Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Ekmek

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
okaytap

okaytap

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 11:52 pm

yav bırakın sabahtan adamı kaldırmayı böyle bir zorunluluk ne getirile bilir nede önerilebilir..

gayet basit bunun özümü balta sayısını artırmak bu işlemi yaprkende herkez elini taşın altına koyacak yoksa 5 akçeden odun fiyatını unutun şimdiki değerde odunu fiyatı 7-10 akçe arasında bunu kimse inkar edemez.

Beylerbeyinin irade gösterip bu işe biran önce el koyması yada bizzat birini görevlendirmesi gerekir.
Valandil

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 12:08 am

...

Şahsen ben elimden geleni yapıyorum...

Baktım divandan hayır yok 2 gün önce aşağıdaki msjı yolladım kasabadakilere arkadaşlar...

Ve 1 kişi hariç diğer msj atanların hepsi olumluydu...

2-3 gün daha bekliyeceğim sonra duruma göre gerekeni yapacağım...

Madem devletin bize bu konuda bir yardımı yok bizde kendi yağımızla kavruluruz bounce

...

Ekmek - Sayfa 3 Oduniinzb2
infini

infini

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 12:25 am

valandil çalıştığını herkes biliyor sen elinden geleni yapıyorsun;)vergi işi iyi olmuşSmile
okaytap

okaytap

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 12:33 am

Arakdaşlar aranızda kabul görürse bu işe önderlik yapmak isterim tabi öncelikle divanada yazacağım vede uygun görülürse form yöneticilerinden ayrı bir kapalı bölüm açmaları iyi olacaktır.

1) Düşüncem her kasabaya 10 balta yaptırtmak toplamda 40 balta yaklaşık olarak 30 gün içersinde

2)Baltaların masrafını 40 balta toplamda 7000 akçe tutar
%40 Divan 2800 akçe
%40 Orman kasabaları 2800/4 kasaba =700 akçe kasaba başı
%20 Diğer kasabalar 1400 / 9 kasaba= 155.55 ~ 160 akçe kasaba başı
arasında paylaşılmasını sağlamak

3)Kasabalrın özel üretiminde takas oranlarını tekrar düzenlemek.

Divanın uzunca bir süresi var aslında bu işin üstüne düşülürse 30 güne aşılacağına inanmaktayım.
eskisehirli

eskisehirli

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 12:36 am

gzl fikir okaytap
9 kasaba= 155.55 ~ 160 akçe kasaba başı

bunlarıda 1 kereliğine vergi koyarak toplanabilir tarla başı 10 akçe olsa 16 kişiden 160 akçe
Cevrimpici

Cevrimpici

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 12:39 am

Okaytap fikir çok güzel elimden geleni yapmaya hazırım.Bir an önce başlayalım çalışmalara
dostcan

dostcan

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 1:09 am

slm dostlar ben gönen yeni belediye reisi dostcan
öncelikle sunu belirtmek isterim liseli arkadaşıma ben buradayım GÖNEN'dehiç bir yere gitmedim bu sorunu halletmeye çalışıyoruz başkanlığımın 2 nci günü ve ben meyhaneye giremiyorum bu sorunu belediye panosunada yazdım herkes okusun diye ama sen fark etmemişsin bu gün ticaret nazırıyla görüştüm ekmek ayarlanacak ama su an tek sorun odun inşallah onuda halledeceğizbu odun meselesi ni çözmeye bende varım madi olarak ne yapılması gerekirse ben ve GÖNEN herzaman vardır

saygılarımla
gönen belediye reisi
dostcan

En son dostcan tarafından Cuma Tem. 18, 2008 1:12 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
bursamami

bursamami

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 1:10 am

bir firinci olarak sunu söyleyebilirim ki, firincilik günlerimin cogunda baska isler yaptim. unu her türlü temin edebiliyoruz ancak odun bulmak oldukca zor.
ben 7-8 akceden oduna bile raziyim, hatta 10 akce bile olsun ama sürekli olsun. en azindan üretim sorunu olmaz.düsük karlarla calisalim ama bosta kalmiyalim.

