|
Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita |
|
|
Yazar |
Mesaj |
Referee*
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Ptsi Haz. 30, 2008 11:12 pm |
|
|
- Cucurbita Pepo demiş ki:
- Sevgili Trakyalilar,
Bandirma bir balik kasabasi. Pazarimizda ekmek bulunabilmesi icin eyaletten odun aliyoruz. Ayni sekilde bicak uretimi, kayik yapimi gibi seyler icin de odun lazim. Ancak eyalet en son odun istegimizi geri cevirdi. Sebebi odun kasabalarinin artik odun vermeme karari almalariymis. Bu karari alanlardan biri de saibeli bir isyanla Edremit'e yeniden belediye baskani olan, 3 ayda seviye3 olma basarisini gosteren 2 oyuncudan biri olan Zeus62'dir (bilmeyenler icin hatirlatayim, 3 ayda seviye3 olma basarisini gosteren diger oyuncu Mit'tir).
Odun kasabalari bu karari kendi baslarina alabilirler mi bilemiyorum. Ama bu oyunda hersey birbirine bagli. Odun olmazsa basta ekmek olmak uzere bircok urun uretilemez. Ekmek uretilemezse, insanlar urettikleri misiri tuketmek zorunda kalirlar. Misir olmazsa sigirlar beslenemez ve gene et sorunu ortaya cikar. Tam hersey duzeliyor derken 2-3 kisinin keyfi hareketi sonucu eyaletimizin gelismesine cok buyuk bir darbe vurulmaktadir.
Peki butun bu olup bitenler karsisinda susacakmisiniz? Yoksa "ekmek yoksa pasta yiyelim" kampanyasina mi katilacaksiniz?
Sevgiler,
Cucurbita Pepo Yukardaki metini okuyunca sadece güldüm... Amaç Zeus62 yi veya Mit i karalamak mı? Yoksa Odun sorununu çözmek mi? Bir odun kasabasının isteğini Okaytap , Chocolateman gayet güzel anlatmış... Odun kasabalarının balta masraflarının diğer kasabalar tarafından paylaşılması atılacak en güzel adım olacaktır... Ayrıca şu an bazı balık ve meyve kasabaları bizim kasabamızla (Edremit) anlaşarak odunlarını alıyorlar... Acaba bu kasabalar da niye problem yok?? Şimdi elimizi vicdanımıza koyalım ve bir düşünelim!!! Uzlaşarak herşey düzelebilir ama yıkıcı politikalar her zaman zarar verir... Saygılarımla, Referee Malkoçoğlu |
|
|
|
infini
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Ptsi Haz. 30, 2008 11:29 pm |
|
|
amaç OHRF VE OTMF yi oy kaybına uğratmak oyları bodf ye çekmek halkın gözünü boyamak. bunları yazan adam neden odun sorunu olduğunuda bilir
|
|
|
|
Cevrimpici
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Ptsi Haz. 30, 2008 11:43 pm |
|
|
Sonsuz haklı.Seçim öncesi böyle bir mesajın gönderilmesi oy kavgasından başka bir şey değil... |
|
|
|
Isoberto
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Ptsi Haz. 30, 2008 11:53 pm |
|
|
ARkadaşlar seçim öncesi böyle karalama için açılan toplam topic sayısını sayabildiniz mi? özellikla bu hanımefendinin açığı topicleri(ne oldupunuda bilen yok) |
|
|
|
Lojistik
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Salı Tem. 01, 2008 12:09 am |
|
|
- muhittinq demiş ki:
- turksehitoglu demiş ki:
- cucur hanım yine döktürmüş.Aslında çok fazla karalama potansiyeli var bu bayanın.Gerçekten tebrik etmek lazım..Odun konusunda sıkıntı yaşanıyo olabilir.Ama bu sıkıntıyı hemen başkalarını suçlayarak önüne geçilmeyeceği malum..
Nerde yaşıyorsun yada hangi ülkede sen hala Cucur128 e bayan mı diyorsun bırak Allah aşkına.Aç gözünü de gerçekleri gör.
belki solon kadindir hep cucur erkek die dusunmeyelim |
|
|
|
Isoberto
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Salı Tem. 01, 2008 12:35 am |
|
|
- Lojistik demiş ki:
- muhittinq demiş ki:
- cucur hanım yine döktürmüş.Aslında çok fazla karalama potansiyeli var bu bayanın.Gerçekten tebrik etmek lazım..Odun konusunda sıkıntı yaşanıyo olabilir.Ama bu sıkıntıyı hemen başkalarını suçlayarak önüne geçilmeyeceği malum..
