Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

TEMİZLE ZEUS!

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
lyssaaurora

lyssaaurora

TEMİZLE ZEUS! - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: TEMİZLE ZEUS! TEMİZLE ZEUS! - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Tem. 15, 2008 10:35 pm

herkes sakin olabilirmi Smile
fmc

fmc

MesajKonu: Geri: TEMİZLE ZEUS! TEMİZLE ZEUS! - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Tem. 15, 2008 10:38 pm

ben olamam. osmanlıca bülent ersoy ağzıyla biri konuşuyorsa ve OKUDUĞUNUZU ANLAYIN diyorsa ben olamam...
Cevrimpici

Cevrimpici

MesajKonu: Geri: TEMİZLE ZEUS! TEMİZLE ZEUS! - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Tem. 15, 2008 10:58 pm

Burada hiç kimse birilerine saygısızca kıtap okuyun biraz diye nasihatta bulunamaz öfkemiz bu yuzden...
Admin
Tristan
Tristan
Admin

MesajKonu: Geri: TEMİZLE ZEUS! TEMİZLE ZEUS! - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Tem. 15, 2008 11:48 pm

Lütfen sakin olalım Madde 16'ya uyalım Exclamation
Exelance

Exelance

MesajKonu: Geri: TEMİZLE ZEUS! TEMİZLE ZEUS! - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 1:49 am

fmc demiş ki:
ihtiyar96ya kimse yargısız infaz yaptı diyemez. aklınıza mukayyet olun hadiselerde geçirilen bir 35 akçe görünüyor. soru sormak hakkı. bu soruyu daha sert soranlarda olurdu ve tartışma giderek büyüyebilebilirdi. ama ihtiyar96 seviyesini koruyarak bir suçlama yapmış. HAKLI OLARAK VE DELİLLERE DAYALI YAPTIĞI BU SUÇLAMAYI TEMİZE ÇIKARMAK ZEUS62'nin görevidir. 3. kişilere kahvaltı önerilenbilinir.

kimse ihtiyar96'ya böyle bir konuyu SORGULADIĞI için YAZIKLAR OLSUN diyemez...

nitekim ihtiyar96 3. tekil şahısların açıklamalarını kabul edip konuyu kapamaya çalışmıştır.

ayrıca konu kimin kaç akçeye tenessül(tenezzül) edip etmeyeceğide değildir. bende reisken belediyeye 800 akçelik balık verdim. kilitlenmesin otomatik alımlar diye 1 hafta sonra balıkları geri sattım. bunda yanlış bişey yok aksine doğrudur bu görevdir.

ama pazardan aldığım bir malı belediyeye fazla paraya satmadım.

zeus62'den kendini aklayacak delilleri bekliyorum saygılarımla

Madem dersimiz Türkçe buyrun:

infaz değil yürütüm
mukayyet değil Bağlı olan, bağlanmış
hadise değil olay
delil değil kanıt
tenezzül değil bir durumu kabul etme

Türkçeye gecmis bir veciz vardır burası için uygundur yanılmıyorsam İstiklal marsı yazarımız Mehmet Akif ın bır sozuydu "DINIME IDHAL EDEN BARI MUSELMAN OLSA"yani TÜRKÇESİ: "Dinime söven müslüman olsa"

Yanlıs anlasılmasın ben yazdıklarının hepsını anladım bende bı sorun yok...Ancak bir Türk gencinin ATAsının konustugu dilden bilinmesi muhtemel kelimeleri bilmemesi sasırtıcı(bana göre)

tecelli ( duymussundur adalet tecelli etti denir)
aşikar (bu kelimeyi büyük ihtimal duymussundur yani cok kullanılır kitaplarda felan çok gecer)
objektif (katılıyorum gercekten yanlıs kullanmısım ingilizce bir kelime ve yabancı dil gerektiriyor)
telkin (bu kelımeyı buradan http://www.atam.gov.tr/ ogrendım umarım bulent ersoy benzetmesıne pısman olmussundur)
beyhude (nutukta bol bol geçiyor okuduysan bilirsin)

Benım kullandıgım objektif kelimesi dısındakı kelımeler her Türk gencinin okuması gereken Nutukta gecmektedır ve oradan ogrendıgım kelımelerdır bulent ersoy da kımmıs Evil or Very Mad

Evettt kullanılan kelimelerin anlasılabılırlıgı uzerıne cevabımı verdıkten sonra sıra yaptıgım saygısızlıga terbıyesızlıge ahlaksızlıga gecıyorum...

ganimedes demiş ki:
not:kitap okunması tavsiye edilir.

yazdıgım not burada!!!bu 4 kelımenın hangısı saygısızlık içeriyor anlamıs degılım emır cumlesı de degıl genel bir ifadedir herkes bunu her yerde soyleyebılır saygısızlık kısmını anlayamadım
Hani su var burada kımse kımseye bir sey oneremez tavsıye edemez bu kımsenın haddı degıl gıbı bır mantık yurutuluyorsa benden once konusulması gereken baska bir soz var:

fmc demiş ki:
3. kişilere kahvaltı önerilenebilinir.

buda öneri ben dıyor muyum kı kahvaltı yapıp yapmayacagıma sen karar veremezsın hayır demıyorum tavsıye etmıs uyarım uymam o benım bılecegım birşey benı tavsıyemde bunun gıbı ısteyen yapar ıstemeyen yapmaz..

fmc demiş ki:
devammm. marş marş.

ayrıca saygı konusunda eksıkler arancaksa bence bu alıtıda birşey cıkabılır.

yine uzattım ama elımde degıl cevap vermek hosuma gıdıyor bu topic(fmc de topic diyor Türkçe değil diye kızmayın)alt sıralara düşmez.
fmc

fmc

MesajKonu: Geri: TEMİZLE ZEUS! TEMİZLE ZEUS! - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 11:41 am

tek bir ayrıma dikkat etmeden yukarıdaki yorumu yapmışsın. Eski dil. Alma değil elma, kardaş değil kardeş gibi ufak farklılıklar vardır.

daha güzel bir örnek vermek gerekirse;
Alıntı :
Ey Büyük Ata,
Varlığımızın en kutsal temeli olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyetinin sonsuz bekçisiyiz. Bu karar, değişmez irademizin ilk ve son anlatımıdır. Gelecektede, hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndürmeyecektir. Bizler, bütün hızımızı senden, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez inanç ateşinden alıyoruz. Senin kurduğun güçlü temeller üzerinde attığımız her adım sağlam, yaptığımız her atılım bilinçlidir. En kıymetli emanetimiz olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti, varlığımızın esası olarak, eğilmez başların, bükülmez kolların, yenilmez Türk evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir. İstiklâl ve Cumhuriyetimize kastedecek düşmanlar, en modern silahlarla donanmış olarak, en kuvvetli ordularla üzerimize saldırsalar da, ulusal birliğimizi ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile sarsamayacaktır. Çünkü, bu aziz vatanın toprakları üzerinde yetişen azimli ve inançlı Türk gençliği, dökülen temiz kanların ve Cumhuriyet devrimlerimizin aydın ürünleridir. Vatanın ve milletin selameti için her zorluğa iman dolu göğsümüzü germek, gerçek amacımızı olacaktır.
Ey Türk'ün büyük Ata'sı !
İstiklâl ve Cumhuriyetimizi korumak gerektiği zaman, içinde bulunacağımız durumlar ve şartlar ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak, bütün engelleri aşıp her güçlüğü yenmek azmindeyiz.
Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize, namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk ulusuna adarız.

Saygılarımla.

Topic demekte benim hoşuma gidiyor Smile
zeus62

zeus62

MesajKonu: Geri: TEMİZLE ZEUS! TEMİZLE ZEUS! - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 4:25 pm

Başlık konu dışına çıkmıştır. Kilitlenmesini rica ediyorum
Admin
Tristan
Tristan
Admin

MesajKonu: Geri: TEMİZLE ZEUS! TEMİZLE ZEUS! - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Tem. 16, 2008 4:41 pm

zeus62 demiş ki:
Başlık konu dışına çıkmıştır. Kilitlenmesini rica ediyorum

TEMİZLE ZEUS!

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
3 sayfadaki 3 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3