|
|
bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") |
|
|
Yazar |
Mesaj |
levozz
|
Konu: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Çarş. Haz. 24, 2009 7:19 pm |
|
|
Saygı deger osmanlı vatandaşları yeni kurulan ve bursada 2 sandalye ile temsil edilen bir partimiz hakında biraz bilgi vermek istedim . 1. bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") osmanlıda çıgır açan bir oluşumdur. misyonları ; 1. bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası")vatanına tam bagımlıdır hiç bir zaman onun çıkarları dışında hareket etmez . 2. bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası")örgütlenme şeklinde tamamıyla hizmete susamış insanlar seçilir bu insanlar vatanları için herşeyi yapabilirler . 3. bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası")yapı itibariyle tek amacı hizmettir ve vatanın müdafasını savunmasını yapmak onların bir görevidir bu koşulları saglamak için elimizden gelen herşeyi yapıcagız . 4.bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası")üyeleri gerektiginde canlarını bile seve seve vatanları için feda edebilir ve etmelidirde. 5.bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası")hizmet etmekle görevli oldugu vatanında vatanını geçiştirmek güçlendirmek onu dış tehlikelerden korumak için her türlü siyasi askeri ve kitlesel hareketleri destekler ve bunun için çaba harcar .
evet yukarda biraz bahsettigim gibi parti çok geniş kapsamlı çalışmakta .çok ileri düzeydeki oyuncuları sayesinde bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") çok üst mevkilere çıkıcaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın .
not :bu bir eleştiridir .çünkü bir türk evladı bu tür bir davranış içinde olamaz .görücegiz ilerki günlerde başımıza ne işler açıcaklar hep birlikte bakalım .
En son levozz tarafından Çarş. Haz. 24, 2009 7:22 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi |
|
|
|
HACI_MOLLA
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Çarş. Haz. 24, 2009 7:20 pm |
|
|
oğlum fıkra değil fırka bi öğrenemediniz |
|
|
|
Niculae
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Çarş. Haz. 24, 2009 7:23 pm |
|
|
bursa hizmetlarları fırkası (bulgaristan hizmetkarları fırkası) 'nın başımıza açacağı işleri reklamdan sonra göreceğiz.. |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Çarş. Haz. 24, 2009 7:24 pm |
|
|
|
|
|
|
malsi
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Çarş. Haz. 24, 2009 7:26 pm |
|
|
yahu super ayakta alkisliyorum iste bursa yonetiminin ozetlemesi |
|
|
|
Emin.e
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Çarş. Haz. 24, 2009 7:32 pm |
|
|
12 kişilik divanda 2 sandalyesi olan fırka, diğer 10 kişinin kararını değiştirebiliyorsa ne mutlu.
Bursa sancağında yaklaşık 5 parti varken sadece bu fırkaya yüklenilmesi sizin canınızı çok yaktıklarındandır herhalde.
Eleştiri yapılır ama mantıklı yapılırsa veya sadece tek bir noktaya bakılmadan yapılırsa, dahada yapıcı olursa eleştiri olur yoksa direk suçlamadır ve suçlamalarınızın ne kadar boş olduğunu 2 sandalyeye sahip bir fırkanın hiç bir kararı engelleme gücü olmadığını bildiğinizden sizde farkındasınız ama maksat burada kişileri kandırmak ise, başkalarının sözlerine kanan, beyinlerini ipoteklemiş kişilerin yazdıkları ne derece önemli veya yaptıkları ne derece başarılı olur örneklerini 4 sancaktada görmektesiniz.
İyi eğlenceler.