Nerde yaşıyorsun yada hangi ülkede sen hala Cucur128 e bayan mı diyorsun bırak Allah aşkına.Aç gözünü de gerçekleri gör.
belki solon kadindir hep cucur erkek die dusunmeyelim +1 |
|
|
|
Melike
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Salı Tem. 01, 2008 2:16 am |
|
|
Gereksiz mesaj diye bizim mesajlari silip, bir de 3 gün banlar Salonbita, ama Cucur128'in yazdiklari tabii cok mühim seyler oldugu icin !!! "gereksiz mesajlar" statüsüne girmediginden, babasinin tarlasinda dolasir gibi dolasiyor forumda |
|
|
|
muhittinq
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Salı Tem. 01, 2008 9:56 am |
|
|
Solonbita sadece Cucur128'e izin vermiyor arkadaşlar cucurun günahını almayınız.Tüm Bodf üyeleri bu haktan sınırsızca yararlanıyorlar. |
|
|
|
turksehitoglu
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Salı Tem. 01, 2008 12:07 pm |
|
|
- muhittinq demiş ki:
Nerde yaşıyorsun yada hangi ülkede sen hala Cucur128 e bayan mı diyorsun bırak Allah aşkına.Aç gözünü de gerçekleri gör. muhittin dostum sen şaşırmışsın.Sana tasiyem bi mesajı 5 kere oku sonra yorum yap.Bir daha anlayarak okursan böyle gereksiz şeyler yazmazsın.Benim orda bunu yazmamdaki amaç cucur a saygıdan değil.Ama böyle mesajları okumadan dalarsan olacağı bu...Hemde burda önemli olan cucurun cinsiyetimi yoksa bu olaydaki gereksiz tutumu insanları karalamaya çalışlması mı??ne yani hiç mi bayan olma ihtimali yok...İşe bak ya!!! aynı şeyi düşünüyoruz ikmizde cucurun osmanlıya zararlı biri olduğunu ama bi hanım dedim diye (dememdeki sebep ona saygı değil) nerdeyse küfür etceksin.sen bırak böyle boş mesajları ALLAH AŞKINA....! |
|
|
|
Yetisbey
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Salı Tem. 01, 2008 1:19 pm |
|
|
cucurbita nın oyundaki karakteri kız olduguna göre gerisi bizi ilgilendirmez |
|
|
|
turksehitoglu
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Salı Tem. 01, 2008 6:20 pm |
|
|
aynen Yetişbey hemde cinsiyeti önemli mi ki erkek olunca daha mı çok kötü oluyo... |
|
|
|
okaytap
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Salı Tem. 01, 2008 7:21 pm |
|
|
Hadi bırakın cucurun yazdıklarını bir tarafa ama odun sıkıntısı esaslı bir konu misal çanakkaleden örnek vereyim ortalama 19,80 akçeye 30 civarında balık var azımsanacak rakam değil.
ikinci olarak balık ve ete biçilen fiyatlar 4 ay öncesinini ortalama fiyatları ozaman ile bu zaman arasında seviye 1 Kp, Zp yüksek oyuncular ile Seviye 2 oyuncuları oldukça arttı bununla beraber odun ihtiyacında artış gözlendi + olarak Et ve meyve ücretleri düştü. daha sayacak olursak Oraman kasabaları para yokluğundan elindeki baltaları çeviremediler kırılanları birçoğu yerine koyamadı ve balta sayısı zamanla eridi.
birçoğuna sorsanız ortalama balta sayısı 10 civarındadır, adamlar ne yapsın toplanan odunudan bir kaar sağlayamadıktan sonra kırılanın yerine baltamı yaptıracak köreleni mi bilettirecek, ayrıca her belediyenin israfa giden para miktarı ve ases ücretleride cabası.
