|
Yazar |
Mesaj |
_sahmeran_
|
Konu: Bu ne kadar etik? Perş. Eyl. 10, 2009 11:48 am |
|
|
10 Gün önce Çanakkale Belediye reisliğine aday oldum ve 3 gün önce oy kullanma işlemleri başlatıldı. Şu anda Masatlik ile Ben yarışıyoruz.
Bu 7 günlük sürede ben Çanakkale halkına 3 kez tek tek mesaj attım ve seçim için oy istedim. Ama bugün bu sabah şu an ki belediye reisi Masatlık belediye makamında toplu mesaj atmış kasabalılara.
Sizce bu etik mi?
Yani
Belediyenin Devlet Puanlarını kendi şahsi çıkarlarına kullanarak seçim kampanyasını sürdürmesi
Ne Kadar Doğru?
Yukarıda gördüğünüz ss'te Belediye reisini mesajı var diğer gelen mesajlarda benim tek tek kasabalıya attığım toplu mesajlara gelen cevaplar.
Keşke benimde Devlet Puanlarım olsa yorulmazdım
Şimdi size soruyorum bu ne kadar etik? |
|
|
|
SihiR
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Perş. Eyl. 10, 2009 12:25 pm |
|
|
Çanakkalede olduğumdan dolayı bu mesajı bende aldım
mesajın içeriğinde oy istemekle alakalı bir cümle yok
zaten öyle birşey olsa sabah ilk iş Reise dava açma talebi yapılırdı.
- Alıntı :
Sevgili Canakkale Sakini Biliyorsunuz kasabamiz isyancilar tarafinden envanterinin alinmasiyla kalinmayip her bakimdan butun yollari tikayarak kasabamizin emeklerini hunharca yagmalamislardir. Dikkat ettiyseniz bu duruma kasabalimiz suclanarak birde kilif uydurulmustur. Tanimadiginiz kim oldugunu bilmediginiz kisilere oy verdiniz diye!!! Tabiiki kasabamizdan tanilan sevilen gercek kisilikler aday olmayince bu durum yasanmistir. Gordugum kadariyla artik bir cok arkadaslarimiz kasabadan gitmek istiyor. Bunu yapmayin arkadaslar baska kasabalar daha iyi degildir. Butun Osmanli kasabalarini gezdim biliyorum. Hata uzerine hata yepmayalim. Ben bu kasabada ilk olarak dogdum. Hepiniz beni taniyorsunuz. Baskan oldugum donemlerde savas vardi. Kargasa vardi ama buna ragmen biliyorsunuz kasamizi 15 binlere cikarmistim. Bunun yaninda bir cogunuzun yardimlariyla olsun bagislariyla olsun ne kadar kilic kalkan ve muhimmati ordularimiza hibe ettigimizi o zaman da gereken yerlere yazmistim. Tekrar o eski Canakkale li olalim ve yolumuza devam edelim kimse bizi yildirmasin... Sevgi ve Saygilarimla Canakkale Bld. Reisi Masatlik Emirhanoglu |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Perş. Eyl. 10, 2009 12:43 pm |
|
|
- SihiR demiş ki:
- Çanakkalede olduğumdan dolayı bu mesajı bende aldım
mesajın içeriğinde oy istemekle alakalı bir cümle yok
zaten öyle birşey olsa sabah ilk iş Reise dava açma talebi yapılırdı.