BSHF, Bursa için var ona hizmet etmek için var. Kıskananlar çatlasın
En son Emin.e tarafından Çarş. Haz. 24, 2009 7:34 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : imla hatası) |
|
|
|
levozz
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Çarş. Haz. 24, 2009 7:39 pm |
|
|
sayın e.bilmem ne diyecegim size bu ifademi iyi hatırlarsınız bu işin arkasındaki isimlerin kim oldugunu ögrenmek okadar zor olmadı hangi laf cambazlıkları hangi türlü düzenbazlıklar ile ne iş çevrildigini çok iyi biliyoruz .ha şimdi diyeceksiniz beyin kabahati ne bu işte beyin bir kabahati yok işi buraya getiren bu ismi geçen partiden biri cucurbita ve evenos beg denen zatı muhteremler bilmem anlatabildimmi .divanda sadece evenos hayır oyu kulanmışken bütün divan evet demişken birden divan seçimi olduktan sonra yeni gelenler arasından sadece bu konuyu kurcalıyan cucurbita ve evenos tu başkaları degildi .asıl siz çarptırmayınız . ve dediginiz gibi BSHF, Bursa için var ona hizmet etmek için var.tabi tırnak içinde "bulgaristan hizmet" diyebiliriz degilmi .e. bilmem ne . |
|
|
|
Emin.e
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Çarş. Haz. 24, 2009 7:46 pm |
|
|
O sizin söyleminiz, kime hizmet ettiğimiz ortada. Mühür şartlarının ucu açıkken neye niçin mühür verildiği bilinmezken ve alelacele alınan bir karar sonucu yeni yönetimin bu konuyu tekrar görüşmek için mühürü geri alması sizin gözünüzde Bulgaristana Hizmet oluyorsa o sizin görüşünüz. %16,7 oy verenimiz var Bursada 2. partiyiz demek oluyorki onca kişi Bulgaristanı düşünüyor bir siz Osmanlıyı düşünüyorsunuz.
Ne kadar çok sempatizanı varmış değil mi?
İyi eğlenceler.
|
|
|
|
levozz
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Çarş. Haz. 24, 2009 8:07 pm |
|
|
insanlar partileri destekler bazılarıda sadece vardırlar içeri baktıgınızda ise puff anladınız demek istedigimi .yaptıgı işler ile söylemleriyle osmanlıya beladan başka bir iş açmıyan bir kişiyi eleştiriyorum yaptıgı iş yüzünden de bu kısaltmanızı bu şekilde kulandım buda benim kendi fikrim .üstününüze alınıyorsanız orasını bilemem .bu oyunda ne yazıkki gerçek oy sahiplerini göremiyoruz veya seçimlerde hile veya hurda varmı onu da göremiyoruz .misal bazı partiler özellikler karesinde oldu bu %32 lik oylardan bir dönemde %11 lere inenleride gördük .o yüzden bana başkalarını degil sizin ne yapmak istediginizi söyleyin .içerden gelen laflar sizin söylemlerinize hiç uyuşmuyor buda yumuşatma ve sinir etme politikanız sanırım .aynı sinir bozucu uslup laf anlamazlık laf çarpıtma ne ararsanız var .egitiminiz iyi yerden olabilir bu konuda ama benimde az çok tecrübem var |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Çarş. Haz. 24, 2009 8:20 pm |
|
|
eee e.altnr daha daha nasılsın |
|
|
|
infini
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Çarş. Haz. 24, 2009 9:05 pm |
|
|
başvuru yeri nerde
çok etkileyici |
|
|
|
Bariscik_asilzade
Moderatör
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Çarş. Haz. 24, 2009 9:16 pm |
|
|
|
|
|
|
Mit
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Çarş. Haz. 24, 2009 9:52 pm |
|
|
Bulgaristan Hizmetkarlari Firkasi tum Bulgar halkina hayirli ugurlu olsun. Goreviniz buyuk, hedefte buyuk. |
|
|
|
levozz
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Çarş. Haz. 24, 2009 9:57 pm |
|
|
çok yaşayın emi mit paşam . |
|
|
|
EmirBerkKorkmaz
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Çarş. Haz. 24, 2009 10:48 pm |
|
|
- Mit demiş ki:
- Bulgaristan Hizmetkarlari Firkasi tum Bulgar halkina hayirli ugurlu olsun. Goreviniz buyuk, hedefte buyuk.
+1 Mit Paşam. Güzel demişsiniz |
|
|
|
LoRD_DeViL
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Perş. Haz. 25, 2009 12:50 am |
|
|
- Mit demiş ki:
- Bulgaristan Hizmetkarlari Firkasi tum Bulgar halkina hayirli ugurlu olsun. Goreviniz buyuk, hedefte buyuk.