Bence yeni Divan döneminde bütün kasabaların elbirliğiyle baltaları 20 civarına çıkarılmalı (mümkünü yok oraman kasabası tekbaşına işin altından kalkamaz ) ve Kasabalar arası yeni takas oranları divan tarafından belirlenmeli (Tavan fiyat yerine divan alış fiyatında Balık ve meyve oranlarını düşüre bilir bu takastada kullanılr zaten hem serbest ticaret yapan oyuncular da engelenmemiş olur) + olarak odun kasabalarına ödül sistemi gibi birşey getirilmeli odun ve balta kullanımımı daha iyi ve pilanlı kullanılması konusunda belediye reislerini teşfik edici olur diye düşünüyorum (misal 2 hafta içinde ençok odun gönderen kasabaya belirli bir para veya birkısım baltanın bileme parası.) nihayetinde orman kasabaları bu işten kaar sağlamış olmayacak bütün kasabalar kaar sağlamış olacak. |
|
|
|
Referee*
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Salı Tem. 01, 2008 9:39 pm |
|
|
- okaytap demiş ki:
- Hadi bırakın cucurun yazdıklarını bir tarafa ama odun sıkıntısı esaslı bir konu
misal çanakkaleden örnek vereyim ortalama 19,80 akçeye 30 civarında balık var azımsanacak rakam değil.
ikinci olarak balık ve ete biçilen fiyatlar 4 ay öncesinini ortalama fiyatları ozaman ile bu zaman arasında seviye 1 Kp, Zp yüksek oyuncular ile Seviye 2 oyuncuları oldukça arttı bununla beraber odun ihtiyacında artış gözlendi + olarak Et ve meyve ücretleri düştü. daha sayacak olursak Oraman kasabaları para yokluğundan elindeki baltaları çeviremediler kırılanları birçoğu yerine koyamadı ve balta sayısı zamanla eridi.
birçoğuna sorsanız ortalama balta sayısı 10 civarındadır, adamlar ne yapsın toplanan odunudan bir kaar sağlayamadıktan sonra kırılanın yerine baltamı yaptıracak köreleni mi bilettirecek, ayrıca her belediyenin israfa giden para miktarı ve ases ücretleride cabası.
Bence yeni Divan döneminde bütün kasabaların elbirliğiyle baltaları 20 civarına çıkarılmalı (mümkünü yok oraman kasabası tekbaşına işin altından kalkamaz ) ve Kasabalar arası yeni takas oranları divan tarafından belirlenmeli (Tavan fiyat yerine divan alış fiyatında Balık ve meyve oranlarını düşüre bilir bu takastada kullanılr zaten hem serbest ticaret yapan oyuncular da engelenmemiş olur) + olarak odun kasabalarına ödül sistemi gibi birşey getirilmeli odun ve balta kullanımımı daha iyi ve pilanlı kullanılması konusunda belediye reislerini teşfik edici olur diye düşünüyorum (misal 2 hafta içinde ençok odun gönderen kasabaya belirli bir para veya birkısım baltanın bileme parası.) nihayetinde orman kasabaları bu işten kaar sağlamış olmayacak bütün kasabalar kaar sağlamış olacak. |
|
|
|
Isoberto
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Salı Tem. 01, 2008 9:43 pm |
|
|
- okaytap demiş ki:
- Hadi bırakın cucurun yazdıklarını bir tarafa ama odun sıkıntısı esaslı bir konu
misal çanakkaleden örnek vereyim ortalama 19,80 akçeye 30 civarında balık var azımsanacak rakam değil.
Bence yeni Divan döneminde bütün kasabaların elbirliğiyle baltaları 20 civarına çıkarılmalı (mümkünü yok oraman kasabası tekbaşına işin altından kalkamaz ) ve Kasabalar arası yeni takas oranları divan tarafından belirlenmeli (Tavan fiyat yerine divan alış fiyatında Balık ve meyve oranlarını düşüre bilir bu takastada kullanılr zaten hem serbest ticaret yapan oyuncular da engelenmemiş olur) + olarak odun kasabalarına ödül sistemi gibi birşey getirilmeli odun ve balta kullanımımı daha iyi ve pilanlı kullanılması konusunda belediye reislerini teşfik edici olur diye düşünüyorum (misal 2 hafta içinde ençok odun gönderen kasabaya belirli bir para veya birkısım baltanın bileme parası.) nihayetinde orman kasabaları bu işten kaar sağlamış olmayacak bütün kasabalar kaar sağlamış olacak.