- Alıntı :
Sevgili Canakkale Sakini Biliyorsunuz kasabamiz isyancilar tarafinden envanterinin alinmasiyla kalinmayip her bakimdan butun yollari tikayarak kasabamizin emeklerini hunharca yagmalamislardir. Dikkat ettiyseniz bu duruma kasabalimiz suclanarak birde kilif uydurulmustur. Tanimadiginiz kim oldugunu bilmediginiz kisilere oy verdiniz diye!!! Tabiiki kasabamizdan tanilan sevilen gercek kisilikler aday olmayince bu durum yasanmistir. Gordugum kadariyla artik bir cok arkadaslarimiz kasabadan gitmek istiyor. Bunu yapmayin arkadaslar baska kasabalar daha iyi degildir. Butun Osmanli kasabalarini gezdim biliyorum. Hata uzerine hata yepmayalim. Ben bu kasabada ilk olarak dogdum. Hepiniz beni taniyorsunuz. Baskan oldugum donemlerde savas vardi. Kargasa vardi ama buna ragmen biliyorsunuz kasamizi 15 binlere cikarmistim. Bunun yaninda bir cogunuzun yardimlariyla olsun bagislariyla olsun ne kadar kilic kalkan ve muhimmati ordularimiza hibe ettigimizi o zaman da gereken yerlere yazmistim. Tekrar o eski Canakkale li olalim ve yolumuza devam edelim kimse bizi yildirmasin... Sevgi ve Saygilarimla Canakkale Bld. Reisi Masatlik Emirhanoglu
Seçimin son 2 günü böyle bir mesaj atması ceza almasına yetmez mi? Resmen cümle aralarında oy istiyor kısaca icraatlarını anlatıyor. |
|
|
|
masatlik
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Perş. Eyl. 10, 2009 1:11 pm |
|
|
Bak Sahmeran_tr bey ben seni tanımiyorum. Daha öncede konuştuk ben seni Osman adındaki sahmeran sanmıştım değilim demiştin! Şimdi Bizim kasabamızdaki bazı bilmeyenler aslında sani o sanarak oy verdiler! Halbuki sen bizim kasabada tanınmıyorsun! Seni tanıyan yok peki bu nekadar etiktir!!!
Birde şu var bana önceden reis olduğum için haber verseydin kendini tanıtsaydın inan ki belkide seni desteklerdim.
Ayrıca şunuda unutma kasabamızda Sahmeran isimi yabancı değildir ama sen değilsin bunu kullanman açıkçası beni üzmüştür.
Çünki ismi Osman olan Sahmeran benim kardeşim gibiydi ve ben reislik bayrağını ona teslim etmiştim 2 dönem reisliğini başarı ile tamamladı. Oda malum nedenlerden silindi ve oyundan tamemen uzaklaştı!!!
Mesaj konusuna gelince ben seçim bildirgesinde bile bana oy verin dememişim orayı neden buraya kopyalamıyorsun? Bunun etikliğini sen kendin hesap et ve öyle gel karalama yap!!! |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Perş. Eyl. 10, 2009 1:16 pm |
|
|
yaw multiden silinen sahmeran şu anki sahmeran arkadaşlar karıştırmayın..
Çünkü eskiden bir konuda tartıştım bu forumda ve tartışmadan sonra 1 ay sonra falan multiden silindi ve ara verdi 3 4 ay sonra tekrar başladı forum ismi aynı..
Yani eski multiden silinen tartıştığın sahmeranla şu anki sahmeranın forum ismi aynı olduğununa göre buda aynı kişidir..
|
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Perş. Eyl. 10, 2009 1:25 pm |
|
|
- masatlik demiş ki:
- Bak Sahmeran_tr bey ben seni tanımiyorum.
Daha öncede konuştuk ben seni Osman adındaki sahmeran sanmıştım değilim demiştin! Şimdi Bizim kasabamızdaki bazı bilmeyenler aslında sani o sanarak oy verdiler! Halbuki sen bizim kasabada tanınmıyorsun! Seni tanıyan yok peki bu nekadar etiktir!!!
Birde şu var bana önceden reis olduğum için haber verseydin kendini tanıtsaydın inan ki belkide seni desteklerdim.
Ayrıca şunuda unutma kasabamızda Sahmeran isimi yabancı değildir ama sen değilsin bunu kullanman açıkçası beni üzmüştür.
Çünki ismi Osman olan Sahmeran benim kardeşim gibiydi ve ben reislik bayrağını ona teslim etmiştim 2 dönem reisliğini başarı ile tamamladı. Oda malum nedenlerden silindi ve oyundan tamemen uzaklaştı!!!
Mesaj konusuna gelince ben seçim bildirgesinde bile bana oy verin dememişim orayı neden buraya kopyalamıyorsun? Bunun etikliğini sen kendin hesap et ve öyle gel karalama yap!!!
Çanakkalenin eskileri beni tanıyor. Ki ben bana hangi sahmeransın diye soran herkeze Çanakkalenin eskilerinde Marangoz Sahmeran diye söyleyip anlattım. Ben toplu mesaj attım herkeze sadece 4-5 kişi dedi sen şu eski reis olan sahmeran mısın diye. Bende cevabını verdim.
Mehmet biraz erkek ol erkek! Ben Ne zaman eski reis olan Sahmeranın adıyla gezdim ortalıkta? Meyhanede sor herkeze. Artık herkez kimin hangi Sahmeran olduğunu tanıyor.
Ki ben sana Eski Reis olan Sahmeran olmadığımı ve ondan daha eski bir Çanakkaleli olduğumu söyledim. Çanakkalede ben senden daha eskiyim. Beni tanımayacaklarda kimi tanıyacaklar. |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Perş. Eyl. 10, 2009 1:28 pm |
|
|
- skywalker22 demiş ki:
- yaw multiden silinen sahmeran şu anki sahmeran arkadaşlar karıştırmayın..
Çünkü eskiden bir konuda tartıştım bu forumda ve tartışmadan sonra 1 ay sonra falan multiden silindi ve ara verdi 3 4 ay sonra tekrar başladı forum ismi aynı..
Yani eski multiden silinen tartıştığın sahmeranla şu anki sahmeranın forum ismi aynı olduğununa göre buda aynı kişidir..
Ben seni tanıyalı zaten 1 ay oldu veya olmadı. Bundan önce ki forum hesabım 'Sahmeran' dı onun silinme sebebide seninle tartışmam değil Totalwar ve Banuyla tartışmamdı ki o tartışmada en az 1 sene üzerinden geçti.
Multiden silindiğim felanda yok. Ki bu oyunu hiç bıraktığımda yok. Forumda aktif olmadığım günler silindiğim anlamına mı geliyor?
Seninle tartıştım ve ceza almadım. Benim oyundan silindiğim günlerde sen Rk nedir bilmiyordun. Görmediğin yaşamadığın günler hakkında da ileri geri konuşma! |
|
|
|
Atatürkçü Maraz
KFC Grafiker
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Perş. Eyl. 10, 2009 2:10 pm |
|
|
Mesaj İçeriğini Şikayet Et. |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Perş. Eyl. 10, 2009 5:27 pm |
|
|
- _sahmeran_ demiş ki:
- skywalker22 demiş ki:
Ben seni tanıyalı zaten 1 ay oldu veya olmadı. Bundan önce ki forum hesabım 'Sahmeran' dı onun silinme sebebide seninle tartışmam değil Totalwar ve Banuyla tartışmamdı ki o tartışmada en az 1 sene üzerinden geçti.
Multiden silindiğim felanda yok. Ki bu oyunu hiç bıraktığımda yok. Forumda aktif olmadığım günler silindiğim anlamına mı geliyor?
Seninle tartıştım ve ceza almadım. Benim oyundan silindiğim günlerde sen Rk nedir bilmiyordun. Görmediğin yaşamadığın günler hakkında da ileri geri konuşma! Ya Allah kahretsin keşkede bu türlü yazmasaydım dedim içimden ama o aklın gene anlamak istediği gibi anladı
Bak benle tartıştın diye multiden silinmen gibi saçmalık olurmu ben sadece orda benle tartışırken forum isimlerini kastettim yoksa benle tartıştın diye silindin gibi bir kelime kullanmadım çok ama çok ilerizekalı kardeşim
Tekrar sölüyorum forum isimleriniz aynı ve şu anda oyun oynuyosun ama bana sökmez arkadaş , sen multiden silindin veyahut multiden silinen o oyuncunun bu forumdaki hesabını kullanıyosun başka alternatif yok...Hangisi ? |
|
|
|
Sefalet
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Perş. Eyl. 10, 2009 6:07 pm |
|
|
benim bildiğim iletişim puanı mevcutken halka haftada 1 kez toplu mesaj atılabilmekte hem yeni reisin mesaj hakkı gasp edilmiş hem de masatlikin gider ayak böyle birşey yapması ve icraatlarını övmesi ne kadar doğrudur bu olayı yüce karesi kadısına teslim edeceğim |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Perş. Eyl. 10, 2009 11:23 pm |
|
|
İstersen insan hakları mahkemesine git Kanunlara göre eğer belediye reisi görevini ve görevinin verdiği imkanları kendi çıkarları için kullanırsa görevi suistimalden yargılanır.Atılan mesajda kişi kendisi için birşey istememiş.Ha eğer alttan alta istemiş olsaydı bile kadı mesajı kafasına göre yorumlayıp ceza veremezdi.Bu mesajın kanunlarca suç sayılabilmesi için kanunlara düşünce suçuna benzer bir madde eklenmeli |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Perş. Eyl. 10, 2009 11:27 pm |
|
|
- skywalker22 demiş ki:
- _sahmeran_ demiş ki:
- skywalker22 demiş ki:
Seninle tartıştım ve ceza almadım. Benim oyundan silindiğim günlerde sen Rk nedir bilmiyordun. Görmediğin yaşamadığın günler hakkında da ileri geri konuşma! Ya Allah kahretsin keşkede bu türlü yazmasaydım dedim içimden ama o aklın gene anlamak istediği gibi anladı
Bak benle tartıştın diye multiden silinmen gibi saçmalık olurmu ben sadece orda benle tartışırken forum isimlerini kastettim yoksa benle tartıştın diye silindin gibi bir kelime kullanmadım çok ama çok ilerizekalı kardeşim
Tekrar sölüyorum forum isimleriniz aynı ve şu anda oyun oynuyosun ama bana sökmez arkadaş , sen multiden silindin veyahut multiden silinen o oyuncunun bu forumdaki hesabını kullanıyosun başka alternatif yok...Hangisi ? Tartışmalar sonucu silinme olayı pek çok kez görüldü bugüne kadar. Ben senle tartışırken hakaret etseydim küfür etseydim önce uzaklaştırma alır sonra tekrarlarsam bu olayıda silinebilriim.
Bu forumda ki diğer Sahmeran Çanakkalenin eski belediye reisi olan Sahmeran. Bi ara oyunu bıraktı mı silindi mi bişey oldu bende ne olduğunu bilmiyorum araştırmadım da zaten. Oyundan silinince yeni hesap açtı sanırım Saruhanda.
Senin multiden silindi dediğin kişide sanırım bu olsa gerek. Gerçi silinmesinin sebebini bilmiyorum günahını almayayım. |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Perş. Eyl. 10, 2009 11:27 pm |
|
|
- turkscihad demiş ki:
- İstersen insan hakları mahkemesine git Kanunlara göre eğer belediye reisi görevini ve görevinin verdiği imkanları kendi çıkarları için kullanırsa görevi suistimalden yargılanır.Atılan mesajda kişi kendisi için birşey istememiş.Ha eğer alttan alta istemiş olsaydı bile kadı mesajı kafasına göre yorumlayıp ceza veremezdi.Bu mesajın kanunlarca suç sayılabilmesi için kanunlara düşünce suçuna benzer bir madde eklenmeli
Herşeyi bilen adam geldi !
Sonumuz hayrolsun... |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Perş. Eyl. 10, 2009 11:42 pm |
|
|
- _sahmeran_ demiş ki:
- turkscihad demiş ki:
- İstersen insan hakları mahkemesine git Kanunlara göre eğer belediye reisi görevini ve görevinin verdiği imkanları kendi çıkarları için kullanırsa görevi suistimalden yargılanır.Atılan mesajda kişi kendisi için birşey istememiş.Ha eğer alttan alta istemiş olsaydı bile kadı mesajı kafasına göre yorumlayıp ceza veremezdi.Bu mesajın kanunlarca suç sayılabilmesi için kanunlara düşünce suçuna benzer bir madde eklenmeli
Herşeyi bilen adam geldi !