Bu parti Bulgaristanda da seçimlere girecek mi merak ettim |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Perş. Haz. 25, 2009 1:32 am |
|
|
Yukarıdaki tüm değerlendirmelere eklenmesi şart olan şeyler var:
Bu fırka mensupları;
1) Sosyalizm heveslisidirler.
2) Bursa'yı Osmanlı'dan koparma ve bağımsız Bursa projesinin mimarıdırlar.
3) Bölücü yasaların arkasındaki gölge irade bu fırkadır.
4) Boşuna yırtınmayın bu fırkanın ileri gelenlerinin oyun adminleri (Türkiye adminleri zaten bunlardan, ben büyük patronları kastediyorum) ile tuhaf bir ahbap çavuş ilişkileri var. Bunu çözenler ise yazsın.
5) Bunların Osmanlı'yı felan düşündüklerini görsek, Bursa'ya savaş açmazdık, emin olun.
|
|
|
|
Emin.e
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Perş. Haz. 25, 2009 9:50 am |
|
|
Bursa Sancağı, Osmanlı gerçekleri görsün başlığı:
Mesaj: Bobby_z Konu: Mühürün alınması ve sonrasında yaşanılanlar.
- Bobby_z demiş ki:
- Konuşmak için bekledim.Aslında susmak istedim.Benim yaptığım bir hareketle bu tartışmalar başladı. 2. bir hareketimle dahada alevlendi.
Öncelikle mührün ortaya çıkış hikayesini anlatayım. Bana ilk başta haber geldi,savaş için ordular Bursa'da kurulacak bu ordular senden mühür talep edecek.Ben geçen dönem ilkkez divana girdim.Hiç ummazken kendimi divanda bulmuştum.Birde üstüne Kazasker olmuştum.Sağolsun eski beyimiz güvenmiş bu görevi vermiş. Mührün ne olduğunu,ne işe yaradığını sordum soruşturdum.Öğrene bildiğim kadar öğrenmeye çalıştım.Hatta böyle birşeyin olduğunu ilkkez o zaman duydum.Öğrendim ki mühür verilen ordu,hele ki 5.0 prestijle verilecek bir mühür orduyu çok daha güçlü yapıyor.Bende kurulan ordu devletin ordusu dedim ve vermek için gereken çabayı göstereceğimi belirtmiştim.Benim nazarımda Bergamalıdan İnegöllüye,Şarköylüden Bandırmalıya hepsi aynı bayrağın insanı.Hiç aklıma gelmedi böyle abzürt itirazların geleceği.İlk mühür için İhtiyar96 talepte bulundu.Bende bu konuyu divanda açtım.Konuyu açtığımda divan mevcudu 8 kişiydi.Beylerbeyi yoktu. Zaten kendisi daha önceden konu hakkında bilgi sahibiydi ve bana mührü vermemi söylemişti.Kabul ediyorum mührü verme işlemleri esnasında acemilik yaptım.Kazaskerlik makamı diğer görevler gibi değil ki hergün bir aksiyonu olsun.Ziraat nazırlığından atılan ödenekler gibi, hergün mühür dağıtılmıyor ki, bu konunun bir usülüni bir yordamını görmüş olalım.Düşündüm ki bu mührü vermek için ne gerekli ne yapılacak ne alınacak ne edilecek hiç bir şey.Yapılacak tek işlem eski oyundan kışladan orduyu kontrol et demek.Baktım açtığım başlıkta onaylayanların sayısı çoğunlukta bu iş tamam dedim ve sözcüde olmayında duyurusunu yaptım.
Şimdi gelelim neden geri çektim.
Ne baskılardan korktuğumdan.Ne ordulara karşı olduğumdan ne prestiji düşündüğümden.Mühür verildikten sonra çok açık uçlu kaldı.Bu konu hakkında önceden herhangi bir düzenleme yoktu.İhtiyar96'dan sonra 2 mühür talebi daha vardı.Bir mühür için bunca tartışma olduysa 3 mühür olunca kıyamet kopardı heralde.Mührü dün geri çektim ve daha anlaşılır bir anlaşma kaleme aldık.Daha sağlıklı olması için.Bu sayede her mühür talebi için ayrı aynı kişilere özel anlaşmalar değil, daha geniş kapsamlı bir anlaşma olsun ve hiçbir tartışmaya mahal vermesin istedik.Aksi halde mührü verecez,burda tartışma devam edecek.Komutanların aklı tartışmada mı olsun,savaşta mı olsun.
