Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Ekmek

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
totalwar

totalwar

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 7:48 pm

ben de döverim .. günlerce eyalete kör balta dövdüm bıcka yaptım.. balta da yaparım .. gecenlerde bir kör balta buldum pazarda zararına aldım eyalete dövüp sattım.. gene bulsam gene yaparım yeterki su odun işine bi cözüm bulunsun..
e.altnr

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 8:20 pm

demirciler balta yapsın millette biraz cebini değilde osmanlıyı dusunsun odun kesmeye baslasın.Geliboludan kesana gidiyorum odun kesmek için sofrada benımde tuzum bulunsun dıye yoksa daha karlı meyvede toplayabılırım balıkta tutabilirim herkes biraz fedakarlık yapmalı bence.
Cevrimpici

Cevrimpici

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 8:24 pm

Keşanda kişisel baltayla kesim yapılmıyormuş diye bişi duydum ne kadar doğru bilmiyorum.Belediyeden kiralaman gerekiyormuş baltayı sanırım...
sawron

sawron

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 8:27 pm

Odun kesmek için belediyeden balta almanız şart. Kişiler kayık ve merdiven gibi balta kullanamaz.
e.altnr

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 8:31 pm

herhalde kendı baltamla kesmıyecem cunku baltam yok Very Happy ve kısısel baltayla kesım yapılamıyormus cok kez denenmıs oyle duydum.

beledıyenın kılerden nasıplenecez.

Körelmesine mutluluk oranı etki ediyormu bilen varmı?
eskisehirli

eskisehirli

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 8:35 pm

mutsuz iken balta sallarsan körelme diil kırılma şansı artıo
okaytap

okaytap

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 8:46 pm

Odun sorunu bellidir bunun yanında çözümüde bellidir herkez dile getirmekte zaten ancak bir iki kişinin iradesiye iş çözülmez.
Bu işe öncülük yapacak biri çıkmalıdır (şahsen çok istiyorum öncülük yapmayı ancak bir iki gün içinde işim çıkma ihtimali var çalışmalar yarım kalır) korkusuyla işin altına girememkteyim ancak öcülük yapacak kişi çıkarsa hertürlü yardımı sağlamak isterim.

Benim önerilerim;

1)Bu Balta sorununu ortadan kaldırasıya kadar bir komisyon kurulması.
2)Her kasabadaki balta sayısını belirli bir seviyeye çıkarmak (15-20) çivarı
3)Baltaların imalat masraflarının Divan,Orman kasabaları ve Diğer kasabalar arasında paylaşılması
4) Kasabalar arası kasabaların özel üretimindeki ürünlerin takas oranlarının yeniden düzenlenmesi

vs. vs. gibi konuları herkez dile getirmekte bende dile getiriyorum şimdi bu işe öncülük edecek arkadaşlarımız gerekli
Valandil

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 8:59 pm

Ben oduna tavan fiyat gelsin diyorum ama nedense kabul edilmiyor...

Zor düzelir bu insanların zihniyeti...

Adamın yazdığı msja bakın...

https://kralliklar.all-up.com/kyrklareli-f6/pazardan-odunlaryn-yok-olmasy-t1062.htm#20986

Sovalye demiş ki:
Bende odun topluyorum. Cogunu 5 - 5.30 arası fiyata aldım. Şuan 27 odunum var. bende en son geçen hafta alabildim buldukça alıyorum. 6 akçeden az olanları. İyi kar var odunda eheh.

Sovalye demiş ki:
Valla çok iyi kar getiriyo tavsiye ederim yani. Bu aralar 7 akçelik odunlarıda alıyorum sızlerde alın odun fıyatları daha artacak cok fazla kar olacak

Sovalye demiş ki:
Yoo nasıl ne halta yarıyor. 5 akçeye alıyorum balık meyve kasabalarında 10 akçeye satıyorum %100 kar Very Happy Sizlerede tavsıye ederim. Ben hergun 5 tane alıyorum en az. bence sizde girin bu işe

...

Oduna tavan fiyat gelmesin diyenler...

Baltalardan zarar edip yerine yenilerini koyamıyoruz odun karaborsa oldu ticaret oranlarını düzeltelim dediğimde ağzına geleni söyleyenler...

Buyrun görün icraatınızı...

Hadi engelleyin bakalım bu zihniyetteki insanları bu kadar az balta varken ve odun karaborsaya düşmüşken...

Nasıl engelleyeceksiniz çok merak ediyorum...
Valandil

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 9:03 pm

Sevgili okaytap ;

Söylediklerine aynen katılıyorum Aklın yolu bir sonuçta...

Lâkin o dediklerini zaten aylardır divanda bas bas bağırıyorum...

Ama dinleyen kim...
e.altnr

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 9:10 pm

valandil oduna tavan fıyat konusu mantıklı ama gercekten odunla iş yapan insanlar 10 akçeye filan odun almıyor seviye 0 bilmeden 1 ler alıyor arada.