Süpersin okaytap |
|
|
|
Lepiska
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Çarş. Tem. 02, 2008 1:42 am |
|
|
Kesinlikle haklısın okaytap |
|
|
|
muhittinq
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Çarş. Tem. 02, 2008 9:02 am |
|
|
muhittin dostum sen şaşırmışsın.Sana tasiyem bi mesajı 5 kere oku sonra yorum yap.Bir daha anlayarak okursan böyle gereksiz şeyler yazmazsın.Benim orda bunu yazmamdaki amaç cucur a saygıdan değil.Ama böyle mesajları okumadan dalarsan olacağı bu...Hemde burda önemli olan cucurun cinsiyetimi yoksa bu olaydaki gereksiz tutumu insanları karalamaya çalışlması mı??ne yani hiç mi bayan olma ihtimali yok...İşe bak ya!!! aynı şeyi düşünüyoruz ikmizde cucurun osmanlıya zararlı biri olduğunu ama bi hanım dedim diye (dememdeki sebep ona saygı değil) nerdeyse küfür etceksin.sen bırak böyle boş mesajları ALLAH AŞKINA....!
Hiç bir şey bilmediğini bu mesajından da anladım.Bu başlığı başından beri okuyorum ama nasıl bir Cucurbita savunucu olduğunu da sadece ben değil buraya mesaj yazanlar anlamıştır diye düşünüyorum.Sen benim yazdıklarıma boş mesaj diyorsan şu forumda biraz takıl öyle boş mesaj gör ondan sonra gel |
|
|
|
Yetisbey
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Çarş. Tem. 02, 2008 9:25 am |
|
|
Saçma saçma konuşma muhittinq |
|
|
|
trtugrul
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Çarş. Tem. 02, 2008 9:49 am |
|
|
- okaytap demiş ki:
Bence yeni Divan döneminde bütün kasabaların elbirliğiyle baltaları 20 civarına çıkarılmalı (mümkünü yok oraman kasabası tekbaşına işin altından kalkamaz ) ve Kasabalar arası yeni takas oranları divan tarafından belirlenmeli (Tavan fiyat yerine divan alış fiyatında Balık ve meyve oranlarını düşüre bilir bu takastada kullanılr zaten hem serbest ticaret yapan oyuncular da engelenmemiş olur) + olarak odun kasabalarına ödül sistemi gibi birşey getirilmeli odun ve balta kullanımımı daha iyi ve pilanlı kullanılması konusunda belediye reislerini teşfik edici olur diye düşünüyorum (misal 2 hafta içinde ençok odun gönderen kasabaya belirli bir para veya birkısım baltanın bileme parası.) nihayetinde orman kasabaları bu işten kaar sağlamış olmayacak bütün kasabalar kaar sağlamış olacak. very very very goood fikir |
|
|
|
muhittinq
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Çarş. Tem. 02, 2008 10:18 am |
|
|
- Yetisbey demiş ki:
- Saçma saçma konuşma muhittinq
Sana ne oluyor burada anlamadım.Her lafa girmek zorunda mısın?Yada benimle derdin nedir? |
|
|
|
turksehitoglu
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Çarş. Tem. 02, 2008 12:48 pm |
|
|
- muhittinq demiş ki:
muhittin dostum sen şaşırmışsın.Sana tasiyem bi mesajı 5 kere oku sonra yorum yap.Bir daha anlayarak okursan böyle gereksiz şeyler yazmazsın.Benim orda bunu yazmamdaki amaç cucur a saygıdan değil.Ama böyle mesajları okumadan dalarsan olacağı bu...Hemde burda önemli olan cucurun cinsiyetimi yoksa bu olaydaki gereksiz tutumu insanları karalamaya çalışlması mı??ne yani hiç mi bayan olma ihtimali yok...İşe bak ya!!! aynı şeyi düşünüyoruz ikmizde cucurun osmanlıya zararlı biri olduğunu ama bi hanım dedim diye (dememdeki sebep ona saygı değil) nerdeyse küfür etceksin.sen bırak böyle boş mesajları ALLAH AŞKINA....!