Neyse çok konuştum,başınızı ağrıttım.Yapmış olduğum hareketlerden dolayıda çok rahatsızlık verdim.Herkesten teker teker özür diliyorum.Lütfen herkes hakkını helal etsin.Özelliklede yerlerinden yurtlarından kalkıp devletin bekası için orduya girmiş olan ve her an mühür verilirde yola çıkarız diye işe giremeyen askerlerimiz.Aksayan işler yüzünden sizlere karşıda oldukça mahçubum.Lütfen hepiniz hakkınızı helal edin. Mühür verilme işlemini partimizin üzerine atıp, hiç hoş olmayan benzetmelerde bulunarak suçlamalarda bulunan kişilere yukarıda Bursa Serdar-ı Ekreminin mesajı şuçlamalarınızın asılsızlığını sadece geçmiş yaşantıların acısını hissederek saldırılarda bulunduğunuzu apaçık ortaya koymuştur.
Partimiz hakkında bu tür benzetmelerde bulunan ve bu benzetmelere alet olan herkesi esefle kınıyorum.
Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmanızı diliyorum.
BURSA SANCAĞI HİZMETKARLARI FIRKASI UYESİ
|
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Perş. Haz. 25, 2009 10:36 am |
|
|
- Emin.e demiş ki:
- Bursa Sancağı, Osmanlı gerçekleri görsün başlığı:
Mesaj: Bobby_z Konu: Mühürün alınması ve sonrasında yaşanılanlar.
- Bobby_z demiş ki:
- Konuşmak için bekledim.Aslında susmak istedim.Benim yaptığım bir hareketle bu tartışmalar başladı. 2. bir hareketimle dahada alevlendi.
Öncelikle mührün ortaya çıkış hikayesini anlatayım. Bana ilk başta haber geldi,savaş için ordular Bursa'da kurulacak bu ordular senden mühür talep edecek.Ben geçen dönem ilkkez divana girdim.Hiç ummazken kendimi divanda bulmuştum.Birde üstüne Kazasker olmuştum.Sağolsun eski beyimiz güvenmiş bu görevi vermiş. Mührün ne olduğunu,ne işe yaradığını sordum soruşturdum.Öğrene bildiğim kadar öğrenmeye çalıştım.Hatta böyle birşeyin olduğunu ilkkez o zaman duydum.Öğrendim ki mühür verilen ordu,hele ki 5.0 prestijle verilecek bir mühür orduyu çok daha güçlü yapıyor.Bende kurulan ordu devletin ordusu dedim ve vermek için gereken çabayı göstereceğimi belirtmiştim.Benim nazarımda Bergamalıdan İnegöllüye,Şarköylüden Bandırmalıya hepsi aynı bayrağın insanı.Hiç aklıma gelmedi böyle abzürt itirazların geleceği.İlk mühür için İhtiyar96 talepte bulundu.Bende bu konuyu divanda açtım.Konuyu açtığımda divan mevcudu 8 kişiydi.Beylerbeyi yoktu. Zaten kendisi daha önceden konu hakkında bilgi sahibiydi ve bana mührü vermemi söylemişti.Kabul ediyorum mührü verme işlemleri esnasında acemilik yaptım.Kazaskerlik makamı diğer görevler gibi değil ki hergün bir aksiyonu olsun.Ziraat nazırlığından atılan ödenekler gibi, hergün mühür dağıtılmıyor ki, bu konunun bir usülüni bir yordamını görmüş olalım.Düşündüm ki bu mührü vermek için ne gerekli ne yapılacak ne alınacak ne edilecek hiç bir şey.Yapılacak tek işlem eski oyundan kışladan orduyu kontrol et demek.Baktım açtığım başlıkta onaylayanların sayısı çoğunlukta bu iş tamam dedim ve sözcüde olmayında duyurusunu yaptım.
Şimdi gelelim neden geri çektim.
Ne baskılardan korktuğumdan.Ne ordulara karşı olduğumdan ne prestiji düşündüğümden.Mühür verildikten sonra çok açık uçlu kaldı.Bu konu hakkında önceden herhangi bir düzenleme yoktu.İhtiyar96'dan sonra 2 mühür talebi daha vardı.Bir mühür için bunca tartışma olduysa 3 mühür olunca kıyamet kopardı heralde.Mührü dün geri çektim ve daha anlaşılır bir anlaşma kaleme aldık.Daha sağlıklı olması için.Bu sayede her mühür talebi için ayrı aynı kişilere özel anlaşmalar değil, daha geniş kapsamlı bir anlaşma olsun ve hiçbir tartışmaya mahal vermesin istedik.Aksi halde mührü verecez,burda tartışma devam edecek.Komutanların aklı tartışmada mı olsun,savaşta mı olsun.
Neyse çok konuştum,başınızı ağrıttım.Yapmış olduğum hareketlerden dolayıda çok rahatsızlık verdim.Herkesten teker teker özür diliyorum.Lütfen herkes hakkını helal etsin.Özelliklede yerlerinden yurtlarından kalkıp devletin bekası için orduya girmiş olan ve her an mühür verilirde yola çıkarız diye işe giremeyen askerlerimiz.Aksayan işler yüzünden sizlere karşıda oldukça mahçubum.Lütfen hepiniz hakkınızı helal edin. Mühür verilme işlemini partimizin üzerine atıp, hiç hoş olmayan benzetmelerde bulunarak suçlamalarda bulunan kişilere yukarıda Bursa Serdar-ı Ekreminin mesajı şuçlamalarınızın asılsızlığını sadece geçmiş yaşantıların acısını hissederek saldırılarda bulunduğunuzu apaçık ortaya koymuştur.
Partimiz hakkında bu tür benzetmelerde bulunan ve bu benzetmelere alet olan herkesi esefle kınıyorum.
Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmanızı diliyorum. [b] BURSA SANCAĞI HİZMETKARLARI FIRKASI UYESİ Efendiler;
Ben o meş'um divanda ne olup bittiğini bilirim... Bildiğimi de, beni bilenler iyi bilir... Sayın Emin.e, cevabi yazınızı benim değerlendirmemin altına eklemeniz, sizin açınızdan büyük talihsizlik olmuş...
Boby_z 'nin yaptığı samimane ve özeleştiri nitelikli değerlendirmeleri karşısında, ilgili kişi için yorumda bulunmak mümkün değildir. Lakin sayın Emin.e, Boby_z hangi partidendir. [b]Bobby_z (OBDF)
Şimdi siz bu cevabı vererek, şunu demek istiyorsunuz değil mi? Bak suç OBDF'nin bizim fırkanın bu işle ilgisi yok. Boby_z'nin kendi itirafı ile bu iş sabit. Lafı buraya getiriyorsunuz.
PEKİ: O halde ben işin perde arkasını anlatayım. Boby_z kardeşimiz tüm savaşlarda olduğu gibi, bu savaşta da heyecan içerisinde, milli şuur ile hareket etmiş. Bir önceki Bulgar savaşında pasif kalan Bursa dolayısı ile çektiği sıkıntıyı her ortamda da dile getirmesi münasebeti ile (bu sefer yetkili makamda kendisinin bulunduğunun idraki ile) derhal harekete geçmiştir.
Bu metinde, "benim acemiliğimden kusura bakmayın, hakkınızı helal edin" lafları, hiç sizin anladığınız gibi değil, efendiler...
1) Boby_z 'nin verdiği cevanın birinci bir yönü: Suçu ben üstleniyorum. Hiç bir sahış veya kurumla ilgisi yoktur. Tamamiyle benim hatamdır. Tavrı ile kamu oyunu sakinleştirmek. Bursa üzerindeki baskıyı azaltmaktır. Doğrusu bu ciddi bir erdemdir. Ve bu erdemi oyunda hiç kimseden görmediğimizi itiraf etmek durumundayız.
2) Ancak işin arka planı hiç böyle değildir. Mühür verme sürecinde, Boby_z'nin hemen hemen hiç kusuru yoktur.
Bu mühür verme olayında... Bu genç kardeşimizin üzerine BODF tayfası ve emin.e 'nin savunduğu BHF mensupları (o dönemde başka parti adları altında divanda idiler) öylesine şiddetle gittiler ki, Boby_z neye uğradığını şaşırdı. Zira bu kardeşimizin vatan mefhumu, herhangi bir tehdit anında veya cihad veya cidal esnasında bir ve bütün olmayı kapsıyordu. Ama muhataplarındaki önce Bursa sonra Osmanlı anlayışı, nedeniyle geri adımlar atmak zorunda kaldı.
Şansını zorlamak isteyen varsa. Bu konudaki divan oylamasında geçen yorumları buraya şakır şakır ekliyim. İsterseniz çok konuşmayın. Her ağzınızı açtıkça dökerim foyanızı piyasaya.
NOT : Bak bu sefer isim vermedim. Bir yorum daha yapılırsa. Yok öyle değil yok böyle değil diye. İsim de veririm. (Gerçi utanma olmayan adamın adını burda faş etsen ne olacak, hainin yüzüne hain demişiz, adam bize dava açamamış, gitmiş admine şikayet etmiş, Babai'nin profiline bak, hadi amca bunu sil, bunu sil, nolur sil, nooooooooooluuuuuuuuuuurrr, bak küserim yoksa diye yalvarmaktaymış günlerdir.)
NOT 2: KARESİ KADISINA SESLENİYORUZ:
Bursanın eski kadısı Evrenos_beg hazretleri, yeni kadı Cucurbita ve savcı Veysel07 üzerinden (silinmemiz talebini de içeren) bir taleple kapınızı aşındırmakta veya aşındırmak üzere imiş. Bu konunun nerden kaynaklandığı elimizde delilleri ile mevcuttur. Dileyen bizimle irtibata geçebilir.
Biz girmişiz rehi sevdaya, kimseden korkumuz yok... Namertten mertlik umulmaz, kavgada yumruk aranmaz lakin, bu mesele Karesi'nin meselesi değildir. Umudumuz; -tüm eyaletlere karşı saygısız ve kendini beğenmiş bir üslupla kanun adını verdikleri paçavraları Osmanlı bütünlüğünü bozma adına yürürlüğe koyan- bu HAİN kitleyle aramıza girmemenizdir. Bu HAİNLERLE olan mücadelemizde hiç bir resmi kurumdan destek istemiyor ve ummuyoruz... Milletimizin güveni bize yeterlidir... Özet; Karesi Adliyesi; Baba_İlyas ve arkadaşlarının Karesi'de yargılanma talebinde tarafsız kalsın. Bırakın yargılayabiliyorlarsa Bursa'da yargılasınlar. Madem elleri kolları bu kadar geniş, az daha ağlasınlar admin amcalarına belki başarır da oyundan bile sildirirler.
En son Baba_İlyas tarafından Perş. Haz. 25, 2009 10:50 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Perş. Haz. 25, 2009 10:37 am |
|
|
Hanımefendi onu bırakında bu metinde mührü tekrar iademi ediceksiniz yoksa hadi kaybolun vermiyoruzmu diyorsunuz onu açıklayın..
Veyahut bursa divanından biri adam gibi gelsin burda konuşsun , mührü veriyosa versin vermiyorsa askerleri bekletmesin orda...
Tam cevap lütfen.. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Perş. Haz. 25, 2009 10:48 am |
|
|
- skywalker22 demiş ki:
- Hanımefendi onu bırakında bu metinde mührü tekrar iademi ediceksiniz yoksa hadi kaybolun vermiyoruzmu diyorsunuz onu açıklayın..
Veyahut bursa divanından biri adam gibi gelsin burda konuşsun , mührü veriyosa versin vermiyorsa askerleri bekletmesin orda...
Tam cevap lütfen.. Ya dostum ne hanımefendisi sizde mi inandınız sizce e.altnr hanımıda oyunu öğretirken alternatif forumudamı öğretmiş ?
Bursa divanı mührü vericek zaten sorun o değil sorun bu grubun sürekli aralara taş koymaya çalışması bulgaristan hizmetkarları fırkası Vatan bütünlüğüne zararlı bir cemiyettir acilen yok edilmeli ben bu şahısları kesmeyi öneriyorum fakat kimse kabul etmiyor tekrarlıyorum isimlerini not edip kesmeliyiz 45 gün sonra iyileşicekler ozaman bi daha kesmeliyiz bu kısır döngü devam etmeli sürekli |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Perş. Haz. 25, 2009 10:53 am |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- skywalker22 demiş ki:
- Hanımefendi onu bırakında bu metinde mührü tekrar iademi ediceksiniz yoksa hadi kaybolun vermiyoruzmu diyorsunuz onu açıklayın..
Tam cevap lütfen.. Ya dostum ne hanımefendisi sizde mi inandınız sizce e.altnr hanımıda oyunu öğretirken alternatif forumudamı öğretmiş ?
Bursa divanı mührü vericek zaten sorun o değil sorun bu grubun sürekli aralara taş koymaya çalışması bulgaristan hizmetkarları fırkası Vatan bütünlüğüne zararlı bir cemiyettir acilen yok edilmeli ben bu şahısları kesmeyi öneriyorum fakat kimse kabul etmiyor tekrarlıyorum isimlerini not edip kesmeliyiz 45 gün sonra iyileşicekler ozaman bi daha kesmeliyiz bu kısır döngü devam etmeli sürekli
Hayret! Bu günleri de mi görecektik. Sana katılıyorum yahu, Kartal... Ve! skywalker22; Emin.e ne bilecek, sen bana sor, o işin aşırtmasında.. Bursa divanı mühür, verecek verecek, amma velakin, şart üstüne de şart sürerek verecek...Bunu diğer yazımda zaten yazdım...Zira çok ağır baskılar var Bursa üzerinde, artık mühür verememe şansları yok. Ama şu an Hem akıncı olup hem Bursalı bir isim bulurlarsa çok mutlu olacaklarını biliyorum.... . |
|
|
|
Edebi
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Perş. Haz. 25, 2009 4:52 pm |
|
|
Hem akıncı hem de bursalı birilerini bulurlarsa niye sevinecekler bunu biraz açıklar mısın baba_ilyas? |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Perş. Haz. 25, 2009 6:55 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- skywalker22 demiş ki:
Bursa divanı mührü vericek zaten sorun o değil sorun bu grubun sürekli aralara taş koymaya çalışması bulgaristan hizmetkarları fırkası Vatan bütünlüğüne zararlı bir cemiyettir acilen yok edilmeli ben bu şahısları kesmeyi öneriyorum fakat kimse kabul etmiyor tekrarlıyorum isimlerini not edip kesmeliyiz 45 gün sonra iyileşicekler ozaman bi daha kesmeliyiz bu kısır döngü devam etmeli sürekli Hacı ben neye inanacağıma henüz karar veremedim çünkü şu oyunda kime dost desem hep arkadan vurdu beni..
Hem orduyu kurup onları kesme görevinide senden başka kimse iyi yapamaz..En iyisi izni kopar kur ordunu sonrada kes onları hacı |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") Perş. Haz. 25, 2009 8:13 pm |
|
|
- Edebi demiş ki:
- Hem akıncı hem de bursalı birilerini bulurlarsa niye sevinecekler bunu biraz açıklar mısın baba_ilyas?
Sayın Edebi;
Bu hususun cevabını kendilerine sormak lazım... Ordu kuracak nitelikte, hem akıncı, hem Bursalı bir kişi, arayışını ortaya, Bursa Divanı atmıştır. Zira içlerinden bir zatı muhterem mealen, mühür verilecek akıncı komutanının Bursa dışından bir kişi olması durumunda güvenilemeyeceğini ifade etmiştir. Neden güvenemediklerini sormak lazım. Şimdi faraza diyorum ben, Osmanlı bütünlüğüne verdikleri zarar nedeniyle, mühür verdikleri ordunun, kendilerini de Osmanlı düşmanı olarak algılayabileceğinden bir korku olabilir mi? Mesela .... |
|
|
|
|
bursa hizmetkarları fırkası ("bulgaristan hizmetkarları fırkası") |
|
|
1 sayfadaki 1 sayfası |
|
|