Very Happy
levozz

levozz

MesajKonu: Geri: EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? Icon_minipostedCuma Haz. 19, 2009 9:50 pm

karademir kaçanlar genellikle büyük başlar Very Happy onları soymaya ne senin ne benim gücüm yeter Very Happy bilmem anlatabildim mi Very Happy zaten soysan daha soyguna çıkmayı bırak yedi sülaleni bakarsın Very Happy hatta kendi başına devlet olursun Very Happy okadar paraya mala Very Happy
Pasadede

Pasadede

MesajKonu: Geri: EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? Icon_minipostedCuma Haz. 19, 2009 10:56 pm

Valla masatlık abi dogru demişin.edirne nin hali içler acısı forumda gördügüm kadarıyla.maden diye birşey kalmamış.Ancak bunu sorumlusu yönetim.Herkes hak ettigi gibi yönetilmeye mahkumdur. vatanbdasın sectigi kişiler basa geciyor onların sectigi kişide beylige.

burda sorumluluk divan üyeleri ve beyde.niye sucu ordan gidenlere atıyorsunuz anlamadım? herkes dogdugu kasabada kalacak diye birsey yok. egerki herkes dogdugu yerde kalsaydı karademir kimi soyacaktı Very Happy Very Happy Very Happy
levozz

levozz

MesajKonu: Geri: EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? Icon_minipostedCuma Haz. 19, 2009 11:10 pm

Pasadede demiş ki:
Valla masatlık abi dogru demişin.edirne nin hali içler acısı forumda gördügüm kadarıyla.maden diye birşey kalmamış.Ancak bunu sorumlusu yönetim.Herkes hak ettigi gibi yönetilmeye mahkumdur. vatanbdasın sectigi kişiler basa geciyor onların sectigi kişide beylige.

burda sorumluluk divan üyeleri ve beyde.niye sucu ordan gidenlere atıyorsunuz anlamadım? herkes dogdugu kasabada kalacak diye birsey yok. egerki herkes dogdugu yerde kalsaydı karademir kimi soyacaktı Very Happy Very Happy Very Happy

DivanSafiyesultan (Savcı)
-- Boş yer --
Newerdi (Sözcü)
Emin.e
Toz (Ziraat Nazırı)
Federal (Ticaret Nazırı)
Cabji (Beylerbeyi)
Infini (Kadı)
-- Boş yer --
-- Boş yer --
Theking93 (Kazasker)
-- Boş yer -

valla paşadede ben boş yer saymaktan bıktım aylardır böyle .her seferinde saçma sebeblerden silinen oyuncular yüzünden yönetime giricek adamda kalmadı Very Happy
ama madenler ile ilgili bir şey düşünüyorum aslında ama baya can yakar cinsten .
düşündügüm tasarı şu ;
1.edirne sancagında madenlerin sorumlugu tek divan üyesine ait degildir .
2.beylerbeyi ticaret ve ziraat nazırıda egr maden mütevekkili atanmadıysa tabi atandıysa 4 ünde degilse 3ünün sorumlugunun içinde madenlerde olucaktır.
3.eger düzenli giden madenler bir şekilde tekrar ilgisizlikten veya yapılan hatadan dolayı zarar görür ve göçerse de bu 3 divan üyesi hakında savcı bedel cezası uygulasın .
4.ceza tutarı 1000 akçeden aşşagıda olmalıdır .öyle ya madeni göçert sorna bişi yokmuş gibi tekrar gezin ortalarda yok öyle artık .

bunu aslında tam bir tasarı şekline sokarsam belki bir ümit yapabiliriz bişiler yoksa o madenler daha çok göçecek .burda sadece maden mütevekiline yıkmıyorum sorumlugu .beylerbeyide nazırlarda kontrol ediceklerki etmezlerse başlarına gelicek olanı bilsinler ve ona göre tedbirli olsunlar .yoksa edirnede olanlar tekrar yaşanıcak .
Pasadede