Hiç bir şey bilmediğini bu mesajından da anladım.Bu başlığı başından beri okuyorum ama nasıl bir Cucurbita savunucu olduğunu da sadece ben değil buraya mesaj yazanlar anlamıştır diye düşünüyorum.Sen benim yazdıklarıma boş mesaj diyorsan şu forumda biraz takıl öyle boş mesaj gör ondan sonra gel
BAK YİNE OKUMAMIŞ MESAJI 5 KERE.5 değil hatta sen 10 kere oku.Dostum sen tam bi paranoyaksın...bide yetişbeye laf atıyo ne sorunun var benmle diyo görende harbi sorun var zanneder....o mesajımı anlama sıkıntısı olmayan herkes anlar ve yetişbey gbi düşünür...zaten acaba her lafa atlıyan kim ...Beni zaten tanıyanlar bilir çanakkaleden kimi savunup savunmuycağımı.İstersen sana konuyu şöyle izah ediyim..belki biraz edebiyat bilirsin.Anlatılmak istenen düşünceyi alaylı bir biçimde tersini söylüyerek anlatım denir buna...hem össde flnda çıkar...Adam cucurun savunucusu yaptı beni...arkadaşlar sizden bişey rica ediyorum bu alttaki mesajda cucur savunuluyor mu yoksa yeriliyormu.Lütfen söyleyinde bu arkadaşın gereksiz konuşmaları bitsin...
cucur hanım yine döktürmüş.Aslında çok fazla karalama potansiyeli var bu bayanın.Gerçekten tebrik etmek lazım..Odun konusunda sıkıntı yaşanıyo olabilir.Ama bu sıkıntıyı hemen başkalarını suçlayarak önüne geçilmeyeceği malum.. |
|
|
|
Calvus
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Çarş. Tem. 02, 2008 2:04 pm |
|
|
Benim bu konuda söyle bir görüşüm olacak; Belediyedeki balta sayılarının az olması nedeniyle odun üretilemedeği seklinde bir fikir sahibi oldum.
Öncelikle Kasabaların elindeki balta sayıları tespit edilmeli sonra bu sayıları en az 25 (veya 20) oluncaya kadar eyalet bu belediyelere balta sağlamalı. Baltalar tamemen ücretsiz olacak sekilde beldiyelere gönderilebilir. Ancak burada bileme ücretlerini belediyeler kendileri karsılamalıdır. herseyi devletten beklemeyelim. belediyeye gelen kullanım ücretlerinden (1 bedava odundan) bileme ücreti karşılanabilir.
O zaman su sorun akla gelir; eyalet bu işten zarar eder. bu zararı da diğer 9 kasaba su sekilde karsılayabilir.
meyve kasabaları her hafta 15 tane meyveyi 12 akçeden eyalete yollar. balık kasabaları her hafta 15 balığı 21 akçeden eyalete yollar böylece her hafta 9x15=135 akçelik balta fonu oluşturulur. veya bu toplanan meyve ve balıklar bu dört kasabaya esit olarak paylaştırılır.
Bu cok ayrıntılı düşünülmüş bir fikir değil. o nedenle değişikler yapılabilir.
Son olarak Sayın Okaytap'ın önerisindeki en cok odun yollayan kasabaya ödül verilmesi fikrine katılmıyorum. cünkü elinde fazla balta olan kasaba zaten cok odun toplayacaktır ve yollayacaktır. Bence burada rakabetten cok; üretimin artırılması fayda sağlayacaktır, diye düşünüyorum. Gerci ödül verilebilir ama önce esit sayıda balta sağlandıktan sonra
|
|
|
|
muhittinq
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Çarş. Tem. 02, 2008 3:23 pm |
|
|
Edit |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Çarş. Tem. 02, 2008 4:45 pm |
|
|
baltaların kırılmaması için karakterlerin moralininde yüksek olması gerekir bu ayrıntıda şuan için çok önemlidir bunun için orman kasabalarındaki belediye meyhanelerinde içki fiyatlarının en alt seviyeye düşmesi bi çözüm olabilir vaaz da haftada iki kere mutlaka dinlenmeli bu tüm kasaba sakinlerine özel mesaj atarak duyurulmalı bu balta yokluğunda eğer baltaların kırılması azalırsa inanın çok avantaj sağlanmış olur |
|
|
|
nicomedia1
|
Konu: Geri: Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita Perş. Tem. 03, 2008 7:35 pm |
|
|
Artık bu odun balta sorunu degil olay bu degil olay çamur at izi kalsın siyaset anlayışına sahip kişilerin oy kavgasıdır. cucur128 e böyle bir yola basvurmus.biz yinede ALLAH a havale edelim. böyle yaparak hiçbir yere ulasamadılar uasmayacaklarda. Allah dürüt namuslu çalısanın işini rast getirsin. saygılarımla Şarköyden Nico |
|
|
|
|
Ekmek yoksa pasta yiyin! - Cucurbita |
|
|