amma velakin kasaba pazarimizda 15 akceye odun satan mahlukatlar mevcut. be insaf  yahu. ben bu tip karaborsacilarin aninda idam dilmesi traftariyim.

veyahut o odunlari onlardan alöip, bi güzel falakaya yatirmak lazim onlari.

balta isi zor ve mesakkatli olur o nedenle benim önerim unlar 16 akcede sabitlendikten sonra oduna 8 akce tavan fiyat getirilmesidir. firincilarin kari biraz düser ama bir firinci olarak benüzerime düseni yapmaya da raziyim.
okaytap

okaytap

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 1:13 am

arkadaşlar siz fırıncı açısından bakıyorsunuz bu işin marangozu var demircisi var ama odun yok odunu artırmamız buna parelel olarak baltayı artırmamız şart.
bursamami

bursamami

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 1:18 am

okaytap demiş ki:
arkadaşlar siz fırıncı açısından bakıyorsunuz bu işin marangozu var demircisi var ama odun yok odunu artırmamız buna parelel olarak baltayı artırmamız şart.

herkes bir yerde fedakarlik yapacak, kalifiye eleman sayisi arttikca elde edilen karlar düsecek maalesef. Tekellesme olmiyacak, rekabet piyasasi gibi düsünecegiz olayi.marangoz da az kazanacak, firinci da, meyveci de.

ben unu 16 dan odunu 5 den alsam günde 66 akce karim olur. varsin karim 36 akceye düssün ama is olsun diyorum. ki zannimca ayni durum diger meslek sahipleri icin de gecerlidir.
Isoberto

Isoberto

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 1:19 am

Eyaletin madenci masraflarını para basımıyla karşılıyor(tamamen galiba)die biliyorum.Eğer böyleyse demirleri 5 akçeden verseler fiyatlar otomatik olarak 30 akçe düşer.Birazda yapan insanlar az işçilikle çalışırlarsa,balta fitatları 175 den 125 lere düşürülebilir.
eskisehirli

eskisehirli

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 1:26 am

bu odun sorunuyla bu divan yürür bidahaki divan seçiminde bişiler yapılırsa yapılır ama bu divanla zor
Melike

Melike

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 1:38 am

Ben odun fiyatinin sabitlenmesi taraftariyim. Gercekten odun kasabalarinin zor durumda olduguna inaniyorum ve bu sorunun da 2-3 demircinin inisiyatifiyle (girisim) cözülecegine inanmiyorum. Odun fiyati 6-7 akce neyse, su kadardir diye adi konmali artik. Yoksa sefilleri oynamaya ceyrek kaldi.

Bu arada Gönen Belediye Reisi Dostcan'a 100 ekmek gönderilmistir bugün itibariyle...
ZıpırBey

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 1:50 am

arkadaslar cok guzel fikirler geldi allahtan gonen odun diye patladı da valandilin feryadı duyuldu Razz sonuc olarak tum eyalette kasaba reisleriyle we tum meslek dallarını icraat eden vatandaslarla bir imece hareketi baslatılması gerekmekte bunu diwandan izin almasak ta yapabiliriz yapmalıyız da
eskisehirli

eskisehirli

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 1:52 am

divandan izin almaya kalkışsan bile izin verceklermi bakalım? sonuçta onlar bazı şeylere tavan fiyat getirmek istemiyor ekmek ve mısıra zar zor tavan fiyat geldi
zeus62

zeus62

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 10:07 am

Değerli Arkadaslarım

Yorum üstüne yorum yapıyorsunuz. Ancak sayın Valandil'in dediği gibi odunkasabasında olmayanlar yorumlarınız ve eleştirileriniz yersiz. Öncelikle sunu belirteyim, sayın Valandil'in bahsettiği divan bir önceki divandır. Yanlış anlaşılmalara meydan vermeyelim. Şu anda bir odun tasarısı hazırlanmaktadır. En kısa sürede divanda görüşülmeye başlanacaktır.
Ben Edremitte reisliği aldığım ilk günden beri sabah 6 da kalkıp tüm baltaları toplayıp minunmum 10 kp üzeri ve meyhanede içiki içenlere balta vererek odun sorununu çözdüğüm gibi eyaletinde uzun süredir ihtiyacının önemli bir kısmını ben karşılıyorum. Sabah 6 da kalkamassanız 1 tane odun alamazsınız. Baltayı verdiğim adamı yazmam gerekiyorki ertesi günde odunun peşine düşebileyim. Ha bu iş özveridir. Yapabilen yapacak, o zaman da yanlıs noktalara yönlenmeyeceğiz. Ormana 20 değil 40 balta koysanız gireni takip etmezseniz bır hafta sonra elinizde 3 -5 balta kalacağı gibi tek bir odun alamazsınız. Ayrıca odun işinde balıktaki gibi verimli olan bir ağaca iki kişinin dalması söz konsu değil. 4 ün altında odun veren ağaölarda verimli değil. Balta körelmesi ve kırılması olasılıklarını dikkate aldığınızda mutlaka 5 yada 6 veren ağaç bulabilmelisinizki zarar aşağı çekilebilsin. Herkes yorum yapıyor ama asıl önemli noktayı gözden kacırıyorsunuz. 4 tane odun kasabası var. En önemli gözden kacırılan nokta ise seviye2 oyuncuların hızla artması ve yenı üretim yapılabilecek kasaba ve eylaeletler olmadıgından hergün odun kullanacak insan sayısının artması bu sıkışıklığı meydana getirmiştir. Her odun kasabasına 20 balta koysanız yıne yetmeyecektıir. Günde yaklaşık 60 odun alıyorum. 40 civarı iç tüketimde gidiyor. Son bir haftada seviye 2 olan sayısı 10 İl başladıgımda bir ay önce iç tüketim 20 25 civarında idi. Rahatlıkla eylete odun verebiliyordum. Artık iki günde 20 oduna düştü gönderebileceğim. Diğer kasabalardada eminimki seviye 2 oyuncu sayısı hızla artmaktadır. Bunun balta sayısını artırmakla önlenebileceğini sanmıyorum.
Saygılarımla
Isoberto

Isoberto

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 11:30 am

Ama genede bir nebze arttırılabilir.Damlaya damlaya göl olur Very Happy
okaytap

okaytap

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 12:08 pm

valla ben bilmem ama üç beş balyatla iş yürümez bakın size şunu söyleyim Türbedere ilk açıldığında başkan oldum ozamanlar 10-15 arası kalıfiye işçi vardı ama baltamız 20 civarındaydı rahatlıkla pazardan günlük 100 oduna yakın topluyorduk. ancak 5 toplarsam 6 akçeye satıyordum o dönemlerde divanın kasasında 1500 civarı odun vardı sonra bu odun fiyatı aşağı çekildi neyse.

herkezin bildiği sorun zamanla baltalar eridi ve bunun sonucu odundan kaar edemedi kasabalar, kırılanın yernie balta konmadı belki birçoğu bilenemedi geçiktirildi demekki azalan balta sayısı odun fiyatını yukarı çekti belediyeler uygun fiyata odun toplayamadılar vs..

size soruyorum benim başkanlık yaptığım dönemdeki (yaklaşık olarak 8 ay) önceki kalifiye işçi sayısıyla şimdiki işçi sayısı birmi enazından 19 kuvvet puanı bulunan işçi sayısı oldukça attı benim zamanımda bir oyuncu 2-3 arasında odun toplarsa şimdi 5-6 arasında toplayan oldukça artacak yeterki fazla baltamız olsun.

ama şunuda belirtiyorum odunu 5 akçeden alınmak isteniyorsa balık ve meyve takas oranları düşürülsün yoksa baltaları biletemedikten kırılanaın yerine balta koyamadıktan sonra balta sayısını artırmak neye yarar.