Pasadede

MesajKonu: Geri: EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? Icon_minipostedCuma Haz. 19, 2009 11:30 pm

evt levoz dediklerin cok mantıklı ,hata yapan kadı siliniyor ama maden müteveli oyuna devam ediyor.eger kişiler sorumluluk alıyorsa ve hata yapıyorsa bunun cezasınıda kabul etmeli
masatlik

masatlik

MesajKonu: Geri: EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? Icon_minipostedC.tesi Haz. 20, 2009 4:45 am

Bu durumda yapılacak olan şey yani bırakıp gitmekmidir? Yoksa hele bir durun bakalım ne oluyor deyip birlikte hareket edip işin üstesinden gelmekmidir?

Şimdiye kadar yapılanlar şunu gösreriyor!!!
Biri gelmiş yanlış iş yapmış diye arkasından gelende yanlış yapmış onu takiben hergelen değişik yollardan biri birini suçlayarak,sildirerek veya olmayacak hakaretlerde bulunup yapılmayanıda yapılmış gibi göstererek kendisi daha beter kötülük yapmak yolunu seçmiştir.
Ana tema olarak uygulamalar hep zarar verme yönünde olmuş her yönden tahrip yoluna gidilmiştir!!!

Bunlar doğrudur olmuştur bu nedenden ülke terkedilirmi madem yanlış kişiler seçilmiş bu kişileri de uyararak veya yardımcı olunarak olmuyorsa birlik olup artık yeter demek yokmu?

Terketmek te neyin nesidir!!!
Oyunu bırakırım kardeşim neden sancak değiştireyim kendi memleketimi kurtarmak için çalışmıyorsam veya en azından elinden gelebilecek bir kaç yardım bile yapamıyorsam o zaman bu oyunda benim yerim yok deyip giderim...

Edirnenin her kasabası diğer sancaklardaki kasabalardan daha iyi durumda olabilecek kapasitesi vardır.
Buna rağmen aylardır düzelmiyor düzelmiyor deyipte bırakıp gitmek varmı???

Hele hele bu topraklarda tanınmış zengin olmuş özellikleri bitmiş bilgi ve oyun tercübesi olan oyuncuların kasabalarını terketmelerinin altında yatan ne gibi gerçekler vardır asıl mesele budur!!!
Pasadede

Pasadede

MesajKonu: Geri: EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? Icon_minipostedC.tesi Haz. 20, 2009 3:11 pm

abi haklısın ,ancak bu bir oyun ve kişilerin hareketlerine kimse karışamaz.

burda edirne sancagı icin bizim yapabileceklerimiz ise 60 gün boyunca divanda kalan sizin partiniz maddi manevi bi yardım etmedi edirneye.
edirne sancagı puan üretimi istedi bizim s3ler latince ögrenelim edireye latince ögretmeye gidelim dedi

igneyi terk edenlere batırıyozda cuvaldızı kendimizi batıralım bence.

hiçbir divan yönetimide kalkıp batık edirne hazinesine 1000lerce akce hibe yapalım demez.bunu dillerine bile almaz.

ancak levoz un dedigi gibi batıranlara gerekli cezaların verilmesi ancak eyaletleri kurtarır
TaNsU

TaNsU

MesajKonu: Geri: EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR??? Icon_minipostedC.tesi Haz. 20, 2009 4:39 pm

levozz çok güzel bir konuya parmak basmış her hatanın her suçun bir bedeli olması gerekir ama bu bedelde hiçbir zaman silinme olmamalıdır çünkü bu çok ağır bir bedel ben buna karşıyım levozz un dediği gibi para cezaları olmadı hapis cezaları gibi olabilir ama bide bi laf vardır kimi kime şikayet edicez diye bunuda bi düşünmek lazım....

EDİRNE Yİ TERKEDEN EDİRNE LİLERİN AMACI NEDİR???

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası