|
Kırklareli'n deki Yuksek Vergi |
|
|
Yazar |
Mesaj |
Valandil
|
Konu: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Paz Ara. 13, 2009 10:16 am |
|
|
- Alıntı :
Vergi | Miktar | Toprak vergileri üzerine Mısır | 30,00 | Toprak vergileri üzerine Mısır | 30,00 | Toprak vergileri üzerine Fırıncı | 30,00 | | Tutar | 90,00 Akçe |
En azından belediye reisi herkese açıklayıcı bir msj atsaydı daha şık olurdu diye düşünüyorum...
Tamam benim için çok sorun değil ama...
s2'den başlayan herkese büyük darbedir bu kadar yüksek vergi alınması...
En son Valandil tarafından Paz Ara. 13, 2009 7:17 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
_Adiyos_
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Paz Ara. 13, 2009 2:56 pm |
|
|
Hmm .. |
|
|
|
No62NoExit
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Paz Ara. 13, 2009 5:46 pm |
|
|
Doğal vergi. kasaların durumu berbat.. |
|
|
|
Sefalet
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Paz Ara. 13, 2009 5:55 pm |
|
|
vergi ödemekle ölmessin biz bergamada 50 akçe vergi koyduk çok muntazam oldu |
|
|
|
caffar2
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Ptsi Ara. 14, 2009 9:41 pm |
|
|
ancak bu vergi gerçekten yüksek bir rakam. bencede düşürülmeli. |
|
|
|
No62NoExit
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Ptsi Ara. 14, 2009 9:49 pm |
|
|
Caffar düşürülmeli diyorsun ama hangi mantıkla? Eyalet %75ine el koyuyor vergilerin. Belediyelerin panayır kapandığı için geliri kalmadı. yani belediyenin kişi 2 tarlası 1 atolyesi olan 1 kişiden alacağı 22,5 akçe mi çok? |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Ptsi Ara. 14, 2009 11:28 pm |
|
|
bence verginin miktarida önemli degil bugüne kadar herkes eyaletin veresiye kasasi sayesinde hic vergi ödemiyordu cok nadiren vergi görüyorduk halbuki vergi her vatandasin devlete vermesi gereken borctur simdiye kadar vergi alinsaydi her eyaletin kasasi +100000 olurdu ve bukadar yüksek vergilerle karsilasmazdik su anki durumlara göre uygun rakamlar hatta düsük bile |
|
|
|
No62NoExit
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Ptsi Ara. 14, 2009 11:43 pm |
|
|
aynen ailedaşım benim bildiğim vergiler her aylık olur kdv ötv felan fırtzırt:) ama nedense rkda ben 40 yılda 1 vergi gördüm |
|
|
|
Valandil
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Salı Ara. 15, 2009 4:05 am |
|
|
Bazı arkadaşlarımız heyecandan ne demek istediğimi anlamamış sanırım...
Benim problemim vergi değil bunu hâla anlamamış insanlar olması ne garip...
Benim problemim böyle bir vergi alınacaksa insanlara önceden haber verilmemiş olması...
İnsanların buna göre kendini ayarlama şansının olmaması...
Belki bir gün önce haftalık yiyeceğini aldı bu vergiyi ödeyecek biri, hadi onu geçtim belki bi kıyafet aldı vs vs ve parasını haftalık olarak ayarlayıp sıfırladı...
Ne yapıcak şimdi o kişiler?
Benim demek istediğim buydu... |
|
|
|
No62NoExit
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Salı Ara. 15, 2009 7:01 pm |
|
|
O belediye reisinizin ayıbı veya kusuru denilebilir. Ayrıca ben ilk yorumumu yazdığımda ilk mesajınız o şekilde değildi. Daha sonradan 2. yorumumu yaparken malesef ilk mesajınıza dikkat etmedim. O yüzden bu benim anlama gıtlığım değil sizin değişmeden önceki ilk mesajınızdaki anlatamama sorununuz
Ayrıca forumları takip etseydiniz ve gündemden az da olsa haberdar olsaydınız vergilerden haberiniz olurdu. Ki ettiğinizi düşünüyorum mesaj sayınızın 1683 olmasından dolayı.
Belediye panosuna büyük ihtimalle daha önceden yazmıştır reisiniz fakat yazmadıysa tepkinizi gösterirsiniz.
Ayrıca başlığınızı da değiştirin ki tam olsun
Kırklareli'nde ki habersiz vergi felan |
|
|
|
Valandil
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Çarş. Ara. 16, 2009 12:00 am |
|
|
Sayın No62NoExit ;
Açıkcası kim olduğunuz hakkında bir fikrim yok ama çokta önemli değil bu...
Asıl konu şu...
- Alıntı :
- O yüzden bu benim anlama gıtlığım değil sizin değişmeden önceki ilk mesajınızdaki anlatamama sorununuz
Ben msjın sadece başlığını editledim...
Yani sizin dediğiniz gibi msjın içeriğiyle oynamadım...
Başka bir açıklama yapma gereksinimi duymuyorum, çünkü nasılsa beni anlamanız olanaksız... |
|
|
|
No62NoExit
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Çarş. Ara. 16, 2009 12:49 am |
|
|
Malesef Valandil ben mesajın tam olarak ne yazdığını hatırlamıyorum fakat içeriği hatırlıyorum. Sen mesajını editlemeden önce Valandil 2 kişi yorum yapmış Neden mesajın bu haldeyse alakasız yorum yapalım ki.
Ayrıca sana biraz kendimden bilgi vereyim Yetkinforum moderatörüyüm. Bu sitede yetkinforumdan kuruldu. Yani anlayacağın yetkinforumun her birşeyini bilirim. Konuda başlığı değiştirseniz - Alıntı :
- En son Valandil tarafından Paz Ara. 13, 2009 6:17 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
bunun gibi bir yazı çıkmaz mesajın içeriğini de değiştirmeniz gerekmektedir bu yazının çıkması için. Beni yalanlıyabilirsiniz; Fakat size Denemenizi tavsiye ederim Göreceksiniz haklı olduğumu. Mod olduğum konusunda inanmayabilirsiniz. Fakat http://destek.yetkin-forum.com/ (Resmi yetkinforum destek forumudur) a girip benim profilimi inceleyebilirsiniz. Orada ki nickim de No62 Yani bu dediğinizi yetkinforumdan anlamayan birinse söyleseydiniz inanabilirdi fakat ben malesef bu ucuz oyununuza kanmadım. Neden bir konu açıp tepki aldığınızda mesajı editler ve tepki gösterenleri yalancı çıkarmaya çalışırsın, gayen ne anlamış değilim.
Neyse arkadaş sana güzel saatler. Tekrar söylüyorum eğer reisiniz haber vermediyse panoya yazmadıysa bu onun ayıbı fakat 30 akçe konusunda gayet haklı. |
|
|
|
Valandil
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Çarş. Ara. 16, 2009 1:37 am |
|
|
Benim sizi tanımamam gayet normal...
Ama ufak bir problem sizin beni tanımayıp burda ilginç yorumlarda bulunuyor olmanız...
Birincisi şu oyunda benden daha eski sadece 2-3 oyuncu vardı Türk olarak onlardan da dönmez ve tekin zaten oyunla ilgiyi alakayı kesti ki bizlerin oyunu bildiği zamanlarda ne Türkçe oyun vardı ne de Osmanlı...
İkincisi siz yetkinforumda ne sıfattasınız beni ilgilendirmiyor ama bu forumu kuran insan, bu forumun bütün tanıtımlarını vs ilk başlatan, fikri ortaya atan ve forumu açan insan benim zaten...
Üçüncü ve son olarak...
Eğer msjımın içeriğini tepki var diye editlemek gibi saçma sapan bir hareket yapıcak olsam, bunu böyle ulu orta yapmam admin hesabımla hallederim...
Ki hayatım boyunca dediklerimin hep arkasında durdum ve asla böyle bir harekette bulunmadım zaten bunu beni tanıyanlar biliyor...
Neyse beni tanımadığınız ve etrafınızda ki herhangi bir tip sandığınız için kafadan bu tarz yorumlarda bulunmanız normaldir fazla abartmaya gerek yok...
Son olarak meslek sahibi ve 2 tarlası olan herkesden habersiz 90 akçe alınması hiçte mantıklı değildir... |
|
|
|
No62NoExit
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Çarş. Ara. 16, 2009 1:32 pm |
|
|
Aynen sana son şıkkında katılıyorum. Kesinlikle habersizse yanlış. Ben vergi toplamadan 1 hafta önce duyurdum halkıma 5 gün sonra toplayacağım 10 ar akçe :/ sizde haklısınız. Reisinizin görüşünü almak gerek.
Ayrıca ilk mesajınızda yanılıyor olabilirim. Ahınızı aldıysam üzgünüm |
|
|
|
Valandil
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Çarş. Ara. 16, 2009 11:38 pm |
|
|
Orta bir yol bulabilmemize sevindim...
İyi günler... |
|
|
|
Yamatoo
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Paz Ara. 20, 2009 12:45 pm |
|
|
- Valandil demiş ki:
- Orta bir yol bulabilmemize sevindim...
İyi günler... Saatli bomba patlamaya hazır |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Paz Ara. 20, 2009 1:49 pm |
|
|
- Valandil demiş ki:
İkincisi siz yetkinforumda ne sıfattasınız beni ilgilendirmiyor ama bu forumu kuran insan, bu forumun bütün tanıtımlarını vs ilk başlatan, fikri ortaya atan ve forumu açan insan benim zaten...
Eğer msjımın içeriğini tepki var diye editlemek gibi saçma sapan bir hareket yapıcak olsam, bunu böyle ulu orta yapmam admin hesabımla hallederim...
Olaya ne güselde son noktayı koyuyosun üstad yaw Ayakta alkışlıyorum |
|
|
|
caffar2
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Paz Ara. 20, 2009 3:23 pm |
|
|
- No62NoExit demiş ki:
- Caffar düşürülmeli diyorsun ama hangi mantıkla?
Eyalet %75ine el koyuyor vergilerin. Belediyelerin panayır kapandığı için geliri kalmadı. yani belediyenin kişi 2 tarlası 1 atolyesi olan 1 kişiden alacağı 22,5 akçe mi çok? kardeş tamam ben açıklananlara göre yorum yaptım herşeyiyle açıklansa elbette farklı bir yorum yapardım... |
|
|
|
_Adiyos_
|
Konu: Geri: Kırklareli'n deki Yuksek Vergi Ptsi Ara. 21, 2009 7:23 pm |
|
|
Ne desemki şimdi eeeeeee eeeoo |
|
|
|