şimdi balta sayısı birlik olduktan sonra rahatlıkla artırılabilir ancak takas oranlarını yeniden düzenlemek (Balık Meyve Odun) arasında bu işin sürdürülebilirliği için iyi olacaktır.

daha sonra bu benim düşüncem tekrar yazıyorum oraman kasabalarına 10 balta üretmek toplamda 40 balta 7000 akçe bunuda kasabalar arasında paylaşmak
%40 Divan 2800 akçe
%40 oramn kasabası 2800/ 4 aksaba = 700 akçe kasaba başı
%20 diğer kasabalr 1400/9 kasaba = 155 ~ 160 akçe kasaba başı

şimdi divanın önunde uzunca bir zaman var en kısa sürede bu işi bir düzene sokacaktır buna eminim.
eskisehirli

eskisehirli

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 1:37 pm

zeus62 demiş ki:

Yorum üstüne yorum yapıyorsunuz. Ancak sayın Valandil'in dediği gibi odunkasabasında olmayanlar yorumlarınız ve eleştirileriniz yersiz.
sayın beylerbeyim zaten bende odun kasabasında yaşadığım için yorum yapıyorum
Cevrimpici

Cevrimpici

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 3:29 pm

Okaytap'ın önerisi Divanda tartışılmalıdır bence.
bursamami

bursamami

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 5:20 pm

zeus62 demiş ki:
En önemli gözden kacırılan nokta ise seviye2 oyuncuların hızla artması ve yenı üretim yapılabilecek kasaba ve eylaeletler olmadıgından hergün odun kullanacak insan sayısının artması bu sıkışıklığı meydana getirmiştir.

bursamami demiş ki:

herkes bir yerde fedakarlik yapacak, kalifiye eleman sayisi arttikca elde edilen karlar düsecek maalesef. Tekellesme olmiyacak, rekabet piyasasi gibi düsünecegiz olayi.marangoz da az kazanacak, firinci da, meyveci de.

ben unu 16 dan odunu 5 den alsam günde 66 akce karim olur. varsin karim 36 akceye düssün ama is olsun diyorum. ki zannimca ayni durum diger meslek sahipleri icin de gecerlidir.

Hocam senin de didigin gibi sv 2 ler artiyor, ragbet artiyor ama üretim artmiyor. o zaman odun üretimini cazip hale getirmek lazim ki bu da diger meslek gruplarinin karini düsürmekten geciyor zannimca. 
_arwen_

_arwen_

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 6:41 pm

ama sonuçta kasabalardan çıkacak max odun sayısı belli
liseli

liseli

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 18, 2008 8:18 pm

dostcan demiş ki:
slm dostlar ben gönen yeni belediye reisi dostcan
öncelikle sunu belirtmek isterim liseli arkadaşıma ben buradayım GÖNEN'dehiç bir yere gitmedim bu sorunu halletmeye çalışıyoruz başkanlığımın 2 nci günü ve ben meyhaneye giremiyorum bu sorunu belediye panosunada yazdım herkes okusun diye ama sen fark etmemişsin bu gün ticaret nazırıyla görüştüm ekmek ayarlanacak ama su an tek sorun odun inşallah onuda halledeceğizbu odun meselesi ni çözmeye bende varım madi olarak ne yapılması gerekirse ben ve GÖNEN herzaman vardır

saygılarımla
gönen belediye reisi
dostcan

ben sana yoksun demedim dostcan şu aralar girmiyor meyhaneye dedim vede bu mesajı yazdıktan sonrada beledie panasunda yazıları okudum kusura bakma sadece meyhaneye girmiyor dedim anladın...
sezer58

sezer58

Ekmek - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Ekmek Ekmek - Sayfa 3 Icon_minipostedPtsi Ağus. 11, 2008 6:07 pm

inşallah çözülür ALLAHA SUKUR balyada yok sıkıntı

Ekmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
3 sayfadaki 3 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3