Sonumuz hayrolsun... Kanunlarda zaten yetkili makamını kendi çıkarları için kullanamaz maddesi olsa gerek.
Şahmeranın bahsettiği de yukarıda yazdığımdır.
Lafı oraya buraya çekeceksek,Türkçe herşeye ama herşeye açık bir dildir.Dikkat etmek lazım.. |
|
|
|
Sefalet
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Perş. Eyl. 10, 2009 11:44 pm |
|
|
|
|
|
|
masatlik
|
|
|
|
masatlik
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Cuma Eyl. 11, 2009 5:10 am |
|
|
- _sahmeran_ demiş ki:
- masatlik demiş ki:
- Bak Sahmeran_tr bey ben seni tanımiyorum.
Daha öncede konuştuk ben seni Osman adındaki sahmeran sanmıştım değilim demiştin! Şimdi Bizim kasabamızdaki bazı bilmeyenler aslında seni o sanarak oy verdiler! Halbuki sen bizim kasabada tanınmıyorsun! Seni tanıyan yok peki bu nekadar etiktir!!!
Mesaj konusuna gelince ben seçim bildirgesinde bile bana oy verin dememişim orayı neden buraya kopyalamıyorsun? Bunun etikliğini sen kendin hesap et ve öyle gel karalama yap!!!
Çanakkalenin eskileri beni tanıyor. Ki ben bana hangi sahmeransın diye soran herkeze Çanakkalenin eskilerinde Marangoz Sahmeran diye söyleyip anlattım. Ben toplu mesaj attım herkeze sadece 4-5 kişi dedi sen şu eski reis olan sahmeran mısın diye. Bende cevabını verdim.
Mehmet biraz erkek ol erkek! Ben Ne zaman eski reis olan Sahmeranın adıyla gezdim ortalıkta? Meyhanede sor herkeze. Artık herkez kimin hangi Sahmeran olduğunu tanıyor.
Ki ben sana Eski Reis olan Sahmeran olmadığımı ve ondan daha eski bir Çanakkaleli olduğumu söyledim. Çanakkalede ben senden daha eskiyim. Beni tanımayacaklarda kimi tanıyacaklar. EĞER YEŞİLLE YAZILAN YERİ OKUYUP İYİ YORUM YAPARSAN NE DEMEK İSDEDİĞİMİ ANLARSIN DAHA DÜN MEYHANEDE SORAN OLDU HERZAMAN BANA SORUYORLAR ÇÜNKİ BİLMİYORLAR İSİM AYNI OLUNCA TABİİDİRKİ BİR KISIM ARKADAŞLARIMIZ SORMA GEREGİ BİLE DUYMAZ NE DEMEK YANİ ACABA ERKEK OLMASI GEREKEN KİŞİ KİMDİR BİRAZ KENDİNİ KONTROL ETSEN İYİ OLUR |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Cuma Eyl. 11, 2009 11:31 am |
|
|
Ben sana dün meyhanede de söyledim ama kavrayamadın sanırım. Dün meyhaneye 3 kişi girdi 3'üne de sorduk. Osman mı dediler bana?
Benim tanınmak gibi bir endişem yok. Ama senin koltuk endişen oluştu ki seçimin ilk gününde %52 alınca Belediye panosundan üstü kapalı iftira attın.
Seçimin 3. gününde halka uyarı mı yapılır?
Dün oyun %47 idi şimdi %53 oldu. Hiç mi bu uyarı mesajının etkisi yok?
Son bir haftada kasabamız 203 kişiden 222 kişiye yükselmiş demişin. Önemli olan bu 19 kişiden kaç kişi seviye 1 oldu. Ben 12 gündür kasaba bilgilerinden halkı kontrol ediyorum. Ve 6-7 kişiyi yakaladım. Ama senin gibi seçim kampanyama multi yapılıyor diye yazmadım.