Tek yol baltayı cogaltmak bu konuda dıvanda gorusulmeli bence

görüşülmeli demiştim, valandil görüşmüyorlar demiş bilmem bu dıvan bunun altından kalkamazsa kendilerini gelibolu gölüne atsınlar ayaklarına beton bağlayıp daha başka ne denir ki
Valandil

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 9:14 pm

Ne olursa olsun sonuçta burada biz önlem alana kadar rant olucak...

Ve bunu kullanmaya devam edecekler tüccarım adı altında...

Ben bugüne kadar bu rantı yok etmek için çabaladım ama sonuç çıkmadı...

Bakalım halk tepki gösterince belki sonuç alırız...
liseli

liseli

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 9:31 pm

evet inşallah ama bir an önce bu iş yürürlüğe girmeli hemen uygulanmalı
Cevrimpici

Cevrimpici

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 9:50 pm

Halk tepki gösteriyor ama Divanda sen bu kadar dile getirmene rağmen kabul edilmediyse bizi çokta dikkate almazlar diye düşünüyorum Valandil...
Valandil

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 9:51 pm

Halk'ın sesine kulak vermiyenin divanda işi ne die sorarlar adama o zaman Wink
Cevrimpici

Cevrimpici

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 10:00 pm

E o zaman bu uyarlarımızı dikkate almayan kişileri umarım halk cezasını verir bir dahakı seçimde...
e.altnr

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 10:01 pm

yok yok bu dıvan bunu halleder ama halledene kadar valandılınde dediği gibi rantcılar bos durmaz.

biraz daha cok calısmak gerek ama maalesef sebebi herne olursa olsun divanın ortak toplanıp konusabileceği bir yer yok suan.

bu işleri zorlaştırıyor olabilir.
giantzeus

giantzeus

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 10:11 pm

bence çözüm odun kasabalarının reislerinde... akıllı bir hamle yaparsala bütün osmanlı karlı çıkar... bazı odun kasabalarında oduncu timi var ama sözde... onlar düzene sokulmalı hatta en az 10 kişilik bir tim kurulmalı...ve buna oranla demircilerde ayarlanmalı...birde eyalette parayla değil takas yoluyla verilmeli odunlar...osmanlı geneli bir rahatlama olabilir...
hatta mümkünse diğer kasabalarda oduncu timi kurup düzenli olarak odun kesimine gitmeli belediye adına...göl veya meyve kasabalarında da böylece bi nebzede olsa karaborsanın önüne geçilmiş olunur.... çözüm sadece düzenleme ve doğru örgütlenmeden geçiyor...
totalwar

totalwar

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 10:42 pm

belediyeye odununu satmayana balta vermeyin siz de .. karaborsaya düşmesin Wink çuvaldızı batırmadan önce iğneyi de hele bi kendinize batırın ..
Valandil

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 10:45 pm

Arkadaşlar lütfen orman kasabası ile ilgili fikri olmayanlar yorum yapmasın...

Sonra millet yanlış yönlendiriliyor...

...

Ormana kim girerse baltayı o alıyor biz seçemiyoruz...

Bunu engellemenin tek yolu orman kasabası reislerinin her gün sabah 6 da kalkıp oyun yeni güne geçer geçmez ormandan baltaları çekmesi...

Sonrada gün içinde istediği kişilere haber verip tek tek ormana balta bırakması...

Bunu ben yapamam kimse kusura bakmasın...

Her sabah 6 da uyanamam...

En son Valandil tarafından Perş. Tem. 17, 2008 10:46 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
infini

infini

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 10:45 pm

sabah 6 da kalkacak adamlar reis olsun baltaları çeksin gün içinde odunu verecek kpli kişilere balta versin diye düşünüyorum..
e.altnr

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 10:51 pm

Sabah altıda kalkma zorunluluğu getirilebilir mi reis olmak için bence saçma kaçar.

bir oyun için insan uykusunu bölüp kalkmaz (kalkan varsada o onun tutkusu)

Gene iş balta sayısına gelecek;
Balta çok olursa balta verebilecek imkanda olur.
infini

infini

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 10:54 pm

eyub şuan bundan başka bişi varmı?Very Happy
e.altnr

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 10:59 pm

sonsuz demiş ki:
eyub şuan bundan başka bişi varmı?Very Happy

adam kalkmam diyo ne yapacan ümüğüne mi yapışacaksın sabahın korunde yatagında.

Sleep Sleep Sleep Sleep Suspect No

affraid confused ben hala diyorum divan bunu çözemezse kendilerini ayaklarına beton bağlayıp gelibolu gölüne bıraksınlar.
infini

infini

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 11:00 pm

kalkabilen kalksın hiç değilse biraz odun üretimi artar.gerçi adam kalkmamaktata haklı bişi diyemezsin halk seçiyor.
giantzeus

giantzeus

Ekmek - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 11:40 pm

her gün 6 da kalkıp her gün balta dağıtmak yerine, belirli kişiler ucuz bir fiyata balta sağlayıp onlardan düzenli olarak belediyeye odun alması daha mantıklı gibi geldi bana...

Ekmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 3 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3  Sonraki