Her işte bir hayır var sözüne daima inanırım. Benim kaybedip senin kazanmanda da bir hayır var biliyorum. Ama kaybeden sen olsaydın bu cümleyi kurarmıydın işte onu bilmiyorum |
|
|
|
masatlik
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Cuma Eyl. 11, 2009 2:35 pm |
|
|
Bir kasabaya 19 kişi multi yapmak demek yaklaşık 665 kişi multi yapamak demektir çünki hangi kasabaya düşecek hesabı vardır. Ben multi yapıldı nasıl derim öyle bişi dememişim ki!!! Yorum yapılmasını istemişim bu iyi yöndede olabilir... Mesela kasabamız düzeliyor diye kasabamıza göç olmuştur. Veya kasabamıza bu son hafta içinde dahada çok göç olmuştur nedeni ne olursa olsun seçim içinde düşünülebilir. Aday olan yanlız biz değiliz başkalarıda var onları sevenlerde kasabamıza gelmiştir belki beni sevenlerde vardır bunların içinde bellimi yani herkes nasıl isterse öyle yapar kimi tutabiliriz. Ama bir aday reis olacak diye 665 kişi muti basmaz bunu kimse yapmaz bende bunu demek için o cümleyi kurmadım... Sadece neden bu hafta bukadar yükseldi dikkatimi çekti duyarlı olalım tekrar bir soygun mu var kimler gelmiş incelesinler baksınlar diye yazdım birşeyler oluyorsa haberim olsun diye yazdım neler oluyor herkes uyanık olsun diye yazdım dikkatlerini çekmek için yazdım herşeye ben yetişemem bana yardımcı olsunlar diye yazdım. Nitekim haberim olmuştur. Neler olduğundan da habarim var...
Ben divan seçimlerinde bile kasabaları gezerken bize oy verin gibi bir kelime kullanmıyordum bu benim hoşuma gitmez ise başkalrıda hoşlanmayabilir. İnan oyunuzu bana verin diyemem hiç kimseyi zorlayamam sadece gerçekleri söylerim halk yorumu kendi yapsın hiç bir şekilde yönlendirme yapamam bu doğru değil. Kimseye zorlama yapamazsınız yaparsanız kaybedersiniz. Benim kızmamın nedenini çok iyi biliyorsunuzdur. Yoksa oy kaygısı veya koltuk davası değil hiç bir şekilde başkan olayım sevdalısı olmadım bunu ençok bilenlerde yine kasabalı halkımızdır ben geçen defa bayrağı teslim ederken aday olsaydım %99 oy alırdım kanısındayım. Tabiiki ben aday olacam sn. başkan deyipte benden izin alacak değilsin ama centilmenlik gereği sorulabilir ben kasabada bir şeylerin değişmesini istiyorum bunun en başında gelen şey ise aile ortamı sağlamaktır... Bunu geçen defa başarmıştım devamını istemek hakkımdır sanıyorum... |
|
|
|
mturkkan
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Cuma Eyl. 11, 2009 10:19 pm |
|
|
- skywalker22 demiş ki:
Forum ismi sahmeran degildi osman ın karıştırmayalım lutfen |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? C.tesi Eyl. 12, 2009 9:00 am |
|
|
yaw neydi peki benmi yanlış hatırlamıyorum mturrkan hocam sen söle..
Anlamıyorum neyse kapatın fazla uzadı.. |
|
|
|
Luiss
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? C.tesi Eyl. 12, 2009 2:59 pm |
|
|
Seçimi masatlik kazanmıştır! |
|
|
|
mturkkan
|
Konu: Geri: Bu ne kadar etik? Paz Eyl. 13, 2009 12:37 am |
|
|
- skywalker22 demiş ki:
- yaw neydi peki benmi yanlış hatırlamıyorum mturrkan hocam sen söle..
Anlamıyorum neyse kapatın fazla uzadı.. sahmern di burdaki ismi |
|
|
|
|